aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Reinsvollvegen 119!
Velkommen til Reinsvollvegen 119!

RAUFOSS Reinsvollvegen 119

Innholdsrik enebolig over 2 etasjer med godkjent utleiedel - 2 kjøkken - 2 bad - 4 soverom - garasje - romslig tomt.

 • kr 3 450 000
 • BRA 203 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 3 450 000
 • Omkostningerkr 103 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 553 292
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1966
 • Soverom4
 • ArealP-rom 179 m²
 • Tomt1 505 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 3 450 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 86 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 450 000,00))   103 292,- (Omkostninger totalt)   3 553 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.jpg
Lys og koselig enebolig med romslig tomt. Smakfullt kjøkken med integrerte hvitevarer. Fin plass til spisestuemøblement i tilknytning til kjøkkenet. Praktisk kjøkkendel også som del av spisestuen. Inneholder 3 soverom, 2 delt kjøkken, stor lys stue og bad samt innredet rom og bodrom i kjeller i hoveddelen. Underetasjen har egen godkjent utleiedel innredet med nytt kjøkken, stue, soverom, bad og egen inngang. Varmekabler alle gulv unntatt sov. Fin hage opparbeidet med plen og masse beplantning. Godt skjermet for innsyn mot gangveg med støygjerde. Hyggelige uteplasser. Garasje på eiendommen. Det er 3 km til Raufoss sentrum og togstasjon, skoler, barnehager. Kort veg til fine turmuligheter. Denne boligen er dobbeltboligforsikret til fordel for kjøper, ring megler for spørsmål.
Velkommen inn!

Reinsvollvegen 119, Innlandet

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 203 kvm Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport. Utvendig inntilliggende boder i 1. etasje og kjeller er medtatt i det oppmålte arealet.
  Primærrom
  1. etasje: 179 kvm P-rom inneholder: 1. etasje: Kjøkken, stue, 3 soverom, bad, trapperom, gang og entré. Kjeller/ underetasje: Stue/ kjøkken, soverom, bad og trapperom/ gang.  Tomt
  1505m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er flat/skrånende og er meget variert og rikt beplantet med plen, prydbusker, skogstrær og stauder. Deler av tomten er noe naturtomt. Brostein og platting ved inngang/garasje. Gruset parkeringsplass. Støygjerde mot gangveg/hovedveg. Fin hage med hyggelige og usjenerte uteplasser. Tomtestørrelse er oppgitt iht målebrev fra 1993. Areal: 1505,5 m2. Løsmassetype: Morenemateriale, sammenhengende dekke, stedvis med stor mektighet. Infiltrasjonsegenskap: Middels egnet. Grunnvann: Begrenset grunnvannspotensial. Mulig marin leire: Liten. Landskapstype: Grunne daler i ås- og fjellandskap under skoggrensen med tett bebyggelse. Eiendommen ble etablert: 10.06.1965. Bruksnavn: HEIMLY.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et forholdsvis usjenert boligområde langs gamle rv 4, ca. 3 km sør for Raufoss sentrum med barnehager, skoler på alle trinn og et godt utvalg av servicetilbud. I sentrum av Raufoss finner man dagligvare, diverse forretninger, Amfi kjøpesenter, apotek, vinmonopol, frisør, blomster og bensinstasjon. Det er 2,5 km til både Reinsvoll-/ og Raufoss togstasjon. Med gratis parkering. Så denne store tomten ligger sentralt til selv om den ikke ligger i sentrum. Gangavstand til skoler gjør hybel attraktiv for utleie. Selv om toget går på den ene siden er det lite lyd fra toget ifølge selger. Og mot vegen er det støyskjerm før gangvegen. For barnefamilier er det trygg gangveg begge veger både til Raufoss og til Reinsvoll. Fine friluftsmuligheter i området med store skogsområder i umiddelbar nærhet, samt kort avstand til en rekke turstier og skiløyper som gir rekreasjon på helårsbasis. For den aktivitetslystne er det mye å ta seg til. Raufoss Idrettslag har tilbud innen fotball, håndball, langrenn, friidrett, skihopp, orientering m.m. Idrettsanlegget og Lønnberget Hoppsenter ligger ca. 3 km unna. Totenbadet, kjent som Raufoss badeland, er et populært rekreasjonstilbud for liten og stor med bl.a. flotte bassenger, sklier, varmebasseng og kulp. Ca 2 km til Rema 1000 på Raufoss og Kiwi på Reinsvoll. Ønsker du ytterligere servicetilbud har sentrum og Amfi Raufoss et variert utvalg. Det er ellers ca. ett kvarters kjøring til CC på Gjøvik med 85 butikker og flere hyggelige spisesteder. Kollektivtilbudet i området består av buss og tog. Det er gode bussforbindelse via Ringruta og enkelt å komme seg til togstasjonen. For golfentusiaster er det ca 10 km til Gjøvik og Toten golfklubb på Sillongen. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

