aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv v/Per Arne Sandersen presenterer Lunderingen 14 !

PORSGRUNN Lunderingen 14

Moderne, arkitekttegnet familiebolig med alt på en flate med tilhørende carport. Nærhet til skole og barnehage.

 • kr 5 700 000
 • BRA 167 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 5 700 000
 • Omkostningerkr 159 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 859 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår2 011
 • Soverom5
 • ArealP-rom 160 m²
 • Tomt704 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 700 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  142 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 700 000))

  159 542 (Omkostninger totalt)

  5 859 542 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til Lunderingen 14! En stor og arkitekttegnet enebolig fra Børve & Borschsenius med alt på en flate og tilhørende carport med sportsbod. Boligen ligger i et etablert boligområde med en sentral og attraktiv beliggenhet på Løvsjø/Heistad. Dette er et meget barnevennlig boligområde med kort vei til barnehage, skole, idrettsanlegg, dagligvarebutikk samt flotte turområder med lysløyper og flotte badeplasser. Gode bussforbindelser. Oppgraderinger siden byggeår: * Malt utvendig fasader 2023. * Malt innvendige overflater 2022-23. * Etablert el-bil lader. Innholdsrik planløsning med: Entré/gang, kjøkken, stue, vaskerom, bad , 5 soverom, garderoberom, bod og teknisk rom. Carport med sportsbod. Jacuzzi medfølger. Velkommen til visning, husk påmelding!

Lunderingen 14, Vestfold og telemark

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 167 kvm Bod og teknisk rom
  Primærrom
  1. etasje: 160 kvm Entré/hall, stue, kjøkken, bad, vaskerom, fem soverom og garderoberom.  Tomt
  704m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på ca. 704 kvm. Tomtene er i all hovedsak inngjerdet med hekk og fremstår som meget solrik og usjenert! Med et atriumhus skaper man en særdeles lun og koselig uteplass hvor det her er etablert en stor terrasse. Terrassen ligger vestvendt og innehar særdeles gode solforhold, meget usjenert. Tomten for øvrig er lettstelt med plen, belegningsstein og støttemurer. Det er bærbusker, jordbær og urter i plantekassene. Gårdsplassen er asfaltert med god plass til biloppstilling i tillegg til carport.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en særdeles attraktiv beliggenhet på Heistad, i et koselig og barnevennlig nabolag uten gjennomgangstrafikk. Her er det kort og trygg skolevei til nye Heistad barne- og ungdomsskole, kort gangavstand til fine badeplasser og småbåthavner ved sjøen, turområder i skogsterreng og godt utvalg av servicefunksjoner/butikker i nærområdet. Blant annet flere dagligvarebutikker, legesenter, treningssentre og idrettsanlegg ved skolen. For øvrig god infrastruktur i området med bl.a. gode bussforbindelser og enkel adkomst til E-18.

  Adkomst
  Se kartskisse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  Få minutters gange til "nye" Heistad barne- og ungdomsskole (trygg skolevei på gangsti), flere barnehager i nærheten med både Lundelia, Rypevegen og Melkevegen. Ved skolen er det godt etablert ift. fritidsaktiviteter etter skoletid.

  Byggemåte
  Beskrevne bolig er oppført 2011 med areal over ett-plan. Nåværende eier kjøpte boligen i 2022. Boligen er en tradisjonelt bygget bolig med støpt isolert ringmur på grunn. Grunnforholdene består av oppfylte steinmasser på løsmasser. Yttervegger er oppført i tradisjonelt bygget bindingsverk i 150 mm tykkelse som er isolert i hulrom. Yttervegger er utvendig tekket med liggende trepanel. Boligens takkonstruksjon består av sadlet takverk med plassbygget takverk. Takverk er tekket med flat betongtakstein. Takrenner og beslag består av plastbelagt stålrenner fra byggeår. Gulv er i isolert betongplate på grunn. Boligens vinduer består av 2-lags isolerglassvinduer. Vinduer er i tre og er fra byggeår. Boligen har etablert balansert ventilasjonsanlegg. Oppgraderinger siden byggeår: * Malt utvendig fasader 2023. * Malt innvendige overflater 2022-23. * Etablert el-bil lader. * Boligen fremstår uten noen vesentlig merknader. Bygningsdeler med mørk oransje TG2 (avvik som kan kreve tiltak): Radon: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Vaskerom - Overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Dør mangler flomkant. Tiltak: Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet Bad - Overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Dusjnisje mangler fall til sluk. Tiltak: Det bør etablerers fall til sluk i dusjnisje. Eiendommens tilstand er vurdert av takstmann Jan Tore Eriksrød og rapporten datert 03.05.2023 ligger som vedlegg til salgsoppgaven. Standardkrav vil være subjektivt fra interessent til interessent og tilstandsrapporten gir tilstandsgrad (TG) fra 0-3, hvor TG0 sjeldent vil forekommen og i den andre enden av skalaen er TG3 som indikerer kraftige symptomer/funksjonssvikt (eller f.eks. utgått levetid). TG2 nyanseres også med lys og mørk oransje, hvor lys oransje er merknader uten behov for umiddelbare tiltak og mørk oransje som kan kreve tiltak. For øvrig vil megler ta for gitt at tilstandsrapport er lest og forstått innen evnt. budgivning.

  Innhold
  Innholdsrik planløsning med: Entré/gang, kjøkken, stue, vaskerom, bad , 5 soverom, garderoberom, bod og teknisk rom. Carport med sportsbod. Jacuzzi medfølger.

  Standard
  Innvendige overflater i boligen består av laminat og fliser på gulvflater. På vegger er det etablert malte flater/panel. I himling er det maltpanel. På bad er det etablert fliser på gulv og veggflater. De fleste innvendige overflater malt 2022-23. Alle flater fremstår i god stand med liten bruksslitasje. Gulv i 1.etg. består av støpte betong gulver på grunn. Boligens kjøkkeninnredning består av hvite profilerte dør og skuffronter med kjøkkenøy. Dekkside med laminerte skrog, type IKEA kjøkken. Avtrekk til komfyr ført ut i yttervegg. Benkeplate i heltre eik med benkebeslag i porselen. Integrert hvitevarer. Innvendige overflater på kjøkkenet består av laminat på gulv, malt panel på veggflater og malt panel i himlinger. Bad har etablert fliser på vegg og gulvflater. Det er montert veggmontert toalett, innredning med heldekkende servanter (2 stk) med ett håndsbatteri, badekar og dusjnisje med to dusjer til baderom. Glassbyggerstein vegger i dusjnisje. Ventilasjon består av sentralavtrekk. Det er etablert sluk under badekar og gulv dusjnisje. Vaskerom har etablert fliser på gulvflater med sokkelflis. Malt panel på veggflater. Det er montert veggmontert toalett, innredning med servant/våtbenk, vv tank på 200 liter og opplegg til vaskemaskin. Ventilasjon består av sentralavtrekk. Dør fra vaskerom til uteareal. Det er etablert sluk i gulv ved vaskemaskin. Boligen har etablert garasje med betongplate på grunn. Vegger i bindingsverk tekket med trepanel og spilepanel. Plassbygget pulttak tekket med flat betongtakstein. Påbygget bod i bakkant på ca. 5 m2. Boblebad og tilhørende kjemikalier følger med. Det er eget drensrør til å drenere boblebadet v/behov.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Altibox Fiber

  Parkering
  Carport og asfaltert gårdsplass.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 700 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  142 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 700 000))

  159 542 (Omkostninger totalt)

  5 859 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Boligen har etablert vannbåren varme i de fleste gulvflater. Anlegget er luft til vann anlegg. Peisovn i stue.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  30732

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskattegrunnlag: 2 721 900,-

  Formuesverdi primær
  1329445

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4786001

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3806/67/246: 20.01.1978 - Dokumentnr: 500980 - Bestemmelse om bebyggelse Rettighetshaver: Knr:3806 Gnr:67 Bnr:248 Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område 16.12.1971 - Dokumentnr: 504481 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3806 Gnr:67 Bnr:131 28.08.2009 - Dokumentnr: 630798 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3806 Gnr:67 Bnr:388

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 17.02.2014.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Private stikkledninger frem til kommunal tilknytning.

  Regulerings- og arealplanner
  Boligen ligger i et område regulert til boligformål. PlanID 3806 707 - Lunde Øvre.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 700 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  142 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 700 000))

  159 542 (Omkostninger totalt)

  5 859 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  159542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13 900,- oppgjørshonorar kr 5900,- og visningshonorar kr  3500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva. 

Per Arne Sandersen

Megler

Per Arne Sandersen

95 99 80 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev