aktiv-eiendomsmegling
01Fasade_24.jpg

RAKKESTAD Lyngrabben 6 d

Rakkestad - Praktisk og moderne leilighet med alt på et plan. Stor solrik terrasse. Oppusset i 2016.

 • kr 2 300 000
 • BRA 61 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 300 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 300 000
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 983
 • Soverom2
 • ArealP-rom 56 m²
 • Felleskostnaderkr -
 • Tomt -
 • Eierform tomt -
 • 2 300 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 300 000,00))   70 542,- (Omkostninger totalt)   2 370 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi har gleden av å presentere denne praktiske og koselige leiligheten på et plan. Meget attraktiv beliggenhet. Andel av felles tomt. Innhold: 1. etg.: Entré, 2 soverom, stue/kjøkken med utgang til stor solrik terrasse, bad, vaskerom, bod. Leiligheten er pusset opp i 2016, og gir et meget bra helhetsinntrykk. Beliggenhet: Leiligheten ligger på Lyngbyfeltet, som er et etablert og populært boligområde like sydøst for Rakkestad sentrum. Område er barnevennlig og uten særlig gjennomgangstrafikk. Består vesentlig av etablert boligbebyggelse beliggende i nær tilknytning til landbruksarealer. Det ligger flere barnehager rett i nærheten. Gangavstand til skoler, idrettsplass, butikker, post og Rakkestad sentrum hvor det er bank, offentlige kontorer, ytterligere forretninger, etc. Ca. 1,5 km. t

Lyngrabben 6 d, Viken

 • Tomt
  nullm²

  Beskrivelse av tomt
  Felles festet tomt på 1213 m2, ifølge Norges Eiendommer. Tomten er opparbeidet med plenarealer, naturlig vegetasjon og vintergrønt. Belegningsstein i gårdsplassen.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger på Lyngbyfeltet, som er et etablert og populært boligområde like sydøst for Rakkestad sentrum. Område er barnevennlig og uten særlig gjennomgangstrafikk. Består vesentlig av etablert boligbebyggelse beliggende i nær tilknytning til landbruksarealer. Det ligger flere barnehager rett i nærheten. Det er gangavstand til skoler, idrettsplass, butikker, post og Rakkestad sentrum hvor det er bank, offentlige kontorer, ytterligere forretninger, etc. Avstanden til Rakkestad handelssentrum er ca. 1,5 km.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Rekkehusleilighet med alt på en flate oppført i 1980 og pusset opp innvendig i 2016 på 56 m2 Primær-rom. Utebod på ca. 5 m2. Andel av vertikaldelt og seksjonert 6-mannsbolig.

  Byggemåte
  Taktekking: Taket er tekket med betongtakstein. TG 2: Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Nedløp og beslag: Beslag, nedløp og takrenner i overflatebehandlet stål. TG 2: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak i nær fremtid. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Snøfangere må monteres for å tilfredsstille dagens krav. Veggkonstruksjon: Isolerte bindingsverksvegger utvendig kledd med stående panel. TG 2: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Takkonstruksjon/Loft: Bærekonstruksjon i taket er i treverk. Saltak takform. Åpen himling. TG 2: Grunnet alder. Vinduer: Karmer og rammer i treverk med 2- lags isolerglass. TG 2: Slærk i vridere. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Må strammes. Dører: Hvit ytterdør med glass. Verandadør med 2- lags isolerglass. TG 2: Dør går tregt. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Veranda i treverk på ca. 26 m2. Utvendige trapper: Betongtrapp med smijerns rekkverk. TG 2: Grunnet alder og skjevheter Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Trappen må påregnes å oppgraderes. Etasjeskille/gulv mot grunn: Støpt betongplate med isolasjon og fuktsperre mot grunnen. Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. TG 2: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon. TG 2: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak : Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Ventilasjonsløsningen må utbedres. Grunnmur og fundamenter: Ringmur i betong.

  Innhold
  1. etg.: Entré, 2 soverom, stue/kjøkken, bad, vaskerom , bod.

  Standard
  Bad: Alder 2016. Vegger med badromspanel og himling med takessplater. Gulv med fliser. Fall frem til dusjkabinettet er ca. 0,5 cm. Varmekabler. Bryter til varmekabler er løs. Servant på skap med hvite glatte fronter. Speil med lys. Vegghengt wc. Dusjkabinett. Ventilasjon: Det er ingen ventilering. TG 2: Rommet har ingen ventilasjon. Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres. Avtrekksystemet må utbedres. Vaskerom: Vegger med baderomspanel og himling med takessplater. Alder 2016. Opplegg for vaskemaskin. Overflater Gulv: Gulv med fliser. Begrenset med fall til sluket. Varmekabler. TG 2: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Tiltak: Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Sluk, membran og tettesjikt: Plastsluk. Antatt smøremembran. TG 2: Tettesjiktet rundt sluket (klemring) er ikke utført fagmessig. Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Tiltak: Det bør vurderes om lokal utbedring er mulig. Innhent dokumentasjon, om mulig. Ventilasjon: Kun ventil i vindu. TG 2: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Tiltak: Bedre ventilering må etableres. Kjøkken: Alder 2016. Innredning i L- form med lyse profilerte fronter. Laminerte benkeplater. Vask/skyllekum. Integrerte hvitevarer. Kitchenboardplater mellom benkeplater og overskap. Ingen waterguard. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. TG 2: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Tiltak: Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Fuktskade på skuffefront under vasken. Elektrisk anlegg: Automatsikringer.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  På egen gårdsplass.

  Radonmåling
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. TG 2: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 300 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 300 000,00))   70 542,- (Omkostninger totalt)   2 370 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter og gebyrer utgjør for 2022 totalt kr. 21269,- pr. år. I dette inngår bl.a. avgift for vann, avløp, renovasjon og feiing. Beløpet er fordelt på fire terminer. Vannavgift etter måler. Eiendomsskatten er på kr. 4.320 og festeavgiften på kr. 2.761,- som inngår i ovenstående sum. Vannmåleren ble lest av til 402 m3 31.12.21, og det betales et forskudd på 126 m3 i 2022.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3016/6/1/3/273: 10.02.1983 - Dokumentnr: 301077 - Festekontrakt - vilkår Gjelder framfeste
  Festetid: 80 år
  FRAMFESTEKONTRAKT
  ÅRLIG AVGIFT NOK 437
  BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
  BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
  BESTEMMELSE OM VILKÅR FOR SLETTELSE AV LEIEKONTRAKT
  BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
  Overført fra: Knr:3016 Gnr:6 Bnr:1 Fnr:273 F1
  Gjelder denne registerenheten med flere
  01.06.2022 - Dokumentnr: 587788 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Gjelder framfeste
  Rettighetshaver: Advokatfirmaet Lex AS
  Org.nr: 996 357 503
  Gjelder denne registerenheten med flere
  30.06.2022 - Dokumentnr: 713453 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Gjelder framfeste
  Rettighetshaver: Dnb Bank Asa
  Org.nr: 984 851 006
  Gjelder denne registerenheten med flere
  01.12.1977 - Dokumentnr: 309922 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste
  Festetid: 80 år
  ÅRLIG AVGIFT NOK 7,891
  BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
  Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
  Overført fra: Knr:3016 Gnr:6 Bnr:1 Fnr:273 F
  Gjelder denne registerenheten med flere
  10.02.1983 - Dokumentnr: 301077 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste
  Festetid: 80 år
  FRAMFESTEKONTRAKT
  ÅRLIG AVGIFT NOK 437
  BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
  BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
  BESTEMMELSE OM VILKÅR FOR SLETTELSE AV LEIEKONTRAKT
  BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
  Gjelder denne registerenheten med flere
  06.11.2015 - Dokumentnr: 1037565 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 3
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 1/5


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.

  Vei, vann og avløp
  Vei, offentlig. Vann/avløp: Offentlig nett via privat fordelingsnett..

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplan: Uregulert. Kommuneplan: Boligformål Periode: 2011 - 2022. Reguleringsplaner under arbeid: Nei.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 300 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 300 000,00))   70 542,- (Omkostninger totalt)   2 370 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fast vederlag tilsvarende kr. 43 750 for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr for hele prosjektet.  ,- oppgjørshonorar kr  0,- og visninger kr  0, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 43 750,- ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale.Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket avtalte utlegg..  Alle beløp er inkl. mva. 

Dokumenter

Tone Johnsrud

Megler

Tone Johnsrud

90 77 53 46

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev