aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Apeltunhaugene 36!

RÅDAL Apeltunhaugene 36

Flott 3-roms leilighet med fast garasjeplass og heis. Terrasse på 8,3 m² med fantastisk panoramautsikt.

 • kr 3 390 000
 • BRA 76 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 390 000
 • Omkostningerkr 97 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 487 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 004
 • Soverom2
 • ArealP-rom 76 m²
 • Felleskostnaderkr 2 286
 • Tomt5 034.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 84 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 390 000)) 97 792 (Omkostninger totalt) 3 487 792 (Totalpris inkl. omkostninger)
Aktiv Eiendomsmegling v/ Nika Nasibi har gleden av å presentere Apeltunhaugene 36 - En flott leilighet fra 2004 med gjennomgående god planløsning i et nyere boligfelt. Leiligheten kan skilte med en herlig terrasse på 8,3 m² med fantastisk utsikt, samt fast parkeringsplass i felles garasje. Sømløs tilkomst fra garasjeplass til leilighet via heis i bygget. Leiligheten går over ett plan og har gjennomgående store og luftige rom: Entre 11,6 m² Bad/vaskerom 6,1 m² Soverom 11,1 m² Stue/kjøkken 38,1 m² Soverom 6,6 m² Leiligheten har en ekstern bod i byggets kjeller på ca 5 m². Dagligvarebutikker i nærområdet: Coop Extra. Barnehage i nærområdet: Apeltun barnehage, Skjoldtun barnehage, Eventus Eventyrdalen barnehage. Treningstudio i nærområdet: SATS Skjoldskiftet, EVO Nesttun.

Apeltunhaugene 36, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Leiligheten
  Bruksareal
  3. etasje: 76 kvm
  Primærrom
  3. etasje: 76 kvm Følgende rom inngår i primærareal: Entré, stue/kjøkken, 2 soverom og bad/vaskerom.  Tomt
  5034.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles tomt for sameiet.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger fint til på Apeltun med kort avstand til butikk, turmuligheter og buss. Fra boligen kan man spasere til Lagunen storsenter på ca. 20 minutter. Her finner man et rikt servicetilbud med en rekke butikker, spisesteder, kino, sportsbar m.m. For hverdagshandelen kan man benytte seg av Coop Extra Apeltun som ligger ca. 11 minutters gange fra boligen. Det er ca. 400 meter til nærmest busstopp med avganger til Nesttun. Ellers kan man benytte seg av bybanen ved Laguenen med hyppige avganger i retning Bergen sentrum og Flesland. Fra boligen kan man gå opp til turstier på Smøråsfjellet. Her finner man en familievennlig rundtur med diverse benker og rasteplasser - perfekt for en søndagstur med familen. Rundturen er også en populær runde for en joggetur. Trives man best på treningssenter er SATS Nesttun og SATS Lagunen de nærmeste alternativene.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består av boligbebyggelse.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Bygningen er fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell og har en grunnmur av betong. Gulv mot grunn i underetasje av støpt betong og asfalt. Yttervegger: Yttervegger oppført i betong og trekonstruksjoner med utvendige fasadeplater og stående kledning. Takkonstruksjon: Flatt tak antatt tekket med sveisepapp/sarnafil. Etasjeskille: Bygningen har etasjeskille av betong. Vinduer: Nordan vinduer med 2-lags isolerglass i malte trekarmer fra 2004. Dører: Hvit glatt entredør fra Swedoor i utførelsen B-30 og Db-35. (Brann og lyd krav). Nordan balkongdør med 2-lags isolerglass i malt trekarm fra 2004. Hvite glatte dører fra Swedoor innvendig i leiligheten. Fra årsmøte: "Etter anbefaling fra Sweco var det nådd enighet med Helldal om å utbedre taket i garasjen som holdt på med å synke. For å unngå dette ble forsteringer satt i samt ble plenen tekket på ny." I følge styreleder har det tidligere vært rapportert tegn til bevegelse i bygget. Det ble utabreidet rapport av SWECO og foretatt utbedringer iht. rapport, ref. ovennevnt opplysning fra årsmøte vedrørende utbedring av tak i garasje og forsterkninger som ble satt i grunn. Styreleder opplyser at det ikke har vært noe tegn til videre bevegelse etter at arbeid ble utført.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Det har vært en lekkasje i felles garasjeanlegg for sameiet, dette ble utbedret i regi av sameiet i 2019/2020. Følgende arbeid er utført i vår botid: - Det ble lagt nye fliser over kjøkkenbenk i 2021. - Maling i stue og kjøkken i 2021, og våtromsmaling på bad i 2021. - Beiset terrassen i 2019.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Nika Nasibi har gleden av å presentere Apeltunhaugene 36 - En flott 3-roms leilighet fra 2004 med gjennomgående god planløsning. Leiligheten ligger fint til på Apeltun med en nydelig utsikt som strekker seg over nærområdet og mot byfjellene. Fra leiligheten er det kort avstand til butikk, turmuligheter og buss. Fra boligen kan man spasere til Lagunen storsenter på ca. 20 minutter. Velkommen på visning! Entré: Det første som møter deg, er en romslig entré med innebygd skyvedørsgarderobe med meget god lagringsplass. Garderoben kan delvis benyttes som en bod på grunn av den gode størrelsen. Stue: Stuen er stor og luftig med mulighet til å innrede med både sofaseksjon og spisegruppe. Her kan en invitere venner og familie på hyggelige sammenkomster. Rommet har store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og skaper en luftig romfølelse. Fra stuen er det utgang til en herlig terrasse 8,3 m² på med gode solforhold og god plass til utemøbler og grill. Kjøkken: Leiligheten har en sosial planløsning med åpen løsning mellom stue og kjøkken. Kjøkkenet er innredet med hvite glatte fronter og laminat benkeplate med planlimt kjøkkenbeslag. Rommet er ellers utstyrt med opplegg for komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Soverom: Det er totalt to soverom i boligen på henholdsvis 11,1m² og 6,6 m². Hovedsoverom er av god størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord og stor garderobeløsning. Soverom to er i dag benyttet som barnerom. Her er plass til seng, kommode/garderobe og en eventuell skrivepult. Bad: Bad med flis på gulvet, malt platekledning på vegger og malt platekledning i himling. Badet er innredet med dusjkabinett, toalett og baderomsinnredning med heldekkende servant samt belyst speil. Opplegg for vaskemaskin. -Termostatstyrte varmekabler i gulv. -Mekanisk avtrekk med tilluft under dør. -Alder: 2004. - Fast plass i felles garasjeanlegg. - Ekstern bod i kjeller.

  Standard
  Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder: Entre 11,6 m² Bad/vaskerom 6,1 m² Soverom 11,1 m² Stue/kjøkken 38,1 m² Soverom 6,6 m² Innvendige overflater: Gulvene er belagt med belegg, 3-stavs eikeparkett og flis. Innvendige vegger er bekledd med malt platekledning, malt betong og flis. Himling består av malt betong og malt flis. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert til TG 2 og TG 3. Takstmann har gitt tilstandsgrad 2 på følgende punkter i sin rapport: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Innvendig > Overflater: Tilstandsgrad 2 er satt på grunn av lokal slitasje i overgang himling/vegg i hjørne ved balkong. Ved fuktsøk ble det ikke funnet unormale verdier. Tiltak: Vedlikehold må påregnes. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Tilstandsgrad 2 er satt på grunn av alder og avvik fall. Tiltak: Ingen umiddelbare tiltak. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom: Tilstandsgrad 2 er satt på grunn av begrenset kontroll. Tiltak: Innhent evt dokumentasjon på utførelsen. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Denne typen ventilasjon tilfredsstiller ikke dagens krav. Tiltak: Bedre ventilasjon må vurderes. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap: -Automatsikringer og jordfeilbryter. -Overspenningsvern er plassert i hovedfordeling i U.Etg omberegning merket med 52. Kursfortegnelse: JA Samsvarserklæring: NEI Elbillader: Ved elbil lader skal det være etablert overspenningsvern. Tilstandsgrad 2 er satt på grunn av ikke fremlagt samsvarserklæring. Tiltak: Vurdering av el.anlegg er basert på en standard sjekkliste og visuell befaring. Takstmannen har ikke fagkompetanse på område og tilstandsgrader settes ut fra standard (NS 3600). På generelt grunnlag anbefales kontroll av el.anlegg av autorisert elektrikerfirma. Det tas forbehold om skjulte feil/mangler på el.anlegget. Dersom det ikke foreligger dokumentasjon på ombygging/endring av el.anlegg må kjøper ta en viss risiko ved, overnevnte forhold.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Fast egen parkeringsplass i fellesgarasje med mulighet for elbil lader.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Sameiet setter av kr 200 av fellesutgiftene på egen konto for oppsparing av midler til nødvendige ting som må vedlikeholdes. Sameiet ble sist rehabilitert i 2015. Det er obligatorisk dugnad 2 ganger i året. Kr. 1 500,- faktureres ved fravær av begge dugnadstimene eller kr. 750,- ved fravær på en av de to dugnadstimene. Fra årsmøtet 19.05.2022: - Det har vært en pågående sak vedr. lekkasje i garasjen. Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema: - Det har vært en lekkasje i felles garasjeanlegg for sameiet, dette ble utbedret i regi av sameiet i 2019/2020. Følgende arbeid er utført i vår botid: - Det ble lagt nye fliser over kjøkkenbenk i 2021. - Maling i stue og kjøkken i 2021, og våtromsmaling på bad i 2021. - Beiset terrassen i 2019. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 84 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 390 000)) 97 792 (Omkostninger totalt) 3 487 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Termostatstyrte varmekabler på badet. Øvrig elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  13335

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.

  Formuesverdi primær
  895955

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3225437

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Sameiebrøk
  81/4716

  Felleskostnader pr. mnd
  2286

  Felleskostnader inkluderer
  2 286 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer kabel-tv/internett, vedlikehold, forretningsførsel, lønn og honorarkornader, revisjon/forsikring/kontigent og energi/andre driftskostnader. Sameiet har kollektiv kabel-tv og bredbånd via GET. Felleskostnadene øker fra kr 2 097,- til kr 2 286,- den 01.01.2023.

  Andel fellesformue
  7046

  Andel fellesformue per dato
  2021-12-30T23:00:00Z

  Styregodkjennelse
  Informasjon om nye beboere meldes styret.

  Dyrehold
  Det er tillatt med dyrehold, så lenge det ikke er til sjenanse.

  Eierskiftegebyr
  4600

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/87/79/52: 17.11.2003 - Dokumentnr: 37951 - Vilkår i kjøpekontrakt Bestemmelse om veg Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om gjerde Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4601 Gnr:87 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere - Gnr 87 bnr 79 (kalt tomtearealet - før bebyggelse) skal leveres med vei og ledninger for vann og avløp frem til feltgrense, eventurelt ligger disse i vei som går langs feltgrense. - Solidarsik ansvarlig for vedlikehold og drift av fellesanleggene. - Tomteselskapet og kommunen har adgang til å legge ledninger for vann, overvann og kloakk over tomten, og til å plassere nødvendige hydranter og slut på tomten, samt tilkomst til reperasjon og vedlikehold. - Tomteselskapet kan gi gammel og ny bebyggelse rett til å knytte seg til de veier- og ledningsanlegg selskapet har opparbeidet. - Gjerdeplikt. 03.11.2004 - Dokumentnr: 37625 - Erklæring/avtale Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. Gjelder denne registerenheten med flere - Parkeringsplass og bod. 03.11.2004 - Dokumentnr: 37625 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 52 Formål: Bolig Sameiebrøk: 81/4716 Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. Gjelder seksjon nr. 1 - 54

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillaltelse for nybygg blokk/bygård/terrassehus datert 01.07.2005. Andre dokumentet mottatt fra kommunen: - Stikningsplan datert 16.09.2003. - Utomhusplan datert 22.09.2003. - Tegninger datert 15.10.2003.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpnett via private stikk- og fellesledninger. Tilkomst via offentlig vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til felles grøntareal, blokkbebyggelse, felles avkjørsel, felles lekeareal, annet fellesareal, felles parkeringsplass, annen veigrunn, kjørevei og annet trafikkområde. Reguleringsplaner på grunnen: Planid: 15170066 Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 2, APELTUN BOLIGOMRÅDE FELT B-15, PLAN FOR UTBYGGING Ikrafttrådt: 12.11.2003 Saksnr: 200308334 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til felles grøntareal (59,6 %), blokkbebyggelse (22,1 %), felles avkjørsel (8,6 %), felles lekeareal (6,2 %), annet fellesareal (2,2 %), felles parkeringsplass (1 %) og annen veigrunn (0,3 %). - Begrensninger: Frisiktsone. Dekningsgrad 0,2 %. Planid: 15170000 Plannavn: FANA. DEL AV GNR 84 APELTUN OG GNR 120 SMØRÅS, APELTUN BOLIGOMRÅDE Ikrafttrådt: 20.09.1999 Saksnr:: 199614807 Dekningsgrad: < 0,1 % (0,3 m²) - Arealet er avsatt til kjørevei (< 0,1 % (0,3 m²)) og annet trafikkområde (< 0,1 % (0,1 m²)). Kommuneplan: Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til bebyggelse og anlegg (99,7 %) og grønnstruktur (0,3 %). Hensynssoner i kommuneplanen: Faresone: Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred. Dekningsgrad 45,6 %. Planer i nærheten av eiendommen: Planid: 18060000 Plannavn: FANA. DEL AV GNR 88 BNR 1, 2, 3 MFL., NØTTVEIT BOLIGOMRÅDE Saksnr: 200406295 - Planforslaget viser et nytt boligområde med eneboliger og konsentrert småhusbebyggelse på Nøttveit, mellom Apeltunhaugane og Smørås i Fana bydel. Planområdet på 330 da ligger innenfor byggeområde B28 i kommuneplanens arealdel. Mens vestre del av området foreslås til boligbygging, foreslås den østre delen i hovedsak regulert til sammenhengende grønnstruktur. Planområdet omfatter fire gårdsbruk og flere eiendommer som tidligere er skilt ut fra hovedbrukene. Det er ikke lenger gårdsdrift på noen av de fire brukene. Eksisterende bebyggelse består av tre gårdstun, noen spredte eneboliger og deler av et mindre boligfelt. Planid: 15170010 Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 83, APELTUN Saksnr: 200610640 - Søknaden går ut på å utvide parkeringsdekningen med 7 p.plasser. De omsøkte p.plasser ligger inne på område som er regulert til byggeområde, men er en forlengelse av eksisterende parkeringsplass. Gjelder gnr 87 bnr 83. Planid: 15170009 Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 175, 176 MFL., APELTUN BOLIGOMRÅDE Saksnr: 200710736 - Søknad om mindre reguleringsendringer for utbyggingen av Apeltunhaugene 193 - 199. Planid: 15170008 Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 120, APELTUN BOLIGOMRÅDE Saksnr: 200506709 - Mindre reguleringsendring for utbyggingen av Apeltunhaugene 44-191. Planid: 15170007 Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 2, APELTUN Saksnr: 200409004 - Mindre reguleringsendring for bebyggelse av Apeltunhaugene 6-26. Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom: 87/78 Bygningsnr: 23595230-1 Endring: Tilbygg Bygningstype: Rekkehus Status: Meldingssak registrer tiltak Dato: 16.02.2009 Saksnr: 200901873 - Gjelder rekkehus på eiendom med adresse Apeltunhaugene 41-79. Andre opplysninger: Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

  Adgang til utleie
  Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter godkjenning fra styret.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 84 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 390 000)) 97 792 (Omkostninger totalt) 3 487 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  97792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, markedsføringspakke kr 15 900,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr 4 765,-, salgsoppgave kr 1 500,-, visningspakke kr 7 500,-, innhenting av opplysninger forretningsfører kr. 3 400,-, eierskiftegebyr kr 4 600,-, saldoforespørsel kr. 1 000,- og tinglysingsgebyr kr. 585 ,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg. Alle beløp er inkl. mva

Nika Nasibi

Megler

Nika Nasibi

95 44 57 91

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev