aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Breviksvegen 289!

PORSGRUNN Breviksvegen 289

Toppleilighet m/delvis nedbetalt fellesgjeld. Som ny (2020) Flott sjøutsikt, 3 terrasser, heis, garasje Flytt rett inn!

 • kr 3 850 000
 • BRA 99 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 850 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 600 000
 • EierformAndel
 • Byggeår2 020
 • Soverom2
 • ArealP-rom 95 m²
 • Andel fellesgjeldkr 1 750 000
 • Felleskostnaderkr 11 235
 • Tomt1 396 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 850 000 (Prisantydning) 1 750 000 (Andel av fellesgjeld)   5 600 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   5 609 832 (Totalpris inkl. omkostninger)
Leiligheten ligger i 4. etasje (toppetasjen) og inneholder: Entré, stue og åpen kjøkkenløsning, to soverom, bad, toalettrom og teknisk rom. Parkeringsplass og bod i parkeringskjeller. Adkomst med heis fra parkering og gateplan. Leiligheten har 3 terrasser, 2 mot sjø med sol og nydelig sjøutsikt, og en mot vest med kveldsol ! Sentralt og populært område på Heistad med kort vei til de fleste fasiliteter man behøver i hverdagen, med bl.a. to dagligvareforretninger, frisør, apotek, treningssenter, Heistad legesenter, idrettsanlegg, kyststien, Heistad stranda og Heistad båthavn m.m! Ca. 8 km til Porsgrunn . Busstopp rett på utsiden av leiligheten. Velkommen til visning !

Breviksvegen 289, Vestfold og telemark

 • Tomt
  1396m²

  Beskrivelse av tomt
  Felleseiet tomt. Opparbeidet pen omkringliggende tomt med fellesparkering.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et sentralt og populært område på Heistad. Her er det kort vei til de fleste fasiliteter man behøver i hverdagen, med bl.a. to dagligvareforretninger, frisør, apotek, treningssenter, Heistad legesenter, idrettsanlegg, kyststien, Heistad stranda og Heistad båthavn m.m! Forøvrig er det ca. 8 km til Porsgrunn sentrum.Det er busstopp med gode bussforbindelser rett ved leiligheten.

  Adkomst
  Leiligheten har en meget sentral beliggenhet i Heistad `sentrum med enkel adkomst fra hovedveien. Fra rundkjøring ligger leilighetsbygget til venstre (rette etter bensinstation). Leiligheten er merket med vår Aktiv "til salgs" plakat og det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisning.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og leilighetsbebyggelse.

  Byggemåte
  Beskrevne bolig/leilighet har areal over ett plan oppført 2020. Leiligheten er beliggende i 4.etasje. Felles adkomst med heis og trapperom. Leiligheten er nylig etablert i 2020. Leiligheten fremstår med ingen vesentlig feil eller mangler. Alle bygningselementer fra byggeår. Eiendommens tilstand er vurdert av takstmann Jan Tore Eriksrød og rapporten datert 24.04.2023 ligger som vedlegg til salgsoppgaven. Standardkrav vil være subjektivt fra interessent til interessent og tilstandsrapporten gir tilstandsgrad (TG) fra 0-3, hvor TG0 sjeldent vil forekommen og i den andre enden av skalaen er TG3 som indikerer kraftige symptomer/funksjonssvikt (eller f.eks. utgått levetid). TG2 nyanseres også med lys og mørk oransje, hvor lys oransje er merknader uten behov for umiddelbare tiltak og mørk oransje som kan kreve tiltak. Forøvrig vil megler ta for gitt at tilstandsrapport er lest og forstått innen evnt. budgivning.

  Innhold
  Leiligheten ligger i 4. etasje (toppetasjen) og inneholder: Entré, stue og åpen kjøkkenløsning, to soverom, bad, toalettrom og teknisk rom. Leiligheten har en parkeringsplass samt. en bod i parkeringskjeller. Enkel adkomst med heis både fra parkeringskjeller og gateplan. Inngang til leiligheten via dør fra hall til heis inn til egen svalgangsløsning med uteplass med nydelig utsikt over Eidangerfjorden. Trygt og godt bomiljø, med bl.a. calling anlegg m/ videofunksjon ved inngangsparti.

  Standard
  Gulv: Flis med varmekabler på bad. Forøvrig parkett i alle rom unntagen teknisk rom hvor det er helsveiset belegg. Vegger: Flis på bad og forøvrig malte overflater. Tak: Malte himlinger med spotter i gang og på bad. Lys og flott topp-/hjørneleilighet med tre terrasser som byr på sol fra morgen til kveld. Meget tilrettelagt for en enkel hverdag, hvor man kan parkere i varm parkeringskjeller og ta heisen opp i 4. etg. Fra heis er det dør direkte til "egen" svalgang med terrasse og flott sjøutsikt. Inn kommer man til romslig gang med parkett på gulv og spotter i himling. Garderobeskap med skyvedør og adkomst til øvrige rom i leiligheten. Det er skyvedør inn til kjøkken og stue. Stuen fremstår som en vinkelstue hvor man har mange muligheter til å innrede til flere miljøer. Siden dette er en hjørneleilighet så har den også vindu mot sørvest i tillegg til terrassedør ut til terrasse mot vest med sen kveldsol. Elektrisk terrassemarkise. Kjøkken i delvis åpen løsning med integrerte hvitevarer av god kvalitet. Hvitevarer som medfølger i salget er alle av merke "Siemens": Nedfelt platetopp, komfyr, oppvaskmaskin, kjøleskap m/frys. Kjøkkenet har store utsiktsvinduer med en fantastisk sjøutsikt, samt. stor skyvedør ut til utsiktsterrasse mot sjø. To lyse og fine soverom med garderobeskap og flott utsikt utover Eidangerfjorden. Badet er flislagt med malte himlinger med spotter. Vegghengt toalett, vask og innredning samt. opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. Dusjhjørne med glassvegger og mosaikkflis på gulv. Eget toalettrom med vegghengt toalett, servant og innredning. Vinduer på et soverom, på kjøkken og stue går helt ned til gulv og gir masse lys. Alle vinduer mot sjø og sørvest har innvendig solavskjerming med moderne persienneløsning.

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Kabel-TV og internett leveres av Telenor og er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Borettslaget har parkeringskjeller hvor det medfølger 1 parkeringsplass. For øvrig fellesparkering.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet.Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 850 000 (Prisantydning) 1 750 000 (Andel av fellesgjeld)   5 600 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   5 609 832 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Vannbåren varme fra varmepumpe med radiatorer styrt av termostatiske radiatorventiler. Leiligheten har en radiator i entré og to i stue. Forbruk leses av og betales hvert halvår og har ligget på ca. 600- 700 kr pr. mnd. Varmekabler på bad.

  Info strømforbruk
  Vannbåren varme fra varmepumpe med radiatorer styrt av termostatiske radiatorventiler. Leiligheten har en radiator i entré og to i stue. Forbruk leses av og betales hvert halvår og har ligget på ca. 600- 700 kr pr. mnd. Varmekabler på bad.

  Energiklasse
  B

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  1044974

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3761905

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  5647

  Part.obl.nr.
  923675884

  Felleskostnader etter avdragsfri periode
  Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 28.06.2040 utgjøre ca. kr 4 880,00 per måned for denne boligen

  Felleskostnader pr. mnd.
  11235

  Andel fellesgjeld
  1750000

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-03-28T22:00:00Z

  Rentekostnad fellesgjeld
  8920

  Andel fellesformue
  18910

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Skolebakken 1 Borettslag

  Borettslagets org.nr
  923675884

  Forkjøpsrett
  Det foreligger vedtektsbestemt forkjøpsrett i borettslaget hvor andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget (Skien Boligbyggelag) har forkjøpsrett. Denne avklares snarest mulig etter aksept av bud.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.  Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Avdragsfrie år
  Frem til 28.06.2040

  Lånebetingelser fellesgjeld
  26107043828, Sparebank 1 Telemark Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 29.03.2023: 3.84% pa. Antall terminer til innfrielse: 148 Saldo per 29.03.2023: 29 905 000 Andel av saldo: 1 750 000 Første termin: 28.06.2020Neste avdrag: 28.06.2040 ( siste termin 28.03.2060 ) Opprinnelig innfrielse lån (IN): 1 000 000 Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 1 000 000

  Sikringsordning fellesgjeld
  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. For å sikre seg mot eventuelle tap har borettslaget tegnet avtale om sikringsordning som dekker tap av felleskostnader.

  Borettslagets forsikringsselskap
  IF... Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  SP00027177412

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold må evt. søkes styret.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 01.09.2020.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område under reguleringsplan 3806 775 Heistad sentrum, i område avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende Sentrumsformål - Nåværende Gul sone iht. T-1442 Rød sone iht. T-1442

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 850 000 (Prisantydning) 1 750 000 (Andel av fellesgjeld)   5 600 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   5 609 832 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fast vederlag på 45 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  13 900,- oppgjørshonorar kr  5900,- og visningshonorar kr  3950,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva. 

Jørn Amlie

Megler

Jørn Amlie

96 50 05 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev