aktiv-eiendomsmegling
Steinbyveien 44 er en lys, pen enebolig med alt på ett plan og landlig beliggenhet på et etablert boligfelt på Rømskog.

Pen enebolig fra 2008 m/alt på ett plan og 3 soverom, mye oppgradert i 2016. Garasje. 1,1 måls tomt. Fint lokalt utsyn.

 • 2 600 000
 • BRA 150 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING2 600 000
 • OMKOSTNINGER81 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 681 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 008
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 111 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 115 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 600 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  65 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 600 000,-))
  --------------------------------------------------------
  81 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 681 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Steinbyveien 44 er en lys, pen enebolig med alt på ett plan og landlig beliggenhet på et etablert boligfelt på Rømskog. Eiendommen ligger innerst på feltet og rett ved marka. Det er ca. 500 meter til barneskole og busstopp.

Huset ble oppført i 2008 og oppgradert i 2016 med nytt, klassisk kjøkken med integrerte hvitevarer og oppusset bad med dusjhjørne. I tillegg ble det lagt parkett på gulv i flere rom. Stuen er romslig og har naturlig inndeling i sofasone og spisestue. Rommet har vedovn og utgang til terrasse hvor det er fint utsyn over nærområdet og deler av Rømsjøen. Videre er det wc, bod/teknisk rom og tre soverom, hvorav to med garderobeløsning.

Tomten er på ca 1,1 mål og har gode solforhold. Tomten er er opparbeidet med hage, steinsatt gårdsrom, stor terrasse og tilbygd garasje.

Kort fortalt
- Velholdt, pen enebolig fra 2008.
- På ett plan m/oppgraderinger fra 2016.
- Tilbygd garasje og parkering i gårdsrom.
- Opparbeidet hage og vinkelterrasse.
- Gode solforhold og fint lokalt utsyn.
- Entré med fliser og gulvvarme.
- Kjøkken fra 2016 med hvitevarer.
- Stue med vedovn og spiseplass.
- Flislagt, oppusset bad med dusjhjørne.
- Opplegg for vaskemaskin på badet.
- Tre soverom, to med garderobeskap.
- Lagringsplass med bod/teknisk rom.

Planløsning
1. etasje: Entré, gang, wc, bad/wc/vaskerom, 3 soverom, kjøkken, stue og bod/teknisk rom.
Annet: Garasje og loft.

Entré
Inngangspartiet er overbygd og har hvitmalt ytterdør. Entreen er innredet i gråtoner med fliser på gulvet og panelte vegger. Det er varme i gulvet. Den ene veggen har hattehylle.

Kjøkken
Kjøkkenet har egen frokostplass, samt dør til terrasse på samme side som vinduer vender med landlig utsyn. Rommet har parkett på gulv og panelte vegger i en dempet gråfarge.

Kjøkkeninnredningen er fra 2016 og har takoppbygde overskap. Kjøkkenfrontene er hvite med klassiske profiler, og det er benkeplate i steinmønstret laminat med nedfelt dobbel vaskekum. Den ene veggen i bakkant av benken har mørkegrå fliser.

Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, kjøl/frys og ventilator.

Stue
Stuen har vinduer som gir lys fra tre sider og det er utgang til terrasse. Rommet er innredet med parkett på gulv og gråmalt panel på veggene og en vedovn.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har et bad og et separat wc-rom. Badet ble pusset opp i 2016. Rommet er holdt i lyse farger, med baderomsplater på veggene og fliser på gulv med gulvvarme. Interiøret er hvitt, bestående av servantskap, veggskap og speil, ellers er det toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Eneboligen har tre soverom. To av soverommene har kremhvite panelvegger og parkett på gulvet. På det ene soverommet er det garderobeløsning langs den ene veggen, mens det andre har et frittstående skap. Ekstra lagringsplass finnes i bod/teknisk rom.
Inngangspartiet er overbygd og har gangdør inn til garasjen.

Steinbyveien 44, Viken

 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 07.04.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Nedløp og beslag
  Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er snøfangere på inngangssiden og over del av terrasse ved kjøkken. Da eiendommen ikke har kjeller og nedløpsvann går til drenerende masser, anses ikke etablering av avløpsrør for nødvendig. Dog kan dette vurderes dersom det evt. samles mye vann på tomten. Tiltak: Plattform for feier må monteres. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
  Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft. Undertak av Sutaksplater. Vurdering av avvik: Det mangler vindsperre på gavlvegger og dermed kan f. eks slagregn medføre fuktighet på loftet. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Utvendig > Terrassedør kjøkken
  Terrassedør i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass prod. 2007. Vurdering av avvik: Utvendige beslagsløsninger er ikke fagmessig utført. Det mangler understøtte på terskel utvendig og det mangler terskelbeslag. Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

  Utvendig > Gangdør til garasje
  Dør i trekonstruksjon. Vurdering av avvik: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Tiltak: Dører må justeres.

  Utvendig > Garasje
  Garasje bygget inntil eneboligen med adkomst via utvendig gangdør og garasjeport. Uisolert konstruksjon. Betonggulv. Vegger er oppført med trebindingsverk. Saltakskonstruksjon av tre. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Leddport i malt trekonstruksjon med motorisert åpner. Vurdering av avvik: Betonggulvet har riss/sprekker og saltutslag antas pga. kapilærsug av fukt fra grunn. Gulvet har feil fall og evt. avrenning fra bil vil renne inn i garasje (ikke mot port). Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Tiltak (fuktsikring) bør vurderes nærmere dersom det oppstår problemer med fuktighet i garasjegulvet. Fallforhold på garasjegulv bør utbedres.

  Innvendig > Himling ved pipe
  Himlingsplater. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater. Himlingsplater har svelleskade/fuktskade rundt pipe. Tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade.

  Innvendig > Parkett på soverom
  Parkett. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Soverom 1 har parkett med slitasje/skade. Soverom 2 mangler stedvis gulvlister. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes.

  Innvendig > Radon
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger

  Innvendig > Pipe og ildsted
  1-løps elementpipe tilkoblet vedovn i stue. Vurdering av avvik: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
  Kjøkkeninnredningen består av: Benkeskap og overskap med folierte skrog og 1-speils hvitmalte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum av metall. Integrert induksjonstopp, stekeovn, mikroovn, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Ventilator med avtrekk. Kjøkkeninnredningen er fra 2016 og har normalt god standard. Vurdering av avvik: 1 skjøt på benkeplate har svelling/svelleskade. Det er slitasjemerker på enkelte fronter. Det mangler tetting/fuge mellom benkeplate og vegg stedvis. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Plastrør (rør i rør). Besiktiget i rørskap. Rørskap er plassert i bod/teknisk rom som har sluk i gulv. Vurdering av avvik: Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Det mangler tettemuffer på vannrør i kjøkkenbenk. Tiltak: Det må monteres tettemuffer i enden av varerørene.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  Ca. 200 liters varmtvannstank antas fra byggeåret. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
  Terrasse i trekonstruksjon med spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon (80 cm.). Normalt god standard fra byggeåret med normal aldersslitasje. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Da terrassen er på mark vurderes det at det er ingen krav til rekkverkshøyde. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc/vaskerom
  Gulv: Keramiske fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har fall til sluk med totalt 25mm. fra gulv ved dør til topp slukrist. Det er godt lokalt fall i dusjnisje, dog er fallet noe ujevnt ved slukrist og det blir stående litt vann ved siden av slukrist etter dusjing. Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist 1 flis i dusjnisje med bom (hulrom under). Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Det er ingen kjente riss/sprekker i fuger og ingen kjente løse fliser. Dersom det oppstår riss/sprekker er det fare for at flisene løsner.

  Følgende elementer er ikke undersøkt av takstmannen:
  Byggegrunn
  Byggegrunn er ikke kjent.

  Følgende er opplyst i selgers egenerklæring:
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Finn Henning Labråten, org nr 984709374. Nye gulvfliser m/membran, ny baderomspanel, baderomsinnredning, dusj og klosett, samt nytt badvindu. Ny baderomsinnredning på gjestetoalett.
  2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja, på både gulv og vegg.
  2.2 Er arbeidet byggemeldt? Nei. Det ble kun utført innvending oppussing i huset.

  4. Kjenner du til om det er feil ved/utført arbeid/eller har vært kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Finn Henning Labråten, org nr 984709374. Nye gulvfliser m/membran, ny baderomspanel, baderomsinnredning, dusj, klosett, samt nytt badvindu. Ny baderomsinnredning på gjestetoalett.

  5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere? Ja. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Ved en anledning har det kommet vann inn på garasjegolvet på grunn av dette. Betonggulvet har riss/sprekker og saltutslag antas pga. kapilærsug av fukt fra grunn.

  8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Fuktskade på soverom i tilknytning til lekkasje ved lufterør, utbedret i 2016.

  10. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Vanninntrengning på innertak på møne, utbedret i 2016 ved montering av mønebånd. Det er en fuktskade ved himlingsplate v/pipe, som vi tror kommer fra dette.

  11. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Finn Henning Labråten, org nr 984709374. Vanninntrengning på innertak på møne, utbedret i 2016 ved montering av mønebånd.
 • Eneboligen ligger i et landlig og barnevennlig område på Rømskog i Aurskog-Høland kommune. Boligen har nærhet til skole, barnehage, offentlig kommunikasjon og Joker nærbutikk. Rømskog er også et sted med gode muligheter for et aktivt friluftsliv.

  Rømskog IL har tilbud innen fotball, motorsport, ski og orientering. I tillegg er det trimgruppe. Rømskoge Stadion har gressbane, og ved skolen er det lekeplass.

  Det er flere bade- og fiskevann i nærområdet, samt fine rekreasjonsmuligheter i nærliggende skog og mark. Rømskog Spa & Resort, Norges vakreste innlands spahotell, ligger ca. 14 minutters kjøring fra boligen. For den golfinteresserte er det 18 hulls golfanlegg på Aursmoen.

  Dagligvarehandelen kan gjøres på Joker Rømskog som ligger rett i nærheten. Rømskog sentrum har i tillegg legesenter, sykehjem, bibliotek og kirke. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Amfi Bjørkelangen Torg et kjøpesenter som byr på unike forretninger og konsepter i en hyggelig atmosfære. Töcksfors i Sverige ligger også godt innen rekkevidde, noe som legger til rette for hyggelig grensehandel.

  Området har offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Rømskog skole, som ligger ca. 500 m unna. Med bil fra Rømskog tar det ca. 25 min til Bjørkelangen, 33 min til Töcksfors, 58 min til Lillestrøm og 72 min til Oslo S.

  Eneboligen ligger ca. 5 minutters gange fra Rømskog barneskole, som er en fådelt skole. Det er skolebussordning til Bjørkelangen ungdomsskole. For de minste ligger hyggelige Rømskog barnehage i skogkanten, ca. 400 meter fra boligen. Nærmeste videregående skoler er Bjørkelangen og Kjelle, som begge ligger i Bjørkelangen, ca. 30 min kjørevei fra boligen.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 07.04.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten for konstruksjon/byggemåte:

  Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vegger er oppført med
  trebindingsverkskonstruksjon. Vegger er utvendig kledd med liggende trebordkledning. Malte trevinduer med 2-lags glass prod. 2007. Vindu på bad er fra 2016. Entredør i malt formpresset utførelse, fra byggeåret. Terrassedør stue i malt trekonstruksjon med høy brystning og glassfelt med 2-lags glass prod. 2016. Terrassedør i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass prod. 2007. Terrasse i trekonstruksjon med spaltegulv av
  tre og rekkverk i trekonstruksjon. Garasje bygget inntil eneboligen med adkomst via utvendig gangdør og garasjeport. Uisolert konstruksjon. Betonggulv. Vegger er oppført med trebindingsverk. Saltakskonstruksjon av tre. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Leddport i malt trekonstruksjon med motorisert åpner.
 • 1.et: 115 kvm Bra
  1.et, garasje: 35kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Entré, gang, wc, bad/wc/vaskerom, 3 soverom, stue og kjøkken.

  Lovlighet
  Enebolig med garasje. Boligens tegninger stemmer iht. dagens bruk, dog er det avvik på garasje og avviket gjelder at garasjen ikke er avdelt med bod som vist på tegning.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Følgende opplysninger er mottatt fra Elsikkerhet Norge AS:
  Siste kontroll ble utført: 2011. Foreligger det pålegg om utbedring av feil på det elektriske anlegget: Nei.
 • Boligen er oppvarmet med gulvvarme i entré og på bad, vedovn i stue og panelovner. Det er balansert ventilasjonsanlegg og ca. 200 liters varmtvannstank.

  Følgende opplysninger er registrert hos Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen:
  Skorsteinsløp: Element. 07.02.2022: Feiet, ikke i bruk.
  Ildsted: Lukket ildsted. Monteringsår 2008.
 • Boligen ligger omtrent innerst på feltet med naturen tett på. Uterommet er opparbeidet med belegningsstein, plen, busker og vegetasjon. Hagen strekker seg rundt tre sider av huset med skråning mot syd og øst. Gode solforhold kan nytes på boligens romslige vinkelterrasse, som er dels overbygd og byr på fint lokalt utsyn. Fra tomten er det glimt av Rømsjøen som er en vakker naturperle og et attraktivt utfluktsmål.
 • Boligen har tilbygd garasje og gode parkeringsforhold på tomten.
 • Eiendommen er tilknyttet kommunalt avløpsnett via privat stikkledning. Eiendommen er tilknyttet Nordre Rømskog Vannverk. Eiendommen er tilknyttet kommunal vei.

  Det gjøres oppmerksom på at Aurskog-Høland kommune har vedtatt i hovedplan vann- og avløp 2022-2023 at alle nyoppførte boliger tilknyttet kommunal vannforsyning får installert vannmåler. Dette er starten på en langsiktig plan om gradvis innføring av vannmålere hos alle abonnenter i kommunen.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 878 475 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 162 508 per 31.12.21

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • Kr. 14 512 pr. år
  Eiendomsskatt utgjør kr. 3.032,- av de kommunale avgiftene. I tillegg kommer vannavgift til Nordre Rømskog Vannverk.
 • Strøm, oppvarming, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring, avgift til privat vannverk, nett/tv osv.
 • Det foreligger ferdigattest for oppføring av enebolig og garasje datert 11.01.2008.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 2017/108571-4/200. Jordskifte. 06.02.2017. Sak: 15-197899REN-JSAR Steinby. Gjelder denne registerenheten med flere.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/
 • Gnr. 271 Bnr. 93 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fast vederlag tilsvarende kr. 49.500,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr. 18.900,- og visninger kr. 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr. 26.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 25.000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Britt Moen Heggedal
  Målfrid Moen
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev