aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Westye Egebergs gate 3C!

Oslo Westye Egebergs gate 3C

Flott 3-roms med heis, balkong med sol og utsikt samt felles takterrasse. VV og fyring inkl.

 • BRA 66 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER165 535
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 764 401
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 936
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 66 m²
 • ANDEL FELLESGJELD228 866
 • FELLESKOST./MND5 517
 • TOMT2 671 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 6 370 000,- (Prisantydning)
  228 866,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  6 598 866,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  164 950,- (Dokumentavgift)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  165 535,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 764 401,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Leiligheten inneholder entre, stue, kjøkken, 2 soverom og bad. I tillegg medfølger det en loftsbod på ca. 1 m² og en kjellerbod på 5 m². Boligen har to balkonger, en vestvendt brannbalkong på 3 m² og en sørvendt balkong på 7 m², med utgang fra kjøkkenet. Sameiet har en meget flott felles takterrasse, med spektakulær utsikt over byen.
Fra kjøkkenet er det utgang til sørvendt balkong

Westye Egebergs gate 3C, Oslo

 • Leiligheten holder normalt god standard. Boligen er gjennomført med tidsriktige fargevalg i alle rom. Praktiske og smarte løsninger som nedfellbar kjøkkenbenk og plassbygde garderobeskap gir leiligheten et moderne utrykk og lyse tregulv på kjøkkenet og i stuen skaper et skandinavisk preg i boligen. Kjøkkeninnredningen er fra Ikea, med integrerte hvitevarer, slette hvite fronter og benkeplate i heltre. Badet ble pusset opp i regi sameiet i 2006, mens gulvet på badet er pusset opp med varmekabler og fliser i 2019.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG2:
  BALKONG (SØR)
  Totalvurdering: Det er ikke registrert tegn til svekkelse eller skade i konstruksjonen, men det må påregnes vedlikehold/ overflatebehandling. Tg2 settes pga for lavt rekkverk sammenliknet med dagens krav.
  Årsak: Rekkverket er for lavt.
  Konsekvens: Fallulykker kan oppstå.
  Tiltak: Anbefaler å rehabilitere balkongen på sikt. I forbindelse med rehabiliteringen heves rekkverket til 100 cm over gulv. Eier opplyser at rekkverkshøyden er avklart med DIBK (ift. om det var krav til oppgradering til dagens standard) og Byantikvaren.

  BRANNBALKONG (VEST)
  Totalvurdering: Det er ikke registrert tegn til svekkelse eller skade i konstruksjonen, men det må påregnes vedlikehold/ overflatebehandling. Tg2 settes på grunn av for lavt rekkverk sammenliknet med dagens krav.
  Årsak: Rekkverket er for lavt.
  Konsekvens: Fallulykker kan oppstå.
  Tiltak: Anbefaler å rehabilitere balkongen på sikt. I forbindelse med rehabiliteringen heves rekkverket til 100 cm over gulv.

  VINDUER/DØRER
  Totalvurdering: Vinduer og dører vurderes å være i normal stand med hensyn til alder men vinduer har nådd over halvparten av forventet funksjonstid. Det vil være større risiko for punktering av glass og større behov for vedlikehold i tiden som kommer.
  Årsak: Alder og slitasje.
  Konsekvens: Utvendig trevirke kan råtne over tid og åpningsmekanismen kan bli vanskeligere å betjene. Påregn større varmetap sammenliknet med nyere vinduer.
  Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak men anbefaler utskifting av vinduer innen 3-5 år.

  KJØKKEN
  Totalvurdering: Ikea kjøkken med slette fronter og heltre benkeplate med nedfelt koketopp og oppvaskkum av stål. Stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin er integrert i innredningen. TG2 settes pga manglende lekkasjesikring under kjøkkenbenken.
  Årsak: Kjøkkenet tilfredsstiller ikke dagens krav til lekkasjesikring av vannrør.
  Konsekvens: Lekkasjer kan oppstå og forårsake fuktskader.
  Tiltak: Anbefaler å installere magnetventil

  AVLØPSRØR
  Totalvurdering: Avløpsanlegg fra byggeåret har ukjent alder og skader / lekkasjer kan oppstå. Gjelder ikke soilrør i forbindelse med badet (2006).
  Årsak: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger
  Konsekvens: Ingen vesentlig konsekvens.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Eier opplyser at soilrør (hovedrør fra gulv til tak) er sameiets ansvar og at eventuell utskifting av disse vil dekkes av sameiet.

  ELEKTRISK
  Totalvurdering: Sikringsskapet er plassert i entré. Digital strømmåler og hovedsikring er plassert i fellesareal. TG2 settes ettersom det mangler samsvarserklæring (dokumentasjon) på det elektriske anlegget.
  Anbefalte tiltak: Det bør gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

  VANNLEDNINGER
  Totalvurdering: Kontrollen er avgrenset til innvendig i leiligheten, og kontrollen stopper ved veggjennomføringer. Resterende er borettslaget/sameiet sitt ansvar. Vannrør fra byggeåret har nådd en høy alder og skader / lekkasjer kan oppstå.
  Årsak: Alder.
  Konsekvens: Lekkasjer kan oppstå over tid pga alderen.
  Tiltak: Anbefaler å etablere vanntett fordelerskap med stoppekran og lekkasjesikring i forbindelse med oppgradering av badet.

  VÅTROM
  Totalvurdering av sanitær og ventilasjon: Tilstandsgrad 2 er satt pga manglende drensåpning fra innebygget sisterne for synliggjøring av eventuelle lekkasjer.
  Anbefalte tiltak sanitær og ventilasjon: Det er mulig å bore hull i vegg under toalettskål for å etablere drensåpning fra innbyggingssisterne, men hulltaking bør utføres av fagfolk med kompetanse innen våtrom siden det er risiko for å ta hull på membransjiktet.

  Forhold som har fått TG3:
  BALKONGDØR (SØR)
  Totalvurdering: Balkongdøren har utvendig råteskade og generelt behov for utskifting.
  Utbedringskostnader: 10 000 - 50 000
  Anbefalte tiltak: Balkongdøren må skiftes. Dette er normalt sameiets ansvar.
 • Leiligheten har en meget sentral og etterspurt beliggenhet på St. Hanshaugen i en stille blindvei mellom Vår Frelser Gravlund og Utsikten park. Beliggenheten er virkelig unik, med parken som nærmeste nabo hvor du har utsikt ut over byen.

  Fra boligen er det kort vei til alle fasiliteter og servicetilbud. I umiddelbar nærhet finner man alt man trenger i hverdagen og et rikt og spennende utvalg av kaféer og restauranter. Fra leiligheten er det gangavstand til Grünerløkka, Alexander Kiellands Plass, Bislett, Bogstadveien osv. med sine spennende restauranter og butikker, samt et yrende kafé- og uteliv. Det er også kort avstand til Oslo sentrum og Karl Johans gate med alt det en storby har å by på.

  Dette området må sies å være ypperlig for deg som ønsker å bo sentralt med umiddelbar tilgang til et urbant byliv, men samtidig rolig og tilbaketrukket med enkel tilgang til grønne parker og turområder. St.Hanshaugen kan friste med idylliske og frodige St.Hanshaugen park, hyggelige gangstier, gressplener, andedam, Stensparken, Iladalen og mye mer. Flotte turområder langs Akerselva og Telthusbakken med sjarmerende trehus.

  For den treningsglade er SQF - Sentrum Squash & Fitness, Fresh Fitness, SiO Athletica, EVO og SATS i gangavstand fra boligen. Ellers gode muligheter for trening i de mange parkene i området, eller langs Akerselva.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.
 • Leilighet er oppført i én etasje. Grunnmur er oppført i støpt betong. Hovedbærekonstruksjon i betong, pusset tegl i vegger. Taket er et
  flatt tak og er tekket med papp. Etasjeskille er et betongdekke med tilfarergulv. Vinduer med isolerglass.
 • 4.et: Bra/P-rom: 66/66 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entre, stue, kjøkken, 2 soverom og bad. Kjeller og loftsbod kommer i tillegg.
 • Hvitevarer på kjøkken medfølger.

  Se løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming og varmtvann er inkludert i felleskostnadene og varmes opp med felles bergvarmepumpe fra 2014 (og el-kjel som spisslast). EL- til varmekabler er på egen måler.
 • Pent opparbeidet felles tomt med flott beplantning, hageflekker og interne gangveier.
 • Det er beboerparkering i området. I 2022 koster beboerparkering for bil kr 5 400,- pr. år, kr 1620,- pr. år for el-bil, kr 2 700,- pr. år for motorsykkel/scooter og kr 810,- pr. år for el-motorsykkel og el-moped.
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: OBOS EIENDOMSFORVALTNING AS
 • Informasjon hentet fra årsberetning:
  Sameiet består av 72 seksjoner.
  Westye Egebergs gate 3 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 984638663, og ligger i bydel St.Hanshaugen i Oslo kommune med følgende adresse: Westye Egebergs Gate 3 A-C
  Gårds og bruksnummer: 218/189

  Regnskap:
  Årsresultatet for 2021 viser et overskudd på kr 1 226 873,-. Av årets resultat er kr 1 025 519 benyttet til å betale ordinære avdrag på langsiktig gjeld.
  I 2022 er det budsjettert med et overskudd på kr 1 021 750,-.
  Arbeidskapitalen pr. 31.12.2021 var kr 2 257 863. Selskapet har god likviditet og er således godt rustet til å takle uventede kostnader som skulle oppstå herunder høye energikostnader.

  Hjemmeside:
  Sameiet har etablert egen hjemmeside p å www.we3.no.

  Kabel-TV og bredbånd:
  Telia er leverandør. Grunnpakke for TV og internett er inkludert (100mbps), med mulighet for å oppgradere TV-kanaler eller internetthastighet etter eget ønske.

  Større vedlikehold og rehabilitering i sameiet de siste 8 årene:
  2020 - 2021 Sanering av utvendig stikkledning avløp.
  2020 - 2021 Nye oppleggs kraner til radiatoranlegget samt asbestsanering.
  2020 - 2021 Utskifting av dør til brannbalkong i oppgang C.
  2019 - 2020 Pigging av balkonger, maling av d ø rer og nye lamper i gang.
  2018 - 2019 Etablert barnevogngarasjer for utleie til beboere
  2017 - 2019 Trappeoppgangene pusset opp
  2014 - 2015 Total renovering av tak og fasader
  2014 - 2014 Installasjon av fiberanlegg til alle seksjoner.
  Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse. Kun fysiske personer kan være eiere av en seksjon. Styret kan i spesielle tilfeller dispensere fra dette.
 • Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
 • Protector AS
  Polisenummer: 1272079
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 428 278 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 5 141 801 per 31.12.20
 • 5 517 pr. mnd. Herav:
  Felleskostnader 4.723,- (varmtvann og fyring, TV/internett, komm. avg. felles strøm, forretningsførsel, trappevask mv.)
  Rehablitering våtrom 794,-
 • Andel fellesgjeld kr 228 866,- pr. 21.12.31.
  Andel fellesformue kr 40 372,- pr. 21.12.31.
 • Lånenummer: OBOS01-98207364169
  Type lån: Annuitetslån
  Restsaldo: 2.475.763,-
  Restløpetid: 4 år 1 md.
  Antall terminer pr. år: 12
  Type rente: Flytende rente med rentesats på 3,90 %

  Lånenummer: OBOS02-98207382604
  Type lån: Annuitetslån
  Restsaldo: 9.557.579,-
  Restløpetid: 21 år 9 md.
  Antall terminer pr. år: 12
  Type rente: Flytende rente med rentesats på 3,90 %

  Lånenummer: OBOS03-98207542296
  Type lån: Annuitetslån
  Restsaldo: 1.339.131,-
  Restløpetid: 8 år
  Antall terminer pr. år: 12
  Type rente: Flytende rente med rentesats på 3,90 %

  Rente er per 08.08.22
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf. eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader. Eiendomsskatt kan påløpe i fremtiden. For eiendommer med beregnet boligverdi under 5,7 millioner kroner betales det ikke eiendomsskatt til Oslo kommune i 2022.
 • Eiendomsskatt, strøm, felleskostnader, ev. utvidet TV/internett m.v.
 • Det er utstedt ex. dok. i 1936 og ferdigattest på våtromsrehabilitering av 72 leiligheter i 2007.
 • Utleie av en leilighet kan bare skje med styrets godkjennelse, som må innhentes på forhånd. Samtykket kan ikke nektes uten saklig grunn. Utleietiden er begrenset til 3 -tre- år. Styret kan godkjenne en forlengelse av utleietiden når spesielle forhold ligger til grunn. jf., vedtektene § 3 (3).
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Kun fysiske personer kan være eiere av en seksjon. Styret kan i spesielle tilfeller dispensere fra dette.
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Tinglyste heftelser:
  1935/990836-1/105 Erklæring/avtale
  01.10.1935
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
  Overført fra: 0301-218/189
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1935/990837-1/105 Bestemmelse om vannledn.
  03.12.1935
  Overført fra: 0301-218/189
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1984/57068-4/105 Pantsettelseserklæring
  12.11.1984
  BELØP: NOK 50.000
  Panthaver: Sameiet
  Lnr: 1115846
  PRIORITET ETTER 80% AV SEKSJONENS VERDI
  TIL ENHVER TID
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1984/57068-5/105 Bruksrett
  12.11.1984
  Rettighetshaver: Sameierne i gnr 218 bnr 187
  Bruksrett til vaktmesterleilighet på lik linje med sameierne
  i gnr 218 bnr 189
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2012/251330-1/200 Best. om adkomstrett
  28.03.2012
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:27
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen er regulert til boligformål.

  Eiendommen ligger i:
  Byggeområde for boliger
  U 0.4-1.5
  S-225, 28.7.77
  Endr.reg.best. S-2937, 1.10.87

  Bygningen er registrert på byantikvarens gule liste. At en eiendom står på Gul liste, betyr ikke automatisk at alle endringer er forbudt, men fasadeendringer er søknadspliktig.
 • Gnr. 218 Bnr. 189 Snr. 59 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 0,75 % av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr 19 990,-
  Markedsføringspakke kr 15 500,-
  Visninger/overtagelse kr 2 500,- pr. time, min.
  Oppgjørshonorar kr 4 990,-
  Sikkerhetsstillelse kr 850,- + 2,5 promille av salgssum.
  Kommunale opplysninger kr 1 955,-
  Grunnboksspørringer kr 990,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr 612,-
  Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 6 115,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører fra kr 3 000,-
  Meglerlisens kr 393,-

  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Oliverbank AS
Lars-Erik Lindgreen

Megler

Lars-Erik Lindgreen

90 62 25 10

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev