aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Carl Berner har gleden av å ønske velkommen til Veitvetveien 13!

Oslo Veitvetveien 13

Romslig og innholdsrik 4-roms over to plan. Herlig balkong vendt mot et grønt og frodig nabolag! Behov for oppussing.

 • BRA 82 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 905 583
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 955
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 82 m²
 • ANDEL FELLESGJELD196 651
 • FELLESKOST./MND4 088
 • TOMT23 386 m²
 • EIERFORM TOMTFestet tomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 3 700 000,- (Prisantydning)
  196 651,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 896 651,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 905 583,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Velkommen til Veitvetveien 13 - en romslig og innholdsrik familiebolig over 2 plan med svært barnevennlig og populær beliggenhet på Veitvet. Boligen har en gjennomtenkt og godt utnyttet planløsning med spisekjøkken, bad, mellomgang, soverom og entré i første etasje, samt stue og to soverom i 2. etasje. Fra kjøkkenet er det utgang til en herlig balkong. Dette er et hjem med god plass for hele familien. Her vil både store og små fort finne seg godt til rette, både inne i leiligheten og ute på de flotte fellesområdene.

Kort vei til Lillomarka med flere lysløyper, samt badevann og alpinbakke, for tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer som vinter. For de ekstra aktive er det også kort vei til idrettsanlegg med blant annet kunstgressbane, tennisbaner og sandvolleyballbane. I området finnes også en rekke opparbeidede lekeplasser, samt kort vei til skoler og barnehager. Veitvet Senter ligger få minutters gange unna og her tilbys det meste av fasiliteter som matbutikker, post, apotek, lege, tannlege, treningssenter og hudpleie. Litt lenger unna ligger Linderud Senter med flere butikker og servicetilbud. God tilgang på offentlig kommunikasjon både med buss og T-bane.
Et stort oppholdsrom som kan romme så mangt; lekselesing, rolige frokoster så vel som større selskap.

Veitvetveien 13, Oslo

 • Kjøkken
  Eldre kjøkkeninnredning av eik med laminat benkeplate, fliser over benk, ventilator vifte og nedfelt kum.

  Baderom
  Aktuell byggeforskrift for baderommet er byggeforskrifter fra før 1997. Baderom med flislagt gulv og flislagte vegger. Baderommet har toalett, servantskap og dusjkabinett. Det er varmekabler på badet. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner - yttervegg og inn mot kjøkken.

  Balkong
  Balkong med utgang fra kjøkkenet på 7,8 m²

  Fra husordensreglene:
  Det er kun tillatt å bruke elektrisk og gass grill på balkongene. Markiser skal ha samme utseende som borettslagets egne markiser. Dette gjelder form, farge og størrelse. Hvis man har deksel/tak over markise skal denne være i svart farge.

  Vinduer og dører
  Leiliheten har trevinduer med 2-lags glass fra 1996. Leiligheten har teak hovedytterdør. Det er glatte dører og fyllingsdører innvendig.

  Innvendige overflater
  Gulvflater belagt med laminatgulv samt eikeparkettgulv. Veggflater med malte flater, panel og malt miljøtapet. Innvendig himling av malte flater, panel og takess plater. Takflate i stue er noe ødelagt. Takhøyde på kjøkkenet er målt til 2,33 meter og takhøyden i stuen er målt til 2,42 meter.

  Annet
  - Boligen har naturlig ventilasjon.
  - Fordelingstavle med automatiske vippebrytere.
  - Det er brannslokkingsutstyr og røykvarslere i leiligheten.
  - Leiligheten disponerer 2 kjellerboder, på hhv. 1,5 og 2,4 m².

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Registrerte avvik iht. tilstandsrapporten
  TG 3 - Store eller alvorlige avvik
  Innvendig > Innvendige trapper
  Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverk i stue mangler, må monteres. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

  Våtrom > Generell > Bad
  Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

  TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
  Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Innvendig > Overflater
  Det er eldre utidsmessige overflater med en del bruksslitasje. Overflateoppgradering må påregnes.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
  Eldre kjøkkeninnredning. Oppgradering av kjøkkeninnredning må påregnes.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Ifølge NEK400 er det innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet eller tilkoblet via en stikkontakt og plugg kombinasjon i samsvar med NEK EN 60309- serien. Tilstandsgrad settes grunnet dette. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Varmtvannstanken er på ca 120 liter.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Fordelingstavle med automatiske vippebrytere. Det anbefales alltid kontroll av det elektriske anlegget når eltilsynsrapport ikke foreligger. Tilstand er ikke vurdert, da takstmannen ikke har kompetanse på EL tilsyn
 • Leiligheten ligger attraktivt og sentralt plassert på Veitvet. Her har man kort gangavstand til det meste av forretninger, servicetilbud, dagligvare, treningstilbud, grøntområder og god offentlig kommunikasjon.

  Skoler og barnehager
  Det er kort avstand til skoler i alle trinn, samt flere barnehager. Veitvet skole har 1. til 10. trinn. Høsten 2015 ble det ferdigstilt et nytt skolebygg med plass til 840 elever. Det er heller ikke lange veien til Bjerke vgs. Skolen er tilknyttet store grønt- og idrettsområder samt en flerbrukshall til sin disposisjon i skoletiden. I nærområdet finner du også en rekke barnehager. Bevern barnehage ligger i umiddelbar nærhet, samt Hubroveien- og Skrubbelund barnehage ligger ca. 600m fra leiligheten.

  Servicetilbud
  Nærmiljøet byr på det aller meste av forretnings- og servicetilbud. Veitvet senter ligger kun en kort spasertur unna boligen. Senteret byr på matbutikker som Kiwi og Rema 1000. Om du er sulten byr senteret på Sushi, samt ferskvaredisk hvor du får kjøpt fisk. Dersom helsen skulle skrante har man legesenter og helsestasjon lett tilgjengelig. På Veitvet senter finner du Lucky Bowl, det er Norges største bowlinghall, med hele 26 baner, stor restaurant med over 100 sitteplasser og shuffleboard. Videre byr senteret på barbershop, frisør og tannlege. Med andre ord her finner du det meste av det du trenger i hverdagen.

  Dersom du har behov for ytterlige servicetilbud ligger Linderudsenteret ca. 1km fra leiligheten. Her har du gode servicetilbud som vinmonopol, kaféer, spisesteder, kles- og nisjebutikker, apotek, legesenter med mer. Det er treningssenter på Linderud senter og kunstgressbane, ballbinge og klubbhus ved idrettslaget Grei.

  Kollektivtrafikk
  Området har godt med kollektivtilbud både via buss, T-bane og flybuss. Du finner nærmeste bussholdeplass ca. 300 meter fra boligen. En rusletur fra boligen ligger Veitvet T-bane, og den tar deg inn til Oslo sentrum på 15 min. Du har også tilgang til nattbuss fra Veitvet og inn til Oslo sentrum, så her har du alle muligheter for å utforske et yrende uteliv i Oslo.

  Treningsmuligheter
  For den aktive er det kort vei til fotballbane, idrettshall, svømmehall og sandvolleyballbaner. Dette bidrar til å gjøre området til et meget attraktivt sted å bosette seg for aktive mennesker. Boligen ligger også i nærhet til store rekreasjonsområder med lysløype og turterreng i Lillomarka, samt i alpinanlegg i Grefsenkleiva. På Linderud senter som er innen gangavstand finner du SATS, som tilbyr en rekke gruppetimer som, spinning, yoga, og diverse gruppetimer. Med andre ord her har du alt du trenger for styrketrening og utholdenhetstrening.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektiv sjekk ut www.ruter.no.
 • Bygningen er oppført i henhold til normal byggeskikk på oppføringstidspunktet. Støpt betongsåle- betong grunnmur. Betong etasjeskiller. Yttervegger i bærende konstruksjoner i betong og bindingsverk kledd med panel fasader. Flat takkonstruksjon, trolig papp tekket, ikke besiktiget av takstmann. Da dette er et boligselskap med flere enheter gjøres det ikke undersøkelser av utvendige bygningsdeler som yttertak (inkludert loft), yttervegger, grunn og fundamenter m.m. Boligselskapet er ansvarlig for felles og utvendig vedlikehold.
 • 2.etasje: BRA 41 kvm, P-rom 41 kvm
  3.etasje: BRA 41 kvm, P-rom 41 kvm
  Totalt: BRA 82 kvm, P-rom 82 kvm

  Arealene er hentet fra tilstandsrapport og er således ikke kontrollmålt av megler.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  2. etasje er bestående av inngangsparti og gang, kjøkken, soverom samt baderom.
  3. etasje er bestående av stue samt to soverom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten har elektrisk oppvarming.
 • Tomtens grunnareal: 23386 kvm.
 • Det medfølger ikke parkeringsplass. Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Borettslaget har 94 parkeringsplasser til utleie. Kontakt vaktmester Thor Møkkelgjerd 905 22 502.
 • Offentlig vei, vann og avløp. Private stikkledninger ut til offentlig anlegg. Private veier internt på borettslagets festetomt.
 • Forretningsfører: Nordberg Eiendomsforvaltning AS
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Om Søndre Veitvedt borettslag
  SVBL har i alt 220 leiligheter, fordelt på 9 blokker. Av disse er 2 hybelleiligheter som eies av laget. I tillegg kommer utleie av lokaler til barnhager i Beverveien 25 (0-3 år) og 27 (3-6 år). Det er 2 vaskerier i borettslaget et i Beverveien 29 og et i Veitvetveien 30. Styrerom og vaktmesterrom ligger i Beverveien 29, inngang vaskeriet. Borettslaget har også egen nettside på www.svbl.no

  Vaktmestertjeneste
  Borettslaget har engasjert vaktmester Thor Møkkelgjerd 905 22 502.

  Punkter fra handlingsplan for 2021
  Styret hadde følgende konkrete og prioriterte tiltak for 2021
  - Søke etablering av elbil-lading i borettslaget. Dette er utført.
  - Avdekke fullstendig omfang av/innhente priser på restaurering av balkonger. Dette er påbegynt.
  - Rehabilitere pipe/taksoil, Beverveien 29. Ikke påbegynt (grunnet for høy kostnad)/avsluttet.
  - Vedlikeholdsmaling av trappeoppganger. Dette er påbegynt.
  - Utskifting av postkasser. Dette er påbegynt.
  - Igangsette utskifting av frontpanel på balkonger. Dette er påbegynt.
  - Pålegg om utbedring/fjerning av defekte markiser. Dette er snart avsluttet.
  - Sluttføre rehabilitering av svalgang, BV 29 (fra 2019, utsatt grunnet krevende vær). Dette er utført.

  Punkter på handlingsplan for 2022
  Styret har definert følgende konkrete tiltak for 2022:
  - Ferdigstille anlegg for elbil-lading i borettslaget.
  - Utbedre inngangsparti foran Veitvetveien 11 (som følge av endret grunnvann).
  - Avdekke fullstendig omfang av/innhente priser på restaurering av balkonger.
  - Rehabilitere pipe/taksoil, Beverveien 29.
  - Vedlikeholdsmaling av trappeoppganger (etter behov).
  - Pålegg om utbedring av defekte markiser etterfulgt av evt. fjerning av disse for andelshavers regning.
  - Sjekk av og evt. utskifting av postkasser i trappehus (fortløpende vurdering).
 • Det praktiseres ikke forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Fra borettslagets husordensregler
  Det lov å holde hund og katt, men båndtvang gjelder i borettslaget. Det er dog ikke tillatt å benytte borettslagets grøntarealer som lufteplass.
 • Gjensidige Forsikring
  Gjensidige Forsikring
  Polisenummer: 74881580
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 215 008 per 16.09.22
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 374 029 per 16.09.22
 • 4 088 pr. mnd. Forretningsførsel, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, felles forsikring, nedbetaling andel gjeld, vaktmestertjeneste, TV og internett.

  Fordelt slik:
  Egena.Tv-Int 184,-
  Fellesutgifter 3 904,-
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 196 651,- pr. 08.07.22.
  Andel fellesformue kr 43 118,- pr. 08.07.22.
 • Lånenr: 839.71.56786
  Type lån: Annuitetslån
  Restsaldo: 37.644.831,-
  Innfrielsesdato: 30.03.2043
  Terminlengde: 3 måneder.
  Type rente: Flytende rente
  Rente: 2,850% pa.

  Det er ikke IN-ordning i borettslaget.
 • Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.
 • Det er utstedt arkivkort på eiendommen. Approbasjon, tillatelse, til bygging av våningshus (småhusblokk) ble gitt av bygningsjefen i kommunen i 1954. Det er ikke kjent at det foreligger dokumentasjon ved ferdigstillelse, da altså brukstillatelse eller ferdigattest.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Rettighetshavere til eiendomsrett
  2000/45281-2/105 Hjemmel til eiendomsrett
  09.08.2000 Vederlag: NOK 0
  KJØPER:OPPLYSNINGSVESENETS FOND
  Org.nr: 970955569
  Rettighetshavere til festerett

  1952/1537-11/105 Hjemmel til festerett
  19.06.1952 Vederlag: NOK 0
  KJØPER:SELVAAG BYGG
  Org.nr: 951789852
  Rettighetshavere til framfesterett

  1956/8270-2/105 Hjemmel til framfeste
  12.07.1956 Vederlag: NOK 0
  KJØPER:Søndre Veitvedt Borettslaget
  Org.nr: 954745708 servitutter eldre enn festekontrakten.

  Pengeheftelser i eiendomsrett

  1952/1537-20/105 Festekontrakt - vilkår
  19.06.1952 Avgiftsbestemmelser
  Bestemmelser om regulering av leien
  Bestemmelser om overdragelse
  Bestemmelser om forlengelse

  1952/1537-21/105 Bestemmelse om bebyggelse
  19.06.1952 Bestemmelse om gjerde

  1957/14503-1/105 Bestemmelse om veg
  23.11.1957 Bestemmelse om gjerde
  Bestemmelse om kloakkledning
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1963/14933-1/105 Best om garasje/parkering
  11.11.1963 Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

  Pengeheftelser i festerett
  1952/1537-20/105 Festekontrakt - vilkår
  19.06.1952 Avgiftsbestemmelser
  Bestemmelser om regulering av leien
  Bestemmelser om overdragelse
  Bestemmelser om forlengelse
  Gjelder feste

  1956/8270-4/105 Festekontrakt - vilkår
  12.07.1956 ÅRLIG AVGIFT KR. 5.557
  BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
  Gjelder feste

  1973/22368-2/105 ** Nye vilkår
  21.11.1973

  Pengeheftelser i framfesterett
  1956/8270-4/105 Festekontrakt - vilkår
  12.07.1956 ÅRLIG AVGIFT KR. 5.557
  BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN.
  Gjelder framfeste

  1973/22368-2/105 ** Nye vilkår
  21.11.1973

  1957/2757-2/105 Obligasjon
  08.03.1957 BELØP: NOK 1.139.240
  Panthaver:Sveaas Anders
  Lnr: 1123400 OBL. HAR IKKE OPPTRINNSRETT.
  Gjelder framfeste

  1957/2757-3/105 ** Prioritetsbestemmelse
  08.03.1957 veket for: FESTEKONTRAKT - VILKÅR 1956/8270-4/105

  1960/14735-2/105 ** Diverse påtegning
  23.11.1960 OBL. KAN IKKE TRANSPORTERES,PANTSETTES ELLER PÅ ANNEN MÅTE
  DISPONERES UTEN SAMTYKKE AV HUSB.OG STYRET I BORETTSLAGET
  SØNDRE VEITVEDT.

  2005/85027-1/105 Erklæring/avtale
  09.12.2005 Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr. rømningstrapp. Kan ikke slettes uten samtykke fra direktøren for Plan- og bygningsetaten i Oslo. Gjelder framfeste

  2009/970170-1/200 Pantedokument ved bytte av bank
  16.12.2009 BELØP: NOK 49.000.000
  Panthaver:HANDELSBANKEN
  Org.nr: 971171324
  Gjelder framfeste
 • Området er avsatt til bebyggelse og anlegg etter kommuneplanen fra 2015 til 2030. Dette kan være boligbebyggelse, fritidsbebyggelse, sentrumsformål, kjøpesenter, forretninger, bebyggelse for offentlig eller privat tjenesteyting, fritids- og turistformål, råstoffutvinning, næringsbebyggelse, idrettsanlegg, andre typer anlegg, uteoppholdsarealer og grav- og urnelunder. Vi oppfordrer alle interessenter til å gjøre seg kjent med reguleringen i området, således også reguleringskartet vedlagt salgsoppgaven.
 • Andelsnr. 108 Orgnr. 954745708 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 1 % av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 19.900,-
  Visninger/Overtakelser kr. 3.890,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 16.990,-
  Prospektpakke kr. 3.990,-
  Meglerpakke kr 1.955,-
  Meglerlisens kr. 425,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr 3.600,-
  Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.115,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 480,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 0,25 promille av salgssum.
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 2.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 24.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Pavel Ovchinnikov
Aslak Gundersen Holth

Megler

Aslak Gundersen Holth

96 51 10 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev