aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Dusandisvegen 20!
Velkommen til Dusandisvegen 20!

REINLI Dusandisvegen 20

Velholdt tømmerhytte med flott beliggenhet og fin utsikt til Sørheimstøltjednet, ca. 920 moh. Helårsvei og strøm.

  • kr 2 750 000
  • BRA-i 94 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 2 750 000
  • Omkostningerkr 69 990
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 819 990
  • ObjektstypeFritidseiendom
  • EierformSelveier
  • Byggeår1999
  • Soverom2
  • Tomt1 064.1 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 750 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 68 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 69 990 Omkostninger totalt 85 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 87 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 819 990 Totalpris. inkl. omkostninger 2 835 090 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 2 837 890 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegninger
Denne fine og velholdte eiendommen ligger i stille og fredelige omgivelser på Liaåsen, ca.920 moh. For den som liker turer ute i det fri, finner en vakkert turterreng i umiddelbar nærhet, og turmulighetene er mange i fint og variert terreng. Området byr også på et flott løypenett med oppkjørte skiløyper som kan friste både store og små. Nærmeste oppkjørte skiløype ligger omlag 200 m. fra hytta. Bebyggelse består av frittstående tømmerhytte med alt på ett plan. Hytta har innlagt strøm og enkel adkomst via helårsvei. Den har borevann med el-pumpe og tappemulighet på yttervegg, samt enkelt avløp til terreng for vann som bæres inn i bygget. Med fin utsikt til Sørheimstøltjednet, gode solforhold og en flott eiendom som denne, ligger alt vel til rette for gode dager på fjellet.
Inne i hytta er det mye naturlig lys inn fra alle kanter via de mange vinduene, og dette sammen med den rausta himlingen gir en god og luftig romfølelse.

Dusandisvegen 20, Innlandet

  • Tomt
    1064.1m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiet tomt i hellende til lett kupert terreng. Eiendommen har naturtomt og er opparbeidet med plen rundt bygget. Eiendommen er gjerdet inn og det er port i trekonstruksjon ved innkjøring. Skigard rundt tomt. Arealet er hentet fra kommunens matrikkelkart. Matrikkelen ble etablert ved overføring av data fra tidligere registre. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis eller være feil registrert. Fullstendighet og stedfestingsnøyaktighet er generelt bedre innenfor enn utenfor tettbygd strøk. Matrikkelkartet angir en nøyaktighet på grensepunktene som standardavvik i cm. I tilknytning til arealberegning blir det angitt dersom arealet begrenses av ulike typer hjelpelinjer. Fargene på grensene i kartet forteller hvilken nøyaktighet det er på de registrerte grensene. Grønne grenser er mest nøyaktige, og derfra blir de gradvis mer unøyaktige mot rød, som er skissenøyaktighet. For denne eiendommen er alle grensene middels nøyaktige.

    Beliggenhet
    Denne fine og velholdte eiendommen ligger i stille og fredelige omgivelser på Liaåsen, ca.920 moh. Liaåsen er et opparbeidet hytteområde beliggende mellom Sør-Aurdal og Nord-Aurdal kommune i Valdres. Området er et eldorado for turglade folk året rundt. Fra Dusandisvegen 20 kan sommersolen nytes fra tidlig morgen til sent på kveld med flott utsikt til Sørheimstøltjednet, til fjellet Makalaus og områdene rundt. Dette er et stille og fredelig område, hvor en kan kjenne roen senke seg. For den som liker turer ute i det fri, finner en vakkert turterreng i umiddelbar nærhet,og turmulighetene er mange i fint og variert terreng. På turen kan en også være heldig å finne både multer, tyttebær og blåbær. En tur til Makalausfjellet (1.099 moh.) og gjerne et besøk til jettegrytene ved Kvitingen kan anbefales. I området er det flere gode fiskevann som Damtjednet, Slettevatnet, Mørkegonga, Sørheimstøltjednet og Kjerringputten for bare å nevne noen, men husk å løs fiskekort først! Det er også jaktmuligheter i området. Om lysten til et friskt bad skulle melde seg er mulighetene mange. Området har en aktiv velforening, Liaåsen Hyttevel, som arbeider for vedlikehold av skiløyper, rasteplasser og fot- og sykkelstier. Området byr også på et flott løypenett med oppkjørte skiløyper som kan friste både store og små, så her er det bare å spenne på seg skiene og komme seg ut på tur. Nærmeste oppkjørte skiløyper ligger omlag 200 m. fra hytta. Disse kjøres opp av Makalaus løypelag og staus på disse kan en gjerne se på www.skisporet.no. Om noen skulle ønske en dag i slalombakken er det ca. 15 minutters kjøring til Stavadalen Skisenter, et hyggelig familieanlegg med tre heiser og ni nedfarter med forskjellig vanskelighetsgrad, og god servering i Makalausbua. Her finner en også Stavedalen park, en helårspark til fjells for hele familien med lekeland, simulatorrom og gårdskafé. Ønskes det flere og større utfordringer i slalombakken er det ca. 19 km til Valdres Alpinsenter i Aurdal, og ca. 79 km til Hemsedal. Til Aurdal med nærbutikk og andre lokale tilbud tar det ca. 20 min. med bil. Det samme til Bagn, med bla. kjøpesenter, byggevare, post, lege og bank.

    Adkomst
    Klikke deg inn i kartet i Finn-annonsen via mobiltelefonen, og veibeskrivelse vil komme opp automatisk. Eiendommen er merket " Aktiv - Til salgs!".

    Bebyggelse
    Frittlliggende hytte.

    Byggemåte
    Informasjonen under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Hytte: Byggeår: 1999 Standard : Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold : Bygget er jevnlig vedlikeholdt. Bygning har normal bruksslitasje på innvendig overflater sett i relasjon til alder. Ny eier må regne med kostnader til generelt vedlikehold og oppgraderinger. UTVENDIG: Saltak med sperrekonstruksjon av tre med synlige rundstokker innvendig. Taktekkingen er av torv med torvtaksmembran. Takrenner av tre dratt ut forbi veggkonstruksjon. Veggene har gjennomgående tømmerkonstruksjon og med bindingsverkskonstruksjon på utkraget gang/bodparti med stående kledning. Gang/soveromsdel er oppført med en eldre laftet bygning og montert opp som en del av nybygget. Det foreligger ikke noe informasjon vedr. alder på dette bygget. Det er ikke registrert luke til kaldtloft på hovedtak. Det er liten luke i himling i gang. Bygningen har malte trevinduer 2 + 1 (2-lags isolerglass med 1 stk koblet glass med sprosser i ytterdel.) Bygningen har hovedytterdør i tre og ytterdør i tre til bod. Malt terrassedør i tre med glassfelt ut fra stue. Terrasser oppbygd med trebjelkelag og terrassebord, samt støpt dekke belagt med skiferfliser. Det er montert rekkverk i trekonstruksjon og murt i skiferstein mot sør. Steinsatte trapper opp til terrasse og mellom terrassedekker. INNVENDIG: Innvendig er det gulv av heltre furubord. Veggene har trepanel og gjennomgående tømmer. Innvendige tak har trepanel og med rausta himling i stue. Bygget har gulv mot grunn av trebjelkelag med stubbeloft. Bygget har elementpipe tilkoblet med plassbygget peis med innsats og sotluke. Bygget har elementpipe tilkoblet med vedovn og sotluke. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag med stubbeloft. Innvendig har bygget furu fyllingsdører. TOMTEFORHOLD: Byggegrunn er ukjent og ikke kontrollert. Bygget har ringmur av murkonstruksjon satt på grunn/i terreng. Overvann fra tak ledes i utstikkende takrenner. Det er ikke registrert noe form for tettesjikt/fuktsikring mot grunn/murkonstruksjon.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    -Pkt. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Nei Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

    Innhold
    Hytte: Entré, toalettrom, gang, rom for personlig hygiene, kjøkken, stue/spisestue, bod og to soverom. Terrrasse. Overbygd inngangsparti.

    Standard
    Med fin utsikt til Sørheimstøltjednet, gode solforhold og en flott eiendom som denne, ligger alt vel til rette for gode dager på fjellet. Eiendommen har en trivelig tomt inngjerdet med vakker skigard. Her er det god plass til lek og moro, og mulighet for flere fine uteplasser. Hytta har innlagt strøm og enkel adkomst via helårsvei. Den har borevann med el-pumpe og tappemulighet på yttervegg, samt enkelt avløp til terreng for vann som bæres inn i bygget. Fritidseiendommens bebyggelse består av frittstående tømmerhytte med alt på ett plan. Gang/soveromsdel er oppført med en eldre laftet bygning og montert opp som en del av nybygget. Hytta har torv på taket, noe som er både vakkert og funksjonelt. Hyttas flotte beliggenhet kan gjerne nytes fra den delvis overbygde verandaen, som har fin plass til utemøbler, grill m.m. Inne i hytta er det en lys og trivelig stue. Her er det mye naturlig lys inn fra alle kanter via de mange vinduene, og dette sammen med den rausta himlingen gir en god og luftig romfølelse. Med synlige tømmeråser i stua, er det lett å få den gode hyttefølelsen. En flott plassmurt peis med innsats, forblendet med fasadeskifer, gir en lun og hyggelig atmosfære, og er et vakkert møbel i seg selv. I stua er det plass til både stor spisegruppe og hyggelig sofakrok. Fra stua kan en gå rett ut på den store terrassen. Her kan en glede seg til varme sommerdager, klare høstdager med vakre farger på trær og lyng, samt synet av hvite vidder en frisk vinterdag. Kjøkkenet er noe adskilt fra stua, og er oppdelt i praktisk kjøkkenkrok og en koslig lesekrok. Lesekroken kan enkelt gjøres om til spisestue hvis en heller ønsker det. Kjøkkenet har innredning med over- og underskap av laminerte plater, malte heltrefronter med profil og heltre benkeplate med nedfelt utslagsvask i rustfritt stål. Det er opplegg for frittstående komfyr, ventilator og kjøleskap. En vedovn sørger for ekstra varme på kalde dager. Hytta har to store og fine soverom. Det ene soverommet har god plass til dobbeltseng med stilig skapomramming. Det andre soverommet har praktisk familiekøye. Rom for personlig hygiene har heltre benkeinnredning med nedfelt vaskeservant og dusjkabinett i hjørne. Eget toalettrom der det er installert biodo med utvendig luke for tømming av tank under hytta. Fra inngangspartiet kommer en inn i entré med skifer på gulvet, og videre inn i romslig gang. Begge med god plass til yttertøy og sko. I gangen er det enda en vedovn, så klær og sko tørker raskt etter en aktiv dag ute. Det overbygde inngangspartiet/svalgangen har gulv belagt med vakker bruddskifer som gir et klassisk uttrykk som aldri går av moten. Dusandisvegen 20 er et hyggelig sted hvor en kan slappe av og nyte gode dager på trivelig uteplasser eller inne i den koselige hytta. ---------------------------- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Fritidsbolig: Utvendig: Taktekking, TG2 Taktekkingen er av torv med torvtaksmembran. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Tiltak: - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad Nedløp og beslag, TG2 Takrenner av tre dratt ut forbi veggkonstruksjon. Vurdering av avvik: - Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Tiltak: - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. - Stigetrinn for feier må monteres. Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad Takkonstruksjon/Loft, TG2 Saltak med sperrekonstruksjon av tre med synlige rundstokker innvendig. Det er ikke registrert luke til kaldtloft på hovedtak. Det er liten luke i himling i gang. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr - Kaldtloft til hovedtak er ikke undersøkt pga manglende inspeksjonsmulighet. Andre tiltak: - Det anbefales at det etableres inspeksjonsluker til kaldtloft. Tiltak skadedyr estimert for lokal bekjempelse. Ved eventuelt større omfang kan kostnadsestimat avvike Kostnadsestimat : Under 10 000 Vinduer, TG2 Bygningen har malte trevinduer 2 + 1 (2-lags isolerglass med 1 stk koblet glass med sprosser i ytterdel.) Vurdering av avvik: - Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Andre tiltak: - Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. - Det må påregnes noe vedlikehold. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000 Dører, TG2 Bygningen har hovedytterdør i tre og ytterdør i tre til bod. Malt terrassedør i tre med glassfelt ut fra stue. Vurdering av avvik: - Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Andre tiltak: - Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. - Det må påregnes noe vedlikehold. Tiltak lagt som en del av tiltak under kontrollpunkt ' Vinduer' Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG2 Terrasser oppbygd med trebjelkelag og terrassebord, samt støpt dekke belagt med skiferfliser. Det er montert rekkverk i trekonstruksjon og murt i skiferstein mot sør. Rekkverkshøyden er målt til ca. 85 cm. Høyden avviker mot krav ved byggeår og dagens krav av 100 cm - jmf. Tek 17. Vurdering av avvik: - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. - Det er påvist andre avvik: - Det er påvist at dekke på terrassen har en del sprekker. - Bom i skiferfliser/heller ved hovedtrapp. Andre tiltak: - Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. - Lokal utbedring/vedlikehold. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000 Utvendige trapper, TG3 Steinsatte trapper opp til terrasse og mellom terrassedekker. Vurdering av avvik: - Det er ikke montert rekkverk. - Nivåforskjell over 0,5 meter. Tiltak: - Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Kostnadsestimat : Under 10 000 Innvendig: Pipe og ildsted - 2, TG2 Bygget har elementpipe tilkoblet med vedovn og sotluke. Vurdering av avvik: - Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Tiltak: - Det må foretas lokal utbedring. - Det anbefales en fullstendig gjennomgang og kontroll av bygningens ildsteder og piper av det lokale brann/feievesen. Kostnadsestimat : Under 10 000 Krypkjeller, TG2 Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag med stubbeloft. Krypkjeller er besiktiget fra lukeområde. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Grunnet en del løsøre i krypkjeller var det noe begrenset fremkommelighet. Andre tiltak: - Krypkjeller bør tømmes for løsøre og det bør gjøres ytterligere undersøkelser. Kostnadsestimat : Under 10 000 Tomteforhold Drenering, TG2 Bygget har ringmur av murkonstruksjon satt på grunn/i terreng. Overvann fra tak ledes i utstikkende takrenner. Det er ikke registrert noe form for tettesjikt/fuktsikring mot grunn/murkonstruksjon og jmf. bygningsåret var dette en vanlig løsning på slike konstruksjoner. Vurdering av avvik: - Det er ukjent type/alder/løsning på drenering og tettesjikt på grunnmur. Tiltak: - Innhent dokumentasjon, om mulig. - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad. Utvendige vann- og avløpsledninger, TG2 Det er ikke innlagt avløp. Det er privat grunnboret brønn og utvendige vannledninger er av plast med elvestadledning og med kran på yttervegg. Vurdering av avvik: - Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Tiltak: - Vannkvalitet må dokumenteres. Kostnadsestimat : Under 10 000 Septiktank, TG2 Synlig septiktank under hytta er av glassfiber og med utvendig luke for tømming. Vurdering av avvik: - Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse. Tiltak: - Innhent dokumentasjon, om mulig. Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

    Innbo og løsøre
    Hytta selges møblert og utstyrt som på visning. Hvitevarer på kjøkken følger med. Brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Parkering på egen tomt.

    Forsikringsselskap
    Watercircles

    Diverse
    Nord-Aurdal kommune har ingen opplysninger om branntilsyn på denne eiendommen. Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Eiendommen ligger i et flott turområde hvor det kan være fristende å ta seg en skitur. Vi anbefaler alle å gå inn på www.skisporet.no for å finne oppdatert informasjon om løypenettet og kjøring av dette. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 750 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 68 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 69 990 Omkostninger totalt 85 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 87 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 819 990 Totalpris. inkl. omkostninger 2 835 090 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 2 837 890 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Strøm og vedfyring.

    Info strømforbruk
    Griug opplyser: Anlegget er sist godkjent: 30.07.2021 Forbruk 2023: 1343 kWh. Vil variere i forhold til bruk av eiendommen.

    Energiklasse
    E

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Info kommunale avgifter
    Offentlige avgifter pr. 2024: Eiendomsskatt pr. år: kr. 1.638,- Renovasjon pr. år: kr. 2.157,50 Feiegebyr pr år: kr. 169,- Tilsynsgebyr pr år: kr. 169,-

    Info formuesverdi
    Kr. 525.931,- pr. 2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter», påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett. I tillegg må man påberegne utgifter til: Bomavgift og brøyting kr. 2.200,- Brøyting fra hovedvei og inn til hytta kommer i tillegg. Frivillig løypeavgift. Vi oppfordrer alle til å betale løypeavgift for å sikre gode, oppkjørte skiløyper i området.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering fra våre eierbanker Valdres Sparebank og Etnedal Sparebank.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3451/112/179: 31.05.1999 - Dokumentnr: 2030 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3451 Gnr:112 Bnr:21 01.01.2020 - Dokumentnr: 713938 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0542 Gnr:112 Bnr:179 02.08.1999 - Dokumentnr: 2850 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:112 Bnr:21 Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:112 Bnr:213 Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:112 Bnr:214 Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:112 Bnr:215 Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:112 Bnr:216 Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:112 Bnr:217 Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:112 Bnr:218 Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:112 Bnr:219 Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:112 Bnr:220 Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:112 Bnr:221 Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:112 Bnr:234 Gjelder denne registerenheten med flere

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 19.11.2002. Lovlighet ihht. tilstandsrapport fra takstmann: Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja Innvendig dagslysflate på soverom og kjøkken avviker mot dagens minimumskrav av Tek 17. Takhøyde avviker mot dagens minimumskrav av Tek 17 på 2. 40 meter, men hvor takhøyde på 2,20 meter i deler av bolig er tillatt.

    Vei, vann og avløp
    Adkomst via privat gruset helårsveg. Eiendommen har grunnboret brønn på eiendommen med kran på yttervegg. Det er ikke lagt inn vann i bygget. Bygningen har ikke innlagt avløp. Det er installert biodo med utvendig luke for tømming av tank under hytta.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger innunder: Kommuneplaner: Id: 0542K020 Navn: AREALDELEN TIL KOMMUNEPLANEN 2014 - 2024 Plantype: Kommuneplanens arealdel Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 11.09.2014 Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3451/dokumenter/640/Planbestemmelser_kommuneplan.pdf Delarealer: Delareal: 1 064 m KPHensynsonenavn:910_171 KPDetaljering: Reguleringsplan skal fortsatt gjelde. Reguleringsplaner: Id: 0542R171 Navn: LIAÅSEN 2009 Plantype: Eldre reguleringsplan Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 18.06.2009 Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3451/dokumenter/154/0542R171.pdf Delarealer: Delareal: 5 m Formål: Landbruksformål Delareal: 1 059 m Formål: Fritidsbebyggelse Kopi av reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven. Kopi av kommuneplan kan fås ved henvendelse til megler. Kommunens områdeanalyse viser følgende: - Registrert friluftslivsområde

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 750 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 68 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 69 990 Omkostninger totalt 85 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 87 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 819 990 Totalpris. inkl. omkostninger 2 835 090 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 2 837 890 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    69990

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Dødsbo
    Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

    Meglers vederlag
    Tilrettelegging kr. 14.990,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.838,- søk eiendomsregister og elektronisk signering kr. 1.490,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 500,- markedspakke kr. 20.900,-, visning per stk. kr. 2.990,-, samt provisjon 1,82 % av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Ingrid Skrindsrud

Megler

Ingrid Skrindsrud

90 12 59 67

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev