aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Prost Refsums veg 8A!

RÆLINGEN Prost Refsums veg 8A

Pen & stilren 2-roms leilighet i sentralt og meget barnevennlig område - Garasjeplass - Perfekt førstegangskjøp!

 • kr 3 350 000
 • BRA 64 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 3 350 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 390 875
 • EierformAndel
 • Byggeår2 007
 • Soverom1
 • ArealP-rom 64 m²
 • Andel fellesgjeldkr 23 274
 • Felleskostnaderkr 3 746
 • Tomt9 180 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 350 000 (Prisantydning) 23 274 (Andel av fellesgjeld)   3 373 274 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 390 875 (Totalpris inkl. omkostninger)
Aktiv Eiendomsmegling ved Solveig Granlund har gleden av å presentere en stilren og pen 2-roms leilighet i Rælingen kommune. Boligen ligger sentralt i et attraktivt og veletablert område, med nærhet til skoler og barnehager. Leiligheten ligger i byggets underetasje og inneholder entré, kjøkken, stue, baderom m/walk-in garderobe, 1 soverom og et innredet rom som benyttes som sovealkove. Boligen har markterrasse og disponerer plass i felles garasjerekke. Området er utpreget barnevennlig og attraktivt med kort vei til både skoler, barnehager, servicetilbud og kollektivt. Det er kort vei til Marikollen idrettspark med svømmehall, alpinbakke, lysløype og fotballbaner. Kun 3 minutter til nærmeste busstopp og ellers kort vei til Lillestrøm stasjon med hyppige avganger Vel møtt til visning!

Prost Refsums veg 8A, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  -1. underetasje: 64 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 64 kvm u.etg.: Entré, kjøkken, stue, bad, omkledningsrom, soverom og sovealkove  Tomt
  9180m²

  Beskrivelse av tomt
  Pent opparbeidet felles tomt. Hyggelige utearealer. Gressplen, hekk, lekestativ for barna. Andelseier er selv ansvarlig for vedlikehold av hageparsellen utenfor terrasseplattingen. Vedlikeholdet gjelder plenklipping, hekkeklipping, vedlikehold av platting osv., i henhold til husordensreglene. Borettslaget har plenklipper og kantklipper som beboerne kan låne.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et veletablert og barnevennlig område i Rælingen kommune. Området har svært gode solforhold og fantastisk utsikt fra fellesområder. Området er svært rolig og barnevennlig med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av servicetilbud og fasiliteter. Det er kort vei inn til Lillestrøm sentrum, jernbanestasjonen og populære Strømmen Storsenter. Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi, Joker, Coop Extra og Rema 1000. Skal du storhandle, tar du turen inn til Lillestrøm. Her finnes det hyggelige, lokale nisjebutikker i kombinasjon med kjøpesentre. Her ligger alt til rette for en hyggelig handleopplevelse for store og små. Det er også kort vei til Strømmen Storsenter. Senteret har over 200 butikker, og er et av landets største og fremste. Her finner du "alt" du trenger til hverdagen. Det er kort vei til Marikollen idrettspark med svømmehall, alpinbakke, lysløyper og skøytebane. De senere årene er det foretatt store utbedringer av anlegget. Anlegget har gode parkeringsmuligheter og er et gunstig utgangspunkt for turer innover marka med gode tur- og rekreasjonsmuligheter. Boligen har nærhet til offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Hagastubakken som ligger i gangavstand fra boligen. Herfra går linje 310 og 330. Orderud bussholdeplass ved Nedre Rælingsvei er også innen rekkevidde. Herfra går det raskt inn til sentrum av Lillestrøm. Med bil bruker du ca. 6 minutter til Lillestrøm, ca. 6 min til Strømmen, ca. 32 min til Oslo lufthavn og 27 min til Oslo S. Slenger du deg på sykkelen bruker du ca. 6-7 minutter inn til togstasjonen, og tar du bena fatt bruker du ca. 15 minutter dit. Ved Lillestrøm stasjon er det lokaltog til Oslo og flytog til Oslo Lufthavn Gardermoen med hyppige avganger. Herfra er du 10 minutter fra "resten av verden". Boligen har nærhet til skoler og barnehager. Nærmeste barneskole er Rud skole og det er kort vei til Marikollen ungdomsskole. Det er ca. 2 km til Rælingen videregående skole og ca. 3,2 km til Strømmen videregående skole. Det er flere kommunale og private barnehager i nærområdet.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Byggemåte
  Utvendig: Flermannsbolig med tekket saltak. Yttervegger i reisverk bekledd med panel. Etasjeskillere i trebjelkelag og støpt såle mot grunn. Bygget er fundamentert til antatt faste masser. Innvendig: Vegger: Malte flater. Fliser på bad. Gulv: Ny parkett og laminat i 2019 foruten 1 soverom. Fliser på bad Himlinger: Malte flater på innvendige takoverflater. Etasjeskille mot grunn i betong.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? - Det er sprekker i fliser på gulv baderom. Tak på bad ble skiftet i 2022 i forbindelse med vannlekkasje i etasjen over. Utbedret via borettslagets husforsikring. I 2021 var det tett avløp på borettslagets avløpsledning ute som førte til tilbakeslag på baderom i to leiligheter i borettslaget. Denne leiligheten var en av leilighetene. Utbedring utført av forsikringsselskap. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, av faglært i regi av Fremtind forsikring. Det ble skiftet tak på baderom i forbindelse med lekkasje i leiligheten ovenfor. Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? - I 2021 var det tett avløp på borettslagets avløpsledning ute som førte til tilbakeslag på baderom i to leiligheter i borettslaget. Denne leiligheten var en av leilighetene. Utbedring utført av forsikringsselskap. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? - Har observert enkelte tilfeller av sølvkre eller skjeggkre i leiligheten. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Montert ekstra el-kontakt på soverom og en utekontakt. Begge deler er utført av en bekjent som er faglært elektriker. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger)? - Det har vært tilfeller av sølvkre/skjeggkre i noen leiligheter Tilleggskommentar - Gulv i stue/gang/kjøkken og varmtvannsbereder ble byttet i 2019 i forbindelse vannlekkasje. Arbeidet ble utført på borettslagets forsikring, den gang Gjensidige forsikring.

  Innhold
  ENTRÉ Det første som møter deg når du kommer inn i leiligheten er en lysmalt og hyggelig entré. Entréen har meget god plass til både garderobeskap og annen oppbevaring til sko og yttertøy. Leiligheten disponerer i tillegg en utvendig lagringsbod, som har direkte adkomst fra venstre for ytterdøren. Perfekt til oppbevaring av tøy og annet fritidsutstyr. Fra entrèen følger praktisk adkomst til leilighetens bad/walk-in. KJØKKEN Leilighetens kjøkken er lyst og tidløst, og har rikelig med skapplass. Klassisk og stilren kjøkkeninnredning fra Blum med hvite, slette fronter, kitchenboard mellom benk og overskap. Integrerte hvitevarer og nyere benkebereder fra 2018/2019. På kjøkkenet har du også plass til spisegruppe, noe som skaper en større privat følelse, til tross for åpen løsning. Kjøkkenet har stemningfulle downlights, som også følger stuen. STUE Stuen ligger i åpen løsning til leilighetens kjøkken, og er lys og åpen. Her har du god plass til sofagruppe og annen møblering. Stuen har peisovn, som er perfekt på kalde vinterdager! Du har store vindusflater, og rikelig med dagslys, Fra stuen følger utgang til en flott og privat markterrasse med hageflekk, som har godt med plass til møblering. BAD/WALK-IN Boligens bad er flislagt i lyse og tidløse fliser på gulv og på vegger. Badet har helservant på skuffeinnredning, høyskap, speil med belysning, stående klosett samt dusjnisje med vegger av glassbyggerstein. Det er opplegg for vaskemaskin. Fra badet følger et meget praktisk oppbevaringsrom, som i dag er innredet som walk-in-closet. Her sparer du soverommet for mye oppbevaring! SOVEROM Boligens soverom er lyst og trivelig og har god plass til dobbeltseng. Ved behov, er det i tillegg plass til for eksempel ekstra klesskap eller kommode. Soverommet har kontorhjørne og rikelig med hyggelig dagslys. SOVEALKOVE Fra kjøkkenet har leiligheten ett ekstra rom, som i dag er innredet som sovealkove. Alkoven er på grunn av manglende vindu, ikke godkjent som soverom, men du har mange muligheter! Her kan du for eksempel innrede hjemmekontor, hobbyrom, treningsrom eller kanskje har du behov for ekstra oppbevaring? Her er mulighetene mange, og kun fantasien setter grenser.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   TG2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Innvendig > Overflater Innvendig > Radon Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad Våtrom > Overflater Gulv > Bad Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Borettslaget har avtale med Telia når det gjelder tv

  Parkering
  Leiligheten disponerer én plass i felles garasjeanlegg.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 350 000 (Prisantydning) 23 274 (Andel av fellesgjeld)   3 373 274 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 390 875 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming, samt vedfyring i stue.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  606344

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2182839

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Innboforsikring Strøm Internett Normalt vedlikehold Listen er ikke uttømmende.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  20

  Part.obl.nr.
  991012486

  Felleskostnader pr. mnd.
  3746

  Andel fellesgjeld
  23274

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Avdrag fellesgjeld
  165

  Rentekostnad fellesgjeld
  79

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Hagastua Borettslag

  Borettslagets org.nr
  991012486

  Om borettslaget
  Borettslaget har tatt opp lån på kr 550 000 for rehabilitering av balkonger. Borettslaget har inngått avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Innkrevde à kontobeløp til betjening av fellesgjelden avregnes i ettertid mot reelle lånekostnader. Ved eierskifte kan det dermed komme et avregningskrav i ettertid. Andelseiere kan innbetale hele eller deler (minimum kr 50.000,-) av sin fellesgjeld 4 ganger pr. år - pr. 30/3, 30/6, 30/9 og 30/12 med virkning på felleskostnadene fra påfølgende måned. OBS Særskilt avtale må inngås med borettslaget v/BORI før eventuell nedbetaling finner sted.

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Det er bekreftet at ingen medlemmer har meldt forkjøpsrett i forbindelse med utlysning av forkjøpsrett. I hht Lov om borettslag § 4-15 (1) så er denne utlysningen gyldig i 3 måneder, blir boligen solgt etter denne fristen, må forkjøpsretten utlyses på nytt for våre medlemmer.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Långiver: Nordea Bank ABP Type: Annuitetslån Rente: 4,20% Restgjeld pr. 01.10.22: 720 880 Terminer pr. år: 4 Lånets løpetid: 02.06.22 - 30.06.32 Långiver: Nordea Bank ABP Type: Annuitetslån (IN) Rente: 4,20% Restgjeld pr. 01.01.23: 6 306 049 Terminer pr. år: 4 Lånets løpetid: 11.11.09 - 30.03.38

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning som dekker tap av felleskostnader.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Fremtind Forsikring AS

  Polisenummer felles forsikring
  20829062

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt iht. borettslagets husordensregler. Pkt. 4 «Det er tillatt å holde hund og katt så lenge disse ikke er til sjenanse for beboerne.»

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Heftelser i eiendomsrett: 1955/102670-1/8 04.06.1955 BESTEMMELSE OM GJERDE RETTIGHETSHAVER: KNR: 3027 GNR: 103 BNR: 6 Bestemmelse om kloakkledning Med flere bestemmelser Bestemmelse om veg 1975/100428-1/8 23.01.1975 BESTEMMELSE OM VEG RETTIGHETSHAVER: KNR: 0228 GNR: 103 BNR: 294 1990/15379-1/8 29.11.1990 ERKLÆRING/AVTALE RETTIGHETSHAVER: KNR: 0228 GNR: 104 BNR: 310 FNR: 0 SNR: 2 Bestemmelse om bebyggelse for garasje m/tilbygg i en avstand av 1.3 m fra felles grense. 2007/987365-3/200 30.11.2007 FELLES PANTEDOK BOR.INNSK Beløp: NOK 17 097 000 Panthaver: BRL. AND.EIERE I FELLESSKAP, JF LOV OM BRL §2-11 LØPENR: 7966417 2007/987365-4/200 30.11.2007 ** PRIORITETSBESTEMMELSE VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2007/987360-1 2022/281338-1/200 11.03.2022 21:00 ** PRIORITETSBESTEMMELSE VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2022/56469-1 2020/3300600-1/200 09.11.2020 21:00 BESTEMMELSE OM ELEKTRISKE LEDNINGER/KABLER Rettighetshaver: ELVIA AS ORG.NR: 980 489 698 Bestemmelse om stedsevarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse Bestemmelse om transport og ferdsel Bestemmelse om byggeforbud og beplantning 2021/1315586-1/200 20.10.2021 19:19 PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 550 000 Panthaver: NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE ORG.NR: 920 058 817 ELEKTRONISK INNSENDT 2022/86834-1/200 24.01.2022 21:00 ** PRIORITETSBESTEMMELSE VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2022/56469-1 2022/56469-1/200 14.01.2022 18:53 PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 39 923 000 Panthaver: NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE ORG.NR: 920 058 817 ELEKTRONISK INNSENDT 2022/531882-1/200 18.05.2022 11:09 PANTEDOKUMENT Gårdsnummer 103, Bruksnummer 85 i 3027 RÆLINGEN kommune Utskrift fra eiendomsregisteret foretatt 08.03.2023 15:23 ? Sist oppdatert 08.03.2023 15:21 Utskriften er levert av: Ambita as, Postboks 2923 Solli, 0230 Oslo. (Org.nr. 945 811 714) Side 2 av 3 Beløp: NOK 200 000 Panthaver: NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE ORG.NR: 920 058 817 ELEKTRONISK INNSENDT

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har offentlig vann og avløp. Eiendommen ligger til offentlig vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er avsatt i kommuneplanen og regulert til boligbebyggelse.

  Adgang til utleie
  -2 Bruksoverlating (1) Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre. (2) Med styrets godkjenning kan andelseierne overlate bruken av hele boligen dersom: - andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år - andelseieren er en juridisk person - andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner - et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen - det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Har laget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til laget, skal brukeren regnes som godkjent. (3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre 313 Vedtekter i samsvar med vedtak på stiftelsesmøtet 27. februar 2007 - Hagastua Borettslag 4 uten godkjenning. (3) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

  Legalpant
  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 350 000 (Prisantydning) 23 274 (Andel av fellesgjeld)   3 373 274 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 390 875 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Provisjon 42 500,- Tilrettelegging 16 000,- Markedsføringspakke 20 000,- Oppgjør 6 500,- Utlegg: 4 100,-

Solveig Granlund

Megler

Solveig Granlund

95 15 19 83

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev