aktiv-eiendomsmegling

Løten Østre Kildeveg 25

Praktisk og fin familiebolig over ett plan med kjeller - Barnevennlig og god beliggenhet i Løten - Fine uteområder.

 • 3 350 000
 • BRA 176 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 350 000
 • OMKOSTNINGER99 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 449 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 972
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 131 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 250 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 3 350 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  83 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 350 000,-))
  --------------------------------------------------------
  99 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 449 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Østre Kildeveg 25!

Vi har gleden av å presentere denne fine eiendommen på opparbeidet tomt i etablert og lite trafikkert boligområde ca. 1,4 km fra Løten sentrum. Eiendommen består av enebolig, garasje/uthus tilknyttet bolig og frittliggende dobbelgarasje. Eneboligen er oppført i 1972 over ett plan med kjeller og har gjennomgående fine farge- og materialvalg. Den inneholder blant annet gang, stue, kjøkken, flislagt bad, tre soverom og flere bodrom. Det er kort avstand til det du måtte trenge i hverdagen som butikker, skoler og barnehager.

Merk deg dette:
•Ypperlig familiebolig med tre soverom
•Lyse og fine fargevalg
•Pent kjøkken fra 2016
•Stor terrasse og fine uteområder
•Barnevennlig beliggenhet i etablert boligområde

Eiendommen består av enebolig med intillbygget garasje/uthus fra 1972, med tilbygg fra 2005 og Dobbel garasje fra 2016.

Boligens innhold:
1. etasje: Vindfang, gang, trapperom, stue, spisestue, kjøkken, bad og tre soverom.
Kjeller: Trapperom, gang, toalettrom, innredet kjellerstue*, vaskerom og tre kjellerrom/boder.

*Se pkt. ''Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse''.

Østre Kildeveg 25, Innlandet

 • Velkommen
  Eiendommen har gruset innkjøring og gårdsplass med gode parkeringsmuligheter. Inngangspartiet er overbygd med plass for liten sittegruppe. Boligens vindfang har lyse overflater og tar deg videre inn til gang med omkledningsmuligheter for yttertøy og sko.

  Stue
  Lys og luftig stue med plass til sofagruppe og TV-møblement samt spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Peisovn fint plassert i rommet. Fra stuen er det utgang til stor terrasse med direkte adkomst til hagen.

  Kjøkken
  Pent kjøkken med innredning fra 2016. Innredningen består av over-, under- og høyskap med profilerte fronter og benkeplaten er laminert. Det er integrert komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøleskap, fra 2016.

  Soverom
  Boligen har tre soverom, alle plassert i 1. etasje. Soverommene er møbleringsvennlige med plass til dobbeltseng, nattbord og oppbevaringsmøbel. Ett soverom har utgang til terrasse.

  Bad
  Flislagt bad med elektriske varmekabler. Baderomsinnredning med profilerte fronter, nedfelt servant og speil med lyspunkt. Det er veggmontert toalett og badekar.

  Boligen har i tillegg toalettrom og vaskerom i kjelleren.
 • Eiendommen ligger ca. 1,4 km fra Løten sentrum som kan by på blant annet flere servicefasiliteter som butikker, bankfifal, postkontor m.m. Barnevennlig område med kort avstand til barnehage og skole. Her bor man fint til kun ca. 200 m til Østvang oppvekstsenter med barnehage og skole, ca. 1,3 km til Revehiet barnehage og 1,5 km til Løten ungdomsskole.

  Løten Nærstasjon er en svært hyggelig og populær kafé som er blitt et samlingspunkt for lokalbefolkningen. På rådhuset finner man kino med flere ukentlige filmvisninger.

  Videre kan Løten kommune by på en rekke friluftsmuligheter. Om vinteren er Budor, som ligger ca. 14 km fra boligen, et populært sted med milevis av oppkjørte skiløyper. Her er det også et lite alpinanlegg hvor store og små kan leke seg i snøen. Rokosjøen er svært attraktivt om sommeren med flotte bademuligheter og sandvolleyballbane.
 • Eiendommens bygningsmasse består av enebolig, garasje/uthus tilknyttet boligen og dobbelgarasje. Se også pkt. ''ferdigattest/midlertidig brukstillatelse''
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Rune Kirkerud ved ICON takst AS.

  Enebolig oppført i 1972 og tilbygd i 2005. Trolig morenemasser i grunnen og ihht. datidens byggeskikk er det kultet grunn/byggegrop. Drenering er ihht. byggeår utført med opparbeidede drenerende masser og drensrør. Støpt dekke og støpt grunnmur. Veggene har bindingsverkskonstruksjon og stående bordkledning fra byggeår. Takkonstruksjon med sperrekonstruksjon i treverk. Plassbygde takstoler og bordtak som undertak fra byggeår. Saltak tekket med profilerte takplater med taksteinsprofil. Vinduer med 2-lags isolerglass, fra blant annet 1986, 1997, 2000 og 2014. Kjellervinduer fra byggeår.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  -Etasjeskille/gulv mot grunn: For standardens krav til godkjente måleavvik.
  -Pipe og ildsted: For at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe og sotstripe under feieluke.

  -Sluk, membran og tettesjikt, bad: For at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen og sluk med begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.

  -Sanitærutstyr og innredning, bad: For ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

  -Avtrekk: kjøkken for ventilator med omluft (kullfilter).

  -Overflater og konstruksjon: Toalettrom for at rommet og utstyr har elde/slitasje.

  -Vannledninger: For påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør-system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning, mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger, manglende tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system og irr på rør.

  -Andre VVS-installasjoner: For mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
  Varmtvannstank for at denne er over 20 år.

  -Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid er overskredet og ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.

  Grunnmur og fundamenter: Registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk.
  Utvendige vann- og avløpsledninger for at mer enn forventet brukstid er oppbruk på utvendige vann- og avløpsledninger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  -Nedløp og beslag: mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier, noe merker/slitasje på takrenner, mangler ett beslag i overgang vegg på bolig og tak på garasje og noe skjevhet i vindski og vindski med noe manglende maling.

  -Takkonstruksjon/loft: Påvist fuktskjoler/skader i takkonstruksjonen, begrenset/dårlig ventilering, isolasjonen er tett opp mot undertaket i overgang tak/yttervegg og tettet luftingen ut mot takutstikk, tett i utvendig takutstikk, rotete isolasjon på loft og ett sted - lite felt uten isolasjon mot 1.etasje og lavt dimensjonert tak ifht. dagens standard og synlig svank/nedbøyning i takflaten utvendig.

  -Vinduer: Påvist avvik rundt innsettingsdetaljer, sideomramminger er ned mot vannbrett, ikke beslag på vannbrett under vinduer og utett og vinduer uten vannbrett/beslag over.

  -Dører for ytterdør: Som er slitt utvendig, kjeller ytterdør slitt utvendig og uferdige detaljer mellom ytterdør og innerdør, ikke beslag under døren utvendig, påvist avvik rundt innsettingsdetaljer, utett mellom utvendig kledning og karm og løst håndtak.

  -Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Slitasje på gulv og rekkverk, slitasje og skjevheter på ytre del av terrasse og råteskade på ett stående rekkverksbord i ytre del.

  -Innvendig overflater: Lite merke i laminatgulv (i stuen), noe svelling på gulv i nærhet av høyskap for komfyr/mikro (på kjøkkenet), ett laminatbord er for kort mot overgangslist mot stue (gang 1.etg), gulv er ikke ferdigstilt med tetting/feielister mot dører (1.etg), noe løst laminatgulv mot terrassedør (soverom) og åpen himling ved trapperom mot del av badet (kjeller).

  -Radon: Ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad.

  -Innvendige dører: Normal elde og noen dører har skjevheter samt en dør subber i gulvet.

  -Overflater gulv, bad: Påvist høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

  -Ventilasjon, våtrom bad: Mangler styrt tilluftsventilering.

  -Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger, ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget og ikke lufting av kloakk over tak.

  Ventilasjon: Påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Naturlig ventilering er vanlig for eldre hus, men er ikke etter dagens forskrifter.

  -Varmesentral: Ikke avholdt service på anlegget senere år.
  Forstøtningsmurer for påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren, avflassing på murer-kjellernedgang og flekk/felt med avskalling av puss i nedre trappeløp.

  Terrengforhold: Ikke fall fra grunnmur og ut fra boligen rundt hele (fare for fukt/overvann mot grunnmur).

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  -Utvendige trapper: Ikke montert rekkverk, elde/slitasje og råte, ikke håndlister og ikke sluk i bunn av trapp.

  -Innvendig overflater: Åpen himling i kjeller under bad.

  -Innvendige trapper: Manglende håndløper på vegg i trappeløpet, ikke montert rekkverk og
  åpninger mellom trinn som er større enn dagens forskriftskrav.

  -Vaskerom for at det ikke er våtromsstandard på vegger og ikke oppbrett av belegg på alle vegger, to hull i belegg ved sluk og del av trevegg uten kledning.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Total: Bra / P-rom - 176 m² / 131 m².
  1. etasje: Bra / P-rom - 95 m² / 95 m².
  Kjeller: Bra / P-rom - 81 m² / 36 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Vindfang, gang, trapperom, stue, spisestue, kjøkken, bad og tre soverom.
  Kjeller: Trapperom, gang, toalettrom, innredet kjellerstue* og vaskerom.

  *Se pkt. ''ferdigattest/midlertidig brukstillatelse''.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisitet:
  Luft-til-luft varmepumpe i stuen.
  Elektriske varmekabler på badet.
  Panelovner på enkelte rom.

  Vedfyring:
  Peisovn av type Aduro i stuen.
 • Eiertomt. Tomten er opparbeidet med bl.a plen, beplantning, uteplass med betongheller og treplatting. Gruset innkjøring og gårdsplass.

  I følge matrikkelutskrift er eiendommen registrert med et beregnet areal på 1 260,8 m² og et oppgitt areal på 1 250 m². Beregnet areal er basert på en oppmåling i digitalt kart, mens oppgitt areal gjerne er hentet fra skylddelingsforretning eller annet historisk delingsdokument. De to sistnevnte er ikke hensyntatt eventuelle senere fradelinger, grensejusteringer, sammenføyninger eller lignende. Det gjøres oppmerksom på at slike type arealangivelser (med eventuelle tilhørende kart) kan være upresise og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje* eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

  *Se pkt. ''ferdigattest/midlertidig brukstillatelse''.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig: Kr 710.673,- per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig: Kr 2.558.423,- per 31.12.2020.
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 15.416,- for 2021. I disse inngikk eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 2.138,-.
  Forbruk vann: Kr 31,41 per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 39,37 per kubikk.
  Renovasjon: Kr 4.650,- (140-liters beholder).
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 537,-.
  Eiendomsskatt: Kr 4.650,-

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er utstedt ferdigattest for enebolig i 1972. Det er ikke mottatt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for frittstående dobbelgarasje eller intillbygget garasje/uthus.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen på fasade og 1. etasje for eneboligen fra 1969, og i forbindelse med tilbygg i 2005. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen på kjelleren. I byggetegninger er kjellerstue definert som disponibelt rom, og gang og toalettrom ikke definert. Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Kjellerstuen tilfredsstiller ikke krav til lysinnslipp og rømningsforhold. Høyde fra gulv til underkant vindu er ca. 165 cm. Dagens krav er maks 100 cm. Vinduer i kjeller er ikke store nok for til å være godkjent som rømningsvei. Rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport.

  Det er ikke mottatt byggetegninger for dobbelgarasje.

  Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2019, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2039.

  Feiing ble utført siste gang i 2021. Tilsyn ble sist gang utført i 2015. Ved tilsyn, ble det anmerket mangler ved at tidligere ovnshull i kjeller provisorisk tettet, må utbedres.. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 106694-3, tinglyst den 03.12.1970. Gjelder rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om bebyggelse og vann/kloakkledning med flere bestemmelser. Kommunen har rett til å grave ned vann-, kloakk- og lysledninger på eiendommen eller føre dem over grunnen. Kommunen har også uhindret og vederlagsfri adgang til å utføre ettersyn og reparasjoner, vedlikehold, omlegging og utvidelser av slike ledninger. Eiere eller festere av bakenfor- eller innenforliggende tomter har rett til å føre vann- og kloakkledninger over eiendommen ifm. de offentlige vann- og kloakkledninger.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av eldre reguleringsplan for Kildevegen, fra 2008. Reguleringsformål for eiendommen er annen veigrunn.
  Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Løten sentrum øst, fra 1980. Reguleringsformål for eiendommen er boliger. Eiendommen grenser mot områder regulert til offentlig bygg/skole. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Løten kommune (2015-2026), hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse. Eiendommen grenser i nord og øst mot landbruksareal.
 • Gnr. 20, bnr. 95 i Løten kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Punkt 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
  Taklekkasje i 2020, Tak byttet fortløpende etter dette.
  Punkt 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende?
  Vært mus på loftet. Pelias la ut feller. Ikke vært plaget etter dette.

  Punkt 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja, kun av faglært. Byttet ut all strøm i hovedetasje, unntatt soverom, nytt sikringsskap. Sarpsno elektro - Løten installsjonservice.

  Punkt 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  El-kontroll i 2021.

  Punkt 14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering,
  murerarbeid, tømrerarbeid etc)?
  Selvgjort snekkerarbeid innvendig himlinger, panel og kjøkken.

  Punkt 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Byttet yttertak. Utført av eier.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,8 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 17.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Madelen Dyresen Brenden
  Per Marius Sagstuen Verge
Mattis Barmoen Andersen

Megler

Mattis Barmoen Andersen

91 51 33 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev