aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Nyhusvegen 14!

Del av tomannsbolig med sentral beliggenhet - Kort vei til skole og barnehage - Garasje og utvendig bod

 • 2 840 000
 • BRA 183 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING2 840 000
 • OMKOSTNINGER87 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 927 142
 • EIENDOMSTYPETomannsbolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 971
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 174 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT514 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 840 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  71 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 840 000,-))
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  87 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 927 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Boligen inneholder:
1. etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, bad, 3 soverom og trapperom
Kjeller: Hall m/trapp, gang, bad, hobbyrom, rom benyttet som stue, rom benyttet som kontor, rom benyttet som wc, rom benyttet som soverom og bod

Eiendommen inneholder også en garasje og en utvendig bod

Nyhusvegen 14, Innlandet

 • Velkommen til Nyhusvegen 14!
  Her har vi gleden av å presentere en sentrumsnær del av tomannsbolig med rolig og barnevennlig beliggenhet Brumunddal. Eiendommen ligger kun ca. 2 km unna Brumunddal sentrum. Eiendommen ligger i et veletablert og attraktivt boligfelt med kort avstand til både barnehage, barneskole og turområder både sommer og vinter. Boligen strekker seg over to plan. Det er plass til parkering både på gårdsplassen og i garasjen.

  Velkommen inn
  Du ønskes velkommen til et pent overbygget inngangsparti, som tar deg inn i gangen. Her har du plass til å henge fra deg yttertøyet og sette fra deg uteskoene når du kommer hjem. Det er også et garderobeskap her. Her finner du også tappen som tar deg ned til kjelleren.

  Stue
  Fra gangen kommer du til boligens stue. Stuen godt med vindusflater som gir et fint og naturlig lys. Stuen har gode med innredningsmuligheter. Det er plass til både spisebord og sofagruppe. Stuen har også en peis og en varmepumpe som varmer godt på høst- og vinterkvelder.

  Fra stuen er det utgang til en overbygget terrasse med god plass til utemøbler og grill. Her er det utsyn til omkringliggende kulturlandskap. Fra terrassen er det også tilgang til hagen.

  Kjøkken
  Kjøkkeninnredningen har laminerte skrog og benkeplate og profilerte fronter. Det er flislagt over benkeplaten. Vinduet i rommet sammen med belysning over benkeplate gir deg godt med lys. Kjøkkenkum og glassfelt i enkelte overskap. Kjøkkenvifte med omluft. Det er integrert oppvaskmaskin og plass til frittstående komfyr og kjøleskap. Hvitevarene medfølger ikke.

  Soverom
  Boligen har 3 soverom i 1. etasje. Det er plass til seng, nattbord og tilhørende oppbevaring. Rommene har i dag innebygget garderobeskap. Hovedsoverommet har også utgang til terrassen. Alle rommene har også nærhet til badet. I kjelleren er det et rom som benyttes som soverom. (Se punktet midlertidig brukstillatelse/ferdigattest).

  Bad
  Boligen har et bad i 1. etasje, et bad i kjelleren og et rom som benyttes som toalettrom i kjelleren.

  Badet i 1. etasje har varme i gulvet, og har fliser på gulv og vegger og himlingsplater i taket. Det er servant med underskap, speil med tilhørende belysning, dusjkabinett og gulvmontert wc.Naturlig avtrekk og ventil i himling.

  Badet i kjelleren varmes opp med stråle ovn og har fliser på gulv, belegg på veggene og panel i taket. Det er servant, speil og badekar med dusj. Opplegg for vaskemaskin. Naturlig avtrekk og ventil på vegg.

  Rommet som benyttes som toalettrom har fliser på gulv, panel på vegge og i taket. Det er utslagsvask og panelovn. Naturlig avtrekk og ventil på vegg.

  Materialvalg i boligen:
  Gulv: Laminat, fliser og betong
  Vegger: Panel, tapet og malte plater
  Himlinger: Himlingsplater og panel

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Boligen ligger i et rolig og familievennlig område kun ca. 2 km unna Brumunddal sentrum. Brumunddal sentrum har et stort utvalg av butikker og servicetilbud, så her finner du alt familien trenger i hverdagen. Sentrum har også en fin gågate med flere butikker, bakerier, kafeer og matfatet som tilbyr kortreist mat. Det er også kort veg til buss- og togstasjon som tar deg til blant annet Hamar, Oslo, Lillehammer og Trondheim.

  Eiendommen har kort veg til skoler og barnehager. Nyrenoverte Mørkved barneskole ligger kun 1 km unna og Fredheimvegen barnehage ligger ca. 900 meter unna. I Brumunddal sentrum finner du buss- og togforbindelser. Nærmeste dagligvarebutikk som er Coop Extra ligger ca. 1 km unna.

  Det er flere fine turmuligheter i området, enten du liker spaserturer ved Mjøsa eller på fine turstier i området ellers. Nede ved Mjøsa finner du blant annet badeplass, volleyball. og basketballbaner og skatepark. Du finner både ungdomsskole og Brumunddal videregående ca. 2 km unna.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Boligen er fra 1971.
  Gulv støpt på grunn. Grunnmur i lettklinkerblokker. Innvendige utforede vegger av tre på grunnmur. Malt tretrapp mellom 1. etasje og kjeller.
  Profilerte tredører. Formpressede innerdører. Lette glatte innerdører.Taket er tekket med asfaltshingel. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall. Vindski i tre. Yttervegg i trekonstruksjon. Grunnmur pusset/slammet og delvis belagt med fasadeplater over terreng. Stående utvendig trekledning. Liggende utvendig trekledning. Mønet skråtak i tre. Undertaksbord. Kaldt loft. Luftespalter ved raft. Adkomst til loft via luke. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Trevinduer med 1+1 lags glass. Ytterdører i tre med 2-lags isolerglass. Overbygget terrasse mot vest: Konstruksjoner og overflater i treverk. Fundamentert på betong. Fundamentert med blokker direkte på grunn.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Kristian Langstrand.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Taktekking; Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen
  - Veggkonstruksjon; Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur
  - Vinduer; Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne Punktert vindu registrert. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme på flere vinduer, selv om det ikke ble avdekket ved befaringen.
  - Overflater; Det er påvist skader på overflater. Enkelte overflater har behov for vedlikehold og oppgradering
  - Etasjeskiller; Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm over en lengde på 2 m.
  - Radon; Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre
  - Pipe og ildsted; Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten
  - Rom Under Terreng; Feil oppbygging av konstruksjon. Det er plast på baksiden av utforede vegger under terreng
  - Innvendige dører; Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l
  - Kjøkken; Det er påvist at overflater har noe skader
  - Wc; Oppgradering må påregnes
  - Vannledninger; Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Galvanisert metall som på vanninntak kan forsake dårlig vanntrykk grunnet rustskader innvendig på rør
  - Avløpsrør; Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon
  - Ventilasjon; Ventilasjonskanaler i eternitt
  - Drenering; Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for dreneringen er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Elektrisk anlegg
  - Innvendige trapper; Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk
  - Bad; Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.et: BRA: 96 m²/P-rom: 96 m²
  Kjeller: BRA: 87 m²/P-rom: 78 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. et: Entré, gang, stue, kjøkken, bad, 3 soverom og trapperom
  Kjeller: Hall m/trapp, gang, bad, hobbyrom, rom benyttet som stue, rom benyttet som kontor, rom benyttet som wc og rom benyttet som soverom

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • - Brannslukningsapparat
  - Røykvarsler

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming består av strøm og vedfyring.

  I hovedsak ved hjelp av varmepumpe, panelovner, varme i gulv på bad og ildsted.
 • Eiertomt på ca. 514 m². Tomten er flat/skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Gruset og steinlagt gårdsplass.. Denne eiendommen har veirett over naboeiendommen.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasjen eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, via privat adkomst over naboeiendommen. Det er tinglyst veirett. Utgifter til vedlikehold og snøbrøytning må påregnes.

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 698 513 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 514 645 per 31.12.20
 • Kommunale satser 2022 i Ringsaker kommune (alle beløp er inkl. mva.):
  Renovasjon fra: 3.596.25 (80 L).
  Abonnementsgebyr vann: Kr 1.953,77
  Vann per m3 forbruk: Kr 31,42
  Abonnementsgebyr avløp: Kr 1.872,88
  Kloakk per m3 forbruk: Kr 50,38.
  Feiing bolig hvert fjerde år: Kr 145,93
  Tilsyn fyringsanlegg bolig: Kr 285
  Eiendomsskatt: Kr 5.331,02

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for våningshuset/tomannsbolig i mars 1972. Det er i denne anmerket mangler i forhold til puss på utvendig leca, noe gulvpuss kjeller og skillevegger med dører i kjeller.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i 1. etasje synes å stemme godt overens med dagens bruk.

  I tegningene av kjelleren så er soverommet, stuen, toalettrommet og kontoret definert som bod/disp.rom (boligens tilleggsdel). Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Takstmannen har påvist avvik i forhold til rømningsvei og at rommene ikke tilfredstiller krav til varig opphold. Rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2014, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2034.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 10370, tinglyst den 13.12.1988. Gjelder erklæring/avtale. Nåværende og framtidige eiere av gnr. 744 og bnr, 70 gis vegrett over gnr. 744 og bnr. 123.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av eldre reguleringsplan for Nerkvern Nyhus fra 1988. Reguleringsformål for eiendommen er boliger.

  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2014-2025 for Ringsaker kommune, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse, nåværende.
 • Gnr. 744 Bnr. 70 i Ringsaker kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
  Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende?
  - Tett avløpsrør, ble åpnet av Arnkvern. Røret hadde kollapset og har blitt skiftet ut av rørlegger.
  Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere?
  - Noe misfarge på panel i hjørne i matboden.
  Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  - Antydning til sprekk i mur i kjeller.
  Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  - Har satt på ny vindski på terrassetaket, 2021. Har malt huset, har beiset gulvet på terrassen, plattingen og
  inngangspartiet, 2021.
  Kjenner du til om det foreligger skade rapporter/tilstandsvurderinger eller utførte målinger?
  - Ble skade på laminatgulv etter tilbakeslag av avløpsvann i gangen i kjelleren. Fjernet lister og laminat, tørket og
  la nytt laminatgulv.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som Boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.400,- /kr 2.700,-/kr 2.600,- i kostnadsgodtgjørelse ved tegning av Boligkjøperforsikring, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1.000,- ved tegning av Boligkjøperforsikring Pluss.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Dersom bud aksepteres i 2021, gjelder følgende:

  Eiendommen selges eiendommen "som den er", jf. avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave, egenerklæring fra selger, takst og andre vedlegg, da dette danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Videre oppfordres det til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig.

  Eiendommen kan ha mangel i følgende tilfeller:
  1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl. § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
  2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen, jf. avhl. § 3-8. Tilsvarende gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er rettet i tide.
  3) Når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl. § 3-9.

  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,8 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 13.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 6.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jo Setså
  Sara Shewit Setså
Kjetil Gustavsen

Megler

Kjetil Gustavsen

90 99 63 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev