aktiv-eiendomsmegling
Solgt

Østby Bjønnbekkmora hytteområde 30

Koselig og arealeffektiv familiehytte - God romfølelse - Stor og solrik terrasse - Skjermet tomt - Nær tur-/skiløyper

 • BRA 58 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER58 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 748 892
 • EIENDOMSTYPEHytte
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 988
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 44 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • EIERFORM TOMTFestet tomt
 • 1 690 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  1 500,- (Eierskiftegebyr til bortfester)
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  41 250,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  58 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 748 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Arealeffektiv, trivelig og gjennomført hytte med god beliggenhet i Bjønnbekkmora hytteområde. Hytta ligger skjermet og fint til på et høydedrag, som bidrar til en luftig følelse og gode solforhold. Stor terrasse og hyggelig bålpanneområde innbyr til utekos hele året. Hytta har et moderne preg med fine farge- og interiørkombinasjoner. Den gode planløsningen bidrar til at hytta oppleves større enn sine areal. Her er det åpen himling i stuen, velplassert kjøkken og hems som gjør dette til en ypperlig familiehytte for små og store. Her kan du finne roen eller utnytte fridagene med gode ski- og turmuligheter i nærområdet. Dette er ei hytte som definitivt vil innfri hyttedrømmen din.

Merk deg dette:
• Godt utnyttet boareal
• Lun og behagelig hytte
• Flotte uteområder
• Fine solforhold
• Ring hytta varm
• Selges møblert

Hytta er på ett plan + hems og inneholder:
Overbygd inngangsparti med tilknyttet romslig utebod, gang, bad, åpen stue/spisestue og kjøkkenkrok, soveromsgang, 2 soverom
Hems over del av hytta med vindu.

Frittstående utebod med grillplass utenfor.

Bjønnbekkmora hytteområde 30, Innlandet

 • Hytta er koselig å komme frem til der den ligger skjermet og fint til på et høydedrag i et etablert og trivelig hytteområde. Eiendommens beliggenhet gir utsyn mot nærområder og en fri og luftig følelse. Den store terrassen rundt to sider av hytta gir god plass for utemøbler - både lunt og luftig. Her ute kan du kose deg med kaffen i morgensola, sitte skjermet for vinddrag eller titte på den flotte stjernehimmelen med noe varmt i koppen. I tillegg er det et tilrettelagt bålpanneområde med benker ved anneks som gjør at du har mange muligheter for kos og utehygge hele året.

  Hytta har overbygd inngangsparti som luner mot vær og vind. Her er det også tilknyttet en isolert bod med god plass for både oppbevaring og til benyttelse som smørebu. Innenfor døren er det en fin gang med plass for å henge av seg yttertøy og sette skoene pent på plass. Gangen har enkel adkomst til bad- og dagligrom. Vinduet i gang gir fint innlys i rommet.

  Det koselige badet som er oppusset i nyere tid. Her er det vinylfliser på gulv, samt våtromsmalt panel på vegger. Merk deg det samstemte fargevalget på vegger i gang og bad som bidrar til det helhetlige preget i hytta. Badet har skap under vegghengt servant, samt speilskap over. Videre er det wc og dusjkabinett. To vinduer bidrar til godt innlys og en lys atmosfære.

  Hytta sitt dagligrom har åpen himling og et praktisk plassert kjøkken for å utnytte arealet best mulig. Hele dagligrommet har en behagelig og lun fremtoning med tregulv, beiset panel på vegger og en mønet himling som gir god romfølelse. En vegg i stuen har mørkere beis og her bør du merke deg vinduene ut mot naturtomten bak hytta, som bidrar til at du har naturen tett på og kan titte rett ut mot lyng og mose som endrer seg med årstidene. Stuen er innredet med spisestue nær kjøkkenet og en sofagruppe for avslapping nær vedovnen. Her er det godt å sitte og finne roen mens det knitrer i tørr bjørkeved på mørke høst- og vinterkvelder. Iht. selger varmer vedovnen hytta raskt opp til en god og stabil temperatur i alle rom. Fra stuen er det utgang til overbygd terrassedel på endevegg med adkomst til utebod.

  Kjøkkenkroken ligger rett innenfor døren og har innredning som passer fint inn i hyttestilen med sine rette profilfronter og glasskap. Innredningen er delt inn i gode arbeidssoner og den laminerte benkeplaten har plater mellom benk og overskap ved vaske- og kokesone som gir lettstelte overflater. Vinduet over arbeidsbenken gir en trivelig arbeidsplass med utsyn mot nærområder.

  Hytta har to soverom med enkel adkomst via soveromsgang. Begge soverom med hvert sitt personlige preg. Hovedsoverom er mørkbeiset og har plass til garderobeløsning. Soverom 2 har lyst panel, garderobe og køyeseng. I tillegg er det en hems med adkomst via trapp i stuen. Hems er ikke godkjent for varig opphold.
 • Bjønnbekkmora hytteområde er et veletablert og hyggelig hyttefelt i Østre Trysil med kort kjørevei til svenskegrensa. Området er under utvikling og har nyere felt under utbygging, samt etablert område hvor denne hytta ligger fint til. Bjønnbekkmora hytteområde er omgitt av skog og utmark som luner og har umiddelbar nærhet til et stort nettverk av turstier som tar deg rundt i skog, myrer, fiskevann og flotte jaktterreng. Området har tilrettelagt for både små og store med sykkelveier og fra hytta er det kort gangvei til et populært treffsted ved dammen som også har gapahuk.
  Er du glad i langrenn så er det fine skiterreng for alle aldre her. Rett ved hytta starter skiløyper som tar deg til et stort nettverk i nærområdet og mot Ljørdalen. I tillegg ligger hyttefeltet tilnærmet midt mellom Trysilfjellet og Fulufjellet med alpinanlegg. Fulufjellet har i tillegg en populær kjelkebakke som byr på fart og spenning for familien. I Trysilfjellet ligger Norges største skianlegg med traseer for både viderekommende og nybegynnere. Alt innen 3 mils radius fra hytta. Det nærmeste alpinanlegget finner du i Stöten - rett innenfor svenskegrensa.
  I Ljørdalen er det mulighet for snøscooterturer innover vidder og fjell og på sommerstid er det fine turområder her med bla. Fulufjellet Nasjonalpark, kanopadling i Ljøra og ellers fine turterreng i skog og fjellområder.
  Området rundt Bjønnbekkmora er med andre ord rikt på opplevelser gjennom hele året. Nærmeste dagligvarebutikker finner du i Ljørdalen eller i Trysil sentrum hvor du også har fleste servicetilbud. Tar du turen over grensen er det gode handlemuligheter i Sälen og Stöten som ligger kun ca. 11 km fra eiendommen. Her finner du også badeland, fine turområder og flyplass.
  Nærmeste badeplass ligger i kort avstand fra hytta og ellers er det flere vann, tjern og sjøer med mulighet for bading, sup, kano og padling.
  Bjønnbekkmora har en aktiv hytteforening som bl.a. arrangerer påskeskirenn på langfredag, høstfest helgen mellom uke 40 og 41 og event i romjulen. Romjula 2021 ble det arrangert kanefart for hyttefolket.
 • Fundamentert med pilarblokker direkte på terreng. Trebjelkelag i etasjeskiller, isolert med mineralull. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med stående villmarkspanel og liggende villmarkspanel i avlveggene. Saltakkonstruksjon med tretaksperrer, fritt opplagt over yttervegger, delevegger og limtrekonstruksjoner. Takflatene er tekket med pappshingel.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Overflater: Knirk i gulv i stue. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på ca. 15 mm i stue. Tiltak - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil
  imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
  Bad: Hentet fra tidligere takst. Malt med våtromsmaling i ca.2020. Ukjent type. I henhold til bruksanvisning skal det brukes glassfiberstrie som
  underlag for våtromsmaling. Ikke utført etter teknisk datablad for Jotun våtromsmaling. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  Elektrisk anlegg: Montert jordfeilbryter for kurs 2. Hentet fra tidligere takst: Montert stikkontakter i 2016. Tilstandsgrad satt ut fra manglende dokumentasjon på utførte arbeider. Forskriftmangel: Samsvarserklæring er ikke fremvist.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
  Noe mosegroing på taktekking. Tiltak - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.
  Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Tiltak - Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Stigetrinn for feier må monteres.
  Veggkonstruksjon: Panel er ført helt ned mot vannbrett, fare for fuktopptrekk og forvitringer. Tiltak - Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Takkonstruksjon/Loft: Damsperre i yttervegg på loft er montert ufagmessig. Åpninger i dampsperre gir luftlekkasjer. Fare for kondens. Se bilde. Tiltak - Det må foretas for å lukke avviket.
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjonene har skjevheter.
  Terrasser, balkonger og plattinger med terrenghøyde 50 cm eller mer, skal sikres med rekkverk med en høyde på minst 90 cm. Målt rekkverkshøyde: Ca. 73 cm. Tiltak - Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Lokal utbedring må utføres.
  Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Tiltak -
  Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Større avstand til brennbart materiale må lages.
  Bad: Eldre våtromsbelegg under vinylfliser. Rørgjennomføringer i våtroms gulvbelegg, svekker gulvets tetthet. Gulvflatene har passert normalt levetid. Vinylfliser kan ikke regnes som tettesjikt. Tiltak - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på
  membranløsningen. Rust på skruer i sluk. Tiltak - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.
  Kjøkken: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Tiltak - Mekanisk avtrekk bør etableres.
  Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
  Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledningerTiltak - Tidspunkt for utskifting av avløpsrør nærmer seg.
  Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.
  Grunnmur og fundamenter: Ikke etablert frostsikring i grunnen. Normalt med noe tele som vil påvirke fundamentene og bjelkelag. Dette gir utslag i skjevheter i konstruksjonen. Skjevheter er beskrevet under frittbærende dekker. Tiltak - Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Tiltak - Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
  Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Tiltak -Det bør foretas terrengjusteringer.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.et: Bra 44/ P-rom 44 kvm
  Hems uten målbare areal.

  Følgende rom inngår i primærareal: vindfang, bad, gang, 2 soverom, stue/kjøkken

  Arealet er beregnet ut ifra oppmålt bruksareal.
  Hems har ikke målverdig areal. Ca.areal: 10 m².

  Frittstående utebod på ca. Bra 9 kvm.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Hytta selges møblert slik den står foruten noen personlige eiendeler.
  Selger opplyser om mulighet for fiber. Det er wifi med 4G - nok til å strømme og jobbe
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Hytta varmes opp med elektrisitet og vedfyring. Det er montert vedovn i stuen.
  • Nye panelovner fra 2022 som styres via app.
  • Vifte i tak med fjernkontroll
  • Sikringsskap i gang. Skrusikringer.
  • Selger har ladet el-bil på hytta.
 • Punktfestet tomt.
  Hyttetomten ligger fint til på et høydedrag med fint utsyn over nærområdene. Eiendommen oppleves som godt ivaretatt og har en velstelt fremtoning. Eiendommen har gode uteområder for utekos hele året. Den store terrassen har muligheter for både lune og luftige sittegrupper på fremside og ende av hytta. Ved utebod er det opparbeidet et koselig bålplassområde. Tomten består av stedbundet vegetasjon med lyng, mose, busker og trær. Gruset innkjøring med oppstillingsplass til bil.

  Et punktfeste er en festeavtale hvor arealet som festeavtalen gjelder ikke er målt opp og med tomtegrenser, men angitt som et punkt i kartet på bortfesters/grunneiers eiendom. Bebyggelsen må plasseres slik at festepunktet kommer innenfor grunnmuren for hovedbygget. Et punktfeste innebærer at tomten har et leieforhold til en grunneiendom og er registrert i matrikkelen med et festenummer tilknyttet et gårdsnummer og bruksnummer. Eieren av punktfestet betaler festeavgift til grunneieren av det bruksnummeret som festet er registrert under. Et punktfeste har ikke eiendomsgrenser og er markert med et sentralpunkt, som skal ligge innenfor bebyggelsen på tomten. Eieren av punktfestet har normalt disposisjonsrett for et areal på ett dekar, medregnet der huset eller husene står og tilpasset etter forholdene på stedet, dersom annet ikke er avtalt.

  Bortfester er Flermoen Utmarkslag. Det er etablert festekontrakt for 80 år, gjeldende fra og med 1987. Årlig festeavgift utgjør kr 2 943-. Årlig serviceavgift utgjør kr 6.450,- (2022). Serviceavgift kan bli innført ved tilføring av ytterligere infrastruktur fra bortfester. Punkt b og c i festeavtalen (vann, avløp, renovasjon, samt veg og vedlikehold av øvrige fellesanlegg) reguleres hvert år. Neste regulering av festeavgiften vil skje i 2028 i henhold til endringer i konsumprisindeksen.

  Det er mulighet for innløsning av tomten. Opplyst om åpen avtale om innløsning av tomt. Iht. informasjon fra Flermoen Utmarkslag er innløsningssum kr. 120 000,- + omk. for 1.000 kvm.

  Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at ved utløp/forlengelse av festeforholdet etter tomtefestelovens § 33, kan bortfester kreve at den årlige festeavgiften blir regulert en gang (såkalt engangsløft) slik at den svarer til 2 prosent av tomteverdien, med fradrag for verdiøkning som festeren har tilført tomten. Se forøvrig vedlagt festekontrakt i salgsoppgaven.
 • Biloppstillingsplasser.
 • Adkomst via privat bomvei til hytteområdet. Helårsveg med brøyting inn til hytta på vinteren (dette er inkl. i avgift til Flermoen Utmarkslag).
  Hytta er tilknyttet felles privat vannverk for hytteområdet. Opplyst om varmeelement på vann inn til hytta.
  Gråvann føres ut i en gråvannskum (ca. 3 m3). Svartvann føres ut i tett tank (ca. 3 m3).
 • Formuesverdi kr 274 102,- per 31/12-2020.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 5 283,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt (kr 667,-) samt tømming av tett tank, slamavskiller (kr 4 616,-). Renovasjon utgjør kr 865,- for 2021 og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Elektrisitet, ved, forsikringer, TV/internett etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra hvilke abonnement og avtale man har.

  I tillegg påløper festeavgift, samt serviceavgift for bla. veg og vann. Se punkt om tomt i salgsoppgaven for avgifter.
  Årskontingent til Bjønnbekkmora hytteforening utgjør kr 400,- (beløp gjelder fra 1/1-2023).
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen. Dette antas fordi dette ikke var vanlig på den tiden hytta ble oppført. Hytta er registrert i kommunens register som tatt i bruk i 1988.

  Det er innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være behov for å søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. I byggetegninger del av dagens bad/toalett definert som bod/disp.rom (boligens tilleggsdel). Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal og derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel). I tillegg er det foretatt endringer med at hovedsoverom er redusert for å gi plass til gang med adkomst til begge soverom. Tidligere vaskerom er inntatt i stue. Rommene er likevel inntatt som primærrom/-areal i takstrapport. Tilbygget bod er det ikke godkjente byggetegninger av. Bod er likevel inntatt som sekundærrom/-areal i takstrapport. Terrasse er ikke omsøkt og godkjent. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det foreligger begrensninger ved korttidsutleie for eierseksjoner. I det tilfelle fritidsboligen ligger på festet grunn, kan det også foreligge begrensinger i festekontrakt. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Det er ikke montert takstige. Krav om takstige og eventuelt feieplattform (for skorsteiner høyere enn 120 cm) gjelder også for hytter/fritidseiendommer. Takstige skal enten være fastmontert eller det benyttes løs stige som hektes i fastmonterte kroker. Flere kommuner har unntak fra kravet om takstige, eller kan vurdere unntak fra kravet, i de tilfeller bygningene har torvtak alternativt shingel-/papptekking med takhelling på 22 grader eller mindre. Felles for begge er at gesimshøyde (avstand fra bakke til tak) ikke er høyere enn 3,5 m. Kjøper overtar ansvaret for ovennevnte.
  Ikke montert snøfangere.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Tinglyst festekontrakt (se også punktet "Tomten"). Bortfester/grunneier har bla. 1. prioritets panterett for forfalt festeavgift.
  Kopi av festekontrakten er vedlagt i salgsoppgaven og alle interessenter plikter å gjøre seg kjent med denne. Eventuelle øvrige dokument kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Bjønnbekkmora I og II. Reguleringsformål for eiendommen er fritidsbebyggelse, samt spesialområder for privat veg, friluftsområde, fiskedam og containere. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Trysil kommune 2014-2025, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til fritidsbebyggelse. Hyttefeltet ligger langs Rv 25 til Sverige. Hytta ligger innfor støysone til flyplassen i Sälen (Sverige).
 • Gnr. 16 Bnr. 163 Fnr. 26 i Trysil kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver bør likevel angi ønske om overtagelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon tilsvarende kr 46.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 3.000,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kristian S Nilssen
Inger Anne Stene

Megler

Inger Anne Stene

92 40 81 40

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev