aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Øversjødalen 133,134 & 136.

Fin landbrukseiendom beliggende i Øversjødalen | Solrikt tun | Seter på Trøvollen | Jakt og fiskerett |

 • BRA 252 m²
 • 5 soverom
 • OMKOSTNINGER114 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 814 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 988
 • SOVEROM5
 • AREALP-rom 215 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 176 000 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 700 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  98 750,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  114 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 814 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Landbrukseiendom uten aktiv drift med tilbaktrukket beliggenhet i Øversjødalen. Tunet består av våningshus, kårbolig, gammelstue, driftsbygning, stall, gammelfjøset, stabbur, sommerfjøs og utehus. I tillegg er det en seter på Trøvollen ca. 5 km sørøst for gården.

Det foreligger skriftlig leieavtale for leie av jord ovenfor sommerfjøset for kr 1000,- pr/år. Denne er ikke fornyet, og går fra år til år. Restrerende dyrket
mark lånes bort.
Solrik og fin terrasse med god plass til møblering i flere soner.

Øversjødalen 133, 134, 136, Innlandet

 • Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Gården består av et relativt stort tun med mye bygningsmasse.

  Våningshuset ble oppført i 1988, og ligger litt ovenfor det opprinnelige tunet. Den er bygget i tilknytning til den nyeste
  driftsbygningen som ble oppført i 1973. I tillegg er det ei lekestue som er oppført ved huset. Boligen har sokkeletasje, og 1½ etasje over. Denne fremstår også tilnærmet original fra byggeåret, men alder tilsier at den fremstår langt mer moderne enn kårboligen. Det bør likevel nevnes at forhold
  som utvendige fasader har behov for overflatebehandling, og vinduer, dører o.l. må påregnes utskifting i et naturlig vedlikeholdsløp. Innvendig må det på grunn av alder påregnes rehabilitering av våtrom som bad, vaskerom o.l

  Kårboligen ligger i tilknytning til det opprinnelige eldste tunet sammen med en del gamle driftsbygninger. Kårboligen er oppført i 1964, og fremstår tilnærmet original fra byggeåret. Unntaket er noen vinduer som er byttet. Denne har kjeller under hele med unntak av vindfanget, og 2 etasjer. Dette tilsier at boligen må påregnes full oppgradering/modernisering. Det er toalett i 1.etg, men ikke bad i boligen. Det er etablert midlertidig løsning med dusjkabinett og servant i gangen på loftet. Denne er ikke våtrom, og bruken må begrenses med tanke på det. Det er også ugunstig med tanke på at gangen er sentral i forhold til 4 soverom som finnes i etasjen. Med bakgrunn i dette må det påregnes etablering av bad i tillegg til generell rehabilitering av boligen. Med unntak av skjevt golv i vindfanget, så anses boligen å være et bra objekt for modernisering.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. I tilstandsrapportene og i landbrukstaksten vil du finne forbehold som har fått tilstandsgrad 2 og 3. Oppfordrer interessenter til å sette seg godt inn i vedlagte rapporter før budgivning.

  Utdrag fra landbrukstakst og tilstandsrapportene er oppsummert under punktet byggemåte.
 • Eiendommen ligger i Øversjødalen, ca 40 km fra Tolga sentrm som har de fleste nødvendige fasiliteter som offentlige tjenester, butikker, barnehage,grunnskole, jernbane m.m. Tunet, som er 2-delt består av våningshus, kårbolig, gammelstue, driftsbygning, stall, gammelfjøset, stabbur, sommerfjøs og uthus. Våningshuset og den nye driftsbygningen ligger litt ovenfor resten som ligger nede på ei flate. Sommerfjøset ligger tilknyttet den dyrkede marka litt utenom. Eiendommen har seter ved Trøvollen, ca 5 km sørøst for gården på oversiden av fylkesvei 26 nord for Langsjøen.

  Øversjødalen er ei lita grend i Tolga kommune i Hedmark. Grenda ligger ca. 38 km sørøst for kommunesenteret Tolga ved Fylkesvei 26 mellom Tolga og Drevsjø, og i nordenden av Langsjøen (709 moh.) i Holavassdraget. Et flott utgangspunkt for fotturer i fjellet, enten sørvestover mot Tynset og østover mot Femunden. Stedet byr på glimrende muligheter for sykkelturer på vei og fjellstier, fiske i områdets bekker og tjønner eller småviltjakt, eller skiturer i fjellet om vinteren.
 • Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.
 • Det vil bli skiletet med aktiv sine visningsskilt på annonserte visninger. Se kart på www. finn.no
 • Våningshus - Byggeår 1988:

  Utvendig:
  Taktekkingen er av betongtakstein, og taket er besiktiget fra bakkenivå. Det er renner og nedløp i sort stål. Taknedløp er ført ned til røroppstikk fra grunnen.
  Vegger i bindingsverk med plass til 150 mm isolasjon og stående tømmermannspanel. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon på knedragere av limtre. Lukket loftsrom med 200 mm isolasjon. Dampsperre er lagt i skrå del i raftekottet. Limtre er ført gjennom veggen, og fungerer som bæring for takoverbygg over
  veranda og luftebalkong. Malte 2-lags vinduer med spalteventiler fra opprinnelig byggeår. Bygningen har malt hovedytterdør med eget 2-lags glassfelt på siden, teakdør uten vindu som vender oppover, og malt balkongdør i tre med 2-lags glass. Overbygd veranda med opplektet terrassegolv over garasjen, og utgang fra stua. Det er stående profilert rekkverk med gelender. I 3. etg. er det luftebalkong med terrassedørfra soverom og overbygg i gavl. Enkel tretrapp fra veranda, Svartlakkert 3-trinns metalltrapp fra dør som vender oppover. Det er rekkverk og gelender på begge sider.

  Innvendig:
  I følge radonkart fra NGU(Norges geologiske undersøkelser) er det moderat til lav forekomst av radon på eiendommen.
  Boligen har Leca elementpipe med sotluke i kjeller. I stua er deler av en vegg og brannmur blendet med teglstein. Kjeller har Jøtul 602 vedovn, og 1.etg har Dovre vedovn med glassdør. Vegger under terrengnivå består av Lecamur. Det er lakket tretrapp mellom underetasje og hovedplanet.

  Våtrom:
  Vaskerommet har belegg på golvet, tapet på vegger og himlingsplater i taket. Det er utstyrt med stor innredning med hvite speilfronter og arbeidsbenk, skyllekum, og dusjkabinett. Innredningen har noe bruksslitasje. Rommet er ventilert via takventil som er koblet til mekanisk avtrekk med vifteenhet i raftekott. Våtsone befinner seg mot yttervegg, og bruken av rommet gir liten eller ingen fuktbelastning mot overflater. Badet fra byggeår i 2.etg. har flislagt golv med golvvarme, flislagte vegger, og takplater i
  himling. Det er innredning med hvite speilfronter og hel servant, golvstående toalett, badekar, og dusjmed dusjgarnityr. Det registreres noen løse flisfuger, sprukne
  fliser, og generell bruksslitasje. Rommet er utstyrt med takventil som er koblet til mekanisk avtrekk med vifteenhet i raftekott. Det er boret 73 mm hull i veggen fra
  raftekottet vis á vis dusjsonen i badet. Det eingen symptomer på fukt i veggen.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet har innredning med profilert fronter, laminat benkeplate, kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Det er stor innredning med god skapplass, og barløsning med over- og underskap.

  Spesialrom:
  Toalett med parkettgolv, malte plater på veg og himlingsplater i taket. Det er golvstående wc og servant. Rommet er ventilert via takventil og koblet mekanisk avtrekk.
  Det er kjølerom i sokkeletasje med belegg på golvet, og panel på vegger og i himlingen. Kjølerommet har Thermolux kjøleaggregat med avkast mot tilstøtende rom.

  Tekniske installasjoner:
  Inntak med plastledning og stoppekran i sokkel. Det er fordeling med kobberrør. Det antas at det meste av rørinstallasjoner er fra byggeåret.
  Det er avløpsrør i plast(PVC). Inntak med måler i fjøset, stigeledning derfra til skap i sokkelgang. Det er skap med automatsikringer. Boligen er utstyrt med 6 stk. røykvarslere, og 6 kg pulverapparat.

  Tomteforhold:
  Det er byggegrunn av løsmasser. Drenering i grunnen er fra opprinnelig byggeår, utførelse og tilstand er ikke kjent. Grunnmur i Leca lettklinkerblokk som i all
  hovedsak er er pusset ut- og innvendig. Vanlig fundamentering på byggeåret var betongbanketter eller betongsåle med forsterkning under bærende vegger og pipe. Det registreres noen små, knapt synlige vertikale riss i pussen som anses å være hel uten betydning for murens funksjon. Boligen ligger i skrått terreng med gode avrenningsforhold. Terrenget når helt opp i kledningen på et lite parti midt på veggen som vender mot terrenget, og det kunne med fordel vært senket noe med tanke på vegetasjon opp på veggen. Eiendommen er koblet til Øversjødalen vannverk, og har avløp til privat septik fbyggeår. Eiendommen har septiktank i glassfiber.

  Kårbolig - Byggeår 1964:

  Utvendig:
  Taktekkingen er av pappshingel og taket er besiktiget fra bakkenivå og med drone. Umalte sinkrenner. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og stående bordkledning. Plass til 100 mm isolasjon. Opplyst skrapt og malt utvendig med 3 strøk for 3-4 år siden. Sperrekonstruksjon isolert med 100 mm Rockwool sydde matter.
  Enkle sidehengslede vinduer m/innervindu, fra byggeår. Kjøkken og en del rom på loftet har 3-lag sidehengslede vinduer fra 1991.Opprinnelig eldre, malt tredør med enkel rute, og innvendig finèrplate.

  Innvendig:
  Golv: Lakkert tregolv, belegg og betong. Vegger: Malt panel, malte plater, tapet ogpusset mur. Himling: Malte plater, malt panel, takess og sponplater. Etasjeskiller er av trebjelkelag, ukjent mengde/type isolasjon. I følge radonkart fra NGU(Norges geologiske undersøkelser) er det moderat til lav forekomst av radon på eiendommen.
  Teglpipe med sotluke i kjeller. Jøtul 602 på kjøkken, gammel Jøtul kombi ved/oljekamin i stue, og vedtakke i kjeller. Kjeller har betonggulv og betong/mur-vegg.
  Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilligende konstruksjoner. Overflater er mur/betong. Gangen ved hoveddør har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Boligen har lakkert trapp til kjeller. Boligen har rett tretrapp til loft. Lakkerte trinn og malt rekkverk.
  Innvendig har boligen finèrdører. Dører må påregnes utskiftet.

  Våtrom:
  Vaskerommet har malt betonggolv, malte murvegger og takess i himling. Inneholder bereder, servant og opplegg for vaskemaskin. Enkel standard.
  Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Overflater er mur/betong.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra byggeår med glatte fronter, laminat benkeplate, helt beslag m/kum og utslagsvask, opplegg for oppvaskmaskin og egen spiseplass.
  Det er ingen ventilering fra kjøkken. Kun ventiler og luftepipe.

  Spesialrom:
  Belegg på golv, malt panel på vegger og himling. Inneholder servant og wc. I gangen på loftet er det for mange år siden satt inn dusjkabinett og montert servant. Dette som en erstatning for bad.

  Tekniske installasjoner:
  Vanninntak med stoppekran i kjeller. Plastrør inntak, og fordeling i kobber. Avløp i plast(PVC) og soil. 200 l Hotwater bereder. Det er ukjent alder, men det er indikasjoner på at tanken er mer enn 20 år. Boligen er koblet til gårdens forsyning med måler i fjøset. Fordelingsskap med skrusikringer i vindfanget. Åpen installasjon. Det må påregnes nytt brannslokningsapparat og nye røykvarslere.

  Tomteforhold:
  Det er byggegrunn av løsmasser. Boligens alder tilsier at det ikke finnes drenering, eller denne kan være av eldre årgang. Grunnmur i betong, innvendig pusset
  porebetong. Betongsåle eller banketter, om det finnes, under terrengnivå, og derfor ikke tilgjengelig for kontroll. Porebetong er framstilt av kalk, sand og vann. Under
  produksjonen dannes det flere millioner luftporer, som har gitt steinen navn: porebetong. Blokkene inneholder inntil 80 % luft, og er derfor langt lettere enn vanlige sementblokker. I Norge går slik mur under navnet Siporex eller Ytong, og forskjellen ligger hvor produktene er produsert. Bygningen har utvendig avløpsrør av støpejern og vannledning av plast (PEL). Septiktank med overløp til grøft, og offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Bygningen har septiktank av betong.

  Garasje - Byggeår 1988:

  Garasjen er bygget i ett med sokkelen på boligen, og taket er golv for verandaen som ligger over. Det er støpt golv, og vegger i Leca som er utvendig fuktsikret med grunnmursplast. Himlingen er bygget opp med trebjelkelag ogrupanel i himling. Over er det asfaltpapptekking med opplektingog terrassegolv over. Det registreres noen fuktskjolder på konstruksjonen i taket, men det er ikke konkrete symptomer på at dette skyldes lekkasje. Alder på verandagolvet tilsier likevel at rehabilitering av dette må påregnes innen rimelig tid. Det er leddport i tre til garasjen. Denne er ikke utstyrt med elektrisk portåpner. Garasjen har innlagt strøm.

  Driftsbygning - Byggeår 1973

  Driftsbygningen har støpte fundamenter med gjødselkjeller under fjøset. Grunnmur er systemblokk i betong. Det er gjødselport i gavlen.
  Vegger over fundamenteringen er i bindingsverk med stående kledning, og innvendig platekledninger. Stor låve med flatt tregolv og kjørebru i betong. På hver side av innkjøring er det trolig gamle siloer som er dekket til i toppen. Grov takkonstruksjon med knebukker, og tekking av bølgeblikk.
  Dyrerommet har et areal på 171 m² har båsfjøs med stålrister bak båsrekker, og spalteplank i binger. Rister og spalteplank er slitt, og utskifting må påregnes i tillegg til en generell kontroll av betongen i kjeller/etasjeskille. Det er innredning i stål som også vil kreve vedlikehold dersom dyrehold skal gjenopptas. Inneholder også lagerrom, gang og fjøskjøkken med belegg på golvet, og mur/plater på vegger. Driftsbygning har absolutt potensial, og vil med noen grep kunne tas i bruk til dyrehold for sau, kjøttfe, svin eller lignende.

  Gammelstue - Byggeår 1854:

  Gammelstua er oppført på ringmur av naturstein, denne befinner seg under terrengnivå nå. Det er trebjelkelag med ukjent mengde/type isolering, og vegger i 6" laft i to etasjer. Vegger står ned i terrenget, noe som medfører råte i bunnstokker. Det er åstak med bølgeeternitt. Eternitt kan inneholde asbest, som krever særskilte tiltak ved håndtering. Det er 2-fløyet, gammel tredør ved hovedinngangen, og enkle vinduer med småruter.
  Det er gammel skorstein med vedovner, og på generelt grunnlag er det behov for oppgradering av fyringsanlegget, da det er mange brudd på forskriften. Dette gjelder oppstilling ildsteder, avstand til brennbart fra ovnsrør, plater under ovner o.l. Bygget krever full restaurering for at det skal kunne tas i bruk igjen, men pent tømmer gjør bygget til et pent innslag i tunet.

  Gammelfjøs - Byggeår 1937

  Fundamentert på steinpunkter og betong ved port til gjødselkjeller. Det er støpt dekke i fjøset.
  Vegger i laft, innvendig pusset. Liten takhøyde i fjøset med 1,85 m under dragere. Skjæle og løe har grovt tregolv og vegger i tungt bindingsverk m/stående låvepanel. Det er grov takkonstruksjon med tekking av bølgeblikk. En hanebjelke i taket er knekt, og bør utbedres. Eldre bygg med liten driftsrelevans, og med oppgraderingsbehov.

  Stabbur - Byggeår 1860:

  Fundamentert på steinpunkter.Tregolv. Vegger i laft, innvendig kledd med panel. Åstak med tekking av stålplater med A-profil.

  Sommerfjøs - Ukjent byggeår:

  Fundamentert på naturstein. Tregolv. Vegger i laft. Pent tømmer med sporadiske feil eller skader. Nyere sperretak med stålplater m/A-profil.

  Uthus - Ukjent byggeår:

  Gammelt uthus i laft og bindingsverk m/stående kledning. Tekking med rustne stålplater

  Stall - Byggeår 1948:

  Fundamentert på natursteinsmur. Stallen i laft, øvrige i bindingsverk m/stående låvepanel. Nyere sperretak med tekking av stålplater m/A-profil.
  Bygget inneholder stall, lagerrom, skjæle, vedskjul og utedo i enden. Eldre bygg med liten driftsrelevans, og med oppgraderingsbehov.

  Seter:

  Setervang på Trøvollen ca 5 km fra gården som består av seterstue, fjøs og løe.

  Seterstue:

  Fundamentert på natursteinsmur, tregolv med ukjent isolasjon. Liten matkjeller med adkomst via lem i soverom. Vegger i laft med utvendig stående kledning. Tilbygg i bindingsverk med liggende kledning. Åstak med tekking av stålplater. Eldre ytterdør med fiskebenspanel, innvendig speildører, enkle sidehengslede vinduer m/småruter og innervindu. Skorstein med Jøtul 602 i kjøkken og Jøtul 600 i soverom. Skorstein med innstaspeis på stue. Kjøkken med heltre skrog, furu speilfronter, heltre benkeplate og gasskomfyr.
  Inneholder kjøkken, stue og soverom med 2 familiekøyer og servantskap. Sommervann med utkast. Ikke innlagt strøm eller avløp.

  Seterfjøs på 37 m², ukjent byggeår:

  Fundamentert på naturstein.
  Vegger i bindingsverk m/stående låvepanel.
  Sperretak med tekking av bølgeblikk.
  Brukes til uthus/lager.

  Løe på 14 m², ukjent byggeår:

  Fundamentert på steinpunkter.
  Slitte laftevegger.
  Sperretak med tekking av bølgeblikk.
  Eldre bygg med enkel standard og liten driftsrelevans.

  Utedo:
  Liten utedo i bindingsverk m/stående kledning og pulttak.
 • Våningshus:

  Loft: P-rom: 66 kvm, S-rom: 0 kvm, Totalt BRA: 66 kvm.
  1. etasje: P-rom: 93 kvm, S-rom: 0 kvm, Totalt BRA: 93 kvm.
  Kjeller: P-rom: 56 kvm, S-rom: 37 kvm, Totalt BRA: 93 kvm.
  Sum: P-rom: 215 kvm, S-rom: 37 kvm, Totalt BRA: 252 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Loft: Gang , 2 soverom og bad
  1. etg: Stue, kjøkken, entré, vaskerom og wc
  kjeller: Entré, gang og 2 soverom

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  Kjeller: Teknisk rom, bod og kjølerom

  Kårbolig:

  Kjeller: P-rom: 0 kvm, S-rom: 52 kvm, Totalt BRA: 52 kvm.
  Etasje: P-rom: 62 kvm, S-rom: 1 kvm, Totalt BRA: 63 kvm.
  Etasje: P-rom: 56 kvm, S-rom: 2 kvm, Totalt BRA: 58 kvm.
  Sum: P-rom: 118 kvm, S-rom: 55 kvm, Totalt BRA: 173 kvm.

  Garasje:

  Kjeller: P-rom: 0 kvm, S-rom: 18 kvm, Totalt BRA: 18 kvm.
  Sum: P-rom: 0 kvm, S-rom: 18 kvm, Totalt BRA: 18 kvm.

  Fullstendig oversikt er vedlagt i landbrukstakst og tilstandsrapportene vedlagt salgsoppgaven.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming vedovner og elektriske panelover.
  Eldre Jøtul kombi ved/oljekamin i stue.
  Fra 01.01.2020 er det forbud mot bruk av mineralolje til oppvarming
  av boliger, og dette krever ombygging av eksisterende oljekaminer.
  Alternativt må slike ildsteder byttes mot andre løsninger. Skorsteinens alder tilsier at mye av forventet levetid er brukt, og at rehabilitering med nytt røykrør er påregnelig.
 • Fulldyrket jord = 36.3 dekar
  Innmarksbeite = 1,8 dekar
  Skog av lav bonitet = 80,8 dekar
  Uproduktiv skog = 709,5 dekar
  Myr = 245 dekar
  Åpen jorddekt fastmark = 77,4 dekar
  Åpen grunnlendt fastmark = 21,4 dekar
  Bebygd, samf, vann, bre = 9,8 dekar
  Ikke klassifisert = 994,2 dekar

  Gnr. 84 / Bnr. 4 har 2049 dekar tomt
  Gnr. 83 / Bnr. 7 har 127,2 dekar tomt.
  Totalt = 2176,2 dekar.

  Den dyrkede marka er for det meste samlet rundt gården, fordelt på flere parseller. Det er noen randsoner mellom som er bevokst med vegetasjon. Det ligger et lite stykke nedenfor fylkesveien, og 2,8 daa nede ved Hola er også ført opp som fulldyrket mark i Gårdskart. Dette skiftet ligger avsides til og anses å være urasjonell å dyrke. Jorda ligger i området ca 750-800 m.o.h, og benyttes til grasproduksjon. Alt er tilgjengelig med traktor, og det meste er inngjerdet. Gjerde har noe vedlikeholdsbehov.

  For fullstendig oversikt se landbrukstaksten vedlagt salgsoppgaven.
 • Rikelig med parkering på egen eiendom.
 • Adkomst via privat vei fra FV 26. Grendeveien går mellom bolig og gårdstun.
  Eiendommen er tilkoblet Øversjodalen vannverk og avløp til privat septik fra 1988.
  Avløp til privat septik fra 1988 på våningshuset, og fra byggeår 1964 på kårboligen. Det er ingen opplysninger om at avløpet har redusert
  funksjon, men eldre avløpsanlegg må påregnes rehabilitering ved økt eller endret bruk. Private avløpsanlegg har alltid en viss risiko for
  funksjonssvikt, og selv et anlegg av nyere årgang kan få driftsproblemer uten forvarsel. Dette er avhengig av stedlige grunnforhold, utførelse på
  anlegget, og hyppigheten av bruken.
 • Formuesverdi for inntektsåret 2020: Kr 458.676,-.
 • Kr. 10 055,30 pr. år
  Kommunale utgifter inkluderer:
  Slam tømming hvert 2 år = 1575,-
  Renovasjon = 4347,50
  Eiendomsskatt landbruksbolig = 4132,80
  Gebyr og satser kan variere fra år til år.
 • I tillegg til kommunale utgifter og eiendomsskatt kommer faste utgifter som strøm, husforsikring, innboforsikring, feie/tilsynsavgift, hytterenovasjongebyr, m.m.
 • Det foreligger ikke ferdigattest eller tegninger på eiendommen. Vi vet derfor ikke om rommene i kjelleretasjen er byggemeldt som soverom eller om de er godkjent til varig opphold.Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • En kjøper kan pålegges boplikt etter konsesjonslovens § 11 ved et konsesjonspliktig (fritt) salg. Ved et fritt salg vil det være priskontroll jf.
  konsesjonslovens §§ 9 og 9 a samt rundskriv.

  Eiendommen er også underlagt jord(driveplikt) - og skoglov.
  KJØPER HAR RISIKOEN og er ansvarlig for videresalg dersom konsesjon nektes med grunnlag i konsesjonslovens § 9 første ledd nr. 1-4 eller § 9 andre til fjerde ledd (forhold som ligger på kjøpers hånd: Det gjøres oppmerksom på at ervervet av eiendommen er konsesjonspliktig. Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn konsesjonssøknad snarest mulig etter budaksept dog senest omgående etter signering av kjøpekontrakt. Kjøper dekker konsesjonsgebyr. I det tilfelle konsesjon ikke gis på bakgrunn av for høy kjøpesum, kan selger kreve at avtalen likevel skal gjelde, men til den høyeste pris landbruksmyndighetene kan godkjenne. Kjøper har konsesjonsrisikoen dersom konsesjon nektes med grunnlag i konsesjonsloven § 9 første ledd nr. 1-4 eller § 9 andre til fjerde ledd. I slike tilfeller skal selger holdes skadesløs og eiendommen må overtas av kjøper på avtalte vilkår senest innen 2 måneder etter første avslag på konsesjonssøknaden. Endring eller konkret fastsettelse av overtagelsesdato, ut over det som er nevnt over, skjer etter avtale mellom partene og skal skriftlig bekreftes overfor meglerforetaket.
 • Det hviler odel på eiendommen. Alle kjente odelsberettigede har skriftlig sagt fra seg odel.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Eiendommen er ryddet og rengjort og vil ikke bli ytterligere ryddet/rengjort før overtakelse. Selger velger selv å ta med/sette igjen det dem måtte ønske på eiendommen ifbm. salget.

  Følger ikke, men kan vurderes solgt:
  Traktor
  Henger
  Snøfreser
  Vinsj
  Kappsag
  Vedløver
  Silosvans
  Høysvans
  Båt m/motor og henger
  BMW bil

  Opplysningskilder, beskrivelse av skogen, veidekning, driftsforhold osv.:
  Opplysninger vedrørende skog og utmark er hentet fra NIBIO Gårdskart. Eier opplyser at hun har liten oversikt over eiendommens skog- og utmarksressurser.
  Eiendommens produktive skog dreier seg om totalt 80,8 daa, og er fordelt på 3 teiger.
  En teig ligger mellom Vintertjønna og Håmohåen nord for Hola. Teigen ligger ca 1,2 km sør for tunet i bunnen av dalen. Andelen lavbonitet skog er 21,8 daa, og dette ligger i nordenden på teigen lengst fra Hola.
  Teig nr 2 med skog er i nordenden av Langsjøen, og denne strekker seg fra sjøkanten og opp til fylkesveienved Stræthåen. Skogen ligger nærmest sjøen.
  Teig nr 3 med skog ligger også ved Langsjøen på østsiden omtrent midt på sjøen. Den strekker seg fra sjøen ved Gråbenshølet, og et stykke ovenfor fylkseveien.

  Den produktive skogen består av noe blandingsskog med furu og lauv, og det er begrenset hvor mye skogen kan beskattes.
  All produktiv skog ligger innenfor vernskoggrensa.
  Alle skogteiger anses å ha normal tilgjengelighet med noen variable driftsforhold. Stort sett er skogen i regionen relativt lettdrevet, med et greit utbygd veinett.

  Med utgangspunkt i en beregnet tilvekst i den produktive skogen, så gir dette beskjedne tall med tanke på årlig avkastning. Årlog tilvekst utgjør i
  størrelsesorden ca 10 m³/år. Dersom en legger til grunn en rotnetto på kr 200,-/m³ gir dette kr 2000,- pr. år

  Beskrivelse av utmark:
  Uproduktiv skog og utmark er opplyst til 2057,3 daa, og i følge Gårdskart er det følgende fordeling:
  Uproduktiv skog, 709,5 daa.
  Myr, 245,0 daa.
  Åpen jorddekt fastmark, 77,4 daa.
  Skrinn fastmark, 21,4 daa.
  Ikke kartlagt, 994,2
  I tillegg kommer bebygd, samf, vann, bre, 9,8 daa.
  Ikke kartlagt er området som utgjør øvre deler av seterteigen. Området består av myr og fjellbjørk som strekker seg opp mot snaufjellet.
  Som grunnlag for verdi av uproduktiv skog og utmark er gitt en skjønnsmessig grunnverdi på kr 200,-/daa.

  Almenningsrett:
  Eiendommen har allmenningsrett i Sømådalen i Engerdal kommune. Gir rett til uttak av tømmer til eget bruk. Allmenningsretten gir mulighet for uttak av ved og tømmer til eget bruk. Verdien av dette vil kunne svinge over et lengre tidsrom, da behovet for uttak vil variere i forhold til behovet. Som grunnlag for verdsettingen av retten er benyttet en kapitalisert verdi av antatt årlig uttak.
  Verdi av årlig uttak settes til kr 2000,-. Som kapitaliseringsrente er valgt 8 %

  Beiterett:
  Eiendommen har beiterett i ilknytning til gården og setra. Området er etter forholdene å betrakte som normal beitemark. En beiteretts verdi er i stor grad knyttet opp mot markedet, og dets behov for utmarksbeite. En kjøper som aktivt holder bufe og som benytter beitet i sommersesongen, vil ha en langt større interesse av dette, enn en kjøper som har mer fokus på skog- og utmarksressursene. Antall dyr vil kunne variere, og dermed gi endrede forutsetninger for verdien. I rapporten er brukt størrelsen av et middels sauebruk med dyreantall tilsvarende et årsverk på utmarksbeite. Dette er kapitalisert med en rente på 8 %. I henhold til rundskriv M-3/2002 og M-1/2021 er det anbefalt at det i denne sammenheng skal benyttes 4 % for tilsvarende verdier knyttet til landbruk. Det er imidlertid knyttet noe usikkerhet til verdsettingen, og valgt rentefot er med bakgrunn i dette satt noe høyere. Det er innhentet opplysninger fra tilsvarende beiteleie i områder, hvor det er leid utmarksbeite som supplement til tapt beite i rovdyrutsatte områder. I disse tilfellene er det opplyst om priser helt opp til kr 45,-/dyr for beitesesongen. Denne prisen oppfattes av undertegnende som urimelig høy i denne sammenhengen, og er skjønnsmessig redusert til 1/3-del av dette.
  En samlet vurdering av beiteretten gir følgende verdi; 4500 x 12,5=56250,- avrundet 56 000,-.

  Jakt og fiskerett:
  Eiendommen er medlem i Øversjødalen viltstellområde som forvalter små- og storviltjakt. Tidligere har ca 75 % av overskudd fra jakt blitt fordelt på grunneierne.
  Som grunneier er en sikret deltakelse på elgjakt om det er ønskelig.
  Det er mulighet for å kjøpe kort for småviltjakt og rådyr.
  Eiendommen har fiskerett i Langsjøen med tilstøtende vassdrag.
  Som grunnlag for verdi av jakt og utmarksretter er brukt en årlig avkasting på ca kr 2,-/daa skog og utmark, totalt 2138 daa.

  For detaljerte opplysninger vedrørende jakt og fiske anbefales at leder av jakt- og fiskeforeninger kontaktes. I følge offentlige registre er dette for tiden
  Gudmund Nygaard. Bestandtetthet og avskyting varierer fra år til år, og kan over et lengre tidsrom ha relativt store variasjoner. Det er derfor viktig å understreke at utbytte og kvote kan ha store forskjeller i tilsvarende periode.
  Hvis en ser hele distriktet under ett har elgbestanden holdt seg jevnt stabil i mange år, og kvoter og avskyting er ganske lik over et større geografisk område. Dette med mindre lokale avvik i begge retninger
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Matrikkel:
  Gnr. 84 / Bnr. 4

  1847/900253-1/16 Bestemmelse om beiterett
  23.07.1847

  1848/900146-3/16 Erklæring/avtale
  08.02.1848
  Bestemmelse om mosetak
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1869/900276-1/16 Utskifting
  14.12.1869

  1910/900365-1/16 Rettsbok
  15.02.1910

  1956/1612-1/16 Bestemmelse om vannledn.
  22.08.1956
  rettighetshaver:Knr:3426 Gnr:80 Bnr:12
  rettighetshaver:Knr:3426 Gnr:84 Bnr:4
  rettighetshaver:Knr:3426 Gnr:84 Bnr:12
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1969/349-1/16 Erklæring/avtale
  06.02.1969
  PLIKT TIL Å TA DEL I OPPARBEIDELSE / VEDLIKEHOLD AV
  VEGANLEGGET TOLGA/FEMUNDSENDEN - NYTRØVOLL
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1969/990016-1/16 Utskifting
  05.06.1969

  1973/3521-1/16 Bestemmelse om vannledn.
  28.08.1973
  Rettighetshaver Øversjødalen Vannverk A/L
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1983/6454-1/16 Best. om adkomstrett
  05.12.1983
  rettighetshaver:Knr:3426 Gnr:84 Bnr:21

  1987/1277-1/16 Føderåd
  13.03.1987
  RETTIGHETSHAVER: NYTRØEN OLGA
  RETTIGHETSHAVER: NYTRØEN INGJERD
  ANFØRT PRIORITET:
  ETTER OPPTAGELSE AV LÅN I LANDBRUKSBANKEN RØROS SPAREBANK OG
  TOLGA-OS SPAREBANK FOR UTBYGGING AV EIENDOMMEN
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1990/2667-1/16 Jordskifte
  22.05.1990
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1994/2530-1/16 Erklæring/avtale
  24.05.1994
  om at det på denne eiendom ikke kan produseres kumelk m.v.
  i tiden 01.06.94 - 01.01.2001

  2015/983410-1/200 Jordskifte
  23.10.2015
  Jordskiftesak 0420-2010-0023 Orvdalssameiet.
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Matrikkel:
  Gnr. 83 / Bnr. 7

  1987/1277-1/16 Føderåd
  13.03.1987
  RETTIGHETSHAVER: NYTRØEN OLGA
  RETTIGHETSHAVER: NYTRØEN INGJERD
  ANFØRT PRIORITET:
  ETTER OPPTAGELSE AV LÅN I LANDBRUKSBANKEN RØROS SPAREBANK OG
  TOLGA-OS SPAREBANK FOR UTBYGGING AV EIENDOMMEN
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Til opplysning:
  Det vil bli tinglyst en vei og vannrett fra hjemmelshaver gnr. 84 bnr. 4 i Tolga kommune til Hjemmelshavere av hytta gnr. 84. bnr. 24 i Tolga kommune.
  Det gis rett til kjøring fra veien Øversjødalen og frem til hytta i Øversjødalsveien 157. Det gis også rett til vannledning fra innstikk ved vei Øversjødalen og over gnr. 84 bnr.
  frem til hytta.

  Det er utarbeidet et kart som viser både vei og vannledning.
 • Eiendommen ligger i følge kommuneplanen i LNF-område(Landbruks-, Natur- og Friluftsområde).
 • Gnr. 84 Bnr. 4 i Tolga kommune
  Gnr. 83 Bnr. 7 i Tolga kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Boligselgerforsikring småbruk/gårdsbruk: Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Ved salg av landbrukseiendom og småbruk er det kun våningshus og/eller kårbolig med evt. direkte tilhørende garasje og tomt som omfattes av forsikringen. Ved salg av kombinasjonseiendom der boligdelen utgjør 50 % eller mer, svarer selskapet for skader på den delen av boligen som er regulert og/eller benyttet til boligformål
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 50.000 av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 15.000-, oppgjørshonorar kr. 4900,- og visninger kr. 3500, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg samt 15.000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Iren Nytrøen
Thomas Theodor Jensen

Megler

Thomas Theodor Jensen

94 98 71 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev