aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Lyngvegen 5B!

Porsgrunn Lyngvegen 5B

Stor 3-roms endeleilighet i 2. etasje med stor og solrik vestvendt terrasse. Beliggende nært skole, barnehage mm.

 • BRA 90 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 578 663
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 977
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 90 m²
 • ANDEL FELLESGJELD194 731
 • FELLESKOST./MND6 138
 • TOMT9 133 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 1 375 000,- (Prisantydning)
  194 731,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  1 569 731,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 578 663,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Endeleilighet i 2. etasje som inneholder:
Meget romslig entré/hall med god plass til garderobeskap mm., stor stue med god plass til spisestue og utg. til terrasse, kjøkken, to romslige soverom med garderobeskap, soveromsgang med garderobeskap, bad, toalettrom og vaskerom.

To boder i fellesrom i første etasje.
Balkongen har markise

Lyngvegen 5B, Vestfold og telemark

 • Velkommen til Lyngvegen 5 B!
  Romslig endeleilighet i 2. etasje med solrik balkong! Attraktiv beliggenhet på Stridsklev, med kort vei til de fleste fasiliteter.
  Borettslaget har en stor biloppstillingsplass rett ved inngangsparti med enkel adkomst.

  Inn i leiligheten kommer man til en stor entré/hall med god plass til garderobeløsning, barnevogn mm. Mot soverom er det en stor gang hvor det er garderobeskap med muligheter for en fin garderobeløsning.

  Stuen fremstår som både stor og lys med vinduer langs hele bredden av leiligheten som slipper inn mye naturlig lys på stue og kjøkken. Her er det også utgang til den solrike balkongen. På stue er det god plass til stor sofadel og egen spisestue i tilknytning til kjøkken som ligger i åpen løsning i vinkel fra stue.

  Kjøkkenet har innredning av eik, som byr på godt med skap- og benkeplass. Av hvitevarer medfølger oppvaskmaskin.

  Praktisk våtromsløsning med separat bad, toalett og vaskerom. Bad og vaskerom er av praktisk størrelse, men innehar en enkel standard. Styreleder informerer om at det er planlagt oppgraderinger av rør og bad innen en 3-5 års periode.

  Det er to romslige soverom i leiligheten hvor begge har plass til både dobbeltseng og garderobeløsning for klesoppbevaring.
  I tillegg til garderobeskap i soveromsgang er det ingen problem med oppbevaring i leiligheten!

  I første etasje av bygget er det bodrom hvor denne leiligheten disponerer en romslig bod og en "matbod". I tillegg er det fellesarealer.

  Styreleder informerer om at dette er et veldrevet og hyggelig borettslag, hvor både tak og vinduer er byttet. Foruten fornyelse av rør/bad er det ingen planlagte oppgraderinger i borettslaget.
 • Barnevennlige omgivelser med kort og trygg vei til barnehager, barne- og ungdomsskole og idrettsanlegg. Apotek, bensinstasjon og flere dagligvareforretninger i området. Gode bussforbindelser fra Stridsklev ring like utenfor borettslaget.
 • Veletablert og aktraktivt område som i all hovedsak består av leilighetsbebyggelse og eneboliger.
 • Fra Stathelle:
  Følg veien mot Heistad. Følg Breviksvegen og ta av til høyre inn på Nystrandvegen. Ta av til venstre inn på Malmvegen og følg denne frem til man kan ta av til venstre inn på Stridsklev Ring. Ta så første til høyre inn på Lyngvegen, og andre til høyre inn på parkeringsplass. Se evt. kartskisse. Boligen er merket med vår "Aktiv til salgs" plakat og det vil bli satt opp visningsskilt på fellesvisning.
 • Beskrevne bolig er en leilighet beliggende i 2.etg. Felles adkomst i trapperom. Leilighetsbygget er oppført 1978. Boligen er fundamentert på en pute av oppfylt løsmasser/stein. Grunnmur i plasstøpt armert betong. Etasjeskille og lyd/brannskille mellom leiligheter i plasstøpt betong. Yttervegger i tradisjonelt bygget bindingsverk isolert med 100 mm isolasjon i hulrom og murt lettbetongblokker/Siporex. Utvendig tekket med teglstein og plater. Innvendige flater består stort sett av malte og tapetserte flater. Plassbygget sadlet takverk tekket med betong takstein. Boligens vinduer består av 2 lags isolerglassvinduer. Innvendige dører består av slette finer dører.
  Bygningsdeler med rød TG3 (store eller alvorlige avvik):
  Bad - Generell: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 3 settes på bad på grunn av alder (over 25 år).
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Bad må beregnes oppgradert av nye hjemmelshavere. Bad fungerer såfremt tett dusjkabinett er etablert.
  Vaskerom - generell: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 3 på grunn av alder og slitasje (25 år).
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Vaskerom har fått en høy alder (fra byggeår). Oppgradering av overflater må oppgraderes.
  Bygningsdeler med mørk oransje TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
  Innvendige overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Stedvise oppgraderinger må beregnes.
  Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
  Tekniske installasjoner - vannledninger og avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger og avløpsrør.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.
  Elektrisk anlegg: Leilighetens hovedsikringer/nytt el-skap som består av 32 amper. Kurser med automat sikringer. El-skap
  etablert i felles gang.

  Eiendommens tilstand er vurdert av takstmann Jan Tore Eriksrød og rapporten datert 18.11.2022 ligger som vedlegg til salgsoppgaven. Standardkrav vil være subjektivt fra interessent til interessent og tilstandsrapporten gir tilstandsgrad (TG) fra 0-3, hvor TG0 sjeldent vil forekommen og i den andre enden av skalaen er TG3 som indikerer kraftige symptomer/funksjonssvikt (eller f.eks utgått levetid). TG2 nyanseres også med lys og mørk oransje, hvor lys oransje er merknader uten behov for umiddelbare tiltak og mørk oransje som kan kreve tiltak. Forøvrig vil megler ta for gitt at tilstandsrapport er lest og forstått innen evnt. budgivning.
 • P-ROM: 90 kvm
  BRA: 90 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Alle rom.

  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten har elektrisk oppvarming.
 • Felleseiet tomt på ca. 9 133 kvm. Asfalterte parkeringsplasser og gangveier, oparbeidet med plen, prydbusker, hekkplanter og naturtomt og inngangsparti med støpt betongplate.
 • Parkering på felles biloppstillingsplass.
 • Offentlig. Private stikkledninger frem til kommunal tilknytning.
 • Forretningsfører: Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Det foreligger vedtektsbestemt forkjøpsrett i borettslaget hvor andelseierne i borettsaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget har forkjøpsrett. Denne avklares snarest mulig etter aksept av bud.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold må godkjennes av styret.
 • Borettslaget har forsikring i If skadeforsikring, polisenr: SP0003215444
  Innboforsikring må besørges av ny eier.
 • Ligningsverdi som primærbolig: 629 579,-
  Ligningsverdi som sekundærbolig: 2 266 484,-
  Ligningsverdier er gyldige pr. inntektsåret 2020.
 • Kr. 6138,- pr. mnd. Dette inkluderer kommunale avgifter, forretningsførsel/revisjon, utvendig vedlikehold, betjening av andel fellesgjeld og renter, kabel-tv/internett mv.
  Felleskostnader: 4 919,-
  Renter lån 1: 432,-
  Avdrag lån 1: 737,-
  Dugnad: 50,-

  Felleskostnader pr. 01.01.2023: 6669,-
  Felleskostnader: 5 292,-
  Renter lån 1: 679,-
  Avdrag lån 1: 648,-
  Dugnad: 50,-
 • Andel fellesgjeld pr. 21.11.2022: 194 731,-
  Andel fellesformue pr. 31.12.2022: 112 289,-
 • Lånenummer: 12131683942, DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 21.11.2022: 3.85% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 72
  Saldo per 21.11.2022: 10 900 925
  Andel av saldo: 194 731
  Første termin/første avdrag: 30.12.2015 (siste termin 30.09.2040)
 • Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er Skadeselskapet Borettslagenes Sikringsfond AS. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1.desember med gyldighet fra kommende årsskifte.
 • Kjøper må påregne seg faste løpende kostnader for blant annet strøm og innvendig forsikring.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Andelsnr. 2807 Orgnr. 951756962 i Porsgrunn kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale med selger. Vennligst spesifiser ønsket tidspunkt i budgivningen.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fast vederlag på 45 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 13 900-, oppgjørshonorar kr. 5900,- og visningshonorar kr. 3500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Utleggene omfatter annonsering, internett, innhenting av lovpålagt informasjon, fotograf, tinglysing av sikringsobligasjon mv. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Aksel Meidell Roaldstveit
  Amalie Roaldstveit
  Hans Einar Nikolaisen
  Inger Karin Eide
Jørn Amlie

Megler

Jørn Amlie

96 50 05 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev