aktiv-eiendomsmegling

Løten Raspitholtet 21

Pen fritidsbolig fra 2020 med fine farge- og materialvalg - God beliggenhet med pent utsyn - Helårsveg

 • 3 590 000
 • BRA 88 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 590 000
 • OMKOSTNINGER109 792
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 699 792
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 020
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 86 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • EIERFORM TOMTPunktfestetomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 3 590 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-))
  3 900,- (Transport av festekontrakt)
  --------------------------------------------------------
  109 792,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 699 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Fritidsboligens innhold:
Entre, gang, stue, kjøkken/spiseplass, bad/toalettrom, vaske-/toalettrom, tre soverom og hems(ikke medtatt i målverdig areal.

Uthus:
Bod og lekestue(ikke medtatt i målverdig areal)

Raspitholtet 21, Innlandet

 • Velkommen
  Gruset innkjøring og oppstillingsplasser. Takoverbygd inngangsparti med platting og plass for liten sittegruppe. Gangen har panelvegger og flislagt gulv med gulvvarme.

  Stue
  Stuen er romslig og åpen med plass til flere sittegrupper. Det er installert peisovn fint plassert mellom stuen og kjøkkenet.

  Kjøkken
  Kjøkken i delvis åpen løsning med stuen. Kjøkkeninnredning fra Ikea består av over- og underskap. Det er integrerte hvitevarer som komfyr, koketopp, kjøle-/fryseskap og oppvaskmaskin.

  Det er utgang til sørvest-vendt terrasse.

  Soverom
  Hytta har tre lyse og romslige soverom og en sovehems.

  Badet har belegg på gulvet, vegger med våtromsplater og himling med behandlet panel. Baderomsinnredning med skuffer, speilskap og servant. Dusjkabinett og gulvmontert toalett.

  Hytta har toalettrom med gulvmontert toalett og servant.
 • Hytta ligger fint til på Ruskåsen med pent utsyn og gode solforhold.

  Budor er kjent for å være et svært snøsikkert område, er du glad i vintersportsaktiviteter- og friluftsliv er dette et ypperlig valg. Det er kort vei til nypreparerte løyper som slynger seg over 300 km i skjønne naturomgivelser på Hedmarksvidda. På sommerstid er det fine muligheter for sykkel- og fotturer i flott innlandsterreng. Det er laget sykkelløype for de større barna og turløype med lekeapprater i Koiedalen for de minste.

  Kort vei til Budor Gjestegård med cafe/restaurant. Her får du servert god og kortreist mat. For påfylling av proviant er Joker Brenneriroa nærmeste dagligvarebutikk. Budor ligger ca. 2 timers kjøretur fra Oslo.
 • Eiendommens bygningsmasse består av fritidsbolig og frittliggende bod.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Morten Silkebækken AS.

  Fritidsbolig oppført i 2020. Byggegrunn av antatte jord- og morenemasser. Byggegropen antatt oppkultet. Ringmur av prefabrikerte og isolerte ringmurselementer. Yttervegger av trekonstruksjon, stående panel. Saltak konstruksjon av prefabrikerte takstoler og/eller plassbygde taksperrer. Taktekking av pappshingel.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Vinduer, dører, overflater gulv på vaske/toalettrom.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Nedløp og beslag.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Terrengforhold (Terreng faller inn mot bygning).

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Bra/P-rom: 88/86 m² Fritidsbolig: Bra 88m² / P-rom 86m² / S-rom 2m² Følgende rom inngår i primærareal: Entre, gang, stue, kjøkken/spiseplass, bad/toalettrom, vaske-/toalettrom og tre soverom. Følgende rom inngår i sekundærareal: Bod/teknisk rom. I tillegg er en hems. Hemsen er ikke medtatt i målverdig areal pga lav takhøyde. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Følge medfølger ikke handelen:
  - Infrarød badstue.
 • Elektrisitet:
  - Termostatstyrte varmekabler i gangen på vaskerommet og på badet.
  - Termostattyrte varme i gulvet(varmefolie) i stuen, på kjøkkenet og i gangen uten for soverommene.
  - Panelovn på stua og på kjøkken

  Vedfyring:
  - Peisovn i stuen.
 • Eiendommen ligger på punktfestet tomt. . Tomten er relativt flat og fremstår som naturtomt med stedets vegetasjon.

  Bortfester er Løiten Almenning. Det er etablert festekontrakt gjeldende fra og med 2019. Festekontrakten er etablert uten utløpsdato. Festeren har rett til oppsigelse med to års skriftelig varsel. Årlig festeavgift utgjør kr 7.500,-. Serviceavgift kan bli innført ved tilføring av ytterligere infrastruktur fra bortfester. Festeavgiften reguleres hvert 10. år. Neste regulering av festeavgiften vil skje i 2028 i henhold til endringer i konsumprisindeksen.

  Bortfester har forkjøpsrett, men denne vil ikke bli benyttet ved denne overdragelse.

  Gebyr for overføring av festekontrakten er kr 3.900,-. Denne betales av kjøper.
 • Biloppstillingsplasser rett utenfor hytta.
 • Adkomst via almenningens vegnett. Det betales bombillett med kr 75,- per passering (prisene kan variere avhengig av sesong). Alternativt kan man løse årskort til kr 1.375,-. Prisene gjelder for 2022. For ytterligere informasjon vedrørende abonnement m.m., se loitenalmenning.no. Iflg festekontrakt gis det rett for festeren å benytte veg for å komme til sin eiendom.

  Vann hentes på vannpost ca 50 meter fra eiendommen. Det er installert vannbeholder på ca 100 liter, pumpe og varmtvannsbereder.

  Privat avløpsanlegg med septiktank.
 • Formuesverdi: Kr 900.000,- per 31.12.20.
 • For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Renovasjon: Kr 1.537,5.
  Tømming av septiktank: Kr 587,- per kubikk.
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 125,-.
  Eiendomsskatt: Kr 6.278,39 (for 2021).

  Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Tomten" og "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring og innvendig/utvendig vedlikehold. Eier kan valgfritt betale kr 3.000,- per år til Løiten Almenning for snøbrøyting av innkjørsel og parkeringsplass.
 • Det ble utstedt ferdigattest for fritidsbolig og en tett tank for svartvann på 6000 liter i 2020.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det foreligger begrensninger ved korttidsutleie for eierseksjoner. I det tilfelle fritidsboligen ligger på festet grunn, kan det også foreligge begrensinger i festekontrakt. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Tinglyst festekontrakt (se også punktet "Tomten"). Bortfester/grunneier har bla. 1. prioritets panterett for forfalt festeavgift.

  Kopi av festekontrakten er vedlagt i salgsoppgaven og alle interessenter plikter å gjøre seg kjent med denne.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Budor Nord felt P, fra 2018. Reguleringsformål for eiendommen er fritidsbebyggelse. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Løten kommune (2015-2026), hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til fritidsbebyggelse. Eiendommen omfattes av henynssone H410 gjeldende krav vedrørende infrastrukur.
 • Gnr. 273 Bnr. 220 Fnr. 1443 i Løten kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende: Utført arbeid på bad/våtrom av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Våtromsplater på vegg er utført av eiere. Gulvarbeider utført av Aage Lunde, rørarbeider utført av GK rør, Elektroarbeid, utført av Løten Installasjonsservice. Utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner kun av faglært, Løten installasjonsservice. Sluttkontroll av Løten installasjonsservice. Utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad, eiere og tømrer Kim Andre Bjørnstad.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på kr 33.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), markedspakke (kr 13.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Lise Karterud
Karl Kristian Fjeld

Megler

Karl Kristian Fjeld

45 02 41 18

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev