aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Valdresgata 15 - Deres nye hjem?

Oslo Valdresgata 15

Lys og romslig loftsleilighet over to plan. Takterrasse samt balkong. Garasjeplass med elbillader. Ingen dokumentavgift.

 • BRA 101 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER13 901
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER8 666 691
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 981
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 99 m²
 • ANDEL FELLESGJELD652 790
 • FELLESKOST./MND8 447
 • TOMT16 774 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 8 000 000,- (Prisantydning)
  652 790,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  8 652 790,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  13 901,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  8 666 691,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
La oss høre med de som kjenner leiligheten best, nemlig selgerne. Hva har dere likt spesielt godt med leiligheten og kommer til å savne mest?
Vi forelsket oss i den arkitekt-tegnede toppetasjen med slemmede hvite teglsteinsvegger, høyt under taket (cirka 3,2 meter på det det høyeste), overlysvindu samt privat takterrasse der vi kunne invitere gjester til utendørs middager og nyte stjernehimmelen på klare kvelder og netter. Balkong med tak er et pluss - særlig på regnværsdager om sommeren. Det er også en kvalitet at det ikke er gjenboere mot balkong og takterrasse. En stor bod bak kjøkkenet gjorde hverdagen enklere. Dessuten synes vi det er storartet å bo nærmest midt i byen samtidig som vi er ganske skjermet fra trafikkstøy - og med gang- og sykkelavstand til det meste. Alt dette kommer vi til å savne! Dessverre følte vi - i vår alder - at vi etter hvert kunne trenge å bo et sted med heis. Etter vel 36 år her kommer vi også til å savne den årlige grillfesten under trærne på borettslagets "piazza" - vanligvis i slutten av august.

Hvordan er styret?
Effektivt styre, som følger opp vedlikehold og drift.

Hva har dere likt best med området?
Nærmest alle slags tilbud finnes i nærområdet og det er god offentlig transport (trikk og buss med høy frekvens samt flybuss til/fra Gardermoen). Det er to gode dagligvarebutikker tre til fire minutter unna (Meny og Coop Extra) og samme korte avstand til apotek, Jernia-butikk og Ringen kino. Videre tar det under ti minutter å gå til det som kanskje er byens beste kjøtt- og delikatessebutikk; Strøm-Larsen på Torshov.

Har dere noen favoritt-restauranter eller kafeer i området?
Noahs ved Birkelunden og Ringnes brygghus har vært bra for nabo-treff. På varme kvelder er Månefisken ved bredden av Akerselva et sjarmerende sted. Dr. Kneipps vinbar i hyggelige Markveien har stort vinutvalg og god mat og er bare et kvarters gange fra Valdresgata.

Hvordan har det vært å finne parkering i hverdagen?
Enkelt med egen garasjeplass. Som regel er det dessuten ledige betalingsplasser i nærområdet - for gjester.

Vinter - vår - sommer og høst. Hvordan er de ulike årstidene i boligen og området?
Om vinteren er det veldig praktisk å bo sentralt og man kommer raskt til skiløyper. Fint å spasere til Operaen eller Rådhuset for å se vinterlyset speile seg i fjorden. Våren kommer tidlig i indre by. Praktfull løvsprett på Hallénparkens kjempehøye trær, som vi kan se fra vinduene. Sommeren er strålende: frokost på balkongen i morgensol og spaserturer på pulserende Grünerløkka kombinert med innkjøpsrunde og kafébesøk. Høsten er mild i indre by. Når det mørkner om kveldene og er klarvær, er det flott å nyte stjernehimmelen på takterrassen, kanskje med noe godt i glasset i helgene. Botanisk hage, med høstblomstenes fargeprakt, er et kvarters spasertur unna.

Valdresgata 15, Oslo

 • Kjøkken
  Kjøkkeninnredning fra HTH (2017) fremstår med glatte fronter. Laminert benkeplate med oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Lys under overskap, ventilator med kullfilter. Integrerte hvitevarer med komfyr, induksjon platetopp og oppvaskmaskin. Innredning fremstår med normal funksjonalitet.

  Opplysninger fra eier
  Vifte på oppvaskmaskin har sluttet å virke. En av de små kokesonene på induksjonstoppen, klarer ikke å gjenkjenne kokekar.

  Baderom
  Badet fremstår med eldre konstruksjoner, ut i fra alder blir badet kategorisert til TG3. Badet fremstår med fliser på gulv og vegg, og malte takflater. Røropplegg med originalt sluk i støpejern, vannrør i kobber. Innredning og garnityr med badekar, servant, speil med lys over, opplegg for vaskesøyle og wc.

  Opplysninger fra kunde
  Arbeid utført i 1997. Lagt fliser på bad; lagt ny «flytende membran» på originalt vinylgulv og vinyltapet på veggene, utført av egeninnsats.

  Toalettrom
  Overflater på WC er belagt med fliser på gulv og vegger. Innredning og garnityr fremstår med servant, overskap, lys og WC.

  Takterrasse
  Adkomst til takterrasse fra stue, med gulvareal på ca. 6,5 m². Gulvet er belagt med fliser. Gulvet var dekket med snø på befaringsdagen. Det er synlig sluk i hjørnet av terrassen.

  Balkong
  Adkomst til balkong fra trapperom, med gulvareal på ca. 8 m². Gulvet er belagt med fliser. Høyde på rekkverk er målt til 0,9m. Det er synlig rømningsvei med luke og stige fra balkongen.

  Vinduer og dører
  Vinduer i boligen fremstår med 2-lags glass i trerammer. Velux vindu med treramme og 2-lags glass i 5.etg. Entredør i laminert utforming med B-30 klassifisering. Entredør fremstår med normal funksjonalitet. Balkongdør i treramme med 2-lags glass. Innvendige dører fremstår med glatte dørblader i malt utførelse. Dørblader, dørvridere og karmer, fremstår med normal funksjonalitet. Det er kun utført funksjonstesting av enkelte dører, avvik kan forkomme om ikke annet er opplyst av eier.

  Innvendige overflater
  Innvendige gulvflater er belagt med parkett fliser og støpt dekke i bod. Overflater fremstår med normal bruksslitasje. Veggflater i leiligheten er belagt med malte plater og tapet. Takflater i leiligheten fremstår med malte plater, samt ubehandlede gipsplater i bod.

  Innvendig trapp
  Innvendig trapp mellom etasjer fremstår med trinn, vanger og rekkverk i lakkert tre. Trappen fremstår med større slitasje på overflater.

  Modernisering i leiligheten
  1986 - Nye parkettgulv, i flere runder - egeninnsats.
  1997 - Lagt fliser på bad; lagt ny «flytende membran» på originalt vinylgulv og originalt vinyltapet på veggene - egeninnsats.
  1997 - Demontering/montering av utstyr på bad samt nytt røropplegg til vaskemaskin, Bratvold rør.
  1998 - Nye parkettgulv, i flere runder - egeninnsats.
  2005 - Montering av blandebatteri kjøkken og bad, utført av Rørmontasje Pål Bratvold.
  2005 - Nye vannrør på bad og toalettrom, nytt avløpsrør til servant på bad, Rørmontasje Pål Bratvold.
  2002 - Nytt parkettgulv i entre/hall, egen innsats.
  2006 - Ny dobbel stikkontakt på balkong, ny varmeovn ved inngangsparti, Brudevold elektro.
  2017 - Ny kjøkkeninnredning samt nytt parkettgulv i 5. etasje (stue/kjøkken) - møbelsnekker Knut Ranum.
  2017 - Ny oppvaskmaskin og ny oppvaskkum mm på kjøkken, Rørmontasje Pål Bratvold.
  2017 - Ny koketopp og stekeovn, ny kurs til koketopp, nye automatsikringer, MJ Elektro.
  2022 - Slipt og lakket gulv på ett soverom.
  2022 - Skifte av 2 stk. stoppekraner på wc.

  Annet
  - Ventilasjon i boligen fremstår med naturlig avtrekk fra spalter og ventiler i vinduer/yttervegg.
  - Varmtvannsbereder er plassert i fellesareal, og er ikke befart av takstmann.
  - Elektrisk anlegg er en kombinasjon av åpent og skjult anlegg. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles oppgang. Det er fremlagt dokumentasjon på utført EL-arbeid i leiligheten.
  - Leiligheten er utstyrt med pulverapparat og røykvarsler.
  - Med boligen følger det en kjellerbod på 5 m², merket med 4064, samt en kjølebod i 1. etasje. Kjellerbod deles med annen leilighet.
  - Det følger egen oppstillingsplass for bil i felles garasjeanlegg.

  Registrerte avvik iht. tilstandsrapporten
  TG 3 - Store eller alvorlige avvik
  Våtrom > Generell > Bad
  Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet fungerer med dagens løsning og bruk av dusj i badekar. Badet fremstår med utdatert tettesjikt, oppgradering må påberegnes innen rimelig tid. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.

  TG IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt
  Innvendig > Radon
  Boligen ligger minimum 3 etasjer over bakkenivå, og radonmålinger er ikke relevant. Det er montert radonvifte i sykkelrom, i følge eier. Boligen ligger i ett område med moderate målinger, i følge oversiktskart for radonmåling fra DSA.

  Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
  Det ble ikke foretatt hulltaking i dusjssone på bad, da det ikke lot seg utføre konstruksjonsmessig. Motgående vegg bak våtsone, er belagt med fliser. Takstmannen kontrollerer alltid med fuktindikator i våtsoner på bad. Om ikke annet er kommentert har takstmannen ikke registrert skadelig fukt i området.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  Varmtvannsbereder er plassert i fellesareal, og er ikke befart av takstmann.

  TG 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
  Utvendig > Vinduer
  TG settes ut i fra alder på glass, da isoleringsevne i glass vil reduseres med årene. Det er observert noe sprekkdannelse og slitasje i Veluxvindu. Glasset var dekket med snø på befaringsdagen.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
  Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Høyde på rekkverk ved balkonger, skal være minimum 1,0 m. Der høydeforskjellen er mer enn 10,0 m over terreng, skal rekkverkshøyde være minimum 1,2 m. Ref: Veiledning om tekniske krav til byggverk § 12-17. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Innvendig > Veggflater
  Det er observert noe buler i enkelte hjørner belagt med tapet. Oppgradering av enkelte overflater bør på beregnes.

  Innvendig > Takflater
  Det er observert noe sprekkdannelse i stue/kjøkken. Oppgradering av enkelte overflater bør på beregnes.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert 22mm høydeforskjell, på gjennomgående mål i stue. Høydeforskjell på dette nivået er svært vanskelig å registrere uten nivelleringslaser. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Innvendig > Innvendige trapper
  Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er målt 14cm. åpning mellom trappetrinn, samt 12,5cm åpning i rekkverk. Deler av håndløper er demontert, håndløper er plassert i boden. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.

  Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken
  Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Det er i de fleste tilfeller ikke lov å koble seg på felles avtrekkskanal med el-vifte. Det bør undersøkes ved å kontakte styret for videre avgjørelse.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  TG settes ut i fra alder på deler av vannrør, da mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt. Enkelte rør på bad og wc er skiftet i 2005 i følge eier. Stoppekraner på wc er nylig skiftet. Oppgradering av enkelte rør bør påberegnes innen rimelig tid.

  Tekniske installasjoner > Varmesentral
  Termostat på en panelovn er defekt. Eldre panelovn under vindu på største soverom må skiftes, da termostat ikke kan reguleres.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Elektrisk anlegg er en kombinasjon av åpent og skjult anlegg. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles oppgang. Det er fremlagt dokumentasjon på utført EL-arbeid i leiligheten. Det ble ikke opplyst om noe feil med det elektriske anlegget i leiligheten på befaringen. Det anbefales el-takst ved tvil om funksjonalitet og kapasitet.

  Fra selgers egenerklæringsskjema
  2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Gulv og vegger ble flislagt på badet, i slutten av 1990-årene. Alt rørleggarbeid er utført av Rørmontasje, som også har vært borettslagets rørlegger. Arbeid utført av Husker ikke hvem som bidro til membran og flislegging, rørleggarbeid er utført av Rørmontasje.

  2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  Ja. Det ble lagt ny membran oppå opprinnelig vinylgulv samt på vinyltapet på veggene.

  4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
  Ja, kun av faglært. Skiftet interne rør i 2005, senere skiftet kran for vaskemaskin, alt utført av Rørmontasje. Arbeid utført av Rørmontasje.

  8 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  Ja. Noen skjevheter i gulv, trolig setning like etter at bygningen var ferdigstilt, i tiden før eget kjøp av boligen i 1985.

  11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja, kun av faglært. MJ Elektro i 2017. Arbeid utført av Flere elektrikere har utført arbeid i leiligheten, senest i 2017 - tidligere stort sett bare opplegg av stikkontakter.

  11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
  Ja.

  13 Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
  Ja. Aneo er leverandør - bruker det ikke selv.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.
 • Bygård i betong/ teglsteins konstruksjon. Leilighetens etasjeskille i betong. Saltak i trekonstruksjon tekket med plater og beslag. Etasjeskille i betong. Etasjeskille er sjekket med nivelleringslaser, to rom i hvert plan ble kontrollert av Takstmann.Se vedlagte tilstandsrapport utført av Glenn-Erik Larsen for ytterligere teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • 4.etasje - 58 BRA
  5. etasje - 43 BRA

  Totalt 101 BRA.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Inngangsparti, stue med kjøkken, 3 soverom, baderom samt toalettrom. Innvendig bod inngår i sekundærareal.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming i leiligheten ved panelovner. Det er montert stråleovn på badet.
 • Tomtens grunnareal: 16774 kvm.
 • Det medfølger parkeringsplass i garasjeanlegg.
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: OBOS Eiendomsforvaltning AS
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Generelle opplysninger om Valdresgata Borettslag
  Borettslaget består av 195 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Valdresgata Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 946827908, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Valdresgt 1-15 A-B-C-D A-B (kun oddetall) og Sannergt 14 (p-Hus). Eiendommen har gårds- og bruksnummer: 225 / 267.

  Om oss - fra borettslagets hjemmeside
  Valdresgata borettslag, men enda oftere kalt Oslos beste borettslag, er et godt sted å bo for store og små. Vi bor midt i smørøyet, midt på beste Grünerløkka, men vi har bilfrie veier der barnelatter og fuglesang dominerer lydbildet. Likevel har vi tøffelavstand til kino, kultur, butikker og hele byen. Dessuten har vi egen barneklubb, Valdresklubben, og egne gjenger med ildsjeler som vil holde på med plantekasser eller delta i Grøntgruppa, eller i redaksjonen til Valdresbulletinen. Som om ikke det var nok, har vi årlig pynting av påskeeggtre, 17. mai-markering, grillfest i august og Luciatog i desember. Vi lever tett i Valdresgata, men vi bryr oss om hverandre.

  Styret
  Styret kan kontaktes via styret@valdresgataborettslag.no eller tlf. 905 04 804 og på https://vibbo.no/valdresgata

  Vaktmester
  Vaktmester Øystein Skjenken ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget i henhold til stillingsbeskrivelse. Vaktmesterkontoret har adresse Valdresgata 1 B, nedre inngang. Vaktmester kan kontaktes på mobil 907 85 214, og på e-post: vaktmester@valdresgataborettslag.no

  Vaktmester har følgende arbeidstid:
  Mandag kl. 06:00-14:00
  Tirsdag og onsdag kl. 07:30-15:30
  Torsdag kl. 08.30-18:00
  Fredag kl. 06:00-12:00

  Vektertjeneste
  Borettslaget har avtale med Securitas AS om vakthold. Dersom andelseier har behov for assistanse kan vektertjenesten kontaktes direkte.

  Renhold
  Borettslaget har avtale med Økonomiske Løsninger AS om renhold av fellesarealene.

  Avtale om leveranse av elektrisk kraft

  OBOS har fremforhandlet en kraftavtale med Entelios (tidl.LOS) på vegne av selskapene forvaltet av OBOS. Valdresgata Borettslag er tilsluttet avtalen med kraftleveranse til våre fellesanlegg.

  Større vedlikehold og rehabilitering
  2021 - 2022
  Prosjekt Ytre vannrør avslutta våren 2021,
  Prosjekt Fasademaling avslutta høsten 2021, noen gjenstående arbeider utført våren 2022, bl.a. maling av portalene i Lekegata.
  Ventilasjonskanaler er rensa.
  Ny trykkstyrt vifte er montert i 13D.
  Brannslokningsapparatene har vært på 10-årsservice.
  Drenering og isolering er foretatt rundt nr. 17 og 19.
  Ny garasjeport er montert. Nye skilt er montert.
  Tre av kjøleanlegga i 13-rekka er blitt bytta på garantien.
  Reparasjon av grøntanlegget.
  Oppgang nr. 23 rehabilitert for muggsopp.
  Råtne vinduer er bytta ut.
  Stoppekraner/hovedkraner er bytta i alle oppganger.
  Enkelte utekraner er bytta ut.
  Enkelte postkasser er bytta ut.

  2020 - 2021
  Utskifting av ytre vannrør fullført.
  Dreneringstiltak bak nr. 25 utført.
  Fasademaling igangsatt.
  Slemming av grunnmur utført bak 25.
  Etablering av isolasjon på grunnmuren til nr. 3, 15, 25.
  Spyling av tette avløpsrør utført.
  Utskifting av 30 lamper i P-huset.
  Reparasjon av grøntanlegg etter graving.

  2019 - 2020
  Setningsskadeprosjekt i Valdresgata 13 avsluttet januar 2020
  Veiprosjekt - rehabilitering av veier, Torget og plen
  Rehabilitering og nyplanting VG13 og tilknyttede områder
  Rehabilitering av lekeplasser, nye fallunderlag m.m.
  Større vedlikehold i tilknytning til katodisk beskyttelse i parkeringshuset
  Tilrettelegging for elbil-lading i parkeringshuset
  Oppussing av alle oppgangene avsluttet
  Oppussing/oppgradering av styrerom
  Påbegynt utskifting av lampene i parkeringshuset
  Utbedring av mangler ved enkelte kjølerom og ventilasjonsanlegg
  Utbedring av mangler ved felles elektrisk anlegg
  Forprosjektering igangsatt for rehabilitering av ytre vann- og avløpsrør
  Forprosjektering igangsatt for rehabilitering av fasadene
  Innledende runder med tanke på utskifting av indre vannrør

  2018 - 2019
  Utbedring av setningsskader i Valdresgata 13, arbeid videreført
  Vedlikehold fasader, midlertidig lapping i påvente av prosjekt

  2017 - 2018
  Oppstart setningsskadeprosjekt
  Endelig avslutning av balkongprosjekt, utsatte arbeider gjennomført
  Nytt fiberbasert nettverk installert, nye fellesavtaler bredbånd og TV
  Oppussing av oppganger, arbeid videreført
  Vedlikehold fasader, midlertidig lapping i påvente av prosjekt

  2016 - 2017
  Avslutning av P-hus prosjekt, sklisikring og el-anlegg
  Oppussing av oppganger, arbeid videreført
  Bytte av brannvarslere i leiligheter
  Rengjøring av ventilasjonskanaler
  Veiprosjekt utredet - utsatt gjennomføring pga setningsskadeprosjekt
  Elektroosmose anlegg rehabilitert

  2015 - 2016
  Ferdigstilt parkeringshus
  Maling av alle utvendige vinduer
  Oppussing av oppganger, arbeid videreført
  Måling av radon
  Utredning av asfalt og utearealer

  2014 - 2015
  Rehabilitering parkeringshus
  Oppussing av oppganger, arbeid videreført
  Utskifting av velux-vinduer
  Drenering bak 25 rekka

  2013 - 2014
  Utredning parkeringshus - rehabilitering
  Utredning parkeringshus - riving og nybygning
  Start oppussing oppgangene
  Ulike utbedringer utearealet, kapp/beskjæring av trær

  2012 - 2013
  Utskiftning av takrenner / utbedring av råteskade.
  Drenering av 25-rekka.

  2011 - 2012
  Utskiftning av brannutstyr
  Oppussing av fellesrom
  Utbedring av svartsopp i oppgang 5, 13 A og 23

  2010 - 2010
  Balkongdører, trappehusvinduer, varmtvannstanker med mer.
  Fase 2 utskiftning av balkongdører
  Utskiftning av trappehusvinduer
  Maling av vinduskarmer i flukt med balkonger
  Utskiftning av varmtvannstanker
  Ny, utvidet avtale kabel-tv og internett

  2009 - 2009
  Tak, fasader, balkongdør/fronter.
  Ferdigstilling maling av tak
  Nye lekeapparater
  Malt panel
  Skiftet balkongfronter
  Fase 1 utskifting av balkongdører

  2008 - 2008
  Yttertak, porttlf, drenering mm.
  Maling av tak
  Bytte av porttelefon
  Utbedring av drenering ved nr 15
  Byttet varmekilder i oppgang

  2007 - 2007
  Ingen større arbeider, kun løpende vedlikehold

  2006 - 2006
  Balkongrehab, ventilasjonskanaler, m.m.
  Balkongrehabilitering ferdigstilt
  Rengjøring av ventilasjonskanalene
  Skiftet beslag over vinduer og balkongdører i øverste etasje

  2005 - 2005
  Balkonger, trappehustak og grøntanlegg
  Balkongvedlikehold
  Ferdigstilling av trappehustak

  2004 - 2004
  Vinduer, trappehustak, balkongrehab m.m.
  Fuging og maling av vinduer
  Skifting av trappehustak
  Påbegynt balkongrehabilitering

  2003 - 2003
  Vinduer, skillevegger, kabel-TV, m.m
  Fuging/maling av vinduene
  Skillevegger i toppetasjen montert
  Oppgradert kabelnettet til stjernenett - Rehabilitering av garasjehustak
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Konferer megler for ytterliggere informasjon.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • I borettslagsloven er det krav om at dyrehold ikke skal være «til vesentlig ulempe» for andre beboere. At man ikke liker dyr, er ingen vesentlig ulempe, så begrensningen gjelder i praksis bare hvis noen blir alvorlig syke av å bo i nærheten av dyr. Nye andelseiere som flytter inn i en oppgang der det allerede er husdyr kan ikke påberope seg vesentlig ulempe og kreve dyr fjernet.

  a) For å unngå unødige konflikter bør andelseier spørre de andre beboerne i oppgangen skriftlig før man går til anskaffelse av husdyr. Andelseieren må så vurdere om svarene tilsier at dyreholdet er til vesentlig ulempe for noen.
  b) På borettslagets område er det generell båndtvang hele året.
  c) Bruk alltid hundepose.
 • If Skadeforsikring
  If Skadeforsikring
  Polisenummer: 589190
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 908 978 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 6 872 321 per 31.12.21
 • 8 447 pr. mnd. Forretningsførsel, drift og vedlikehold, komm. avgifter, felles forsikring, vaktmestertj., trappevask, varmtvann, bredbånd og TV.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 652 790,- pr. 08.12.22.
  Andel fellesformue kr 77 663,- pr. 08.12.22.
 • Lånenr: OBBK01-98207890456
  Type lån: A
  Restsaldo: 19.863.203,-
  Restløpetid: 26 år 9 md.
  Term pr år: 12
  Type rente: Flyt
  Rente: 3,55%
  Andel av fellesgjeld: 122.473,-

  Lånenr: OBBK02-98207868604
  Type lån: A
  Restsaldo: 86.008.500,-
  Restløpetid: 26 år 4 md.
  Term pr år: 12
  Type rente: Flyt
  Rente: 3,55%
  Andel av fellesgjeld: 530.317,-

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen fra 1982.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  1875/927218-1/105 Erklæring/avtale
  23.02.1875 vedr. beplantning m.v.

  1904/921206-1/105 Bestemmelse om vannledn.
  02.02.1904

  1921/920698-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  10.11.1921 Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

  1936/401529-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  21.02.1936 Byggeforbud på nærmere angitt avstand

  1956/415917-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  23.10.1956 Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. brakke Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

  1967/519132-1/105 Erklæring/avtale
  16.10.1967 Bestemmelse om trafostasjon/kiosk Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Lysverker

  1972/504322-1/105 Erklæring/avtale
  22.03.1972 Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom

  1980/512930-1/105 Erklæring/avtale
  14.07.1980 Bestemmelse om trafostasjon/kiosk Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Lysverker

  1980/512931-1/105 Erklæring/avtale
  14.07.1980 Bestemmelse om trafostasjon/kiosk Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Lysverker

  1980/512932-1/105 Erklæring/avtale
  14.07.1980 Bestemmelse om trafostasjon/kiosk Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Lysverker

  1980/512933-1/105 Erklæring/avtale
  14.07.1980 Bestemmelse om trafostasjon/kiosk Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Lysverker

  1986/80838-2/105 Erklæring/avtale
  09.12.1986 Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Med flere bestemmelser
 • Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med saksnummer S-2350 datert 22.09.79.
 • Andelsnr. 187 Orgnr. 946827908 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

  Medfølger ikke ved salg
  Vegglamper og vegghengte reoler/skap, reoler i bod bak kjøkken, skohylle og stumtjener ved inngang, vegghengte speil med unntak av på badet. Montanaseksjoner og hyller samt lamper medfølger ikke.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 1,40 % av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 24.900,-
  Visninger/Overtakelser kr. 4.890,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 16.990,-
  Prospektpakke kr. 3.990,-
  Meglerpakke kr 1.955,-
  Meglerlisens kr. 393,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr 3.600,-
  Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.115,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 480,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 0,25 promille av salgssum.
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jens Kristian Steen Jacobsen
  Ragnhild Skogheim
Marius Aasen

Megler

Marius Aasen

90 07 78 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev