aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Søråshøgda 409!

Rådal Søråshøgda 409

Stor andelsleilighet like ved Laguneparken. Kun 5 min gange. Fast parkering

 • 2 800 000
 • BRA 84 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 800 000
 • OMKOSTNINGER16 576
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 973 226.69
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 982
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 75 m²
 • ANDEL FELLESGJELD156 650.69
 • FELLESKOST./MND4 756
 • TOMT42 962 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 2 800 000,- (Prisantydning)
  156 650,69 (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 956 650,69 (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  7 644,- (Forkjøpsrettsavklaring)
  --------------------------------------------------------
  16 576,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 973 226,69 (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Søråshøgda 409!

Praktisk planløsning med luftige rom med store vindusflater. Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet på Sørås med kort vei til alle hverdagsfasiliteter.

Du møtes av en velstelt eiendom med et trivelig inngangsparti. Luftige rom og meget praktisk planløsning. Stor og trivelig uteplass

På innsiden møtes du av en luftig entré med gode muligheter for oppheng av yttertøy og oppbevaring av sko.
De viktigste oppholdsrommene - stue, spisestue og kjøkken har delvis åpen løsning som skaper en fin flyt mellom de forskjellige sonene. Store vindusflater i stuen gir godt lysinnslipp og underbygge den gode atmosfæren i rommet.

Leiligheten har vegger malt i behagelige delikate farger, og lyse parkettgulv. Dette gir boligen et helhetlig og gjennomført preg.

Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminat benkeplate med nedfelt vask. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; keramisk platetopp, steikeovn og kombiskap. Opplegg for oppvaskmaskin. Her er rikelig med skap - og benkeplass for matlaging og oppbevaring. Den innerstedelen av kjøkkenet er på opprinnelige bygningstegninger tegnet inn som bod. (Areal med nedsenket tak). Arealet er ikke omsøkt til rom for varig opphold.
Spisegruppen finner sin naturlige plass ved kjøkkenet. Her kan det dekkes til hyggelige hverdagsmiddager og festmiddager.

I stuen er det god plass til innredning med sofagruppe og TV-møbel. Vedovn som varmer godt på kalde dager og underbygger den gode atmosfæren. Fra stuen er det utgang til en stor og herlig uteplass.

Baderommet er utført med belegg på gulv og baderomsplater på vegger. Det inneholder toalett, benkeskap med servant, dusjkabinett og varmtvannsbereder. Opplegg for vaskemaskin.

Begge soverommene er malt i behagelige og delikate farger. Soverommene har plass til ønsket møblering - stor seng, nattbord og garderobeskap. Det gjøres oppmerksomt på at det minste soverommet er inntegnet som bod på opprinnelige bygningstegninger og arealet er ikke omsøkt til rom godkjent for varig opphold.

Søråshøgda 409, Vestland

 • Gulv: Belegg på bad. Parkett i stue/kjøkken og gang. Laminat på øvrige rom.
  Vegg: Baderomsplater på bad. Ellers malte flater.
  Tak: Malt betong og dels malt gipshimling.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.

  Forhold som har fått TG2:
  Rom under terreng:
  Totalvurdering: Påforede vegger mot terreng er utført med bruk av plastfolie som dampsperre. Dette øke risikoen for magasinering av fukt med påfølgende skadeutvikling. Fuktmålinger viser fuktverdier over faregrense for utvikling av sopp/ råteskader.
  Anbefalte tiltak: Anbefales å følge med ved bruk av fuktmåler i inspeksjonshull. Videre anbefales det å sette inn en noe større inspeksjonsluke på
  garderroberom/bod for ytterligere kontroll.

  Avløpsrør:
  Totalvurdering: Avløpsanlegg fra byggeåret har nådd en høy alder og skader / lekkasjer kan oppstå.
  Anbefalte tiltak: Avløpsanlegg bør pga alder oppgraderes sammen med eventuelle oppgraderinger av våtrom/kjøkken. For vurdering av teknisk tilstand
  anbefales dette utført av rørlegger.

  Elektrisk:
  Totalvurdering: El-anlegg er ikke vurdert utover overnevnte i denne rapporten da dette krever spesialkompetanse og autorisasjon. TG 2 pga alder på skjulte installasjoner.
  Anbefalte tiltak: Undertegnede har ikke elektrokompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert. Det anbefales på generelt grunnlag å rekvirere en el-takstmann/elektriker dersom korrekt tilstand for det elektriske anlegget ønskes.

  Vannledninger:
  Totalvurdering: Vannrør fra byggeåret har nådd en høy alder og skader / lekkasjer kan oppstå.
  Anbefalte tiltak: Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. For vurdering av teknisk tilstand anbefales dette utført av rørlegger.

  Bad:
  Totalvurdering overflater: Gulvflate fra byggeår og noe nyere veggflater. Fremstår med normal bruksslitasje. Belegg er malt. TG 2 pga alder.
  Anbefalte tiltak overflater: TG 2 pga alder: Alder på belegg tilsier at det bør påregnes oppgraderinger. Videre bruk av dusjkabinett må påregnes med dagens tilstand.
  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Eldre tettesjikt og sluk fra byggeår. TG 2 pga alder
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: TG 2 pga alder: Det bør påregnes oppgraderinger grunnet alder. Se ellers kommentarer under «overflater».
 • Boligen har en attraktiv og sentral beliggenhet i et rolig og barnevennlig nabolag. Her bor du i kort avstand til alle hverdagsfasiliteter. Nærmeste dagligvarebutikk er Rema 100 Lagunen og Kiwi Sørås. Her finner du også bla. apotek, legekontor, tannlege og frisør. Fra eiendommen er det kort vei til Lagunen Storsenter hvor du finner et utvidet butikk - og servicetilbud. Her kan nevnes flere klesbutikker, dagligvarebutikker, sportsbukker, kino og blomsterbutikker. På Lagunen er det også terminal for buss og bybane.

  Det er flere skoler og barnehager i nærheten.
  Skoler:
  - Søråshøgda skole (1-7 kl.)
  - Zinken Hopp skole (6-7 kl.)
  - Skjold skole (1-7 kl.)
  - Rå skole (8-10 kl.)
  - Rådalslien skole (8-10 kl.)
  - Nordahl Grieg videregående skole
  - Sandsli videregående skole

  Barnehager:
  - Espira Rå barnehage (0-6 år)
  - Tiriltoppen barnehage (0-6 år)
  - Helgatun barnehage (3-6 år)

  Det er også få minutters kjøring til store arbeidsplasser på Sandsli og Kokstad samt Minde og Flesland.

  For den turglade er det kort vei til flotte turløyper på Smøråsfjellet og Stendafjellet, samt kort vei til Byfjellene. For den som liker å trene innendørs ligger SATS Lagunen og EVO Nordås like i nærheten. Det er også kort avstand til badeplass ved Nordåsvannet
 • Området består av tilsvarende boligbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp AKTIV-visningsskilt under fellesvisning.
 • Grunnmurer av betong. Yttervegger over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner med trekledning i fasade. Etasjeskillere av betong. Saltak tekket med betongtakstein.

  ENDRINGER ETTER BYGGEÅR (Kilde: Eier)
  2022: Nye kurser i sikringsskap.
  2019: Ny taktekking.
  2012: Nye overskap på kjøkken.
  2011: Modernisert bad med malt gulv og baderomsplater på vegg.
 • U.etg: P-rom 75 m² / BRA 84 m²
  Totalt: P-rom 75 m²/ BRA 84 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  U.Etasje: Entré (2,7 m²), mellomgang (4,1 m²), soverom (9,3 m²), disp.rom/kontor (6,4 m²), bad (7,7 m²), stue/kjøkken (42,6 m²).


  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  U.Etasje: Bod (2,1 m²) og garderrobe/bod (5,9 m²)

  Areal er hentet fra eierskifterapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kun integrerte hvitevarer medfølger med mindre annet er avtalt.
 • Vedovn i stue. Ellers elektrisk oppvarming og gulvvarme på bad.
 • Alle leilighetene har rett på en fast p-plass tilknyttet leiligheten. Denne være i garasje eller utvendig P-plass. Det betales leie for fast plass i garasjen. ikke leie når den faste P-plassen er utvendig. Dersom en leier 1 ekstra betales det leie for denne. Det er 1 måneds gjensidig oppsigelse av ekstra plass. Alle andelseierne har mulighet til å få montert ladestasjon på sin parkeringsplass, eller ved utvendig plass som er tilrettelagt for lading.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Adkomst via kommunal vei over i privat vei.
 • Forretningsfører: BOB Bergen og Omegn Boligbyggerlag
  Pb. 7280 Sentrum 5020 BERGEN
  Tlf: 55 54 74 00
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett. Vennligst se vedtekter og bob.no for regler rundt forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er tillat. Borettslagets regler for dyrehold må etterfølges. Husordensreglene er vedlagt salgsoppgaven.
 • Gjensidige Forsikring ASA
  Gjensidige Forsikring ASA
  Polisenummer: 61650091
 • Formuesverdi som primærbolig kr 728 356 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 622 080 per 31.12.20
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.
 • 4 756 pr. mnd. Dekker Kabel TV, bredbånd, Kommunale avgifter, eiendomsskatt, utvendig byggforsikring, renter og avdrag felles lån.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 156 650,69,- pr. 31.12.21.
  Andel fellesformue kr 63 551,90,- pr. 31.12.21.
 • Bank: Dnb Bank ASA
  Lånenr.: 12139287760
  Lånebeskrivelse: Dnb, serielån, flytende rente
  Lånetype: Serielån
  Rentesats: 3,04%
  Andel av saldo 156 650,69
  Innfrielsesdato: 30.12.2049
 • Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Klare Finans AS.
  Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som
  følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen
  om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.
 • Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr 53 376,- for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på månedlige felleskostnader.
  Merk at utgifter knyttet til strøm og innboforsikring ikke er hensyntatt.
 • Det foreligger ferdigattest for nybygg datert 06.06.1983.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Deler av kjøkken (areal med nedsenket tak) og det minste soverommet er på opprinnelige bygningstegninger tegnet inn som boder. Arealet er ikke omsøkt til rom for varig opphold. Eventuell søknadsprosess for å få disse arealene omsøkt og godkjent til varigopphold faller på kjøpers risiko og regning.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Reguleringsplaner på grunnen:
  Plannavn: Ytrebygda. Nordås, Felt B8.
  PlanID: 4705101
  Dekningsgrad: 98,8%.

  Plannavn: Ytrebygda. Nordås Område Øst.
  PlanID: 4700000
  Dekningsgrad: 1,2%.

  Plannavn: Ytrebygda. Nordås Øst, Del av Felt B-8.
  PlanID: 4700002
  Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

  Plannavn: Ytrebygda. Gnr 120 Bnr 148, Sørås, Plan for utbygging.
  PlanID: 5635200
  Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

  Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
  Konsentrert småhusbebyggelse < 0,1 % (0,0 m²)

  Reguleringsplaner under grunnen:
  Plannavn: Ytrebygda/Fana. Gnr 119 MFL., Endring av reguleringsplan E 39/RV 580 Rådal - Sørås.
  PlanID: 62000000
  Dekningsgrad: 38%
  Reguleringsformål: Annen veggrunn, tekn. anl. 31,3% og Kjøreveg 6,7%.

  Hensynssoner (Reguleringsplaner under grunnen):
  Andre sikringssoner 38%

  Kommuneplan:
  Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018.
  PlanID: 652700000
  Arealformål: Sentrumsformål 100%, Grønnstruktur < 0,1 % (0,0 m²).

  Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen:
  Fana skytterlag - gul sone 54,9% og Vei støy - gul sone 17,6%.

  Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen:
  Vei støy - Rød sone 5,6 %

  Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
  Eiendom 120/278 - Tilbygg.
  Eiendom 120/457 - Tilbygg.

  Andre opplysninger
  Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens
  bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.
 • Andelsnr. 92 Orgnr. 931374621 i Bergen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fast vederlag pålydende kr 49 990,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 9 990,-, oppgjørshonorar kr 6 500,- og visninger kr 2 500, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 20 880,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunal informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Daniel Sandvik Saure

Megler

Morten Christoffer Tøsdal

98 22 06 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev