aktiv-eiendomsmegling

Romslig og pen selveierleilighet over to plan med fin beliggenhet i Sandvika - To terrasser - Carport.

 • 4 700 000
 • BRA 128 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING4 700 000
 • OMKOSTNINGER129 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 829 642
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 016
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 122 m²
 • FELLESKOST./MND3 290
 • TOMT6 796 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 4 700 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  117 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 700 000,-))
  --------------------------------------------------------
  129 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 829 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Lars Gjøvikens veg 34!

Denne leiligheten ligger fint til i Sandvika, i et barnevennlig og nyere etablert boligområde. Leiligheten ligger på enden av en rekke og går over to etasjer. Den er oppført i 2016 og holder en tidsriktig standard med en familievennlig planløsning. I 1. etasje er det entré med bod og romslig skyvedørsgarderobe, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til terrasse, ett soverom og flislagt bad. I 2. etasje er det en romslig stue med utgang til balkong, to soverom og bad. I tillegg medfølger parkeringsplass i felles carportanlegg. Her bor du i rolige omgivelser med kort veg til blant annet barnehager, skoler og flotte turområder langs Mjøsa.

Merk deg dette:
Praktisk leilighet med 2 stuer, 3 soverom og 2 bad
Innvendig- og utvendig bod
Parkering i felles carportanlegg
Rolig og fin beliggenhet
Kort veg til Mjøsa med fine bademuligheter

Velkommen til en hyggelig visning!

Lars Gjøvikens veg 34, Innlandet

 • Velkommen
  Bilen kan du enkelt parkere i carport eller på oppstillingsplasser på fellestomten. Du ønskes velkommen til leiligheten via eget delvis overbygd inngangsparti. Her er det anlagt en platting hvor det er plass til liten sittegruppe. Det er også adkomst til utvendig bod. Lys entré med flislagt gulv med varmekabler. Det er gode omkledningsmuligheter for yttertøy og sko i den praktiske skyvedørsgarderoben og i innvendig bod.

  Stue
  Stuen i 1. etasje har stilrene og fine overflater på vegger og gulv. Det er delvis åpen løsning mot kjøkkenet, så her kan man være kreativ med innredningen. Det er plass til sofagruppe, spisebord og andre ønskelige møbler. Peisovn montert sentralt i rommet. Fra stuen er det utgang til sørøst-vendt terrasse med plass til utemøblement og planter. Det er adkomst til fellestomt med sittegrupper og huskestativ.

  Det er en lun og hyggelig stue også i 2. etasje. Her er det en velegnet plass til for eksempel hjemmekontoret samt en koselig TV-krok. Om ønskelig kan denne kroken gjøres om til det fjerde soverommet. Det er utgang til terrasse vendt mot sørvest med fint utsyn over området.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stuen. Veggene er malt i en delikat rosafarge som setter sitt preg på rommet. Det har en moderne kjøkkeninnredning fra HTH med over-, under- og høyskap i laminerte skrog med hvite, glatte fronter. Delvis åpne hyller i overskapene gir et luftig preg. Laminerte benkeplater med oppvaskkum og ett-greps blandebatteri. Bak oppvaskkum og platetopp er det montert glassplate for enkel rengjøring. Hvitevarer som stekeovn, platetopp, kjøleskap, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn er integrert og medfølger i handelen.

  Soverom
  Leiligheten har tre soverom, ett i 1. etasje og to i 2. etasje. Soverommet i 1. etasje har adkomst fra entréen og med plass til garderobeskap, seng og tilhørende nattbord. Hovedsoverommet ligger i 2. etasje er malt i den dus blåfarge. Rommet er romslige og har god plass til seng, tilhørende nattbord og godt garderobeskap og oppbevaringsløsninger. Det andre soverommet i etasjen er malt i en lys gultone. Rommet er perfekt som barnerom og har plass til seng, garderobeskap og andre ønskelige møbler.

  Baderom
  Leiligheten har to bad, ett i hver etasje. Begge badene har flislagte gulv og vegger med elektriske varmekabler i gulvene. Badet i 1. etasje er utstyrt med innfellbare dusjvegger og vegghengt dusjbatteri, mens badet i 2. etasje har badekar med dusjvegg og vegghengt dusjbatteri.

  Begge badene er forøvrig utstyrt med vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel og baderomsinnredning skuffer og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. I overkant av servanten er det speil med lyspunkter. Badet i 2. etasje har ekstra skap som gir gode oppbevaringsmuligheter for håndklær og andre artikler.
 • Eiendommen ligger fint til i Sandvika i Stange kommune. Boligen ligger i et nyere etablert område med kort avstand til servicefasiliteter og flotte grøntområder. Området er rolig og skjermet med fine felles uteområder for sameiet. Her er det gressplen med både sitteplasser, bålpanne frukthage og lekeområdet for barna.

  Vikasenteret med et godt utvalg av butikker ligger ca. 1,6 km unna. Her finner du blant annet apotek, Coop Extra, frisør, blomsterbutikk m.m. Det er ca. 4 km til Hamar sentrum hvor du finner flere koselige kaféer og restauranter og hyggelige nisjebutikker. I sentrum ligger også Kulturhuset som huser både kino og bibliotek og holder en rekke konserter og forestillinger året igjennom. Rett utenfor sentrumskjernen ligger CC Hamar med over 80 butikker og spisesteder.

  Området har mange flotte turmuligheter. Du har den kjente Ottestadstien på ca. 15 km som går gjennom et frodig jordbruksområde, delvis gjennom åpent kulturlandskap og delvis gjennom skogholt. Det er svært kort veg ned til Mjøsa med fin strandlinje, med hyggelige hamnehager og bademuligheter. Ca. 2 km fra leiligheten passerer også turstien Atlungstad Golfbane, som har 18 hull og er kjent som en av landets beste golfbaner. På vinterstid kjøres det skiløyper på jordene i nærområdet når forholdene tillater det. Det er også lekeplass i nærområdet.

  Nedre Tømte barnehage er den nærmeste barnehagen og ligger kun noen få hundre meter fra boligen. Til Steinerbarnehagen er det ca. 400 meter, og det er omtrent det samme til Steinerskolen. Arstad barneskole og Ottestad ungdomsskole ligger ca. 1,3 km unna boligen.

  Det er gangavstand til holdeplass for bybuss med avganger til Hamar sentrum og øvrige destinasjoner. Ca. 3,5 km til Hamar stasjon med gode tog- og bussforbindelser til store deler av Østlandet.
 • Leilighetsbygg oppført i 2016. Plate på mark av støpt betong i 1. etasje og etasjeskillere av trekonstruksjoner i 2. etasje. Vinduer og skyvebalkongdør med 3-lags isolerglass, produsert i 2015. Terrasse i 1. etasje og takterrasse (over uteboden) i 2. etasje. Inngangsparti i 1. etasje med konstruksjoner og spaltegulv av treverk.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Morten Silkebækken AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Dører - Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Største målte åpning er 24 mm. Åpningene skal være maksimalt 20 mm.
  Overflater - Bom/hullyd i deler av en flis foran ytterdøren.
  Innvendige trapper - Mangler håndløper på vegg i trappeløpet og mangler håndløper på en side i nedre delen av trappeløpet.
  Overflater gulv på bad - Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  Sluk, membran og tettesjikt på bad - Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Slukmansjetten av fiberfilt er ikke helsmurt med membran. Kan medføre kapillært oppsug i mansjetten.
  Overflater gulv på bad - Påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme
  vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
  Sluk, membran og tettesjikt på bad - Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Slukmansjetten er ikke helsmurt med membran. Kan medføre kapillært oppsug i mansjetten.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Total: Bra / P-rom - 128 m² / 122 m².
  1. etasje: Bra / P-rom - 64 m² / 58 m².
  2. etasje: Bra / P-rom - 64 m² / 64 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Entré/gang, stue, kjøkken bad og soverom.
  2. etasje: Stue, bad og to soverom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Hvitevarer på kjøkken
  Opplegg for TV og bredbånd
  Sentralstøvsuger
  Balansert ventilasjon

  Utstyr/løsøre som ikke medfølger i handelen
  Dekkoppheng i carport
  Skioppheng og medisinskap i bod
  Vegglampe på soverom i 1. etasje
  Lamper over spisestuen
  Bladholder/oppslagstavle ved kontor
  Vegghengte hyller på barnerom

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisitet:
  Elektriske varmekabler på badene og i entré
  Panelovner på enkelte rom

  Vedfyring:
  Vedovn i stuen i 1. etasje
 • Felles eiertomt på ca. 6 796,6 m². Tomten er opparbeidet med plen, noe beplantning, enkelte interne gangveger er belagt med belegningsstein og interne kjøreveger og gårdsplassen er asfaltert.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Carport i felles carportanlegg medfølger leiligheten. Øvrig parkering på fellestomten for sameiet.
 • Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Sameiet har selv ansvar for de private stikkledningene. Seksjonen har egen vannmåler.
 • OBOS Innlandet
  Tlf. 22 86 55 00
 • Eierseksjonen er en del av Eierseksjonssameiet Sandvikatunet 2 (org.nr. 913.664.892), bestående av 54 eierseksjoner. Sameiet hadde et negativt årsresultat i 2021 på kr 49.734,-. Det negative årsresultatet skyldes bl.a. høyere kostnader til forsikring, snørydding og energi. Underskuddet ble dekket opp av egenkapital. Sameiets arbeidskapital var per. 31.12.2021 kr 651.956,-.

  Sameiet har fellesområder med blant annet benker, bålpanne og hageredskaper for beboerne selv kan bruke. Vaktmester sørger for plenklipping og vedlikehold av felles uteområder.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for seksjonseierne kan bli endret som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i eierseksjonssameiets styre og/eller årsmøte. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Årsmøter avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).

  Sameiebrøk: 128/4173
 • Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.
 • I følge sameiets vedtekter er dyrehold tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i IF skadeforsikring med polisenummer 789629. Hver enkelt sameier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig: Kr 1.105.569,- per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig: Kr 3.980.048,- per 31.12.2020.
 • Per 26.05.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 3.290,-. Av disse går kr 591,- til TV/bredbånd, mens kr 2.699,- dekker bla. renovasjonsavgift, bygningsforsikring, utvendig vedlikehold, strøm på/i fellesareal, plenklipping, snørydding, samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.
 • Andel fellesgjeld: Kr 0,- pr. 01.05.2022.
  Andel fellesformue: Kr 23.702,- pr. 31.12.2021.
 • Det er ikke registrert lån for sameiet.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 14.269,- for 2021. I disse inngikk eiendomsskatt, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 1.448,-.
  Forbruk vann: Kr 28,93 per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 46,91 per kubikk.
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 558,- (feiing 1 pipeløp hvert 2. år).
  Eiendomsskatt: Kr 6.230,-.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring, og innvendig vedlikehold.
 • Det ble utstedt ferdigattest for 3 stk. tomannsbolig, 2 stk. firemannsbolig, 1 stk. tremannsbolig, carporter og avfallsbod i 2017.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det er ikke foretatt noe besiktigelse på det elektriske anlegget på eiendommen da bygget er oppført i 2016. En slik kontroll gjennomføres vanligvis hvert 20. år. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Feiing ble utført siste gang i 2021. Tilsyn ble sist gang utført i 2017. Ved tilsyn, ble det anmerket mangler ved at det bør monteres flere røykvarslere for å oppnå tilfredsstillende dekning og slukkeutstyr må kontrolleres eller byttes. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som evt. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen:
  Dagboknr. 1016574, tinglyst den 03.11.2016. Gjelder bestemmelse om vann-/kloakkledning. Stange kommune har rett til å ha liggende og utføre drift og vedlikehold av vann- og avløpsledninger over eiendommen, samt ha adkomst for nødvendig vedlikehold, utbedring og evt. utskiftning av det aktuelle anlegget.

  Det er tinglyst seksjonering med dagboknr. 491299, den 17.06.2013.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av eldre reguleringsplan for Nedre Tømte, fra 2009. Reguleringsformål for eiendommen er boliger, felles parkeringsplass, annet fellesareal, felles avkjørsel, felles lekeareal og kjørevei. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Stange kommune (2020-2032), hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til bebyggelse og anlegg. Eiendommen ligger i hensynssone H220 gjeldende gul sone for støy iht. T-1442. Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Ottestad fra 2011, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til fremtidig boligområde.

  Det gjøres oppmerksom på at Sandvika er et område i utvikling. Området vest for boligen er regulert til boligformål og det må påregnes byggearbeider her i fremtiden. Jernbanetraséen skal flyttes og det skal bebygges leilighetskompleks på eiendommen vest for nåværende jernbanetrasé (gnr./bnr. 8/20 og 8/21). Byggestøy og anleggstrafikk må påregnes i byggeperioden.
 • Gnr. 8, bnr. 38, snr. 29 i Stange kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Punkt 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
  - Ja, vi har elbil-ladere på sameiets egne parkeringsplasser.

  Punkt 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  - Ja, kun av faglært. To av carportene har blitt forbedret da støttepilarene var for dårlige. Dette gjelder ikke for carporten til Lars Gjøvikens veg 34. Arbeid utført av Block Watne.

  Punkt 19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser?
  - Det skal bygges rekkehus og leiligheter på området mellom Lars Gjøvikens veg 34 og Barilla. I tillegg skal jernbanelinja få ny trasé.

  Punkt 23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/tilstandsvurderinger eller utførte målinger?
  - Vi hadde takstmann som gjennomførte kontroll av leiligheten 01.06.22, se tilstandsrapport.

  Punkt 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
  avtaler)?
  - Sentralstøvsuger har tidligere «fusket» ved å skru seg av og på under støvsuging. Dette har opphørt av seg selv, men Østberg (produsent) har sendt ny enhet slik at man kan bytte ut støvsugeren om problemet skulle oppstå igjen.

  Tilleggskommentar:
  Vi har ved et par anledninger opplevd at sisterna på doen nede ikke fylles med vann etter at vi har trukket ned. Ved begge anledningene har vannet kommet tilbake etter en liten stund. Dette kan det være greit å være oppmerksom på.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 26.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Mads Vikan Opheim
  Marte Frogner Opheim
Katrine Bakken Larsen

Megler

Katrine Bakken Larsen

40 48 47 99

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev