aktiv-eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling v/Sigbjørn Helland har gleden av å presentere Nesttunvegen 3.
Aktiv eiendomsmegling v/Sigbjørn Helland har gleden av å presentere Nesttunvegen 3.

PARADIS Nesttunvegen 3

Helt ny 3-roms hjørne-/endeleil. (2024) m/to balkonger! Ubebodd, god takhøyde & garasje* Like v/bybane! Lav dok.avgift!

  • kr 6 490 000
  • BRA 84 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 6 490 000
  • Omkostningerkr 20 940
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 510 940
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår2024
  • Soverom2
  • ArealP-rom 79 m²
  • Felleskostnaderkr 2 541
  • Tomt857.1 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 6 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 6 500,- (Dokumentavgift - tomteverdi) 4 235,- (Oppstartkapital til sameiet) 25 175,- (Omkostninger totalt)   6 515 175,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning | Nesttunvegen 3
Velkommen til Nesttunvegen 3! Dette er en topp moderne 3-roms hjørne/-endeleilighet i et sentralt og ettertraktet prosjekt som ble ferdigstilt i 2024. Leiligheten har en funksjonell planløsning, god takhøyde (ca 2.60m) og store vindusflater som strekker seg fra gulv til tak! Leiligheten har to balkonger med morgen- og ettermiddagssol, samt felles takhage/takterrasse. Fra boligen er det ca. 1 minutt til dagligvare, bybanestopp og restauranter m.m. Kort fortalt:
  • Hjørne-/endeleilighet
  • Helt ny, ubebodd og innflytningsklar
  • To soverom, bad og vaskerom
  • Usjenert
  • Gode solforhold
  • To balkonger og felles takhage
  • God takhøyde og rikelig lysinnslipp
  • Mulighet for kjøp av garasjeplass*
  • Like ved bybanestopp og dagligvare m.m.
  • Lav dok. avgift (kr. 6 500)
  • Det første som møter deg er en entré med plass til å henge fra seg både jakker og sko. For ekstra oppbevaring har leiligheten en ekstern bod i kjelleren.

    Nesttunvegen 3, Vestland

    • Arealbeskrivelse

      Bruksareal
      2. etasje: 84 kvm
      Primærrom
      2. etasje: 79 kvm



      Tomt
      857.1m²

      Beskrivelse av tomt
      Felles eiertomt for eierseksjonssameiet. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.

      Beliggenhet
      Boligen har en meget sentral beliggenhet på Paradis, kun et steinkast unna Paradiskrysset. Bosetter du deg her bruker du kun 2 minutter til buss, bybane og dagligvarebutikk. Med ellers kort vei til skoler, barnehager og treningssenter er dette en mulighet du absolutt ikke vil gå glipp av! Nærmeste dagligvarebutikk, Rema 1000 Paradis, finner du i nabobygget. Dagligvarebutikken er en av flere butikker du finner i Paradisalléen. Her kan nevnes butikker som apotek, frisør, klesbutikker, restaurant og parkering i garasjeanlegg. I nærområde finner du også dagligvarebutikken KIWI Paradis. For ytterligere flere butikker og et større tilbud er det kort vei til både Nesttun senter og Sletten senter. På en ellers grå dag kan man enkelt gå like over gaten for å spise på Matparadis. For den tur- og treningsglade er det flust av muligheter like i nærheten for hele familien. Her kan nevnes turer til Fantoft stavkirke, rundt Tveitevannet, ned til Gamlehaugen, til Rambjørga, Landåsfjellet eller Løvstakken. Treningsøkter eller ballspill kan også fint gjennomføres på Paradisbanen, like i nærheten. For dem som ønsker å trene innendørs er det gangavstand til Aktiv365 Paradis og Paradis GetFit Treningsstudio. Det er ellers kort vei til Trene Sammen Fantoft, Bergen Tennisarena, Turnhallen og Bergenshallen. Til Bergen sentrum tar det ca. 10-15 minutter med bil.

      Adkomst
      Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

      Bebyggelse
      Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

      Barnehage/skole/fritid
      Skoler: - Paradis skole (1-7 kl.) - Rudolf Steinerskolen i Bergen (1-10 kl.) - Bjørgvin Montessoriskole (1-10 kl.) - Storetveit skole (8-10 kl.) - Hop skole (8-10 kl.) - Rudolf Steinerskolen vgs. - Langhaugen videregående skole - Nordahl Grieg vgs. Barnehager: - Paradis barnehage (0-5 år) - Tryllefløyten Steinerbarnehage (0-5 år) - Storetveit barnehage (0-5 år) - Seljefløyten Steinerbarnehage

      Offentlig kommunikasjon
      Like utenfor boligen finner du Paradis busstopp. Rett over veien kan du enkelt ta Bybanen fra Paradis Bybanestopp både mot Bergen sentrum og Bergen lufthavn.

      Innhold
      Areal og fordeling pr etasje 2.etg: 84,7 kvm BRA / 79,3 kvm P-rom Leiligheten går over et plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 2.etg: Entré, bad, to soverom, stue og kjøkken. I tillegg medfølger en innvendig bod og sportsbod i kjeller.

      Standard
      Aktiv Eiendomsmegling v/Sigbjørn Helland har gleden av å presentere Nesttunvegen 3. En strålende 3-roms leilighet midt i smørøyet av herskapelige Paradis. Boligen er ny, ubebodd og innflytningsklar. Med praktisk planløsning, en solfylt balkong og kort vei til alt en måtte trenge er dette en bolig som må oppleves! Det første som møter deg er en entré med plass til å henge fra seg både jakker og sko. Videre inn i leiligheten kommer du til boligens åpne stue og kjøkkenløsning. Rommet er malt i lyse farger og har god plass til både sofa- og spisebordsgruppe. Fra stuen har du direkte adkomst til boligens herlige balkong, med plass til møblering. Her kan du nyte morgenkaffen under tak hele året. Kjøkkenet har lyse fronter som står i stil med resten av stuen. Kjøkkenets mange skap og store benkeplate bidrar til å holde kjøkkenet rent og pent. Her kan kokken kokkelere for samtidig å holde samtalen gående med gjestene i stuen. Ved siden av kjøkkenet er det god plass til spisebordet. Her kan gjestene nyte god mat og drikke. Soverommene er begge av god størrelse og har plass til både stor seng, nattbord og garderobeløsning. Hovedsoverommet har et stort vindu fra tak til gulv samt også utgang til balkong. Badet er av god størrelse og har lyse fliser på vegg og mørkere på gulv. Her er også god plass til både vaskemaskin og tørketrommel. Boligen disponerer også en sportsbod i kjelleren, og har tilgang til en fin takterrasse med nydelig utsikt og strålende solforhold.

      Innbo og løsøre
      Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

      Hvitevarer
      Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

      TV/Internett/bredbånd
      Vil være inkludert i felleskostnadene.

      Parkering
      Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er mulighet for kjøp av parkering. Konferer ansvarlig megler for mer informasjon

      Radonmåling
      Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

      Diverse
      Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.    Selger har kjøpt retten til å få levert bolig L2.9 i prosjektet Stasjon Paradis av Paradis Boligutvikling S7 AS. Paradis Boligutvikling S7 AS har akseptert at selger videreselger boligen til ny kjøper og at kjøper blir transportert inn i kjøpsavtalen med Paradis Boligutvikling S7 AS som selger. På bakgrunn av dette vil kjøpekontrakt man blir transportert inn i fås på etterspørsel. Denne må interessenter gå nøye gjennom for viktige betingelser for kjøpet. Selger vil være ansvarlig for oppfyllelse av kontrakten, og stille garanti etter buofl. §12. Dersom utbygger ikke oppfyller avtalen korrekt kan kjøper deretter også rette evt. krav mot selger etter bustadoppføringsloven.

      Prisantydning inkl. omkostninger
      6 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 6 500,- (Dokumentavgift - tomteverdi) 4 235,- (Oppstartkapital til sameiet) 25 175,- (Omkostninger totalt)   6 515 175,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    • Oppvarming
      Elektriske panelovner og gulvvarme på bad.

      Energiklasse
      unknown

      Info energiklasse
      Eiendommer som selges/leies ut, skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 kvm. Det er selgers ansvar å innhente lovpålagt energiattest for eiendommen, med energiklassifisering på en skala fra A til G.    Dersom selger ikke har fått utarbeidet energiattest og merke på grunnlag av byggets tekniske leveranse, må disse fremlegges senest i forbindelse med utstedelse av ferdigattest for eiendommen. 

    • Info kommunale avgifter
      Kommunale avgifter beregnes og fastsettes av kommunen etter ferdigstillelse. De kommunale avgiftene dekker vann, avløp, tilsynsgebyr avløp og feiing. Forfall medio april/juni/september/desember. Renovasjon blir fakturert via BIR.

      Info formuesverdi
      Formuesverdi fastsettes av Skatteetaten etter ferdigstillelse. Formuesverdien vil avhenge av bruken av boligen etter beregningsmodell som skiller mellom "primærbolig" (der boligeieren er 22 Nesttunvegen 3 folkeregisteret bosatt) og "sekundærbolig". Når boligen er overtatt, kan man gå inn på Skatteetaten sin boligkalkulator å få beregnet formuesverdien. Ta kontakt med Skatteetaten ved spørsmål vedrørende dette. Det inntektsåret en boligeiendom står ferdig, skal formuesverdien beregnes etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

      Andre utgifter
      Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

      Tilbud lånefinansiering
      Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

      Sameiebrøk
      40/1000

      Felleskostnader pr. mnd
      2541

      Felleskostnader inkluderer
      - Heis - årlig vedlikehold/serviceavtale 1 heis - Sprinkleranlegg - årlig kontroll/service - Drift/vedlikehold fjernavlesing av energiforbruk - Strøm/lys fellesarealer - TV/bredbånd ? Telenor, kollektiv avtale - Renhold fellesarealer/heis - Forretningsfører/regnskap/revisjon - Honorarer styre - Forsikring bygg/eiendom (ikke seksjoner) - Vedlikehold utendørsanlegg/snømåking - Vedlikehold/driftskostnader sameie - Vedlikeholdsfond Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene er stipulerte og at det ved ferdigstillelse av prosjektet kan forekomme justeringer.

      Vedtekter/husordensregler
      Sameiet er under utvikling og det foreligger dermed begrenset med informasjon per dags dato (24.06.2024). Konferer ansvarlig megler for mer informasjon.

      Dyrehold
      I henhold til foreløpige vedtekter er dyrehold tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

      Eierskiftegebyr
      6385

    • Tinglyste heftelser og rettigheter
      På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/13/440/12: 20.01.1931 - Dokumentnr: 900050 - Bestemmelse om gjerde Med flere bestemmelser
      Overført fra: Knr:4601 Gnr:13 Bnr:440
      Gjelder denne registerenheten med flere
      20.01.1931 - Dokumentnr: 901024 - Bestemmelse om bebyggelse Med flere bestemmelser
      Overført fra: Knr:4601 Gnr:13 Bnr:440
      Gjelder denne registerenheten med flere
      11.06.1959 - Dokumentnr: 303162 - Skjønn ang. ekspropriasjon for Riksveien Nesttun-Bergen.
      Overført fra: Knr:4601 Gnr:13 Bnr:440
      Gjelder denne registerenheten med flere
      11.07.2022 - Dokumentnr: 767659 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Obos Eiendomsmeglere AS
      Org.nr: 977 040 949
      Overført fra: Knr:4601 Gnr:13 Bnr:440
      Gjelder denne registerenheten med flere
      ----------
      Endring ved fusjon
      Fra: Megleroppgjør AS
      Org.nr: 982 577 675
      Til: Obos Eiendomsmeglere AS
      Org.nr: 977 040 949
      05.04.2024 - Dokumentnr: 1285082 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
      Snr: 12
      Formål: Bolig
      Tilleggsdel: Bygning
      Sameiebrøk: 40/1000


      Ferdigattest/brukstillatelse
      Det foreligger midlertidig brukstillatelse for hele tiltaket med unntak av næringslokaler i underetasjen. Den midlertidige brukstillatelsen varer til 31.12.2024 og er utsendt av Bergen kommune.

      Vei, vann og avløp
      Boligen har tilkomst via fylkesveg til kommunal veg. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett viaprivate stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

      Regulerings- og arealplanner
      Reguleringsplaner på grunnen: PlanID: 60760000 Plannavn: FANA. GNR 13 MFL., PARADIS Ikrafttrådt: 19.11.2014 Dekningsgrad: 100,0 % Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen): PlanID: 60760000 Reguleringsformål: Sentrumsformål Dekningsgrad: 100,0 % PlanID: 60760000 Reguleringsformål: Gate med fortau Dekningsgrad: < 0,1 % (0,2 m²) PlanID: 60760000 Reguleringsformål: Gang- sykkelveg Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²) Reguleringsplaner under arbeid: PlanID: 65020000 Plannavn: FANA. GNR 13 BNR 1132,TUNVEGEN - JACOB KJØDES VEG, GANG- OG SYKKELVEG Dekningsgrad: 46,3 % Kommuneplan: PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Sentrumskjerne Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 79,4 % Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Vei støy - Rød sone Dekningsgrad: 20,6 % Kommunedelplan(er): PlanID: 15700000 Plannavn: FANA. KDP NY-PARADIS, HOP, NESTTUN, NESTTUN VEST Ikrafttrådt: 15.01.2001 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommunedelplan: PlanID: 15700000 Arealformål: Senterområde Dekningsgrad: 70,3 % PlanID: 15700000 Arealformål: Boligområder Dekningsgrad: 29,7 % Restriksjonsområder i kommunedelplan: PlanID: 15700000 Restriksjonstype: Annen restriksjon Dekningsgrad: 43,0 % Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 15640000 Plannavn: FANA. GNR 14 BNR 134 MFL., NY-PARADIS OG DELER AV PARADIS PlanID: 65560000 Plannavn: FANA. GNR 13 BNR 200 MFL., JACOB KJØDES VEG PlanID: 15640004 Plannavn: FANA. GNR 13 BNR 101, MONTESSORISKOLEN PlanID: 70400000 Plannavn: FANA. GNR 13 BNR 366 MFL., PARADIS S2 OG S3 PlanID: 70050000 Plannavn: FANA. GNR 13 BNR 434 MFL., SANDBREKKEVEGEN PlanID: 16990003 Plannavn: FANA/ÅRSTAD. BYBANE I BERGEN, STREKNINGEN WERGELAND - HOPSBROEN PlanID: 65610000 Plannavn: FANA. GNR 13 BNR 101 MFL., PARADISALLÉEN Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: 13/200 - Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg. - Igangsettingstillatelse - 03.07.2023 13/200 - Garasjeuthus anneks til bolig - Bygning godkjent for riving/brenning 13/200 - Enebolig - Bygning godkjent for riving/brenning 13/200 - Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer - Igangsettingstillatelse 13/128 - Garasjeuthus anneks til bolig - Igangsettingstillatelse 13/200 - Tilbygg - Enebolig - Bygning godkjent for riving/brenning 13/200 - Garasjeuthus anneks til bolig - Bygning godkjent for riving/brenning 13/200 - Garasjeuthus anneks til bolig - Bygning godkjent for riving/brenning Andre opplysninger: Eiendommen er berørt av Eviny Termo AS sitt konsesjonsomra°de for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk overgrenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

      Adgang til utleie
      Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

      Legalpant
      De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    • Lovanvendelse
      Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

      Budgivning
      Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

      Omk. Kjøper beskrivelse
      6 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 6 500,- (Dokumentavgift - tomteverdi) 4 235,- (Oppstartkapital til sameiet) 25 175,- (Omkostninger totalt)   6 515 175,- (Totalpris inkl. omkostninger)

      Omk. kjøper beløp
      20940

      Betalingsbetingelser
      Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

      Hvitvaskingsreglene
      Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

      Personopplysningsloven
      Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

      Boligselgerforsikring
      Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

      Boligkjøperforsikring
      Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

      Meglers vederlag
      Det er avtalt fastpris stor kr  45 000 ,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 10 000,- oppgjørshonorar kr  8 000,- og visninger kr 2 500 , -. 

    Dokumenter

    Sigbjørn Helland

    Megler

    Sigbjørn Helland

    40 76 84 75

    Send e-post

    Få beskjed når lignende
    boliger kommer for salg

    Få en verdivurdering

    Siste boliger

    Meld deg på vårt nyhetsbrev