aktiv-eiendomsmegling

Ottestad Nordvegen 4

Lekker og vesentlig oppgradert enebolig rett ved Vika senteret. Stor og frodig tomt med fin utsikt.

 • 5 900 000
 • BRA 201 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING5 900 000
 • OMKOSTNINGER163 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 063 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 961
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 167 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 450 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 5 900 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  147 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 900 000,-))
  --------------------------------------------------------
  163 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 063 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Nordvegen 4 og denne nyoppussede eneboligen i barnevennlige omgivelser et steinkast fra Vika senteret. Boligen har vært under omfattende oppussing det siste året og fremstår i dag som en moderne familiebolig med gode kvaliteter. Av utbedringer nevnes nytt bad og kjøkken, nye overflater, nye vinduer og dører, samt påkostet drenering med isolasjon og ny utvendig panel. Boligen har en fin og brukervennlig planløsning. Kort veg til barnehager og skoler. Velkommen til en hyggelig visning!

Merk deg dette:

Fin familiebolig
Gjennomgående god standard
Oppusset i 2021-2022
4 soverom
God lagringsplass
Stor og frodig tomt
Mjøsutsikt
Kjellerstue

Velkommen til visning!

Nordvegen 4, Innlandet

 • Velkommen inn
  Du ønskes velkommen til Nordvegen 4. Gruset innkjøring og enkel garasje med bodplass. Inngangsparti med trapp inn til boligen. Stor og lys gang med gode omkledningsmuligheter og plass til å henge opp yttertøy. Herfra er det adkomst til underetasjen og resten av boligen.

  Stuen
  Pen og romslig stue med utsikt til hagen. Store vinduer gir godt med lys i rommet. Dette er en fin stue som er møbleringsvennlig med plass til både sofamøbler og spisestue. Egen liten krok som egner seg godt som tv-stue eller et ekstra soverom om det skulle være behov for det. Adkomst til den nye terrassen og den fine tomten.

  Kjøkken
  Fin Ikea kjøkkeninnredning i vinkelform med glatte fronter i farget gråtone. Laminat benkeplate med en kum og ett greps armatur. Takhøye overskap og dype skuffer til oppbevaring. Det er hvite fliser på vegg bak benkeplate og downlights i tak. Integrerte hvitevarer og steketopp. To vinduer over arbeidsbenk gir dagslys til rommet.

  Soverom
  Det er tilsammen fire soverom i boligen. To soverom i hovedetasje med plass til soveromsmøbler og oppbevaring. Et av rommene har egen adkomst til walk-in garderobe. To soverom i kjeller med plass til enkeltseng og passer fint til gjesterom og barnerom.

  Badene
  Nytt bad fra 2022 med nye våtromsplater og nytt helsveiset vinylbelgg. Badet er utstyrt med dusjvegger, veggmontert wc og servant. Elektriske varmekabler til oppvarming. Plass og opplegg for vaskemaskin. Downlights i tak.
  Bad i kjeller har linoleum fliser på gulv og malte plater på vegg. Det er utstyrt med dusjkabinett, nytt toalett og ny servant med skap.

  Kjeller
  Kjelleren består av to soverom, et eldre bad (dette badet trenger oppussing), flere boder, gang og kjellerstue.
  For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser
 • Attraktiv beliggenhet nederst i Ottestad/Bekkelaget. Fra eiendommen er det kort avstand til både Vika senteret nærbutikk, skoler og barnehager. Det er kun ca. 2,2 km til Hamar sentrum som kan by på et rikt utvalg av butikker og ulike servicefasiliteter. I sentrum er det også en rekke flotte restauranter og spisesteder. Gode kollektive busstilbud 100 meter fra eiendommen.
  Ellers kan Hamar by på en rekke tilbud i Hamar. Her finner du bibliotek, kino og flere konserter og underholdningstilbud året igjennom. Fra sentrum er det også kort veg ned til Koigen som er et flott friområde med blant annet sandstrand, sandvolleyballbaner, basketballbane, skateanlegg og ikke minst det Norgeskjente stupetårnet. Her kan både store og små kose seg.
  Like ved sentrum ligger også CC stadion som Hamars største kjøpesenter med over 80 butikker og spisesteder. Her finnes det noe for alle og enhver.

  I Ottestad er det flere muligheter for deg som er glad i å være ute. Ottestadstien en populær tursti som strekker seg over 15 km. Den går gjennom frodige jordbruksområder og langs Mjøsa. Atlungstad Golfklubb med 18-hulls golfbane ligger ca.4,1 km unna og omtales som en av Skandinavias vakreste golfbaner.

  Til Utsikten barnehage er det ca. 600 meter. Til Steinerbhg. på Hedmarken er det ca. 1km. Bekkelaget barnehage ligger ca. 1,3 km unna boligen.
  Arstad barneskole ligger ca.2,3 km unna og til Steinerskolen er det 1km. Til Ottestad ungdomsskole er det ca. 2,4 km. Hamar katedralskole ligger i Hamar og di er det ca. 12 minutter med bil.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Dag Magnus Berthinussen ved DB takst og byggeledelse.
  Boligen er fundamenter på støpt gulv og grunnmur i betong fra byggeår . Utvendig pusset i 2022. Innvendig tresonitt plater i øvre del av
  grunnmur. Over grunnmur oppført i isolert bindingsverk med ny utlektet stående panel .
  Malte trevinduer med doble glass fra byggeår i kjellerdel- gang, 2 boder og bad/ vaskerom.
  Kjeller : Malte nye trevinduer med 2 lags glass fra produksjonår 2020. Rømningsvinduer med lys mål høyde 69 og bredde 89 i 2 soverom og stue .
  Utvendige lyskasser utenfor rømning vinduer.
  1 etg : Soverom med 2 lags glass fra 2012, spisestue fra 2021- vertikal og horisontale ruter fra 2012 i karnapp vindu og 2 lags kjøkken vindu
  fra 2012.Ny isolert ytterdør med glass felt fra 2022. Balkongdør med 2 lags glass fra 2012.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2
  (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekking er ca. 35 år og har brukt opp over halvparten av normal forventet levetid. Normal tid før omlegging av stålplater med plastbelegg er 30 - 50 år.
  Utvendig nedløp og beslag: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er oppbrukt. Mer enn halvparten av forventet brukstid er brukt opp på takrenner . Nedløp er nye. Det er ikke montert snøfangere på yttertaket.
  Utvendig veggkonstruksjon - 2: Tre bindingsverket er en lukket konstruksjon og ikke mulig å kontroller. TG 2 er valgt ut i fra alder på ca. 62
  år. Normal forventet levetid er 40-80 år iht. byggeforsk sine tabeller
  Utvendig takkonstruksjon/Loft: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Fuktskjolder i treverk rundt pipe gjennomføring. Kan være fra før ny tekking i ca. 1985.
  Utvendig vinduer: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.
  Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn - 2: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Innvendig radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Innvendig pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet.
  Manglende brann plate foran peis i stue

  Innvendig rom Under Terreng - 2: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist
  fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli
  ødelagte. Utforede vegger under terreng er generelt et kjent problemsted der det ofte finnes sopp og råteskader. Trevirke i kontakt med kjellermuren suger fukt og dette medfører etter hvert soppangrep. Som kjøper må du uansett være klar over at det er stor risiko forbundet med utforede trevegger og oppfordre tregulv - spesielt i eldre hus. Utforede kjellervegger og oppofrede tregulv i kjeller er en stor risiko konstruksjon - her må man regne
  med tiltak før eller siden.
  Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Tekniske installasjoner avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Soil /støpjern kan ruste og forårsake dårlig avrenning. Kort gjenværende brukstid.
  Tekniske installasjoner varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Varmesentral er ca. 60 år og må kontrolleres av fagmann innen dette fag området.
  Tomteforhold grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Vertikale sprekker i bod. Store deler av kjeller er igjen kledd med utforet trevegger - ikke kjent om det er noen sprekker i de aktuelle veger da konstruksjon er lukket.
  Tomteforhold terrengforhold: Et vanntrykk mot boligens inngang side kan tidvis være påregnelig. Dette stiller krav til at dreneringens funksjon er til
  stedet. Se punkt for drenering. Det er viktig at terrenget har hellingsgrad ut fra grunnmuren. Overflatevann skal hurtigst mulig vekk
  for å unngå unødige fuktbelastninger på utvendig fuktsikring og drenering. Ideelt bør det i en avstand på ca. 3 meter være god helling vekk fra husets grunnmur.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter: .
  Våtrom: Bad/vaskerom.

  Utvendige og innvendige påkostninger:

  Utvendig påkostet med drenering - pusset grunnmur -utvendig panel med tillegg isolering opplyst utvendig og innvendig .
  Nye vinduer - balkongdør og ytterdører.
  Ny utvendig utlektet panel.
  Utvendig impregnerte verandaer og plattinger.
  Innvendig påkostet med 1 nytt bad.
  Nye innerdører.
  Nye innvendige rør i rør vannrør og plast avløpsrør til bad og kjøkken.
  Nye overflater gulv - vegg - tak.
  Ny kjøkken innredning i 1 etasje.
  Nytt sikringsskap med nødvendige kurser.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Total: Bra: 201m² /P-rom:167m²
  1.etasje: Bra: 102m² /P-rom:102m²
  Kjeller: Bra: 99m² /P-rom:65m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg: Vindfang, gang, 2 soverom, bad, kjøkken, stue og spisestue.
  Kjeller: Gang, bad/vaskerom og to soverom.
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektriske varmekabler på badet i 1.etasje
  Vedfyring
  Sentralfyr på biobrendsel til radiatorer
 • Eiertomt på ca. 1450,4 m². Tomten er opparbeidet med plenarealer og fin beplantning. Selger og eier av eiendommen har søkt Stange kommune om fradeling av tomten mot nord vest. Stange kommune har godkjent fradeling av denne tomten (areal 436 kvm). Selger har valgt og ikke gjennomføre fradelingen. Dersom kjøper av eiendommen ønsker å fradele tomten, kontakt megler for ytterligere informasjon.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate.
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 626.265,- per 31.12.2020
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2.254.555,- per 31.12.2020
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 13.167,- for 2021. I disse inngikk eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.
  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 1.447,5,-.
  Forbruk vann: Kr 28,93,- per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 46,91,- per kubikk.
  Renovasjon: Kr 4.176,- (middels beholder - 140 liter).
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 558,- (feiing 1 pipeløp hvert 2 år).
  Eiendomsskatt: kr 6.795,-.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" og påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for bolig i 2022. Ferdigattesten gjelder for 2 soverom og kjellerstue i kjeller.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
  Det er ikke mottatt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for øvrige byggedeler.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Feiing ble utført siste gang i 2019. Tilsyn ble sist gang utført i 2022 Ved tilsyn, ble det anmerket mangler ved alle fire sider av teglskorstein skal ha tilsynsmulighet i hele sin etasje høyde. (gjelder ikke mot lufteløp) Kjellerstue: her er pipa kledd inn med plate. Tankrom skal være en egen branncelle. Gjelder tankrom i kjeller. Nedgravd oljetank i kjeller.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 100062, tinglyst den 10.01.1948. Gjelder bestemmelse om gjerde, kloakkledning, veg med flere bestemmelser.
  Gjelder denne registerenheten med flere.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Rv 222 Breidablikk-Sandvikavegen med ikrafttredelse 29.11.2006.
  Reguleringsformål for eiendommen er boliger, annen veigrunn og kjørevei.
  Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Ottestad med ikrafttredelse 12.08.2011, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligområde.
 • Gnr. 7 Bnr. 90 i Stange kommune
 • Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpstilbud.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Pkt.2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  -Ja. Nytt i 2022.

  Pkt.2.1 Redegjør for årstallet og hva som ble gjort?
  -Bygd opp fra bunn.

  PKt. 2.2. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  - Ja. Gulvbelegg.

  Pkt. 2.3. Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses.
  - Brumunddal Rør, Skarpsno Elektro og Knut Dalsveen tømrer.

  Pkt.2.4. Er arbeidet eller deler av arbeidet utført av ufaglært eller ved egeninnsats/dugnad?
  -Ja. Fibo-Trespo, samt støp sammen med Dalsveen.

  Pkt.5. Kjenner du til om det er /har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjellere?
  -Ja. Ny drenering 2022.

  Pkt. 7. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mut, skjeve gulv eller lignende?
  -Ja. Noe skjeve gulv /kjeller. Støpt fra byggeår. Rettet.

  Pkt.11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el.anlegg eller andre installasjoner`?
  -Ja. EL- Nye kurser og sjekk/fyr service uke 41.

  Pkt.11.1 Hvem er arbeidet utført av?
  - Skarpsno elektro. Oljefyringsservice AS.

  Pkt.11.2. Foreligger det samsvarserklæring?
  - Ja. Skarpsno elektro. Levert takstmann.

  Pkt.12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og /eller andre installasjoner?
  - El-anlegg ved Skarpsno elektro. Fyr se over punkt.11.1.

  Pkt. 13. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer, utover et som er nevnt tidligere?
  - Var med graver/mannen med drenering.

  Pkt.19. Kjenner du til om det er innredet /bruksendring/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
  - Ja. 2 soverom +oppholdsrom- ferdigattest foreligger.

  Pkt.19.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
  -Ja. Stange kommune. Ferdigattest.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,0 ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Innlandet bolig & eiendomsutvikling
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev