aktiv-eiendomsmegling
Solgt
AKTIV Laguneparken v/ Oliver Faraji har gleden av å presentere Steinsvikvegen 386!

RÅDAL Steinsvikvegen 386 H0203

Flott 3-roms leilighet fra 2012! Balkong på 9,7 m² med nydelig utsikt| Fast parkeringsplass m/elbillader

 • kr 4 490 000
 • BRA 79 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 4 490 000
 • Omkostningerkr 129 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 619 292
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 012
 • Soverom2
 • ArealP-rom 76 m²
 • Felleskostnaderkr 3 309
 • Tomt7 857.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  112 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000))

  129 292 (Omkostninger totalt)

  4 619 292 (Totalpris inkl. omkostninger)
AKTIV Laguneparken v/ Oliver Faraji har gleden av å presentere Steinsvikvegen 386 - En flott 3-roms leilighet med sentral beliggenhet og nydelig utsikt! Leiligheten ligger i byggets 2.etasje og inneholder: Gang (10,2 m²), bad/vaskerom (5,7 m²), toalett (1,8 m²), soverom (6,1 m²), soverom (11,7 m²), stue og kjøkken (37,8 m²), bod (3 m²). I tillegg disponerer man en ekstern bod på ca. 4,m². Kort oppsummert: - 2 soverom - Gangavstand til skole og barnehage - Balkong på 9,7 m² med nydelig utsikt - Kort gangavstand til bla. dagligvarebutikker, Lagunen Storsenter og kollektivtransport - Fast garasjeplass med elbillader - Heis - Gasspeis i stue - 1-stavs parkettgulv fra 2022 - Malt veggflater i 2022 - Slipt benkeplate på kjøkken i 2022 Velkommen til en hyggelig visning !

Steinsvikvegen 386 H0203, Vestland

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  2. etasje: 79 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 76 kvm Gang (10,2m²), bad/vaskerom (5,7m²), toalett (1,8m²), soverom (6,1m²), soverom (11,7m²), stue og kjøkken (37,8m²)
  Sekundærrom
  2. etasje: 3 kvm Bod  Tomt
  7857.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er felles for sameiet. Tomten er opparbeidet med adkomstveier, biloppstillingsplasser, grøntarealer og diverse beplantning.

  Beliggenhet
  Sameiet har en meget attraktiv og sentral beliggenhet i Steinsviken med gangavstand til blant annet dagligvarebutikker, kollektivtransport og flotte turløyper. Kiwi har du like ved, og for et større utvalg er det kort avstand til Lagunen Storsenter. Til sammen kan Lagunen nå skilte med over 180 ulike butikkonsepter bestående av spisesteder, matbutikker, spennende nisjebutikker og flotte kjedekonsepter. Her finner du et bredt utvalg av ulike butikker som dekker de fleste behov. Her er også SATS hvor du finner det nyeste og mest moderne innen trening. Her er også nærmeste bybanestopp. Jobber man på en av de store arbeidsplassene på Sandsli, Kokstad og Flesland bruker man bare minutter med bil, eller noen få stopp med bybanen. For den spreke og turglade er det flere muligheter i området som passer fint til både løpeturen og søndagsturen, eks. området rundt Siljustøl. Fana Golfklubb sin 18-hullsbane ligger også innenfor gangavstand. Det er ellers ca. 12 minutters kjøring til Bergen Sentrum og ca. 10 minutters kjøring til Flesland.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et område med tilsvarende bebyggelse.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i tre- og betongkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning og fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Byttet dimmer(lysbryter) i stuen. - Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Salto-lader installert på parkeringsplass i garasjeanlegg - Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Byttet gulv i 2022. - Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus, maur eller lignende? Det har vært observert rotter i/rundt garasjeanlegg. Kjenner ikke til skader eller problemer som følge av dette. Sameiet har avtale med selskap som forebygger dette. For ytterligere informasjon se vedlagt egenerklæringsskjema.

  Innhold
  Gulv: Badet og deler av gangen har flislagte gulv, resterende rom har 1-stavs parkettgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: Våtrom - Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Overflatene vil fungere slik de fremstod på befaringsdagen. Våtrom - Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Overflatene vil fungere slik de fremstod på befaringsdagen. Varmtvannsbereder: Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann.

  Innbo og løsøre
  Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det medfølger fast parkeringsplass med elbillader i felles garasjeanlegg. Ellers godt med gjesteparkering for besøkende til sameiet.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  112 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000))

  129 292 (Omkostninger totalt)

  4 619 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler i gangen og på badet, gasspeis i stuen, balansert ventilasjonsanlegg. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  8524

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  965522

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3475878

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Sameiebrøk
  80/3410

  Felleskostnader pr. mnd
  3309

  Felleskostnader inkluderer
  TV/bredbånd, garasje, felles bygningsforsikring, drift av sameiet

  Om sameiet
  Leiligheten er tilknyttet Sameiet Søråshagen som består av 42 seksjoner. Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling. Sameie: Sameiet Søråshagen, Orgnr: 998799694. Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Styreleder opplyser at sameiet nylig har økt felleskostnadene grunnet store utgifter, og at det er store muligheter for å øke de ytterligere i løpet av de neste årene. Inntekter: Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 1 481 760. Kostnader: Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 1 628 507. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak forsikring, drift & vedlikehold, konsulenthonorar og energi. Resultat: Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 141 718 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/119/36/39: 22.06.1926 - Dokumentnr: 900206 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:36
  Gjelder denne registerenheten med flere
  18.09.1928 - Dokumentnr: 900369 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:42
  Bestemmelse om vannrett
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:36
  Gjelder denne registerenheten med flere
  20.12.1932 - Dokumentnr: 905429 - Bestemmelse om veg Avståelse av fri grunn til utbedring av bygdeveiparsell
  Sørås- Steinsvikøren.
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:36
  Gjelder denne registerenheten med flere
  16.09.1959 - Dokumentnr: 305009 - Best. om vann/kloakkledn. Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:36
  Gjelder denne registerenheten med flere
  16.09.1959 - Dokumentnr: 305010 - Best. om vann/kloakkledn. Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:36
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.03.1963 - Dokumentnr: 301595 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:120 Bnr:23 Snr:1
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:120 Bnr:23 Snr:2
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:120 Bnr:23 Snr:3
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:120 Bnr:23 Snr:4
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:120 Bnr:23 Snr:5
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:120 Bnr:23 Snr:6
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:120 Bnr:23 Snr:7
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:120 Bnr:23 Snr:8
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:120 Bnr:23 Snr:9
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:120 Bnr:23 Snr:10
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:120 Bnr:23 Snr:11
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:120 Bnr:23 Snr:12
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:36
  Gjelder denne registerenheten med flere
  16.08.1984 - Dokumentnr: 22603 - Bestemmelse om vannledn. Med flere bestemmelser
  Rettighetshaver:Bergen kommune
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:36
  Gjelder denne registerenheten med flere
  08.06.2012 - Dokumentnr: 453216 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 39
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 80/3410


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 22.02.2013. Tiltakets art: Nybygg blokk/bygård/terrassehus

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei til eiendommen. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål ihht. reguleringsplan på grunnen. PlanID: 18240000 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 36 OG 40, STEINSVIKVEGEN 386, RÅHAUGEN BOLIGOMRÅDE Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 25.02.2008 Dekningsgrad: 100,0 % Reguleringsformål: Konsentrert småhusbebyggelse, felles lekearel, felles grøntareal, felles avkjørsel, felles parkeringsplass, annen veigrunn. Reguleringsplaner under grunnen: PlanID: 18240000 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 36 OG 40, STEINSVIKVEGEN 386, RÅHAUGEN BOLIGOMRÅDE Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 25.02.2008 Dekningsgrad: 12,4 % Reguleringsformål: Felles garasjeanlegg Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 69,0 % Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Vei støy - Rød sone Dekningsgrad: 31,0 % Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 70270000 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 10 BNR 59 MFL., VESTRE STORHEILIA Status: Planlegging igangsatt PlanID: 62000000 Plannavn: YTREBYGDA/FANA. GNR 119 MFL., ENDRING AV REGULERINGSPLAN E 39/RV 580 RÅDAL - SØRÅS Status: Endelig vedtatt arealplan PlanID: 61170000 Plannavn: YTREBYGDA. BYBANEN RÅDAL - FLESLAND Status: Endelig vedtatt arealplan PlanID: 60700000 Plannavn: FANA/YTREBYGDA. GNR 119, 120, RÅDAL SENTRUM/LAGUNEN Status: Endelig vedtatt arealplan PlanID: 30150000 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 3 OG 75, GNR 120 BNR 10, RÅ-SØRÅS Status: Endelig vedtatt arealplan PlanID: 8050000 Plannavn: YTREBYGDA. STEINSVIKVEGEN, ØSTRE DEL Status: Endelig vedtatt arealplan PlanID: 6440000 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 68, 215, 225, 220 OG 201, RÅ Status: Endelig vedtatt arealplan PlanID: 4700007 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 120 BNR 23, STEINSVIK Status: Endelig vedtatt arealplan PlanID: 4700006 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 120 BNR 102, STEINSVIKVEGEN 402 Status: Endelig vedtatt arealplan PlanID: 4700000 Plannavn: YTREBYGDA. NORDÅS OMRÅDE ØST Status: Endelig vedtatt arealplan PlanID: 3140000 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 120 BNR 1-4 MFL., SØRÅS Status: Endelig vedtatt arealplan Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom: 119/556 Bygningsnr: 9539298-1 Endring: Tilbygg Bygningstype: Eneboligm/hybel/sokkelleil. Status: Igangsettingstillatelse Dato: 13.01.2023 Eiendom: 119/66 Bygningsnr: 300286192-1 Endring: Påbygg Bygningstype: Andre småhus m/3boliger el fl Status: Igangsettingstillatelse Dato: 07.10.2020 Eiendom: 119/66 Bygningsnr: 300286192-2 Endring: Tilbygg Bygningstype: Andre småhus m/3 boliger el fl Status: Igangsettingstillatelse Dato: 14.10.2021 Andre opplysninger Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak. Konferer megler.

  Adgang til utleie
  Utleie er tillatt iht. vedtekter. Utleie av seksjonen skal meldes skriftlig til sameiets styre.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  112 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000))

  129 292 (Omkostninger totalt)

  4 619 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  129292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, markedsføringspakke kr 19 990,-, oppgjørshonorar kr 6 900,- og visninger kr 2 900, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 25 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 757,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev