aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Karistølvegen 37 på Søndre Fjellstølen!
Velkommen til Karistølvegen 37 på Søndre Fjellstølen!

REINLI Karistølvegen 37

Solrikt og åpent beliggende hytte. Fin, skjermet solterrasse og nydelig utsikt. Innlagt vann/avløp, strøm og helårsvei.

 • kr 1 850 000
 • BRA 66 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 1 850 000
 • Omkostningerkr 63 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 913 292
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 988
 • Soverom3
 • ArealP-rom 66 m²
 • Tomt3 900 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 850 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 46 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 850 000,00))   63 292,- (Omkostninger totalt)   1 913 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegninger
Med stor terrasse, nydelig utsikt, og vakkert turterreng rett utenfor hyttedøra, er Karistølvegen 37 et flott sted å komme opp til. Her er det god plass til store og små, hytta har alle fasiliteter og ligger på en stor eiet tomt. Vinterstid finner man et flott løypenett ca. 100 m fra hytta og til Stavedalen Park - Leke og Skisenter er det omlag 15 minutters kjøring. - Fra hytta er det vid og nydelig utsikt til bla. Synnfjell, Stavadalen, Reinli - Stor, usjenert terrasse med fin plass til flere sittegrupper - Åpen og luftig stue/spisestue - Praktisk bad og eget toalettrom - Tre soverom med tilsammen 7 sengeplasser. Velkommen på visning!
I stua er det fin plass til både sofa- og spisegruppe, og en hvitmalt peis med innsats gir lun og god varme til rommet.

Karistølvegen 37, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Hytte
  Bruksareal
  1. etasje: 66 kvm Dør ut fra stue til veranda, ca 40 m2 og vedbod, ca 2 m2.
  Primærrom
  1. etasje: 66 kvm Vindfang, entré, kjøkken, stue/spisestue, tre soverom, bad/vaskerom og toalettrom.  Tomt
  3900m²

  Beskrivelse av tomt
  Stor og trivelig naturtomt åpent beliggende i hellende terreng. Arealet er hentet fra skylddelingsforretning, som er et offisielt dokument som ble opprettet og tinglyst på eiendommer etter eldre regelverk. Dokumentet inneholder blant annet en tekstlig beskrivelse av eiendommens grenser og areal. Vi gjør oppmerksom på at både eiendomsgrenser og areal kan avvike ved nøyaktig oppmåling.

  Beliggenhet
  Åpent og fritt i nydelig natur på populære Sørre Fjellstølen, finner du denne koselige eiendommen. Den ligger ca 950 moh med storslått utsikt og gode solforhold. Stor og trivelig naturtomt på nærmere 4 mål med mulighet for mange fine uteplasser, lek og moro. Det er også godt med parkering når hele familien kommer på besøk. I Karistølsvegen 37 kan en nyte gode dager i fredelige og usjenerte omgivelser. Terrassen er stor og romslig med god plass til flere sittegrupper, og her kan en nyte vid utsikt mot både nordøst, øst og sørøst, til bla. Synnfjell, Stavadalen, Reinli m.m. Inne i hytta er det lyst og trivelig, og med tre soverom og alle fasiliteter er det enkelt å samle både store og små til gode dager på fjellet. Eiendommen er et fantastisk utgangspunkt for turer og aktiviteter året rundt. Her kan en sette seg på sykkelen for opplevelsesrike turer, gå rett ut i fint og variert terreng eller kanskje prøve fiskelykken. Vinterstid kan en gå rett ut i et fantastisk løypenett og om en ønsker en dag i alpinbakken er det kun 15 minutters kjøring til Stavedalen med familievennlige bakker. Som nevnt er turmulighetene mange. Bjødalskampen, Meitebekken, Hollastølfjellet, Nystølstinden og Makalausfjellet er alle vakre turmål uansett årstid. I sommerhalvåret kan det også være spennende å besøke jettegrytene ved Kvitingen. Om en finner fram sykkelen, kan en ta turen på stølsveier og stier over til f.eks. Nordre Fjellstølen og videre til Tisleidalen og Golsfjellet. I flere småvann kan man prøve fiskelykken eller ta seg et friskt bad. Det er heller ikke langt ned til elva Begna om en ønsker å prøve fiskelykken der. I Bagn og Reinli sameige er det også muligheter for småviltjakt. Vinterstid finner en oppkjørte skiløyper ca. 100 m fra eiendommen. Disse er en del av et omfattende løypenett som strekker seg milevis innover fjellet. Turer til f.eks. Fjellmyrskålin med hyggelig grillplass, eller Fjellrunda om Bjødalsfjellet kan anbefales. Det er også fint å fortsette over til Hellebekk og Ellingseter, eller over til Nordre Fjellstølen og videre inn på løypenettet tilhørende Tisleidalen. Fra eiendommen er det ca. 8,5 km til Stavadalen Park - Leke og Skisenter med god servering og mye moro for både store og små. Skisenteret har to heiser og bakker med forskjellig vanskelighetsgrad. Om noen skulle ønske å besøke et større alpinanlegg er det ca. 25 km til Valdres Alpinsenter i Aurdal. Fra Karistigen 37 er det ca. 8 km til Matkroken i Reinli, mens det er ca. 12 km til kommunesenteret Bagn med butikker, servering, bensin, m.m.

  Adkomst
  Fra Oslo kan kjøre til Sandvika, og følge E16 videre til Bagn i Valdres. Kjør gjennom Bagn sentrum, og ta til venstre opp mot Reinli og Stavadalen. Kjør ca. 3,4 km og ta til venstre mot Stavadalen/Fjellstølen. Fortsett ca. 2,6 km og ta til vestre mot Søndre Fjellstølen. (Bomveg kr. 50,-) Følg Søre Fjellstølvegen ca. 4,2 km og ta til høyre inn på Snohaugvegen. Følg Snohaugvegen ca. 300 m og ta til venstre inn på Karistølvegen. Hold til høyre etter ca 300 meter og hytta ligger på høyre siden av veien etter ca 100 merket "Aktiv - Til salgs!" God tur!

  Bebyggelse
  Frittliggende hytte.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Hytta er satt opp i 1988 og oppgradert i 2007 både utvendig og innvendig og fremstår i bra stand. Som det fremkommer av rapporten er det registrert noen symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av alder på bygningsdelene. Dette er en kurant hytteeiendom med åpen og grei beliggenhet på stor tomt i et stille og fredelig området. Hytte: Byggår. 1988 Modernisert: 2007 - Stuen er utvidet ved at veggen er flyttet ut over overbygget terrasse. Nytt furugulv i stuen. Innlagt strøm, vann og avløp. Standard: Normal standard på hytta ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Hytta er jevnlig vedlikeholdt. UTVENDIG Taket er tekket med pappshingel. Sortlakkerte stål takrenner med kjetting nedløp. Yttervegger oppført i tradisjonelt bindingsverk, isolert og panelt utvendig med liggende og stående "Buen" panel. Veggpanelet er montert direkte på bindingsverket uten utlekting som det er krav om i dag. (Dette var normalt byggemåte da arbeidet ble utført) Taket er bygd opp på en gjennomgående laminertdrager. Koblede vinduer med 1+1+ lags glass og småruter i ytre ramme. "Buen" panelt ytterdør med glass. Terrassedør ut fra stue med koblet glassfelt. Veranda på to sider av hytta, oppført i trykkimpregnerte materialer. Bygd en liten vedbod-utebod på ca2 m2 i forbindelse med verandaen. INNVENDIG Furugulv i hele hytta inkl. på bad. Det er lagt nytt furugulv i stuen da stuen ble utvidet, dette er kun såpebehandlet, resten er lakkert. Trebjelkelag med stubbeloft og isolasjon. Hytta er fundamentert på punktfundament og det er åpent under hytta. Elementpipe, pusset og malt inne. Murt peis i stue med innsats med dører. Vedovn på kjøkken, ellers elektrisk fyring med paneloivner. Lite kjellerrom med adkomst gjennom luke i kjøkkengulv. Rommet måler ca 2 m2 med en takhøyde på 125 cm. Her er vanninntak, v.v.bereder etc. Malte heltre furu fyllingsdører inne. Garderobeskap på alle soverom. Faste køyesenger på to av soverommene.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Pkt. 4: Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? - Ja, kun av faglært. Bytte av avløp for gråvann. Arbeid utført av Bøhn og Hamar VVS Pkt. 8: Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Ja. Noe sprekkdannelse i fundamentpunkt Pkt. 9: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? - Ja. Muselort i kjellerrom Pkt. 11: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, kun av faglært. Utbedring 23.05.2023 av mangler i tilsynsrapport fra Sør Aurdal Energi AS. Arbeid utført av Et Elektro AS Pkt. 12: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja. Det ble gjennomført kontroll av det elektriske anlegget 20.02.2023 av Sær Aurdal Energi AS Pkt. 23: Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? - Ja. Tilstandsrapport i forbindelse med salg. Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Hytte med vindfang, entré, kjøkken, stue, tre soverom, bad/vaskerom og toalettrom. Overbygd inngangsparti med terrasse. Åpen terrasse/veranda, ca 40 m2 + vedbod ca. 2 m2.

  Standard
  Med stor terrasse, nydelig utsikt, og vakkert turterreng rett utenfor hyttedøra, er Karistigen 37 et flott sted å komme opp til. Her er det fin plass til store og små, hytta har alle fasiliteter og ligger på en stor eiet tomt. Det er også monter Sikom hyttevakt - ring hytta varm, slik at en enkelt vinterstid kan en komme opp til en varm og god hytte, slik at det bare er å spenne på seg skiene og gå rett ut i milevis med flotte skiløyper. Hytta, som er en stilren og fin "Buen" hytte, ligger åpent og solrikt til. Her kan en nyte gode dager i usjenerte omgivelser med vid utsikt utover området, ikke minst fra den flotte terrassen hvor det er fin plass til flere sittegrupper, grill m.m. Fra terreng har terrassen pent, skjermet inngangsparti med utskjæringer og dør. Det er også laget terrasse i tilknytning til det overbygde inngangspartiet. Inne i den koselige hytta er det en åpen og luftig stue med mønet himling og limtredrager. Her er det flere vinduer som slipper inn godt med lys og det er terrassedør med glassfelt. I stua er det fin plass til både sofa- og spisegruppe, og en hvitmalt peis med innsats gir lun og god varme til rommet. Hytta er sosial og trivelig med delvis åpen løsning mellom stue/spisestue og kjøkken. Her er det barløsning med overskap med glassdører, og praktisk serveringsbenk mot spisestue. Innredningen er i heltre med profilerte fronter og heltre benkeplater. Komfyr, ventilator og kjøleskap. På kjøkkenet er det også en vedovn om en ønsker å fyre litt ekstra. På kjøkkenet er det også luke i gulv ned til et lite kjellerrom hvor en finner vanninntak, varmtvannsbereder m.m. På badet er det flere vinduer, servantskap, speil og frittstående dusjkabinett. Her er det gode tørkemuligheter, men ettersom badet har tregulv, må en være forsiktig med tanke på vannsøl. I tilknytning til badet er det et eget toalettrom med wc og vegghengt servant. I hytta er det tre fine soverom, hvorav ett med dobbeltseng. På ett soverom er det dobbeltseng med køye over, men det tredje soverommet har køyeseng. Det er garderobeskap på alle soverom. Hytta har også vindfang med litt garderobeplass. På terrassen er det laget en liten bod med fin plass til ved. --- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. UTVENDIG Taktekking - TG: 2 Taket er tekket med pappshingel. Vurdering av avvik: ? Taktekking er snødekt , alder eller materiale er ukjent og derfor ikke nærmere vurdert. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Tiltak: ? Det bør foretas nærmere undersøkelser av taktekking når taket er snøfritt. ? Andre tiltak: Kunne ikke se at taket var tekket om siden byggeår, dvs. at det er 35 år gammelt så en må regne med at en om ikke lenge må fornye tekkingen. Nedløp og beslag - TG: 2 Sortlakkerte stål takrenner med kjettingned. Vurdering av avvik: ? Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. ? Utvendige beslagsløsninger er ikke fagmessig utført. Det er nå krav om takstige for feier. Det mangler rennebeslag fra taket og ned i takrenne. Tiltak: ? Lokal utbedring må utføres. Takstige monteres. Takrennebeslag monteres. Vinduer - TG: 2 Koblede vinduer med 1+1+ lags glass og små-ruter i ytre ramme. Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Vinduene trenger vedlikehold, spesielt mellom rutene. Tiltak: ? En skraper, pusser og oljer vinduene mellom rutene. Dører - TG: 2 "Buen" panelt ytterdør med glass. Terrassedør ut fra stue med koblet glassfelt. Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Terrassedøra trenger vedlikehold/utskifting.. Tiltak: ? Skifte terrassedør Balkonger, terrasser og rom under balkonger - TG: 2 Veranda på to sider av hytta, oppført i trykkimpregnerte materialer. Bygd en liten vedbod-utebod på ca2 m2 i forbindelse med verandaen. Vurdering av avvik: ? Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverket på verandaen er 74 cm høyt. Det er ca 3 meter ned på terreng på det høyeste. Rekkverket skal vær 100 cm høyde. Tiltak: ? Bygge høyere rekkverk. INNVENDIG Etasjeskille/gulv mot grunn - TG: 2 Trebjelkelag med stubbeloft og isolasjon. Vurdering av avvik: ? Det er avvik: I stuen er det 20 mm skjevheter fra ytre hjørne mot terrassen til hjørne ved dør ut i vindfang. På badet er det 15 mm fra dør ut i entre til dør inn til toalettet. Tiltak: ? Det er litt skjevheter på gulvet inne, men det er ikke merkbart og ikke mer en at en kan leva med det om en ikke allikevel skal gjøre noe med gulvet. Pipe og ildsted - TG: 2 Elementpipe, pusset og malt inne. Murt peis i stue med innsats med dører. Vedovn på kjøkken, ellers elektrisk fyring med paneloivner. Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det mangler feieluke. Tiltak: ? Dette kan løses ved å fjerne ovn på kjøkken og montere feieluke. Tilliggende konstruksjoner våtrom - TG: 2 Hulltaking er ikke foretatt da dette egentlig ikke er noe våtrom med våt sone. Det er åpent røranlegg og dusjkabinett. Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Ved en vannlekkasje på et rør på badet vil en få problem. Tiltak: ? Jeg vil anbefale og montere vannstoppventil. Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Hytta selges umøblert, uten innbo og løsøre, med unntak av hvitevarer som medfølger i handelen. Ruter til mobilnett følger ikke med i handelen. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Området har 5G.

  Parkering
  Helårsparkering på egen tomt.

  Forsikringsselskap
  IF

  Diverse
  Sør-Aurdal kommune informerer om at piper og ildsteder sist ble kontrollert og godkjent 22.02.2023. Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Eiendommen ligger i et flott turområde hvor det kan være fristende å ta seg en skitur. Vi anbefaler alle å gå inn på www.skisporet.no for å finne oppdatert informasjon om løypenettet og kjøring av dette. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Plantegningen er ikke målbar og noe avvik kan forekomme. Megler/selger tar ikke ansvar for evt. feil. Innredning og møbler er ikke basert på den faktiske innredningen, og er kun ment å gi en oppfatning av boligens muligheter.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 850 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 46 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 850 000,00))   63 292,- (Omkostninger totalt)   1 913 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Murt peis i stue med innsats med dører. Vedovn på kjøkken. Elektrisk fyring med panelovner. Det er montert Sikom hyttevakt - "ring hytta varm" for fjernstyring av varmen.

  Info strømforbruk
  Strøm vil variere i forhold til bruk. Forbruk i 2022: 9975 kWh Info fra Sør-Aurdal energi: Strømanlegget i Karistølvegen 37 ble sist kontrollert den 20.02.2023. Fristen for utbedring av avvikene ble satt til den 21.05.2023, men vi kan ikke se at avvikene i sak 10508 er kvittert ut som utbedret. Se vedlegg i salgsoppgave.

  Energiklasse
  unknown

 • Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2023: Eiendomsskatt pr. år: kr. 2.441,- Renovasjon pr. år: kr. 2.055,-. Feiing: kr. 496,- Septitømming: Lukket tank på 6m3 og gråvannstank på 3 m3: kr. 12.395,-

  Formuesverdi primær
  218214

  Formuesverdi primær år
  2021

  Andre utgifter
  Brøyting: Ca. kr. 1.850,- pr. år. Vedlikehold av vei: ca. kr. 2.800,- pr. år. Bomavgift: Kr. 750,- pr. år. pr. 2023. Friviliig løypeavgift: Kr. 1.000,-. Vi oppfordrer alle til å bidra for å sikre gode løyper i området. I tillegg kommer kostnader til strøm og forsikring.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3449/9/89: 21.01.1980 - Dokumentnr: 279 - Bestemmelse iflg. skjøte Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere 13.07.1971 - Dokumentnr: 2763 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3449 Gnr:9 Bnr:17 01.01.2020 - Dokumentnr: 268563 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0540 Gnr:9 Bnr:89

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke ikke midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen jfr. plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk. Kommunen informerer om at det er kommet byggesøknad. Nybygg hytte 1987. Kommentar: Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Lovlighet Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Brannceller: Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Nyere håndverkstjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Krav for rom til varig opphold: Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei

  Vei, vann og avløp
  Helårsvei. Vann fra eget borehull. Privat avløp til tett tank for sortvann og til spredeanlegg for gråvann. Tett kloakktank som tømmes regelmessig. Eiendommen har godkjent utslipp.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Kommunedelplan bestemmelser for Fjellstølen, vedtatt 24.10.2002. Eiendommen ligger i et LNFR område (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift). Dette betyr at området som hovedregel ikke kan utvikles med tanke på boligbygging eller annet bebyggelse, fordi det blant annet skal tas hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR område kan det være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommuneplanen kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men reguleringen kan få konsekvenser ved eventuell gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

  Adgang til utleie
  Hytta har ikke egen utleidel.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 850 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 46 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 850 000,00))   63 292,- (Omkostninger totalt)   1 913 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  63292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 14.900,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.838,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 19.900,- samt provisjon 3,20 % av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Oddny Fystro

Megler

Oddny Fystro

90 99 94 81

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev