aktiv-eiendomsmegling
Det er godt å bo i Heimdalsgata 16D.

Pen og lys 3-roms selveier i flott, eldre bygård - Sjarmerende planløsning over 2 etasjer - Omgjort til leilighet i 2012

 • 5 490 000
 • BRA 58 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING5 490 000
 • OMKOSTNINGER149 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 639 392
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 914
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 55 m²
 • FELLESKOST./MND3 751
 • TOMT386 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 5 490 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,-))
  --------------------------------------------------------
  149 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 639 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Dette er et skikkelig fint hjem for dere som verdsetter god plass i et urbant nabolag.

Heimdalsgata 16D, Oslo

 • Kjøkken
  Kjøkkeninnredning fra Epoq fremstår med glatte fronter. Heltre benkeplate med oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Lys under overskap, ventilator med kullfilter. Integrerte hvitevarer med komfyr, induksjon platetopp, oppvaskmaskin, micro og kjøl/fryseskap.

  Baderom
  Badet ble bygget under renovering i 2012. Det foreligger ingen dokumentasjon på oppføring av badet. Takflate er belagt med malte plater og innfelte lys, veggflater er belagt med fliser. Gulvet på bad er belagt med fliser og underliggende gulvvarme. Innredning og garnityr på bad fremstår med dusjplass med forheng, servant med underskap, speilskap, opplegg for vaskemaskin og veggmontert wc.

  Annet
  Med boligen følger det en kjellerbod på 9 m², merket med 16 D.

  Registrerte avvik iht. tilstandsrapport
  TG2 - Avvik som kan kreve tiltak
  Innvendig > Innvendige trapper
  Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Andre tiltak: Åpninger er såpass store at det utifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet.

  TG2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
  Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken Gå til side
  Det er manglende mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Bruk av kullfilter er ett avvik i seg selv etter ny forskrift. Det er i de fleste tilfeller ikke lov å koble seg på felles avtrekkskanal med el-vifte. Det bør undersøkes ved å kontakte styret for videre avgjørelse.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Vi er blitt utrolig glade i Tøyen og Grønland. Det er en helt egen "vibe" her med ekstremt mange spennende steder og hyggelige mennesker. Det er som Per Fugelli sa: "Når du kommer til Grønland, det er da du merker at du lever!" Vi har satt stor pris på nærheten til byen og alle fasiliteter, samtidig som leiligheten ligger så rolig til - " - Sitat beboer på Grønland.

  Leiligheten ligger rolig og tilbaketrukket, i en trafikkstille og enveiskjørt gate. Beliggenheten er attraktiv med gangavstand til "alt". Kun 5 minutter unna kan du nyte dagens første kaffekopp på Kaffebrenneriet i den gamle Brannstasjonen eller et måltid på The Golden Chimp omtrent rett utenfor dørstokken. Kun to kvartal ned i gata finner man en døgnåpent matvarebutikk.

  Like ved finner du teaterplassen som er Grønlands nye "piazza", hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/ puber som Oslo Mekaniske Verksted et av byens beste "vannhull". Her kan du møte venner til øl, spille sjakk, feire bursdager eller nyte et glass rødvin foran peisen. Du kan til og med ta med deg hvilken som helst mat fra de nærliggende takeaway-restaurantene, som leverer maten til deg kostnadsfritt, enten det er sushi, indisk eller pizza. Det er også lagt opp til en utescene for artister o.l. på torget om sommeren, og om vinteren tennes julegranen midt på plassen.

  Lompa/Olympen er et annet velrenommert tilholdssted like nede i gata. Her får du servert bondekost av øverste klasse. Atmosfæren er folkelig og lokalene fasjonable med fantastiske lysekroner. Lompa har et bredt utvalg av øl - anbefalt er Nøgne Ø på fat.

  På nyoppussede Tøyen Torg åpnes stadig nye utesteder og spisesteder. Nyåpnede Skatten er å anbefale. De har fersk bakst og brød fra sitt eget bakeri 7 dager i uken. På kvelden forvandles den til en av Oslos beste cocktailbarer. Ellers kan populære Postkontoret by på prisvinnende pizza, et bredt ølutvalg, shuffleboard og en intim scene hvor det stadig spilles konserter.

  Nærområdet kan også by på en rekke grønne parker. Botanisk hage ligger rett opp i gata. Et perfekt sted for hyggelige søndagspikniker. Her finner du også nærmeste bysykkelstativ. Tøyenparken hvor den populære Øya festivalen arrangeres ligger like opp i gata og kun en kort rusletur unna. Videre er Ola Narr / Tøyenparken et sted med fine løpemuligheter. På kollen har man utsikt utover hele Oslo og bratte bakker som brukes til skihopp og aking vinterstid. I tillegg er det store grøntområder langs Akerselva med flotte turmuligheter. Sørenga har det seneste året blitt en populær badeplass under sommerhalvåret. Hvis man heller foretrekker basseng så er det Tøyenbadet som gjelder som tilbyr innen- og utendørsbasseng.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.
 • 2. etasje: BRA 43 m². Bestående av entré, stue med kjøkken, soverom og baderom. I tilegg en innvendig bod som inngår i sekundærareal.
  Loftetasje (3.etasje): BRA 15 m². Bestående av gang og soverom.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Stue med kjøkken, 2 soverom, baderom og entré.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Varmtvann og fyring via fjernvarme, varme i boligen fordeles via radiatoranlegg.
 • Tomtens grunnareal: 386 kvm.
 • Det medfølger ikke parkeringsplass. Sameiet disponerer over 16 parkeringsplasser sammen med Heimdalsgata 12 og 14. Det er mulighet til å leie parkeringsplass av styret. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: OSLO OG OMEGN BOLIGFORVALTNING AS
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Bygget står på Byantikvarens Gule liste og er bevaringsverdig.

  Om sameiet
  Sameiet er registrert i Foretaksregisteret med organisasjonsnummer: 897 346 222 ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo og har adresse: Heimdalsgata 16 A-G. Sameiet bestar av 15 seksjoner, med gnr. 229, bnr. 245 i Oslo kommune.

  Styret
  Kan kontaktes på e-post: heimdalsgata16@gmail.com

  Vaktmester og rengjøringstjenester
  Sameiet har avtale om vaktmestertjeneste med Rene Bygårder og Rene trapper. Disse ivaretar oppgavene knyttet til rydding, snømåking, daglig drift, rengjøring, løpende vedlikehold. Sameiet har avtale med Rene Trapper AS og Rene Bygårder AS. Laget har avtale om skadedyrsbekjempelse med Frode Gran Service, kontaktinfo: service@fg.no.

  Internett
  Sameiet har inngått avtale med LYNET som leverer fibernett, Leverandør har servicetelefon 21 99 33 66 for øvrig informasjon se: https://www.lynet.no/ . - TV besørges av den enkelte seksjon via fibernettet.

  Rehabilitering/større vedlikehold
  Grunn og fundamenter - Renovert i 2011
  Kjeller med grunnmur og delevegger - Renovert i 2011
  Fasader og yttervegger - Renovert i 2011
  Balkonger - Renovert i 2011
  Takrenner og nedløp - Renovert i 2011
  Brannsikkerhet - Årlig sjekk av slukkeutstyr
  Piper Ikke i bruk, inntak for ventilasjon ble tettet i 2018
  Felles hoveddører og entredører i oppganger - Renovert i 2011
  Tak, herunder yttertak og underliggende konstruksjoner - Renovert i 2011
  Rør og sanitæropplegg i fellesarealer, herunder soilrør - Renovert i 2011
  Elektrisk anlegg i fellesarealer - Renovert i 2011
  Utendørsanlegg - Renovert i 2011
  Porttelefon, utelys og andre felles installasjoner - Renovert i 2011
  Ventilasjon - Renovert i 2011
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er ikke kjent at det foreligger hinder for dyrehold. Iht. husordensregler: felles ansvar for utendørsarealer og sameier plikter å holde disse ryddig og rene, det innebærer også å plukke opp etter sine husdyr. Hunder skal ikke løpe fritt uten at hundens eier er i umiddelbar nærhet. Dette er av hensyn til andre hundeiere og de andre beboere.
 • Gjensidige Forsikring
  Polisenummer: 82159027
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 039 714 per 25.02.22
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 742 971 per 25.02.22
 • 3 751 pr. mnd. Inkluderer forr.førsel, felles forsikring, komm. avgifter, drift/vedlikehold, trappevask, bidrag utenhussameiet og drift/vedlikehold utenhusarealer.

  Fordelt slik:
  Bredbåndsavgift 259
  Fjernvarme 657
  Felleskostnader 2 835
 • Andel fellesgjeld kr ,- pr. 21.02.22.
  Andel fellesformue kr 15 159,- pr. 21.02.22.
 • Sameiet har pr. 21.02.2022 ingen felles lån.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Inkludert i boligens fellesutgifter.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.
 • Det foreligger ferdigattest for ombygging til leiligheter datert 2012.
 • Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter melding til styret.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  2011/334154-4/200 Erklæring/avtale
  03.05.2011 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:243
  Bestemmelse om benyttelse av 8 sportsboder i kjeller.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 0301-229/245
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2011/334154-6/200 Erklæring/avtale
  03.05.2011 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:242
  Rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/parkeringsanlegg.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 0301-229/245
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2011/334154-7/200 Erklæring/avtale
  03.05.2011 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:243
  Rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/parkeringsanlegg.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 0301-229/245
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2011/675258-2/200 Erklæring/avtale
  26.08.2011 Plikt til å leie 5 parkeringsplasser i garasje på gnr 229 bnr 242.
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 0301-229/245
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Eiendommen er underlagt regulering "Spesialområde - bevaring (bolig/offentlig bygning)" med saksnr. S-4210 datert 01.02.2006. Vi oppfordrer at alle interessenter gjør seg kjent med reguleringen i området, og således også reguleringskartet vedlagt salgsoppgaven.
 • Gnr. 229 Bnr. 245 Snr. 14 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fast provisjon tilsvarende 60 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Visninger/Overtakelser kr. 3.890,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 9.990,-
  Prospektpakke kr. 3.990,-
  Meglerpakke kr 1.955,-
  Meglerlisens kr. 425,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr 3.600,-
  Eierskiftegebyr til forretningsfører: 6.115,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 585,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 0,0025 promille av salgssum.
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 2.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 24.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Tine Aspaas
Marius Aasen

Megler

Marius Aasen

90 07 78 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev