aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv v/Marie Langseth presenterer Arabygdvegen 1358!

RAULAND Arabygdvegen 1358

Sjarmerende enebolig med usjenert beliggenhet i Arabygde med flott utsikt over Totak og fjellene rundt

 • kr 1 850 000
 • BRA 163 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 1 850 000
 • Omkostningerkr 63 262
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 913 262
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 925
 • Soverom3
 • ArealP-rom 123 m²
 • Tomt1 449.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 850 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 46 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 850 000)) 63 262 (Omkostninger totalt) 1 913 262 (Totalpris inkl. omkostninger)
Koselig enebolig med usjenert beliggenhet og flott utsikt til vannet. Boligen er opprinnelig fra 1925 og er bygd på i 1960 med gang, mellomgang, kjøkken, bad, kontor og ett soverom. I 2018 ble det bygd på med gang og 2 soverom. Eiendommen har fin beliggenhet i Arabygdi med flott utsikt over Totak og fjellene rundt. Flott natur og mange fine turmuligheter like i nærheten. Rauland ligger ca. 25 min unna med flotte alpinbakker og milelange skiløyper. Velkommen til visning i Arabygdvegen 1358!

Arabygdvegen 1358, Vestfold og telemark

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 0 kvm Vindfang, bod (kjeller)
  1. etasje: 104 kvm Vindfang, 3 stk soverom, gang, stue, kjøkken, kontor, mellomgang og bad
  Primærrom
  1. etasje: 104 kvm Vindfang, 3 stk soverom, gang, stue, kjøkken, kontor, mellomgang og bad

  Garasje
  Bruksareal
  1. etasje: 40 kvm Garasje, bod

  Eldhus
  Bruksareal
  1. etasje: 19 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 19 kvm Hobbyrom  Tomt
  1449.1m²

  Beskrivelse av tomt
  Pent opparbeidet skrånet tomt med gruset adkomst. Det er en liten bakke opp til gårdsplass. Ellers er tomten opparbeidet med gress og beplantning.

  Beliggenhet
  Eiendommen har fin beliggenhet i Arabygdi med flott utsikt over Totak og fjellene rundt. Edland ligger ca. 15 min unna med skoler, barnehage og matvareforretninger. Det går skolebuss til Edland. Det er ca. 25 minutter fra Arabygdi til Rauland sentrum hvor man finner skianlegg med alpinbakke og langrennsløyper. Like ved eiendommen ligger den historiske husmannsplassen "Myllarheimen". Plassen har tidligere vært hjemmet til Myllarguten, og er i dag gjort om til museum som er åpent på sommeren.

  Adkomst
  Fra Rauland sentrum følger du Totakvegen mot vest og følg veien i ca. 20 km. Kjør da rett frem inn på Arabygdvegen og følg veien i 44 km, hvor eiendommen ligger på høyre side av veien. Det er en liten bakke opp til boligen. Boligen vil bli merket med et "Til-salgs skilt".

  Bebyggelse
  Området består av spredt bolig og fritidsbebyggelse.

  Byggemåte
  Byggegrunn av løsmasser. Bygningen har lettklinkerblokker og betongstøpt grunnmur. Veggkonstruksjon har tømmer og bindingsverkskonstruksjon fra byggeår, stående bordkledning. Boligen har malte trevinduer fra 2008. Takkonstruksjon har sperrekonstruksjon. Boligen har blitt bygd på i 1960 med gang, mellomgang, kjøkken, bad, kontor og et soverom. I 2018 ble det bygd på gang og 2 soverom. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport (vedlagt prospekt). Det er viktig å sette seg grundig inn i denne. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3 i tilstandsrapporten: TG3 (avvik som krever tiltak): Bad: - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG2 (avvik som kan kreve tiltak): Dører: - Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke (kjellerdør). Terrasser: - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Etasjeskille/gulv mot grunn: - Målt høydeforskjell på over 15mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjennelse. Krypkjeller: - Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Tekniske installasjoner: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Avløpsrør: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tomteforhold: - Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Grunnmur og fundamenter: - Det er registrert skråriss som symptom på setninger.

  Innhold
  Eneboligen inneholder vindfang, 3 soverom, gang, stue, kjøkken, kontor, mellomgang og bad. I kjelleren er det vindfang og boder. Eldhus på 19 kvm som brukes i dag til hobbyrom. Enkel garasje med biloppstillingsplass og bod.

  Standard
  Koselig enebolig med usjenert beliggenhet og flott utsikt til vannet. Boligen er opprinnelig fra 1925 og er bygd på i 1960 med gang, mellomgang, kjøkken, bad, kontor og ett soverom. I 2018 ble det bygd på med gang og 2 soverom. Det er et nyere elektrisk anlegg samt rør og varmtvannsbereder fra 2008. Bad og kjøkken vil på sikt kreve renovering i henhold til vedlagt tilstandsrapport. Kjøkkenet ligger i påbygd del fra 1960 og har innredning fra 2008 med profilerte, lyse fronter og laminat benkeplate. Det er frittstående hvitevarer som kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Badet er med fliser med varmekabler på gulv, vegger med baderomsplater og himlingsplater i himling. Badet består av servant med skap, dusjnisje med vegger fra 2018, og gulvmontert toalett. Badet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Stua ligger i delen fra 1925 og er med laftede vegger og malt panel med bjelker i himling. Det er et sjarmerende rom med fine detaljer, en åpen peis og varmepumpe. På eiendommen ligger det et eldhus fra 2018. Dette blir i dag brukt som hobbyrom og er innredet med en arbeidsbenk med skap under. Det er også en vedovn i eldhuset.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Boligen har blitt bygd på i 1960 med gang, mellomgang, kjøkken, bad, kontor og et soverom. I 2018 ble det bygd på gang og 2 soverom.

  Parkering
  Parkering i gårdsplass og i garasje.

  Forsikringsselskap
  Eika

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på 264 Bg/m3 i stue. Eventuelle radonreduserende tiltak vil måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Eiendommen ligger i et område med ras- og skredfare. Det er høyspenningsanlegg like sør/vest for eiendommen og passerer høyspentmaster like vest for eiendommen

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 850 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 46 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 850 000)) 63 262 (Omkostninger totalt) 1 913 262 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming er basert på elektrisitet samt vedovn i stua. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Kommunale avgifter
  8902

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  I kommunale avgifter inngår feiing, renovasjon og slam.

  Formuesverdi primær
  266168

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  958204

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info vannavgift
  Selgerne har hatt en avtale om kostnadsfri vannforsyning. Avtalen er noe uklar om den vil fortsette å gjelde for nye eiere. Fra Vinje kommune: Stadfestar at eigedom 125/14 har offentlig vatn frå Arabygdi vassverk. I hht avtale mellom Statkraft og Vinje kommune tinglyst og dagbokført 21.01.1988. I samsvar med avtale pkt 7 har Vinje kommune leveringsplikt til Nina Ringhus mot årlege vassavgift i Vinje kommune. Vidare opplyser Statkraftverkene at dei dekker årlege vassavgifter. Om dette gjeld framtidige eigarar framgår ikkje av avtala.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 18.03.1970 - Dokumentnr: 371 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3825 Gnr:125 Bnr:2 01.01.2020 - Dokumentnr: 1541380 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0834 Gnr:125 Bnr:14

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger kun ferdigattest på tilbygg til boligen, ikke på øvrig bebyggelse. Byggetegninger som kommunen har på eiendommen følger vedlagt prospekt.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann. Privat avløp. Septikk blir tømt av Vinje kommune. Eiendommen er tilknyttet offentlig vei via privat stikkvei.

  Regulerings- og arealplanner
  Det er ikke reguleringsplan på eiendommen. Ifølge kommuneplanen ligger eiendommen i et LNF område. Se kommuneplanens arealdel i Vinje kommune. Kommunedelplanen er tilgjengelig hos megler og Vinje kommune.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen ligger i et område med boplikt og nedsatt konsesjonsgrense. Erververen må derfor fylle ut egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 850 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 46 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 850 000)) 63 262 (Omkostninger totalt) 1 913 262 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  63262

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Marie Langseth

Megler

Marie Langseth

97 55 49 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev