RAUFOSS Skogsrudvegen 5
Innholdsrik enebolig i et godt etablert område - 4 soverom - 2 bad - gangavstand til skole/ barnehage - fine turområder.
- kr 2 800 000
- BRA-i 185 m²
- 4 soverom
- Prisantydningkr 2 800 000
- Omkostningerkr 71 240
- Totalpris inkl. omkostningerkr 2 871 240
- ObjektstypeEnebolig
- EierformSelveier
- Byggeår1937
- Soverom4
- Tomt1 070 m²
- Eierform tomtEiet
- Tvangssalg 2 800 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 70 000 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 71 240 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 871 240 (Totalpris. inkl. omkostninger) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
Meld deg på visning!
Påmelding
Enebolig beliggende i etablert boligområde på Raufoss.
Området er meget barnevennlig, med fin gangavstand til Korta barneskole og Grimåsskogen barnehage.
Gode turområder rundt.
Boligen har kjøkken og stuer i 1. etasje, så her er det gode muligheter til å samle familie og venner til hyggelige måltider eller sosiale kvelder.
Boligen har soverom og bad i begge etasjer. Det er 4 soverom i boligen, så her er det plass til å romme en stor familie.
Praktisk med eget vaskerom.
Kjelleren har godt med lagermuligheter.
Overbygget terrasse både ved inngangspartiet og utenfor stue, koselige uteplasser til å nyte frisk luft eller lange sommer- og høstkvelder.
Tomten er pent opparbeidet med plen, beplantninger og prydbusker.
Det er delvis gruset gårdsplass.
Uthus/ garasje på eiendommen.
Skogsrudvegen 5, Innlandet
- Tomt
1070m²
Beskrivelse av tomt
Tomten er tilnærmet flat/svakt skrånet og er pent opparbeidet med plen, beplantninger og prydbusker. Det er delvis gruset gårdsplass. Tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen/ kommunens matrikkelkart. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Naboens uthus står på tvers av tomtegrense, noe inn på denne eiendommen. Eiendommen ble etablert dato: 27.09.1937. Bruksnavn: VESTBY.
Beliggenhet
Familiebolig beliggende på Raufoss i et godt etablert boligområde. Det er ca. 2 km til Raufoss sentrum med de fleste servicefasiliteter. Raufoss sentrum kan by på flere dagligvarebutikker, diverse forretninger og gode shoppingmuligheter på Amfi kjøpesenter. I tillegg har man kaféer, spisesteder, apotek, vinmonopol, frisør, bank og bensinstasjon. For den aktivitetslystne finner man tilbud på treningssenter, Totenbadet med basseng, skistadion og lysløyper, fotballstadion, samt idrettshaller med friidrettsbane og ballbaner. Nærmiljøet byr på fine turområder både sommer og vinter. Kort avstand til Grimåsskogen barnehage og Korta barneskole. Ca. 2 km til Raufoss ungdomsskole. Ca. 2,1 km til Raufoss videregående skole. Buss- og togforbindelse finner man også i sentrum. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.
Adkomst
Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.
Bebyggelse
Det er boligbebyggelse i området rundt.
Byggemåte
Byggeår: ca. 1937 - Påbygg fra ca. 2006. Grunnmuren er oppført i betong. Veggkonstruksjonen er oppført i tre og er utvendig kledd med stående panel. Taket har saltaksform tekket med betongstein. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vindu med 2-lags isolerglass. Innvendige dører med tre/MDF-rammer med glatte overflater. Ytterdør i malt utførelse. Terrassedør med glass. Kjellertrapp er en bratt trapp fra byggeår. Veranda (overbygget) med utgang fra stue, oppsatt med impregnerte materialer. Rekkverk i malt utførelse. Trapp til terreng. Overbygget terrasse ved inngangsparti. Garasje fra ca. 1950 oppført med støpt gulv og vegger oppført i bindingsverk med utvendig liggende panel. Taket har saltaksform tekket med metallplater. Det er montert en leddport i metall med portåpner. Panel fra 2018. Markterrasse fra 2018. Iht. tilstandsrapport datert 30.07.2024 av Hans Christian Gjestvang. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.
Innhold
VELKOMMEN TIL SKOGSRUDVEGEN 5! Boligen inneholder: 2. etasje: Gang, 3 soverom og bad. 1. etasje: Entre/gang, vaskerom, bad, soverom, stuer og kjøkken. Terrasse utenfor stue og ved inngangsparti. Kjeller: Div lagerrom/ grovkjeller. Garasje/ uthus.
Standard
Denne innholdsrike eneboligen ligger i et godt etablert og meget barnevennlig boligområde på Raufoss. Med kort gangavstand til Korta barneskole og Grimåsskogen barnehage er dette et ideelt sted for barnefamilier som søker trygghet og gode fasiliteter i nærområdet. Boligen har kjøkken og stuer i første etasje, som skaper et hyggelig og sosialt miljø for familie og venner. Her er det perfekte forhold for å samle nære og kjære til måltider eller avslappende kvelder. Med soverom og bad i begge etasjer, samt totalt fire soverom, er det rikelig med plass for en stor familie. Boligen er også praktisk utstyrt med eget vaskerom. Kjelleren tilbyr gode lagermuligheter, ideelt for oppbevaring av sesongutstyr eller andre eiendeler. Uteområdene er også vel tilrettelagt for trivsel, med en overbygget terrasse ved både inngangspartiet og stuen. Disse koselige uteplassene gir deg muligheten til å nyte frisk luft, enten det er svale sommernetter eller friske høstkvelder. Tomten er pent opparbeidet med plen, beplantninger og prydbusker, noe som gir en innbydende atmosfære. Gårdsplassen er delvis gruset, og på eiendommen finnes et praktisk uthus/ garasje, som gir ekstra lagringsplass og beskyttelse for kjøretøy. Beliggenheten er også svært praktisk, med omtrent 2 km til Raufoss sentrum hvor du finner dagligvarebutikker, diverse forretninger, apotek, frisør, Amfi kjøpesenter og bensinstasjon. Dette gjør hverdagen både enkel og bekvem i denne sjarmerende eneboligen. KJØKKEN: Kjøkkeninnredning med benkestammer, veggstammer og høyskap med profilerte fronter. Malte veggoverflater og underbelysning. Heltre benkeplater. Nedfelt oppvaskkum i børstet rustfritt stål med 1-greps blandebatteri. Integrert koketopp, stekeovn, avsatt plass til oppvaskmaskin og kjøleskap. Veggmontert avtrekksventilator. Praktisk kjøkken med god skap- og benkeplass. BAD/ VASKEROM: Bad 1. etasje: Bad har fliser med varmekabler på gulv, fliser på vegger og panel i himling. Innredning med profilerte fronter, heldekkende servant med overskap, speil og belysning. Dusjhjørne med glassvegger og dusjgarnityr. Badekar. Vegghengt toalett. Bad 2. etasje: Vinylbelegg på gulv og våtromstapet på vegger. Det er etablert en servant, klosett og innfellbare dusjdører. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige gulv med parkett, fliser, belegg, tregulv og betong. Vegger med malte plater, panel, murpuss, fliser, tapet og panelplater. Himlinger med panel, himlingsplater, malte plater, malt duk og murpuss. Lette glatte innerdører, skyvedør og en dør med glassfelt. Metalldører og profilerte tredører. Tretrapp mellom etasjene. DIVERSE UTSTYR: Automatsikringer. Åpent anlegg. Varmepumpe. Varmtvannsbereder fra 1999 plassert i kjeller.
Innbo og løsøre
Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
Hvitevarer
Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
Moderninseringer og påkostninger
Boligen holder en normal boligstandard med normal bruksslitasje. Bygningen er normalt vedlikeholdt ut fra alder. Det må likevel påregnes noe oppgraderinger og overflatebehandlinger ved kjøp av brukt bolig. Bygningen er oppført etter den byggeskikk som var vanlig på oppføringstidspunktet, og det vil alltid kunne registreres enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. Ved kjøp av eldre bolig må det generelt sett påregnes skjevheter i etasjeskillere, dekker, vegger/takflater og andre konstruksjoner, og ved oppussing/ombygging vil det kunne avdekkes feil og mangler ved bygget. Datidens byggeskikk og byggeforskrifter ligger til grunn for konstruksjonsmessige forhold. Dette innebærer at husets boligstandard, energiøkonomisering og bomiljø er dårligere enn i en bygning oppført etter dagens byggeforskrift. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Ingen punkter registrert. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Drenering: Det registreres manglende topplist. Grunnmursplast mangler avslutningslist over terreng, dette må monteres slik at vann ikke renner ned på innside av grunnmursplast. Dreneringen/fuktsikring har nådd en alder som gjør tettheten usikker i tiden som kommer. Normal brukstid for en drenering anslås til å være ca 30 år. Anbefalte tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Grunnmur og fundament: Delvis horisontale og skrå, sprekker/riss ble registrert på grunnmur. Skrå riss er et symptom på setninger. Horisontale sprekk/riss i grunnmur, skyldes sannsynligvis innpressing av kjellervegg. Sprekker/riss av en slik karakter i bygninger fra denne perioden er ikke uvanlig. Anbefaler å følge med videre utvikling. Anbefalte tiltak: Det anbefales å foreta en gjenpussing av sprekker i grunnmur, slik at forholdet kan observeres over tid, med tanke på om dette er under utvikling eller er stabilt. Rom under terreng: Kjeller virker ikke fuktig alder tatt i betraktning, men det må påregnes fuktvandring og fuktopptrekk via kjellergulv og grunnmur. Anses som normalt i eldre kjellere og vurderes derfor ikke som noe stort problem i forhold til dagens bruk, forutsatt god ventilering. Malingsflass på vegg er registrert, dette indikerer fuktvandring i vegger Det kan på generelt grunnlag ved tilgjengelige steder registreres noe fuktvandring/fuktopptrekk i nedre del av grunnmur/kjellervegg. Det gjøres i den forbindelse oppmerksom på at noe fuktvandring i nedre deler av grunnmur er påregnelig ved denne type eldre konstruksjoner, da boligen ble oppført uten fuktsperre mot grunnen. Anbefalte tiltak: Det gjøres oppmerksom på at etablering eller utbedring av fuktsikring ikke automatisk gjør at fukt forsvinner da det må påregnes kapillærsug fra grunnen. Balkong, terrasse, platting: Kombinasjon av alder og materiale tilsier at det kan være behov for tiltak. Anbefalte tiltak: Vedlikehold og evt. lokale utbedringer må påregnes. Verandaer som står under åpen himmel og utsatt vær vind/være vil alltid ha vedlikeholdsbehov, dette må påregnes. Overflatebehandling må påregnes. Vinduer og dører: På grunn av alder er enkelte pakninger harde/uttørket, og har følgelig en redusert tettefunksjon. Det er normalt at dørkarmer, lister og dørblader kan være/er utsatt for slitasje. Det kan derfor være enkelte skader/slitasjer som betraktes som mindre overflateskader. Slike skader blir derfor ikke spesifisert, vurdert eller bemerket Dører og vinduer er funksjonstestet ved stikkprøver og fungerte tilfredsstillende. Elementene/materialene har en brukstid som tilsier at det er hensiktsmessig å holde det under en viss oppsikt. Det betyr at strakstiltak ikke vurderes å være påkrevet, men at det innen "rimelig tid" bør vurderes tiltak. Dører og vinduer synes å oppfylle sin tiltenkte funksjon. Anbefalte tiltak: Kontroll og justering er nødvendig. Det er ikke behov for strakstiltak siden vinduene fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader eller punkteringer oppstå på eldre vinduer. Utskifting av eldre vinduer kan ha positiv effekt på energibruken i boligen. Yttervegger: Fasaden mangler overflatebehandling. Undersøkelsen er foretatt fra bakkenivå. Kledningen er stedvis værslitt. Det er benyttet klosser/lekter som musesperre bak kledning. Dette har medført stedvis redusert lufting. Anbefalte tiltak: Rengjøring og overflatebehandling må påregnes. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Loft (konstruksjonsoppbygging): Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra luke og lyst med lommelykt, det gjøres oppmerksom på at inspeksjonen er noe begrenset. Takkonstruksjonen har begrenset/ikke lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skade som følge av manglende lufting er ikke registrert, men kan være skjult. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Isolasjon på loftet ligger ujevnt. Konstruksjonen er underdimensjonert i forhold til dagens standard. Tilstandsgrad gitt pga. alder og slitasje. Anbefalte tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser for stadfesting av tilstand. Renner og nedløp: Takvann ført ned i grunnen. Flere av nedløpsrørene er ført ned i bakken med drensrør, uten at det er påvist/opplyst om hvor disse fører. Takrenner, nedløp og beslag med normal bruksslitasje. Det bemerkes at kontrollen ble utført fra hage/veranda. Ingen store avvik ble registrert, bortsett fra normal bruksslitasje. Det var oppholdsvær på befaringsdagen, slik at renner og nedløpsrørenes funksjon var vanskelig å stadfeste med sikkerhet. Det er behov for jevnlig kontroll av eldre takrenner, nedløpsrør og beslag. TG er satt på bakgrunn av generell alder og at normal forventet levetid snart er nådd. Anbefalte tiltak: En utbedring bør sees i sammenheng med en fremtidig utskifting av taktekking. Takkonstruksjon: Konstruksjonene er dårligere enn dagens krav, men ikke dårligere enn hva som var normalt på oppføringstidspunktet. Takkonstruksjonen er hovedsakelig lukket og inspeksjonsmuligheten er derfor begrenset. Tilstandsgrad er gitt ut i fra synlige forhold. og alder. Anbefalte tiltak: Det er ikke nødvendig med umiddelbare tiltak, men det anbefales å følge med konstruksjonene. Etasjeskille og gulv på grunn: Det må foretas tiltak for å utbedre årsak til skjevheter. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertidig sjeldent være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Anbefalte tiltak: Ikke behov for umiddelbare tiltak men ved evt. legging av nytt gulv som stiller krav til planhet av underlaget, må tiltak påregnes. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Ildsted/Skorstein: Ser ut til å være en pipe i teglstein, men dette er noe usikkert. Alder på pipe er ukjent - antatt fra byggeår. Pipe er helbeslått over tak. Det er montert ildsted i boligen. Pipe er kun visuelt vurdert fra bakkenivå og innvendig i boligen. Pipe er ikke røyktrykkprøvd eller kamerakontrollert ved besiktigelsen. Foreligger det pålegg på fyringsanlegg må eier opplyse om det. For en teknisk vurdering av piper/ildsteder og for detaljert informasjon og krav vises det til lokalt feiervesen / brannvesen. Ytterligere undersøkelser anbefales. Om mulig, innhent dokumentasjon. Anbefalte tiltak: Det anbefales rutinemessig kontroll av pipestokk og ildsteder. Normalt sett utføres dette i regi av feiervesenet. Ikke ytterligere vurdert. Kjøkken: Det er normalt at innredninger og fronter kan være/er utsatt for slitasje. Det kan derfor være enkelte skader/slitasjer som betraktes som mindre overflateskader. Slike skader blir derfor ikke spesifisert, vurdert eller bemerket. Merknad: Ingen synlig komfyrvakt. Ingen synlig vannstoppersystem. Innredninger synes å oppfylle sin tiltenkte funksjon. Trapp: Rekkverk måles til en høyde under 90cm. Trappen mangler håndløper langs veggen som er et krav iht dagens forskrift. Anbefalte tiltak: Av sikkerhetsmessige grunner bør det monteres håndløper i trapp. Avløpsrør: Avløpsrør fra boligen og ut til offentlig kloakk eller septik ligger under bakken og er ikke vurdert. Eldre avløpsrør gis på grunn av alder og forventet brukstid tilstandsgrad 2 Sanitærinstallasjoner er blant de delene i en bygning som har kortest levetid, er vanskeligst å vedlikeholde, og forårsaker flest vann- og fuktskader. Erfaring viser at hele sanitærinstallasjonen skiftes minst en til to ganger i løpet av bygningens levetid. VVS anlegg er ikke den bygningssakkyndiges kompetanseområde. Det gjøres oppmerksom på at herværende kontrollen kun er en stikkprøvekontroll, og gir ingen garanti for at anlegget er feilfritt. Det tas sikte på å beskrive og vurdere synlige tekniske detaljer. Dette vil si at den prøving som er foretatt, kun er en funksjonsprøving. Det er ved befaringen foretatt kapasitetsprøving av vann og avløp på kjøkken og våtrom. Avløpsanlegget oppfyller sin tiltenkte funksjon. Det er ved befaringen foretatt kapasitetsprøving av avløp på kjøkken og våtrom. Anbefalte tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Varmesentral: Forventet levetid på en varmepumpe er ca 12 - 15 år. Med bakgrunn i alder vil det være risiko for feil på anlegget, eller at anlegget ikke fungerer optimalt, og som krever utbedring/utskifting. Det finnes ingen dokumentasjon på service av anlegget. Anbefalte tiltak: Det anbefales å lede kondensvann fra varmepumpa vekk fra grunnmur. Varmtvannsbereder: Det er ikke etablert rør fra trykkventilen på berederen til avløp. Normal levetid for varmtvannsberedere er ca. 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400. Iht. forskrift skal varmtvannsberedere på over 1,95kW være montert til fast kontaktpunkt. Det er ikke krav om utbedring dersom bereder er montert med stikkontakt før 2014. Varmtvannsberederen synes å oppfylle sin tiltenkte funksjon Anbefalte tiltak: En utskifting av bereder som følge av oppnådd alder/( over 20 år) er påregnelig. Ventilasjon: TG er satt på bakgrunn av nye strengere krav til luftesystemer, til tross for at denne typen ventilasjon var normalt for boliger/leiligheter bygget i denne tidsperioden. Iht. NS3600 er det kun balansert ventilasjon som kan gis TG0/TG1 Ventilasjonen i boligen tilfredsstiller ikke dagens krav til klima og miljø. Boligen fungerer med dette avviket, men det bør vurderes energibesparende tiltak. Anbefalte tiltak: Ventileringen er ikke i henhold til dagens krav. Tiltak må vurderes ut fra bruk/behov. Våtrom: 1. etasje: Gulvet har fall til sluk, men dette er mindre enn referansenivået. Vindu er plassert i våtsone ved badekar. Vindu med karmer og listverk vil ikke tåle belastningen av fritt vann. Anbefalte tiltak overflater: Det anbefales å installere et dusjkabinett for å begrense overflater for belastning med fritt vann. Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Membran, tettesjikt og sluk: Med bakgrunn i alder på tettesjiktet / overflater er restlevetiden på rommet usikker. Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk, røranlegg mv. dokumenteres. Sanitærutstyr: Det registreres skade/mangel på knapp til klosett. Det er ikke etablert noen drensåpning for synliggjøring av eventuell lekkasje fra innebygget sisterne, og det er ikke framlagt noen dokumentasjon på annen godkjent løsning. Anbefalte tiltak sanitærutstyr. Det bør vurderes å etablere en Watherguard i tilknytning til innebygget sisterne uten drensåpning. Spylerknapp bør monteres. Ventilasjon: Rommet har kun naturlig avtrekk og vil kun være effektivt ved vind og større temperaturforskjeller inne og ute. Tilstandsgrad 2 Anbefalte tiltak ventilasjon: Det anbefales å etablere mekanisk avtrekk. Fukt: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner Det er utført søk med fuktindikator i overflater med synlig tettesjikt (belegg, tapet, baderomsplater) i og omkring våtsoner. Undersøkelsen viser indikasjoner på fukt i gulv. Anbefalte tiltak fukt: Etablering av dusjkabinett anbefales. Våtrom: 2. etasje: Det er gjennomføring av avtrekkskanal gjennom yttervegg. Pga mye løsøre og gjenstander er undersøkelser noe begrenset. Det registreres knirk i gulvet. Det er normalt at overflater kan være utsatt for slitasje. Det kan derfor være enkelte skader/slitasjer som betraktes som mindre overflateskader. Slike skader blir derfor ikke spesifisert, vurdert eller bemerket. Anbefalte tiltak overflater: Siden våtrommet fungerer i dag er det ikke behov for strakstiltak. Men ut fra alder kan plutselig skader oppstå, det anbefales å følge med og bruke rommet med forsiktighet. Det anbefales å installere et dusjkabinett for å begrense overflater for belastning med fritt vann. Membran, tettesjikt og sluk: Med bakgrunn i alder på tettesjiktet / overflater er restlevetiden på rommet usikker. Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: Det anbefales å installere et dusjkabinett for å begrense overflater for belastning med fritt vann. Det er viktig at sluk rengjøres jevnlig for å sikre god avrenning. Fukt: Hulltaking er ikke foretatt og rapporten svarer derfor ikke opp til kravene i forskriften (tryggere bolighandel). Det ble gjort avtale mellom eier og takstmann at dersom en kjøper krever det, kan takstmann foreta hulltaking på et senere tidspunkt. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Ingen punkter registrert. Bygningsdeler med TG-IU (IKKE UNDERSØKT): Elektrisk: Takstmann er ikke fagmann på slike installasjoner, det anbefales å konferere med eier og søke faglig kvalifisert personell. Se forøvrig kommentarer i takstrapport. Anbefalte tiltak: Utførte arbeider på det elektriske anlegget etter 1999, skal dokumenteres med samsvarserklæring der ansvarlig for jobben bekrefter hva som er gjort og at alt er utført i tråd med forskriftene.
Parkering
Uthus/ garasje på eiendommen. Ellers parkering på gruset gårdsplass.
Radonmåling
Radon aktsomhetsgrad: Høy. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
Diverse
Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. GUA (gulvareal) er ikke måleverdig gulvareal som skyldes skråtak og lav himlingshøyde. GUA oppgis som en sum av BRA og ALH (som er areal med lav himlingshøyde). Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er begjært tvangssolgt og at salget derfor reguleres av tvangsfullbyrdelsesloven kapittel 11. Oppdragsansvarlig er oppnevnt av Tingretten som medhjelper ved salget. Interessenter plikter å undersøke eiendommen grundig før bud inngis. Eventuelle feil og mangler som kunne vært oppdaget ved slik undersøkelse, vil normalt ikke kunne påberopes av kjøper som mangel senere. Ved tvangssalg kan det variere i hvilken utstrekning eier selv bistår med aktuelle opplysninger til kjøper og medhjelper. Medhjelper vil derfor ofte ikke kjenne eiendommen utover de opplysninger som følger av denne salgsoppgaven med vedlegg.
Prisantydning inkl. omkostninger
Tvangssalg 2 800 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 70 000 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 71 240 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 871 240 (Totalpris. inkl. omkostninger) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer. - Oppvarming
Vedovn i stue montert i 2022. Varmepumpe montert. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Dersom røykvarsler eller brannslukningsutstur er utgått på dato, defekt eller mangler i boligen ved visning vil heller ikke dette medfølge boligen ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste utførte tiltak/ tilsyn: 18.04.2024. Siste utførte tiltak røykløp/ feiing: 22.08.2022. Avvik og anmerkninger: Brannslukkere er ikke kontrollert i henhold til krav. (ABC- pulver hvert 10. år, skum hvert 5. år). Utkragingen(e) i etasjeskille er tildekket. Kjeller. Brannslukker fra 2006 må kontrolleres/byttes.
Info strømforbruk
Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.
Energiklasse
G
Info energiklasse
Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler. - Kommunale avgifter
30000
Kommunale avgifter år
2023
Info kommunale avgifter
De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca. beløp, og dekker vann, avløp, feiegebyr, renovasjon og eiendomsskatt. Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2023: Avløp 6 328,73 kr Eiendomsskatt 6 918,63 kr Feiing 767,52 kr Renovasjon 8 043,72 kr Vann 5 837,76 kr Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.
Info om eiendomsskatt
Eiendomsskattetakst pr juli 2024: kr 2 619 820.
Formuesverdi primær
654955
Formuesverdi primær år
2022
Formuesverdi sekundær
2488829
Formuesverdi sekundær år
2022
Andre utgifter
Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.
Info vannavgift
Det er vannmåler installert, og avgift vil derfor avhenge av forbruk. Vannmåler: Målernummer: 4064175. Målerstand: 1847 m3. Dato: 21.01.2024. Forbruk 2023: 56 m3.
Tilbud lånefinansiering
Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. - Tinglyste heftelser og rettigheter
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3443/36/69: 09.06.1951 - Dokumentnr: 904562 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver Toten komm.Elektrisitetsverk. Gjelder denne registerenheten med flere 01.02.1958 - Dokumentnr: 990007 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshave: Toten komm. El.verk. Gjelder denne registerenheten med flere 27.09.1937 - Dokumentnr: 2245 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:4 EIENDOMMEN ER UTSKILT FRA FLERE BRUKSNUMMER 10.07.1948 - Dokumentnr: 2187 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:112 04.01.1950 - Dokumentnr: 17 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:123 18.12.1956 - Dokumentnr: 4213 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:178 18.12.1956 - Dokumentnr: 4214 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:179 18.12.1956 - Dokumentnr: 4215 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:180 18.12.1956 - Dokumentnr: 4216 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:181 30.10.1959 - Dokumentnr: 4495 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:193 30.10.1959 - Dokumentnr: 4496 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:194 23.01.1963 - Dokumentnr: 314 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:203 23.01.1963 - Dokumentnr: 315 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:204 07.12.1963 - Dokumentnr: 5903 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:211 07.12.1963 - Dokumentnr: 5904 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0529 Gnr:36 Bnr:212 07.12.1963 - Dokumentnr: 5905 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:213 07.12.1963 - Dokumentnr: 5906 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:214 19.06.1964 - Dokumentnr: 3202 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:218 13.08.1964 - Dokumentnr: 4277 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:220 12.05.1965 - Dokumentnr: 2711 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:222 04.08.1966 - Dokumentnr: 3890 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:228 19.10.1966 - Dokumentnr: 5682 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:234 19.10.1966 - Dokumentnr: 5683 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:235 15.01.1968 - Dokumentnr: 215 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:268 15.01.1968 - Dokumentnr: 216 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:269 15.01.1968 - Dokumentnr: 217 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:270 21.08.1969 - Dokumentnr: 5187 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:310 21.08.1969 - Dokumentnr: 5188 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:311 09.12.1975 - Dokumentnr: 9074 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0529 Gnr:36 Bnr:403 25.04.1996 - Dokumentnr: 2736 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere 19.01.2000 - Dokumentnr: 404 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3443 Gnr:36 Bnr:481 01.01.2020 - Dokumentnr: 482317 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0529 Gnr:36 Bnr:69 Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud. Eiendommen selges fri for pengeheftelser.
Ferdigattest/brukstillatelse
Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 157223887 - Enebolig (111) - 1 boenhet - Bygningsnr. 157223887 1 - Tilbygg - Bygningsnr. 157223895 - Garasjeuthus anneks til bolig (181) I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på opprinnelig bolig, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Det foreligger melding vedr rehab. av innstikkledninger for vann og avløp, datert 25.05.2005. Ferdigattest datert 09.02.2007. Det foreligger melding vedr tilbygg bolig, datert 06.06.2005. Det foreligger tegninger fra uthus/ garasje fra 1967. Det foreligger søknad vedr tilbygg til garasje, datert 13.september 1963. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Kommentar fra kommunen: Det foreligger ikke opprinnelige bygningstegninger i våre arkiver. Eiendom fra 1937. Det foreligger utvendige tegninger fra tilbygg, men det er avvik fra disse. Det er ikke mottatt fullstendige byggetegninger med planløsning. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Ovennevnte medfører at man ikke vet hvorvidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. En konsekvens av lovlighetsmangler kan for eksempel være at kommunen gir pålegg om tilbakeføring av det ulovlige tiltaket. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet kommunal veg. Det er privat stikkveg inn til eiendommen, og kjøper må beregne kostnader til brøyting og vedlikehold av stikkveg/ gårdsplass. Offentlig vann: Ja Offentlig avløp: Ja Privat septikanlegg: Nei
Regulerings- og arealplanner
Kommuneplaner: Id: 0529kplan2012-23 Navn: Kommuneplanens arealdel 2012-2023 Plantype: Kommuneplanens arealdel Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 27.11.2014 Arealbruk: Boligbebyggelse, Nåværende Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info.
Adgang til utleie
Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
Legalpant
Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.
Kommentar bo- og driveplikt
Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.
Kommentar konsesjon
Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
Kommentar odelsrett
Det er ikke odel på eiendommen. - Lovanvendelse
Handelen reguleres av tvangsfullbyrdelsesloven. Etter tvangsfullbyrdelsesloven § 11-39 har kjøper kun begrenset adgang til å påberope eventuelle mangler ved eiendommen. Eiendommen overtas i den stand den befinner seg. Lov om avhending av fast eigedom får ikke anvendelse ved tvangssalg. I følge tvbl. § 11-39 foreligger en mangel når: (a) formuesgodet ikke svarer til opplysninger om vesentlige forhold som medhjelperen har gitt, og som kan antas å ha innvirket på kjøpet. (b) medhjelperen har forsømt å gi opplysning om vesentlige forhold som denne måtte kjenne til og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, såfremt unnlatelsen kan antas å ha innvirket på kjøpet, eller (c) formuesgodet er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med. Dersom mangel foreligger, kan kjøperen kreve prisavslag. Kjøperen kan ikke heve kjøpet på grunn av mangler. Erstatning kan bare kreves av medhjelperen dersom denne har utvist skyld eller det foreligger annet særskilt rettsgrunnlag. Kjøpesummen må betales selv om prisavslag kreves. Loven har særskilte regler om prisavslag og om fremgangsmåten ved mangelskrav. Det utstedes ikke kjøpekontrakt ved tvangssalg. Stadfestelseskjennelsen er bekreftelsen på at handel er kommet i stand. Når et bud er rettskraftig stadfestet og kjøpesummen innbetalt, skal retten på kjøperens begjæring utstede skjøte, jfr. tvangsfullbyrdelsesloven § 11-3. Skjøtet blir så sendt til medhjelper. Dersom kjøper helt eller delvis har innbetalt kjøpesummen via låneinstitusjon vil denne normalt kreve at medhjelper innestår for at pantedokumentet får tinglyst rett prioritet i eiendommen. Medhjelper sørger for tinglysing av skjøte og pantedokument. Utstedelse av blankoskjøte er ikke mulig.
Budgivning
Bud inngis skriftlig på vedlagt budskjema. Det gjøres spesielt oppmerksom på at budet må som hovedregel være bindende for budgiver i minimum 6 uker. For andelsleiligheter er bindingstiden minimum 3 uker. Retten kan unntaksvis ta hensyn til bud med bindingstid ned til 15 dager. For nærmere informasjon se budskjema samt vedlagt informasjonsskriv.
Omk. Kjøper beskrivelse
Tvangssalg 2 800 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 70 000 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 71 240 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 871 240 (Totalpris. inkl. omkostninger) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
Omk. kjøper beløp
71240
Betalingsbetingelser
Kjøpesum inkludert omkostninger skal være innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen oppgjørsdato. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det er spesielle regler for hvordan oppgjøret skal foretas ved tvangssalg. Oppgjør skal skje på en bestemt oppgjørsdag. Oppgjørsdagen er vanligvis tre måneder etter at medhjelper har forelagt et bud for Tingretten for stadfestelse. Betaler ikke kjøper på oppgjørsdagen, påløper renter i henhold til bestemmelsen i tvangsfullbyrdelsesloven § 11-27. Betalingsplikt inntreffer allikevel ikke før to uker etter at stadfestelseskjennelsen er rettskraftig, men dersom dette tidspunkt er senere enn oppgjørsdagen, løper en rente på 6 % p.a. i det mellomliggende tidsrom. Betaler ikke kjøper innen betalingsfristen, plikter kjøperen å betale forsinkelsesrente etter forsinkelsesrenteloven § 3 (1). Er eiendommen fraflyttet kan medhjelper, dersom kjøper ønsker det, tillate at overtakelse skjer før oppgjørsdato. Skal eiendommen overtas før oppgjørsdato må hele kjøpesummen betales av kjøper før innflytting kan skje. Eventuell innflytting før ankefristens utløp skjer på kjøpers risiko. Dersom en anke ikke er avgjort før oppgjørsdagen inntrer, forskyves betalingsplikten. Kjøper må velge mellom å betale kjøpesummen til oppgjørsdato eller betale renter i henhold til bestemmelsene i tvangsfullbyrdelseslovens § 11-27 frem til betalingsplikten inntrer. Når kjøper er blitt eier, plikter saksøkte (tidligere eier) og hans husstand å fraflytte eiendommen. Flytter ikke saksøkte frivillig når kjøper skal overta eiendommen, kan kjøper uten gebyr kreve utkastelse etter at kjøper har innbetalt kjøpesummen. Kjøper blir ansvarlig for eventuelle sideutgifter f.eks. til bortkjøring og lagring av inventar. Begjæring om utkastelse kan sendes Namsmannen i den rettskrets eiendommen ligger i.
Hvitvaskingsreglene
Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring.
Boligkjøperforsikring
Ingen mulighet til å tegne boligkjøperforsikring.
Meglers vederlag
Medhjelpers vederlag og rett til dekning av utlegg er fastsatt i forskrift til tvangsfullbyrdelsesloven kapittel 3.