  Adkomst
  Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

  Bebyggelse
  Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 157177990 - Enebolig (111) - 1 boenhet - Bygningsnr. 157178008 - Garasjeuthus anneks til bolig (181) Dette avviker noe fra nylige oppmålinger i boligen gjort av takstmann iht vedlagte tilstandsrapport. Det er boligbebyggelse i området rundt.

  Byggemåte
  Boligen er fra ca. 1966. Tilbygget mot sør i ca. 1977. Normal standard og god planløsning. Gulv støpt på grunn. Grunnmur i sparesteinsbetong. Yttervegg i trekonstruksjon. Stående utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Etasjeskiller i betong og trekonstruksjoner. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer med 2- lags isolerglass og med 1+1 lags glass. Ytterdører og balkongdør i tre med 2-lags isolerglass. Garasje fundamentert på støpt ringmur og punktfundamenteringer på terrenget. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Stedvis bjelkelag i trekonstruksjoner. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer med 1-lag glass. Ytterdør i tre. Leddport av metall med garasjeportåpner. Innlagt strøm. Bygget har enkel standard. Iht. tilstandsrapport datert 07.09.2023 av Sindre Illøkken Eriksen. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt. 2: Nytt bad i utleiedel kjeller i 2020. Firma satte opp våtromsplater. Fliser på bad ble lagt som egeninnsats. Utført av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. LS Bygg og Service AS. Pkt. 2.1: Smøremembran. Pkt. 2.2: Har dokumentasjon. Pkt. 5: Vann på gulv i utvendig kjellerbod. Pkt. 8: Svikt i gulv i tilbygg. Pkt. 9: Muselort på loftet. Bunnsville i yttervegg tilbygg er skiftet på grunn av råte. Pkt. 11: Byttet innmat i eksisterende sikringsskap og videreført til nytt sikringsskap i utleiedel. Nytt inntak til 3 fase utført av Eidsiva. Utført kun av faglært. Raufoss elektro. Pkt. 12: Raufoss elektro fant jordfeil utenfor bolig hvor melding ble sendt til rette instans. Pkt. 16: Lakkert tak og beslått vindskier. Utført av faglært. Johansen tak og fasade. Pkt. 17: Laget utleiedel (hybelleilighet) i kjeller i 2020. Pkt. 17.1: Har dokumentasjon. Pkt. 18: Søkt bruksendring i kjeller for utleie. Pkt. 18.1: Godkjent av V.Toten kommune 2021. Pkt. 21: Radonmåling ble gjort før oppstart for bruksendring kjeller. Pkt. 21.1: År 2019. Verdi 980 +/- 130. Pkt. 24: Bruksrett privat vei. Tilleggskommentar fra selger: Det er utført radontiltak i forbindelse med nytt gulv i utleiedel, det vil si radonsperre, radonbrønn og mekanisk utlufting.

  Innhold
  VELKOMMEN TIL REINSVOLLVEGEN 119! - en lys og tiltalende enebolig med romslig tomt i utkanten av Raufoss sentrum. Bolig over en etasje med kjeller/underetasje, som inneholder: 1. etasje: Kjøkken, stue, 3 soverom, bad, trapperom, gang og entré, samt bod og utvendig bod. Terrasseplatting mot nord mellom bolig og garasje. Terrasse mot vest med adkomst fra stue. Kjeller/ underetasje: Stue/ kjøkken, soverom, bad og trapperom/ gang, samt teknisk rom, boder og utvendig bod. Garasje med en biloppstillingsplass.

  Standard
  Denne innbydende eneboligen har beliggenhet langs Reinsvollvegen, kun ca. 3 km fra Raufoss sentrum. Med sin landlige beliggenhet tilbyr denne eiendommen en harmonisk blanding av komfort og natur. Boligen har et smakfullt delt kjøkken, med den ene delen integrert som en del av spisestuen. Den åpne planløsningen mellom spisestuen og stuen skaper en luftig og innbydende atmosfære. Store vindusflater gir rikelig med naturlig lys, og det lyse og nøytrale fargevalget skaper en avslappende atmosfære. En stemningsfull peisovn i stuen sørger for ekstra varme og hygge på kjølige kvelder, mens utgangen til den overbygde verandaen lar deg nyte den vakre naturen utenfor. I tillegg til hovedetasjen har eiendommen en innredet underetasje som fungerer som en egen leilighet/ praktikantdel, noe som gir muligheter for gjestebolig eller ekstra plass til familie og venner. Uteområdet har en pent opparbeidet uteplass og en romslig hage med plen og variert beplantning. Garasjen gir praktisk lagringsplass for bilen og verktøy. KJØKKEN: Kjøkkeninnredning 1. etasje: Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Integrert komfyr, koketopp, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr. Kjøkkeninnredning underetasje: Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Plass til frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Komfyrvakt. Kjøkkenventilator er montert over komfyr. BAD/ VASKEROM: Bad 1. etasje: Våtrommet er oppgradert i 1990. Belegg på gulvet. Panel på vegger. Malte glatte flater i himling. Servant med underskap. Dusjkabinett. Gulvmontert wc. Opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv. Mekanisk avtrekk. Bad underetasje: Våtrommet er oppgradert i 2020. Fliser på gulvet. Baderomsplater på vegger. Malte glatte flater i himling. Servant med underskap. Dusjkabinett. Vegghengt wc. Opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv. Mekanisk avtrekk. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater er i hovedsak preget av: Himlinger: Himlingsplater. Malte glatte flater. Formpresset panel. Vegger: Malt strie. Panel. Panelplater. Baderomsplater. Malte glatte flater. Malt puss/mur/betong. Gulv: Parkett. Laminat. Heltregulv. Fliser. Betonggulv. Belegg. Støpt trapp. Formpressede innerdører. Lette/glatte innerdører. Profilerte tredører. Glassfelt i enkelte dører. DIVERSE UTSTYR: Ventilasjon består av naturlig og mekanisk ventilasjon. El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Varmepumpe er plassert i stue. Varmtvannsbereder på ca. 300 liter fra 2009 er plassert i bod i kjeller. Fiber.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Det er integrerte hvitevarer i kjøkken i hoveddelen som medfølger i salget. En lampe over stuebordet (montert med sukkerbit, samt lampe over spisestuebord, selvlaget vegghylle i TV stua og et frittstående kjøleskap vil selger ta med seg. Hvitevarer i utleiedel tilhører leietager og medfølger ikke i salget.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Bygningen er 57 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til et nytt bygg. Jeg anbefaler at kjøper setter opp en vedlikeholdsplan for boligen. Det vil si et system for planlegging og gjennomføring av vedlikehold og oppgradering nå og fremover i tid. Bygningens alder tilsier at det ved en ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler utover det beskrevne i rapporten. Ved kjøp av eiendom kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, vegger, vinduer osv. vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. 2017 Modernisering - Montert nytt ildsted. Utført av firma. 2018 Modernisering - Skiftet vinduer på to soverom. Utført av firma. 2018 Modernisering - Ny kjøkkeninnredning i 1. etasje. Egeninnsats. 2019 Modernisering -Utført tiltak mot radon i hybelen. Utført av firma og som egeninnsats. 2020 Modernisering -Malt og kontrollert taktekkingen. Egeninnsats. 2020 Modernisering -Skiftet enkelte panelbord og malt utvendig kledning. Egeninnsats. 2020 Modernisering -Etablert hybel med nytt kjøkken og nytt bad. Utført som egeninnsats og av firma. 2023 Modernisering - Installert ny varmepumpe. Utført av firma. Selger har utbedret noen av TG punktene etter at taksten ble foretatt: 1. Installert 2 stk Brannvarslere. En i første etg, og en i hybelen som er tilkoblet strøm, i tillegg til de seriekoblede på batteri. 2. Laget rekkverk på ute-trapp. 3. Utbedret nedløp/drenering slik at det leder ut i fra krypkjeller. Dette vil redusere risikoen for overflate vann i redskapsbod/krypkjeller. 4. Avløpsledning er byttet 2020 helt ut til kum ute. Dette ble gjort i forbindelse med nytt gulv i kjeller. 5. Det er installert enveisventil på avløpsledninger. Dette er gjort for å hindre lukt fordi denne var plassert i samme takhatt som ventil til bad. Dette er en tilfredsstillende løsning ifølge Gjøvik varme og sanitær AS. 6. Fall til sluk på badene er i følge selger tilfredsstillende. Feilen kan ha blitt på grunnlag av at det er oversett at gulvene er delt inn i soner. 7. Sisterne på bad i kjeller er korrekt installert ifølge selger. Det er membran i hele hulrommet der sisterne er montert. Utført av Gjøvik varme og sanitær AS. Det er ikke montert spikerslag for baderomsplatene ned mot gulvet. Dette er gjort for at eventuell lekkasje skal rende ut på gulvet. 8. Varmepumpen er ny i år 2023 og har ti års garanti. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Utvendig > Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Innvendig > Rom Under Terreng: Det er konstatert høyt fuktnivå og synlig skade i vegg. Innvendig utforede vegger og oppforede gulv under terreng er å betrakte som risikokonstruksjoner, det vil si konstruksjoner som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep. Hulltaking og fuktmåling ble foretatt, jeg målte forhøyede verdier i bunnsvill på utforede vegger. Målingene som er gjort er å betrakte som stikkprøver og sier bare noe om tilstanden i nærheten til området der målingen er utført. Plast i yttervegger mot terreng, dette er ikke i henhold til dagens anbefaling pga. stor risiko for skader. Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. Konstruksjonen må sikres så det ikke oppstår fuktpåkjenning. Da drenering ikke er oppgradert siden byggeåret er det viktig å følge med på konstruksjonene. Estimat for kostnad er kun vurdert ut fra at ytterligere undersøkelser må foretas- det kan ikke utelukkes at man må påregne høyere kostnader for å utbedre fuktpåkjenningen. Innvendig > Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Enkelt våtrom som ikke tilfredsstiller dagens krav og må brukes deretter. Det er ikke etablert membran/tettesjikt på vegger, vannsøl må derfor unngås. Fall er ikke tilfredsstillende. Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt vinduet. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblet. Anlegg som oppfyller reglene for FG-godkjente alarmanlegg for boliger med røykdeteksjon, tilfredsstiller krav til røykvarslere tilkoblet strømnettet. For eneboliger, to- til firemannsboliger, rekkehus, kjedehus og fritidsbolig med én boenhet i risikoklasse 4 kreves: Røykvarslerne må dekke områdene kjøkken, stue, sone utenfor soverom og tekniske rom. Det må være minst én røykvarsler per etasje. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av branntekniske forhold. - Røykvarsler - Brannslukningsapparat Det er eier av et hvert objekt som er ansvarlig for at boligen tilfredsstiller krav til branntekniske forhold. Teknisk forskrift (TEK17) stiller krav om at røykvarslere skal være tilkoblet strømnettet for drift, med batteri som reservestrømkilde. Dette gir den konsekvens at det gis TG3 der røykvarslere ikke er tilkoblet strømnettet, det er likevel ikke et krav i boliger oppført etter tidligere Tekniske forskrifter om å oppgradere røykvarslere med tilkobling til strømnettet for å tilfredsstille boligens branntekniske forhold. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Eldre taktekking krever jevnlig vedlikehold. Utvendig > Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utvendig > Veggkonstruksjon: Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Det er observert glipper / åpninger i overganger / lufting i veggkonstruksjon der mus kan komme inn. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår. Det er ikke behov for strakstiltak i forhold til åpninger der mus kan komme inn, men det anbefales å følge med på tilstand slik at det kan avdekkes på et tidlig tidspunkt dersom det registreres mus inne i veggkonstruksjonen. Dersom det ønskes å gjennomføre tiltak for å stenge for inntrengning av mus må alle glipper / åpninger med størrelse over 6 mm tettes, ved en slik utbedring må det påses at ventilering av veggkonstruksjon ivaretas. Liten lufting, men ikke dårligere enn krav ved byggeår. Utbedring av lufting vil ikke være lønnsomt som enkeltstående tiltak. Men ved skifte av utvendig kledning, bør det lages tilstrekkelig lufting. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra loftstige og lyst med lommelykt. Spor etter skadedyr er registrert, ukjent omfang. Det anbefales å føre jevnlig tilsyn med takkonstruksjon, spesielt ved større nedbørsmengder og/eller snøsmelting. Utvendig > Vinduer: Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Vinduer i varierende alder og utførelse. Vinduer med isolerglass fra 2000- tallet får tilstandsgrad 1. Mer enn halvparten av forventet brukstid på flere vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Enkelte vinduer har kondensmerker. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer. Omramming rundt vinduer er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk. Flere vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav. Oppgraderinger/utskiftninger bør påregnes. Viktig å følge med på vinduer som ligger helt ned mot terrenget, risiko for vanninntrenging ved snøsmelting og mye nedbør. Tiltak anbefales for omramming rundt vinduer. Forhold krever skjerpet grad av tilsyn og vedlikehold med dagens utførelse. Utvendig > Dører - 2: Mer enn halvparten av forventet brukstid på døren er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på døren tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Oppgraderinger/utskiftninger må påregnes. Det er ikke behov for strakstiltak siden dørene fungerer i dag, men ut ifra alder er det påregnelig med utskiftinger. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Forenklet konstruksjon som krever ekstra ettersyn og vedlikehold. Dagens krav til høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverk er lavere. Åpninger i rekkverk er større enn dagens anbefaling. Avstanden/spalten mellom de horisontale spilene i rekkverk ble målt til 100 mm. Viktig å merke seg at høyder opptil 75 cm over gulvet kan ha horisontale spalter i rekkverket på maks 20 mm. Dette for å hindre at barn ikke enkelt får fotfeste i rekkverket. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Vedlikeholdsarbeider må påregnes. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Jeg anbefaler ytterligere undersøkelser. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Bjelkelag over krypekjeller/blindkjeller er en typisk risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Støpte plater vil alltid ha enkelte skjevheter. Fuktsperre ble ikke brukt under kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv om fuktsikring utbedres. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Det er ikke registrert avvik som tilsier at man må påregne umiddelbare tiltak, men pga. elde kan det ikke utelukkes avvik. Innvendig > Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad. Ved utleie av bolig skal man måle radonnivået og eventuelt gjøre tiltak mot høye radonnivåer, måling er ikke utført etter at tiltak ble gjennomført. Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann. Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp. Innvendig > Krypkjeller: Krypekjeller ble besiktiget innvendig med stikktakninger. Krypekjeller/blindkjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Utvendig terreng ligger høyere enn krypekjeller, dette gir økt risiko for fuktinnsig. Lav høyde mellom grunnen og bjelkelag, dette er forhold som kan gi økt risiko for skader. Kryperom fremstod som tørr og luftig på befaringsdagen, mens det var noe fukt på terrenget i ytterste delen av boden. Det er ikke registrert avvik som krever strakstiltak, men da dette er en konstruksjon som vurderes som risikokonstruksjon anbefales det jevnlig kontroll av konstruksjonene. Innvendig > Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører må justeres. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dokumentasjon på utførelse er ikke fremvist. Sluk/avløp var ikke tilgjengelig for inspeksjon på befaringsdagen, fall og øvrige forhold er derfor ikke vurdert i dette området. Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Våtrom > Ventilasjon > Bad: Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er ikke tilluft under dør. Tilluft må etableres for å lukke avviket. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Lav høyde på avtrekksvifte, av brannhensyn må underkanten av viften ikke være lavere enn 0,5 - 0,6 m over koketoppen i de fleste monteringsanvisninger. Tiltak må utføres for å lukke avviket. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder. Røropplegg er ikke lagt vannskadesikkert, og er et avvik. I kjøkkenskap er det ikke tett tilslutning mellom varerør og innerrør for rør i rør system. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det bør monteres tetting mellom innerrør og ytterrør for rør-i-rør system. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Utvendige vann og avløpsrør som begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Lufting over tak anbefales etablert. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapene er plassert i trapperom og i kjøkken/stue i hybel. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering. Kontroll utført av sertifisert ELkontrollør/takstmann anbefales. Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Fuktsikringen har oppnådd halvparten av forventet brukstid og det kan ikke forventes dreneringen har tilfredsstillende effekt. Flere vegger er kledd inn i kjeller/underetasje, dette begrenser inspeksjonen av innvendige forhold. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Grunnmur er innkledd innvendig og inspeksjonen er derfor begrenset. Eldre betong kan ha redusert kvalitet. Det er ikke behov for strakstiltak. Overvåk tilstanden jevnlig. Tidspunktet for reparasjon og eventuelt når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tomteforhold > Terrengforhold: Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene). Viktig å lede vann bort fra fundamentene. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Avløpsanlegget må sjekkes. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Ingen punkter registrert. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT: Tekniske installasjoner > Varmesentral: Varmepump er plassert i stue. Selger opplyser at det vil bli montert ny varmepumpe før salg. Tilstandsgrad er derfor ikke vurdert.

  Parkering
  Garasje på eiendommen.

  Forsikringsselskap
  Fremtind

  Radonmåling
  Radon aktsomhetsgrad: Høy.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 450 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 86 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 450 000,00))   103 292,- (Omkostninger totalt)   3 553 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Oppvarming består av vedfyring og strøm. Elementpipe. Pipe i teglstein. Peisovn. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste tilsyn: 19.11.2021. Utført. Siste feiing: 05.06.2020. Utført. Anmerkninger: Det bør monteres flere røykvarslere. Helst seriekoblede.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

  Energiklasse
  F

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  22000

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca. beløp, og dekker vann. avløp, feiing, renovasjon og eiendomsskatt. Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2022: Avløp 4 393,66 kr Eiendomsskatt 4 830,00 kr Feiing 573,81 kr Renovasjon 3 334,35 kr Vann 4 864,00 kr Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Formuesverdi primær
  431250

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1552500

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

  Info vannavgift
  Det er vannmåler installert, og avgift vil derfor avhenge av forbruk. Vannmåler: Målernr. 3083158 Målerstand: 1433 m3 Dato avlest: 06.12.2022 Forbruk 2022: 129 m3

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3443/39/90: 10.06.1965 - Dokumentnr: 3269 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3443 Gnr:39 Bnr:38 02.04.1993 - Dokumentnr: 2431 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0529 Gnr:39 Bnr:94 26.04.1993 - Dokumentnr: 2936 - Målebrev 01.01.2020 - Dokumentnr: 1525117 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0529 Gnr:39 Bnr:90 Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest vedr bruksendring i kjeller for Reinsvollvegen 119, fra 2021. Det foreligger bruksendring av rom i kjeller i Reinsvollvegen 119, Raufoss, fra 2020. Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 12.01.1978. Det foreligger byggeanmeldelse på enebolig fra 1965. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Enebolig ? Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger. Garasje ? Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger fra 1975, men det er avvik fra disse. Fasader og størrelse på bygg fremstår ikke likt som på tegninger. Overbygget uteplass og terrasse er satt opp. Det foreligger ikke byggemelding på dette. Dette vil evt. bli kjøper ansvar. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

  Vei, vann og avløp
  Det er privat veg til eiendommen, og kjøper må beregne kostnader til brøyting og vedlikehold av veg. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplaner: Id: 0529kplan2012-23 Navn: Kommuneplanens arealdel 2012-2023 Plantype: Kommuneplanens arealdel Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 27.11.2014 Formål: Boligbebyggelse, Nåværende Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Del av underetasjen er innredet med kjøkken, stue, soverom, bad og egen inngang, og kjøper står fritt til å leie ut del av egen bolig. Dagens eier har leid ut denne delen for kr. 9.000,- pr måned. Leietager ønsker å fortsette leieforholdet. Underetasjen er bruksendret til rom for varig opphold i 2020/ 2021. Se vedlagte ferdigattest i prospekt.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 450 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 86 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 450 000,00))   103 292,- (Omkostninger totalt)   3 553 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  103292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har tegnet og betaler Dobbeltboligforsikring fra Söderberg & Partners. Det er kjøper av denne boligen som blir dekket av forsikringen. Den dekker faste bokostnader med inntil 15 000 kroner per måned i inntil 9 måneder, dersom kjøper ikke får solgt sin gamle bolig før overtakelse av ny bolig. Se forsikringsvilkår for mer informasjon. 

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende kr. 40.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 7.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 60.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, kommunal info, elektronisk signering, markedsføring og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2.500 ,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 60.000  ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Anne Mette Skar

Megler

Anne Mette Skar

98 01 56 22

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev