aktiv-eiendomsmegling
Marianne Bjørving v/Aktiv Lambertseter har gleden av å presentere dette flotte nyoppførte funkishuset med stor solrik takterrasse og meget god beliggenhet på Nordstrand.

Oslo Vangen 8C

Ny (2022) funkis enebolig i populært og barnevennlig villastrøk | Stor takterrasse | Dobbel carport | Solrik tomt

 • 14 300 000
 • BRA 199 m²
 • PRISANTYDNING14 300 000
 • OMKOSTNINGER166 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER14 466 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 022
 • AREALP-rom 152 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 310 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGB
 • 14 300 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  150 000,- (Dokumentavgift (tomteverdi: 6 000 000,-))
  --------------------------------------------------------
  166 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  14 466 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Kjeller: Bad, vaskerom, gang, tre boder og teknisk rom.
1. etasje: Entré/hall, bad, to soverom.
2. etasje: Stue/kjøkken, soverom og bad.
På de aller kaldeste vinterdagene sørger peisovnen raskt for ekstra varme.

Vangen 8C, Oslo

 • Marianne Bjørving v/Aktiv Lambertseter har gleden av å presentere dette flotte nyoppførte funkishuset med stor solrik takterrasse og meget god beliggenhet på Nordstrand. Boligen oppleves som både lunt, åpent og luftig, har meget praktisk planløsning og har mange gode kvaliteter.

  Kort fortalt:
  - Nyoppført enebolig fra 2022
  - Solrik takterrasse på ca. 57 kvm
  - Syd-vestvendt veranda på ca. 10 kvm
  - Tidløst kjøkken fra Drømmekjøkkenet
  - Tre stilrene bad
  - Stort vaskerom
  - Store vindusflater som slipper inn mye lys
  - Carport med plass til to biler
  - Beliggende i barnevennlig villastrøk
  - Kort vei til Sæter torg og Lambertseter senter
  - Kort vei til offentlig kommunikasjon og dagligvarebutikker
  - Ca. 20 min. med buss til Jernbanetorget

  Boligen rom for rom:

  1. et.:

  Velkommen inn!
  Det første du møter er en lys og romslig entré. Her er det god plass til garderobeskap og andre oppbevaringsmøbler. Det er varmekabler i gulv.

  Bad 1. etasje:
  Tidløst baderom med vegghengt klosett, servant og dusj med innfellbar dusjdør. Servantskap med glatte skuffefronter, speil med belysning over servant. Det er fliser på gulv og vegger og varmekabler i gulvet.

  To soverom:
  I 1. etasje er det to soverom. De passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor, alt etter behov. Det er god plass til seng, garderobeskap eller kontormøbler. Fra det ene soverommet har du en terrassedør med utgang til hagen.

  2. et.:

  Stue:
  2. et. har en praktisk og åpen planløsning. Stuen og kjøkkenet er i samme rom, men er naturlig adskilt. Fargevalgene er moderne og bidrar til å skape en lun følelse. Planløsningen gir deg også flere muligheter til å innrede. Det er god plass til en sofagruppe, spisegruppe og oppbevaringsmøbler. Stuen har store vindusflater som slipper inn mye lys og bidrar til en god romfølelse. På de aller kaldeste vinterdagene sørger peisovnen raskt for ekstra varme.

  Kjøkken:
  Stilren kjøkkeninnredning fra Drømmekjøkkenet med hvite glatte fronter og laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Det er fritthengende ventilator i rustfritt stål og det er montert automatisk vannstopper. Induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys er integrert i innredningen og medfølger. Her er det også en praktisk kjøkkenøy, som bidrar til sosial matlaging!

  Hovedsoverommet
  Her er det god plass til en romslig dobbeltseng med nattbord på hver side, samt oppbevaringsmøbler. Rommet er malt i lune farger og har god med naturlig lys. Her har du også tilgang til eget bad.

  Bad 2. etasje
  Bad tilhørende hovedsoverom. Det er flislagte overflater og varmekabler i gulv. Skapinnredning i tilknytning til servant med glatte fronter i høyglanset utførelse. Det er speil med belysning over servant, dusj med innfellbare dusjdører i herdet glass og vegghengt klosett med innebygget sisterne.

  Veranda 2. etasje:
  Fra stue/kjøkken er det utgang til en veranda på ca. 10 m². Verandaen er syd-vestvendt, har gode solforhold og har en skjermet beliggenhet. Det er god plass til utemøbler og her har du trapp opp til takterrassen.

  Takterrasse:
  Her har du en flott takterrasse på ca. 57 m² med adkomst via trapp fra veranda i 2. etasje. Her har du gode solforhold og kan nyte lange sommerdager i rolige omgivelser. Det er fin utsikt mot nærområdet og grøntarealer. Det er god plass til flere sittegrupper.

  Kjeller:
  Kjelleren har egen inngang og mange muligheter! Det er trapp ned til kjelleren fra entréen og egen inngang ved siden av carporten. Da kommer du inn i en romslig gang med inngang til bad og boder. Kjelleren har tre store boder, vaskerom, bad, teknisk rom og trapperom. Det er ingen vinduer i kjelleren.

  Bad kjeller:
  Bad i kjeller med flislagte overflater og varmekabler i gulv. Skapinnredning i tilknytning til servant med glatte fronter i høyglanset utførelse. Det er speil med belysning over servant, dusj med fast felt og dør i herdet glass og det er vegghengt klosett med innebygget sisterne.

  Vaskerom:
  Stort og praktisk vaskeorm i kjeller. Flislagt gulv og sparklet og malte plater på vegg. Det er tilrettelagt for utslagsvask i rommet med uttak i vegg med vann og avløp. Stikkontakt på vegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er ikke lagt opp til vann og avløp for vaskemaskin da dette må etableres.

  Innvendige overflater:
  Gulv: Innvendige gulv er belagt med fliser i entré (1. etasje) og gang kjeller. 3-stavs parkett for øvrig. Fliser på betong i vaskerom og bad.
  Vegger: Sparklet og malte plater. Flislagte overflater på bad.
  Himling: Sparklet og malte plater. Himlingshøyde ca. 2,40 m målt i 2. etasje, ca. 2,42 m målt i 1. etasje og ca. 2,39 m målt i kjeller.

  Forhold som har fått TG2:
  Trapper skal ha håndløpere på begge sider av trappen. I dette tilfelle er det kun håndløper på en av sidene.
 • Vangen 8C har en sentral, men skjermet beliggenhet i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Nordstrand. Her har du nærhet til offentlig kommunikasjon, skoler og barnehager, samt et rikelig utvalg av servicetilbud på Sæter Torg og Lambertseter senter. Det er nær beliggenhet til flere av Oslos badesteder, som Hvervenbukta og Nordstrand bad.

  Aktiviteter og fritidstilbud:
  Bydel Nordstrand har flere gode og veldrevne idrettsmiljøer med flere ulike idrettsgrener. Rett ved boligen ligger "Niffen" (NIF) med kunstgressbane og idrettshall. Her kan du spille blant annet fotball, håndball, ballidrett, tirathlon og parasport. Ved Nordseter skole ligger Nordstrand tennisklubb, som også har uteanlegg. På Grønliåsen er det lysløype med løypenett til Østmarka. Grønmo golfklubb og ridesenter på Ekeberg er korte kjøreturer unna.

  Servicetilbud:
  Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi Nordstrand, og Meny finner du på Sæter Torg. Her ligger også Rema 1000, samt flere kafeer, restauranter og butikker. Ønsker du et større utvalg av servicetilbud har Lambertseter senter 83 butikker og tjenester, samt bibliotek og kino.

  Skoler & barnehager:
  Eiendommen sogner til populære Nordseter skole som ligger ca. 10 minutters gange fra boligen. Det er et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i området.

  Kollektivtilbud:
  Det er svært god kollektiv tilbud i området, med Freidigveien bussholdeplass 190 meter fra boligen. Fra Bråten trikkestasjon går trikk 13 og 19, og vil du ta T-bane ligger Munkelia T-banestasjon 7 minutters gange fra boligen.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Adkomst via kommunal vei. Offentlig vann og avløp.
 • Arwen funkishus levert av ABC Hus. Bolig over tre etasjeplan med henholdsvis kjeller, 1.- og 2. etasje, samt takterrasse. Betongfundamenter. Støpt betonggulv på grunn. Drenering og utvendig fuktsikring av grunnmur fra byggeår. Det er observert synlig utvendig fuktsikring av grunnmuren. Grunnmur i betong. Bygningen har yttervegger over grunnmur i bindingsverkskonstruksjon. Yttervegger er kledd med liggende malt trepanel og fasadeplater. Pusset og malt grunnmur. Museband er montert. Luftespalte bak panelet. Etasjeskiller i trebjelkelag. Kompakttak i trekonstruksjon. Yttertak i flatt oppforet dekke tekket med papp, opparbeidet med terrasse. Nedløp og renner ligger hovedsakelig skjult i konstruksjonen. Tilstandsvurdering er av den
  grunn ikke vurdert. Stålpipe fra ildsted i 2. etasje, gjennom yttervegg og over yttertak. Pipen har beslag over yttertak. Carport som del av 1. etasje.

  1. etasje:
  Vinduer med trelags isolerglass, produsert i 2021.
  Isolert ytterdør med glassfelt, montert i entré.
  Terrassedør med trelags isolerglass, produsert i 2021, montert i ett soverom.
  Glatte innvendige dører og skyvedører.

  2. etasje:
  Vindu med tolags isolerglass E60 IW30, produsert i 2021. Vinduer med trelags isolerglass, produsert i 2021 for øvrig.
  Skyvedør med trelags isolerglass, produsert i 2021, montert i stue/kjøkken.
  Glatte innvendige dører og skyvedører.

  Kjeller:
  Isolert ytterdør med glassfelt, montert i gang.
  Glatte innvendige dører og skyvedører.

  Teknisk info:
  Ledningsnett for vann i rør i rør systemer med fordelerskap i teknisk rom. Avløpsrør i plast. Dreneringsrør fra fordelerskap med utløp til sluk.
  Hovedstoppekran er lokalisert i teknisk rom. Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp, via private stikkledninger. Pumpekummer for overvann og spillvann.

  Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning er montert med avtrekk i tre bad, vaskerom, teknisk rom, boder og kjøkken, samt lufttilførsel i oppholdsrom. Luftespalte med lufttilførsel under dører.

  Varmekabler i alle rom i kjeller, entré og bad i 1. etasje, samt bad i 2. etasje.

  Varmtvannsbereder på 194 liter, produsert i 2019, montert i teknisk rom. Fast tilkoblingspunkt for strømtilførsel.

  Sentralstøvsuger er montert i teknisk rom, med uttak i kjeller, 1.- og 2. etasje.
 • 1.et: 43 Bra
  2.et: 81 Bra
  U.et: 75 Bra

  P-rom:
  1.et: 43 kvm
  2.et: 81 kvm
  U.et: 28 kvm

  S-rom:
  Kjeller: 47 kvm

  Grunnflate: 90,9 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré/hall, gang i kjeller, 3 bad. vaskerom, 3 soverom, stue/kjøkken.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Peisovn med glassdør på ildfast plate i stue (2.etasje).
  I følge eier er det lagt elektriske varmekabler i følgende rom:
  Kjeller: Alle rom i kjeller.
  1. etasje: Varmekabler i entré og bad.
  2. etasje: Varmekabler i bad.
 • Tomten er opparbeidet med asfaltert felles innkjørsel og asfaltert biloppstillingsplass, samt gressplen. Det er ikke satt opp gjerder/hekk mellom Vangen 8 C og D, samt Freidigveien 13. Det avventes oppmåling og eierne av Vangen 8D og Freidigveien 13 ønsker å gjøre dette i fellesskap med kjøper.

  Kummene og pumpeanlegget ligger i grensen mellom seksjonenes utearealer. Kontrollskap er montert på utsiden av snr. 1 sin bygning.
 • Dobbel carport, samt oppstillingsplass på egen tomt.
 • Offentlig, via privat stikkledning.
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Sameiet består av to seksjoner, Vangen 8 C og D.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.
 • Dyrehold er tillatt iht. sameiets vedtekter.
 • Boligen er forsikret i Fremtind med avtalenr. 27830388.
 • Siden boligen er ny, er det ikke beregnet formuesverdi pr. i dag. Skatteetatens boligverdikalkulator gir følgende estimat (ikke endelig verdi):
  Formuesverdi som primærbolig kr 3 290 328,-
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 11 845 179,-
 • Det er ingen felleskostnader pr. i dag. Vangen 8C og D må avklare hvordan betalingen av felles utgifter skal foregå.
 • Det er ingen fellesgjeld/fellesformue.
 • Det er ikke fellesgjeld.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kr. 11 720 pr. år
  Eiendomsskatt for 2022: kr. 9 381,-

  Dette er kommunale avgifter og eiendomsskatt for både Vangen 8 C og D. Det er basert på tomme hus og uten renovasjon. Det er ikke kjent hva de kommunale avgiftene vil bli etter innflytting.
 • Det må påregnes faste løpende kostnader til strøm, forsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt mm.

  Pumpeanlegget skal være tilknyttet servicekontrakt med en serviceleverandør. Alle løpende utgifter til drift og vedlikehold skal deles 50/50 mellom seksjonene. Hvis det ikke anlegges eget strømabonnement for pumpeanlegget, skal det knyttes til snr. 1 sitt el-anlegg med egen bimåler, som leses av hver måned eller hvert kvartal. De løpende strømutgiftene fordeles 50/50, dvs. eier av snr. 1 sender oppgave til snr. 2 og oppkrever halve strømregningen for pumpeanlegget hos eier av snr. 2.
 • Det er utstedt midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Det vil bli sendt søknad om ferdigattest.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  1920/901511-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  29.10.1920
  Bestemmelse om benyttelse
  Bestemmelse om gjerde

  1922/993280-1/105 Erklæring/avtale
  13.01.1922
  Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom

  1922/993281-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  20.01.1922
  Bestemmelse om gjerde
  Bestemmelse om vann/kloakkledning

  1922/993282-1/105 Erklæring/avtale
  20.01.1922
  Vedtagelse av betingelsene for anlegg av kloakk m.v.

  1922/993283-1/105 Erklæring/avtale
  29.09.1922
  Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv

  1932/9667-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
  18.11.1932
  Med flere bestemmelser

  1995/56323-1/105 Best. om adkomstrett
  11.10.1995
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:181 Bnr:178

  2020/2960047-1/200 Bestemmelse om veg
  02.09.2020 21:00
  Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE
  Org.nr: 958935420
  Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven
  Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune
 • Eiendommen er regulert til boligformål.
 • Gnr. 181 Bnr. 177 i Oslo kommune

  Eiendommen er under seksjonering. Denne boligen vil bli seksjon nr 2 (Vangen 8C). Det er også bestilt oppmålingsforretning.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Overtagelse kan ikke finne sted før seksjoneringen er i orden.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Dersom bud aksepteres i 2021, gjelder følgende:

  Eiendommen selges eiendommen "som den er", jf. avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave, egenerklæring fra selger, takst og andre vedlegg, da dette danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Videre oppfordres det til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig.

  Eiendommen kan ha mangel i følgende tilfeller:
  1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl. § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
  2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen, jf. avhl. § 3-8. Tilsvarende gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er rettet i tide.
  3) Når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl. § 3-9.

  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,8% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 19 900, oppgjørshonorar kr. 4 600,- og visninger kr. 2 500,-/3 000,- (helg) pr. stk. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dette dekkes av oppdragsgiver. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Atle Bremner Borg
  Torill Eik
Marianne Bjørving

Megler

Marianne Bjørving

99 36 28 31

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev