aktiv-eiendomsmegling
Solgt
AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Apeltunlien 20!

RÅDAL Apeltunlien 20 H0301

Flott 3-roms leilighet på Apeltun! Fast parkeringsplass i garasje | Altan på 9,5 m² | Gangavstand til Lagunen

 • kr 3 900 000
 • BRA 79 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 900 000
 • Omkostningerkr 105 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 005 542
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 004
 • Soverom2
 • ArealP-rom 76 m²
 • Felleskostnaderkr 2 728
 • Tomt2 893.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 92 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 700 000)) 105 542 (Omkostninger totalt) 3 805 542 (Totalpris inkl. omkostninger)
AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Apeltunlien 20! Dette er en flott 3-roms leilighet på Apeltun. Leiligheten ligger i byggets 3.etasje og inneholder kjøkken, bad, 2 soverom, entrè, stue og bod. Kort oppsummert: - Nydelig utsikt og gode solforhold fra altan på 9,5 m² - Fast parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Muligheter for elbillading. - Heis fra garasjeanlegg til leiligheten - Ekstern bod - Gangavstand til dagligvarebutikk, skoler, barnehage, flotte turområder, busstopp, samt Lagunen Storsenter - Veldrevet sameie Velkommen til en hyggelig visning - Husk påmelding hos megler!

Apeltunlien 20 H0301, Vestland

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  3. etasje: 79 kvm
  Primærrom
  3. etasje: 76 kvm Kjøkken, bad, 2 soverom, entrè, stue
  Sekundærrom
  3. etasje: 3 kvm Bod  Tomt
  2893.1m²

  Beskrivelse av tomt
  Fellestomt er opparbeidet med plen, bed og bukser. Belegningsstein i gangarealer.

  Beliggenhet
  Boligen har en meget fin beliggenhet i et populært og veletablert nabolag på Apeltun. Det er kort vei til friluftsområder så vel som servicetilbud på Lagunen og Nesttun Sentrum. Ca.10 minutters kjøring til næringsområdene på Sandsli/ Kokstad/ Flesland med store arbeidsplasser. Flere skoler og barnehager like i området, her kan nevnes Apeltun barnehage, Smørås skole og Slåtthaug videregående skole. Like unna boligen finner du Smøråsfjellet, Nubben og Stendafjellet som byr på flotte turmuligheter. Gangavstand til Lagunen via gangveien Holobakken. For den som ønsker å trene innendørs finner man Sats Lagunen, EVO Nordås og Moment trening og kompetanse i nærheten. Det er gode bussforbindelser til sentrum og øvrige bydeler, samt ca. 15 minutters gange til Lagunen med bybanestopp. Til Bergen sentrum bruker du ca.15 minutter med bil.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et etablert boligområde med samme type bebyggelse. Eneboliger, rekkehus og flermannsboliger i området. 3-roms leilighet beliggende i 3. etasje i bygget som har 3. etasjer samt 2 underetasjer.

  Byggemåte
  Bygget er fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein / grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskille av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong/trekonstruksjoner med utvendig trekledning, fasadeplater og byggestein. Flatt tak konstruksjon utvendig tekket med sarnafil/folie. Yttertaket er ikke besiktiget på befaringsdagen. Bygningen anses å være oppført i henhold til datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.

  Innhold
  AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Apeltunlien 20! Dette er en flott 3-roms leilighet på Apeltun. Leiligheten ligger i byggets 3.etasje og inneholder kjøkken, bad, 2 soverom, entrè, stue og bod. Kort oppsummert: - Nydelig utsikt og gode solforhold fra altan på 9,5 m² - Fast parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Muligheter for elbillading. - Heis fra garasjeanlegg til leiligheten - Ekstern bod - Gangavstand til dagligvarebutikk, skoler, barnehage, flotte turområder, busstopp, samt Lagunen Storsenter - Veldrevet sameie Velkommen til en hyggelig visning - Husk påmelding hos megler!

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2. Forhold som har fått TG2 - Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Vinduer: Det er avvik: Det er stedvis noe fuktmerker i vinduer og mindre sprekker i karmer. Innvendig > Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er noe hull i vegger og himlinger etter oppheng. Der er noe små fuktmerker i overgang parkettbord stedvis. Tiltak: Utbedring av avvik. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Stedvis noe dårlige fuger. Stedvis litt bom på fliser. Tiltak: Dårlige fuger bør utbedres. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er avvik: Noe merker og krakelering på overflater i servant. Tiltak: Lokal utbedring av avvik. Våtrom > Ventilasjon > Bad: Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Tiltak: Avtrekksystemet må utbedres. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er avvik: Det er litt merker og slitasje på overflater benkeplater. Noe slitt fuger mellom benkeplater og list vindu. Tiltak: Lokal utbedring av avvik. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Tiltak: Det kan være stakemuligheter i fellesarealer. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke montert vannsensor i seksjonen. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør monteres vannsensor i tilfelle lekkasje. Tekniske installasjoner > Andre installasjoner: Det er avvik: Det er ikke laget hull for ventilering over og under beholderen i skap på kjøkken. Beholderne skal stå fritt eller plasseres i skap med ventilasjonshull/rist e.l. både i topp og bunn. Tiltak: Det bør lages ventilering til gassbeholder. En gassdetektor med alarm er en smart og billig investering som anbefales.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det medfølger fast parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Det er muligheter for el-billader i sameiet. Ekstra kostnad er oppgitt å være 25 000,-

  Radonmåling
  Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet.Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 92 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 700 000)) 105 542 (Omkostninger totalt) 3 805 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming i leiligheten. Gulvvarme på badet.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  8283

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  934272

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3363379

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  80/2565

  Felleskostnader pr. mnd
  2728

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnadene faktureres kvartalvis med kr 8 183,-. Felleskostnader inkluderer felles bygningsforsikring, TV/bredbånd, felles vedlikehold/vask av fellesareal

  Andel fellesformue
  27076

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Leiligheten er tilknyttet Sameiet Apeltun Terrasse som består av 31 seksjoner. Saker som styret har arbeidet med i 2022: - Montering av nytt ringeapparat. - Utbedring av verandaer. Utbedring av veranda i Apeltunlien 20 har blitt utsatt til våren 2023. - Utbedring av stålsøyler - Fjerning av sykkelparkering på fellesområde - Dugnad - HMS-runde

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Resultat for 2022 viser et overskudd på kr 178 965,- Saldo vedlikeholdsfond pr. 31.12.2022 er kr 866 368,-.

  Sameiets forsikringsselskap
  IF Skadeforsikring NUF

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for naboer.

  Eierskiftegebyr
  1000

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/87/60/29: 29.10.2003 - Dokumentnr: 35483 - Kjøpekontrakt Bestemmelse om veg
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv
  Bestemmelse om gjerde
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:87 Bnr:60
  Gjelder denne registerenheten med flere
  08.07.2004 - Dokumentnr: 23113 - Best. om adkomstrett Overført fra: Knr:4601 Gnr:87 Bnr:60
  Gjelder denne registerenheten med flere
  08.07.2004 - Dokumentnr: 23113 - Best. om adkomstrett Best. om felles vedl.hold av felles vei
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:87 Bnr:60
  Gjelder denne registerenheten med flere
  08.07.2004 - Dokumentnr: 23113 - Erklæring/avtale Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
  Gjelder denne registerenheten med flere
  08.07.2004 - Dokumentnr: 23113 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 29
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 80/2565
  Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
  Gjelder seksjon nr. 1 - 31
  29.10.2003 - Dokumentnr: 35483 - Kjøpekontrakt Bestemmelse om veg
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv
  Bestemmelse om gjerde
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:87 Bnr:60
  Gjelder denne registerenheten med flere
  08.07.2004 - Dokumentnr: 23113 - Best. om adkomstrett Overført fra: Knr:4601 Gnr:87 Bnr:60
  Gjelder denne registerenheten med flere
  08.07.2004 - Dokumentnr: 23113 - Best. om adkomstrett Best. om felles vedl.hold av felles vei
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:87 Bnr:60
  Gjelder denne registerenheten med flere
  08.07.2004 - Dokumentnr: 23113 - Erklæring/avtale Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
  Gjelder denne registerenheten med flere
  08.07.2004 - Dokumentnr: 23113 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 29
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 80/2565
  Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
  Gjelder seksjon nr. 1 - 31


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 08.04.2005. Tiltakets art: Nybygg Blokk/bygård/terrassehus.

  Vei, vann og avløp
  Vei: Adkomst fra offentlig vei via privat interne veier. Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen har vannmåler Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål ihht. reguleringsplan på grunnen. PlanID: 15170002 Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 61, APELTUN BOLIGOMRÅDE FELT B5-1 OG B5-2 Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 20.01.2003 Dekningsgrad: 100,0 % Reguleringsformål: Boliger, felles avkjørsel, annet trafikkområde, annet friområde. Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom: PlanID: 15170060 Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 60, 61, APELTUN BOLIGOMRÅDE, PLAN FOR UTBYGGING FELT B5-1 Ikrafttrådt: 20.01.2003 PlanID: 15170001 Plannavn: FANA. DEL AV GNR 87 OG GNR 120, APELTUN BOLIGOMRÅDE Ikrafttrådt: 16.09.2002 Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 71210000 Plannavn: FANA. GNR 121 BNR 889 MFL., KROHNÅSVEGEN Status: Planlegging igangsatt PlanID: 15170070 Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 1, APELTUN BOLIGOMRÅDE, FELT B10-3, PLAN FOR UTBYGGING Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelsesdato: 03.05.2004 PlanID: 15170069 Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 65, APELTUN BOLIGOMRÅDE, FELT B5-4, PLAN FOR UTBYGGING Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelsesdato: 12.05.2004 PlanID: 15170065 Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 57, APELTUN, FELT B6-1 Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelsesdato: 28.11.2003 PlanID: 15170061 Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 54, APELTUN, PLAN FOR UTBYGGING FELT B4-2 Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelsesdato: 25.04.2003 Andre opplysninger: Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Konferer megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 92 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 700 000)) 105 542 (Omkostninger totalt) 3 805 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  105542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag kr 55 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990 ,- , markedspakke kr 19 900,-, innhenting av informasjon kr 13 000,- oppgjørshonorar kr 6900 ,- og visninger kr 2900 , -. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag.  Alle beløp er inkl. mva. 

Fredrik Tøsdal

Megler

Fredrik Tøsdal

93 02 14 97

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev