aktiv-eiendomsmegling
Solgt
AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Krohnåsvegen 62!

Rådal Krohnåsvegen 62

Attraktiv enebolig i ende av blindvei. Gode utsiktsforhold. Sentralt til Lagunen og bybane.

 • BRA 187 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER141 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 631 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 985
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 179 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT613 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 5 490 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  125 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  141 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 631 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Krohnåsvegen 62!
Boligen ligger praktisk og idyllisk til i Krohnåsvegen, like bak Lagunen Storsenter. Fra eiendommen kan en på gangvei gå til både Apeltun Barnehage, Apeltun skole, og Smørås skole. Videre er kort vei til Bergen lufthavn og større arbeidsplasser på Sandsli og Kokstad.

Det medfølger en tilhørende naustetomt/båtfeste på ca. 26 m² ved Apeltunvannet, rett nedenfor svingen i Krohnåsen. Se punktet "diverse" i salgsoppgave for mer informasjon.

Boligen går over to plan + hems og inneholder følgende:
U.et: Entré, hall, 2 soverom, disponibelt rom, vaskerom, toalettrom, trapperom
1et: Bad, stue, kjøkken, soverom, trapperom

Velkommen til en hyggelig visning - Husk påmelding hos megler!

Krohnåsvegen 62, Vestland

 • Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven.
  Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG3 - Store eller alvorlige avvik:
  Våtrom > Generell > Bad: Badet er fra byggeår og har ikke dagens forventinger til et baderom. Oppgraderinger må påregnes.

  Våtrom > Generell > Vaskerom: Vaskerom er fra byggeår og har ikke dagens forventinger til et våtrom. Oppgraderinger må påregnes.

  Forhold som har fått TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er
  vanskelig å si noe om. Mose på tak bør fjernest. Mose gror fast og kan trenge inn i takstein, samt at mose på taket ofte gir problem med tette takrenner og avløp.

  Utvendig > Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det anbefales montert snøfangere på taket med tanke på personsikkerhet.

  Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng.
  Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Stedvis noe svertesopp og skitt på kledning.
  Tiltak: Musebånd/lusing må etableres. Det må foretas lokal utbedring. Lokal utbedring/utskiftning bør utføres.

  Utvendig > Vinduer: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
  Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Kondensering på enkelte glass har medført fuktskader i treverk som kan medføre utskiftningsbehov av enkelte vinduer/dører. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.

  Utvendig > Dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
  Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Tresøyler står stedvis mot terreng/grunn. Fare for vannopptak og skade på tresøyler.
  Tiltak: Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Utbedring av avstand fra søylesko til grunn.

  Utvendig > Andre utvendige forhold: Det er fuktighet i lagerplass.
  Tiltak: Lokalt utbedring av fukt fra terreng.

  Innvendig > Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er knust fliser på gulv i hall. Slitasje og merker på parkett.
  Hull i vegg i entré.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med
  bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående
  tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Innvendig > Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Pipe og ildsted: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Peis og pipe har ikke vært i bruk siste årene.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Bergen kommune bør kontaktes for å få pipe og peis godkjent for bruk.

  Innvendig > Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  Tiltak: Enkelte dører må justeres. Det bør foretas tiltak på enkelte dører.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Noe dårlig skjæring av fliser rundt stikkontakt og måler.
  Tiltak: Det er ikke nødvendig med tiltak.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom: Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
 • Boligen ligger praktisk og idyllisk til i Krohnåsvegen, like bak Lagunen Storsenter.

  Til sammen kan Lagunen nå skilte med over 180 ulike butikkonsepter bestående av spisesteder, matbutikker, spennende nisjebutikker og flotte kjedekonsepter. Her finner du et bredt utvalg av ulike butikker som dekker de fleste behov.

  Her er også SATS hvor du finner det nyeste og mest moderne innen trening.

  Lagunen er med buss- og bybaneterminal et sentralt knutepunkt for flerfoldige ruter til øvrige bydeler. Bybanen går mellom Bergen Lufthavn Flesland og Bergen Sentrum.

  Fra eiendommen kan en på gangvei gå til både Apeltun Barnehage, Apeltun skole, og Smørås skole. Videre er kort vei til Bergen lufthavn og større arbeidsplasser på Sandsli og Kokstad.

  For den spreke og aktive er det kort vei til flotte turløyper på Stendafjellet og Smøråsen da boligen ligger midt mellom fjellene. Hordnesskogen byr også populære løyper for alle nivåer og årstider. Fana Golfklubb er heller ikke langt unna. Sommerhalvåret er Melkeviken et yndet sted og slikke sol. Ellers har man gangavstand til populære Fana Stadion hvor Fana IL har sin arena, samt sykkelsti langs "gamle Osbanen" mot Stend i sør og Gamlehaugen i nord.

  Kort og godt ligger eiendommen perfekt til for både store og små. Her kan man nå det meste på trygg gangvei, i tillegg til et godt kollektivtilbud i boligens umiddelbare nærhet
 • Eiendommen ligger i et etablert boligområde med samme type bebyggelse. Eneboliger, rekkehus og flermannsboliger i området. Enebolig over to plan samt hems.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Taktekking: Saltak. Yttertaket er tekket med betongtakstein. På befaringsdagen ble det ikke påvist sprekk eller ødelagt takstein på yttertak.
  Yttertak besiktet fra bakkenivå.
  Nedløp og beslag: Takrenner og nedløp av plast til bakke og drensrør. Påregnelig med smålekkasjer i skjøter. Ut over dette ble det ikke
  observert lekkasje eller brekkasje på takrenner eller nedløp på befaringsdagen.
  Veggkonstruksjon: Trekonstruksjoner med liggende malt trekledning. Dobbel falset 6» trepanel. Det er stedvis lite lufting i kledning. Det er ikke registrert musebånd i kledning. Det ble ikke registret råte eller skader på kledningen under befaringen.
  Takkonstruksjon/Loft: Saltak. Takkonstruksjoner er gjenbygget. Takkonstruksjoner er taksperr med sutak. Synlig limtredrager i taket på
  hems.
  Vinduer: Boligens vinduer består av 2-lags glass i trekarmer fra byggeår. Registrert årstall på vinduer er 1984 og 1985.
  Dører: Malt ytterdør av tre til boligen. Altandør av tre med glassfelt fra stue til altan/terrasse. Insektsdør på innside. Registrert årstall er 1984.
  Altandør fra soverom til utearealer av tre med glassfelt. Registrert årstall er 1984.
 • Boligen går over 3 plan og har følgende areal:
  P-rom: 179 m²
  BRA: 187 m²

  Arealene er fordelt som følgende:
  U.et.: P-rom: 69 m², BRA: 77 m², S-rom: 8 m².
  1.et: P-rom: 82 m², BRA: 82 m².
  Hems: P-rom: 28 m², BRA: 28 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  U.et: Entré, hall, 2 soverom, disponibelt rom, vaskerom, toalettrom, trapperom
  1.et: Bad, stue, kjøkken, soverom, trapperom
  Hems

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  U.et: 2 boder.

  Megler har ikke kontrollmålt boligen.

  Arealer er beregnet av takstmann Kjell Erik Bjorheim.

  (Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling).
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Gulvvarme på badet, vaskerom, toalettrom, 2 soverom, entré og hall. Varmepumpe i stue.
  Murt peis med innsats i stue. Peis og pipe har ikke vært i bruk siste årene.
 • Tomten er opparbeidet med plen, bed og busker. Overbygd inngangsparti. Belegningsstein ved inngangs. Lagerplass ved inngangsparti. Eiendommen ligger ved skog.
 • Parkering på eiendommen delvis med overbygg.
 • Vei: Privat vei til eiendommen. Felles privat vei. Eier sammen med 18 andre huseiere. Kostnader felles for brøyting og salt av vei vinterstid. Samt felles vedlikehold.
  Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger.
  Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 534 261 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 5 523 340 per 31.12.21
 • Kr. 18 879 pr. år
  De kommunale avgiftene omfatter eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.
 • Kommunale avgifter, forsikringer, strøm m.m.
 • Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

  Det er foretatt noen endringer av rom i underetasje etter byggeår. Boligens faktiske bruk og planløsning avviker fra innsendte byggetegninger.

  Stuen i underetasjen er på godkjente bygningstegninger omtalt som disponibelt rom. Disponibelt rom er ikke rom godkjent for varig opphold.
  Konferer megler.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Det medfølger en tilhørende naustetomt/båtfeste på ca. 26 m² ved Apeltunvannet, rett nedenfor svingen i Krohnåsen. På tomten står restene av et gammelt bølgeblikk-naust. Ny eier må regne med litt ryddearbeid dersom man vil ta i bruk tomten.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  1951/307535-1/106 Bestemmelse om bebyggelse, 30.10.1951
  Bestemmelse om benyttelse
  Med flere bestemmelser
  Gjelder tilhørende nøstetomt. Konferer megler.

  1972/10871-1/106 Best. om vann/kloakkledn., 15.11.1972
  Solidarisk ansvar for reparasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v.

  1984/10860-1/106 Bestemmelse om veg, 16.04.1984
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Solidarisk ansvar for reparasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v.

  1985/27031-1/106 Bestemmelse om veg, 02.09.1985
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:121 Bnr:154
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Rettigheter på andre eiendommer:
  Rettigheter på 4601-121/66/0/1,2:
  1951/307077-2/106 Bestemmelse om veg, 15.10.1951
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:121 Bnr:98
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Bestemmelse om vannrett
  Bestemmelse om nøstetomt
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Rettigheter på 4601-121/153, 4601-121/155, 4601-121/416:
  1984/10860-2/106 Bestemmelse om veg, 16.04.1984
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:121 Bnr:98
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Eiendommen er uregulert.

  I kommuneplanen ligger eiendommen i et område avsatt til bebyggelse og anlegg.
  PlanID: 65270000
  Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
  Ikrafttrådt: 19.06.2019
  Dekningsgrad: 100,0 %
  Arealformål: Bebyggelse og anlegg (100%), LNF (< 0,1 % (0,0 m²)).
  Hensynssoner: 200-års flom med klimapåslag, Apeltunvassdraget (3,2 %).

  Planer i nærheten av eiendommen:
  PlanID: 62900000
  Plannavn: FANA. GNR 121 BNR 63, ØVRE KROHNÅSEN
  Status: Endelig vedtatt arealplan
  Ikrafttrådt: 17.02.2016

  PlanID: 60700000
  Plannavn: FANA/YTREBYGDA. GNR 119, 120, RÅDAL SENTRUM/LAGUNEN
  Status: Endelig vedtatt arealplan
  Ikrafttrådt: 17.02.2016

  PlanID: 30710000
  Plannavn: FANA. GNR 121 BNR 5 MED TILGRENSENDE VEGER, NORDÅS, NEDRE KRONÅSEN
  Status: Endelig vedtatt arealplan
  Ikrafttrådt: 20.03.1958

  PlanID: 15180000
  Plannavn: FANA. GNR 40, 48, 87, 88, 120 OG 121, APELTUNVEGEN OG APELTUNVASSDRAGET
  Status: Endelig vedtatt arealplan
  Ikrafttrådt: 11.10.1999

  PlanID: 15170000
  Plannavn: FANA. DEL AV GNR 84 APELTUN OG GNR 120 SMØRÅS, APELTUN BOLIGOMRÅDE
  Status: Endelig vedtatt arealplan
  Ikrafttrådt:11.10.1999

  Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
  Eiendom: 121/155
  Bygningsnr: 139566297-1
  Endring: Tilbygg
  Bygningstype: Enebolig m/hybel/sokkelleil.
  Status: Igangsettingstillatelse
  Dato: 16.09.2015

  Eiendom: 121/63
  Bygningsnr: 300921951
  Bygningstype: Parkeringshus
  Status: Rammetillatelse
  Dato: 03.08.2021

  Eiendom: 121/63
  Bygningsnr: 300922210
  Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg.
  Status: Rammetillatelse
  Dato: 03.08.2021

  Eiendom: 121/63
  Bygningsnr: 300922254
  Bygningstype: Store sammenb. boligbygg på 3 og 4 etg.
  Status: Rammetillatelse
  Dato: 03.08.2021

  Andre opplysninger
  Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

  Konferer megler.
 • Gnr. 121 Bnr. 98 i Bergen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man kan gå ut ifra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastpris kr 80 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr
  kr 14 990,-, markedsføringspakke kr 14 990,-, oppgjørshonorar kr 4 375,- og visninger kr 2 900, -.
  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 8249,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Terje Haugom
Fredrik Tøsdal

Megler

Fredrik Tøsdal

93 02 14 97

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev