aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Lille Torvgate 4 og ei lettstelt, lys og trivelig leilighet i sentrum på Rena. Bygget har enkel har adkomst via heis og felles garasjekjeller.

Rena Lille Torvgate 4

Lys og lettstelt leilighet - 2 soverom - Velholdt - God planløsning - Garasje i kjeller - Heis - Trivelig uteplass

 • 2 050 000
 • BRA 87 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 050 000
 • OMKOSTNINGER63 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 113 392
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 997
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 84 m²
 • FELLESKOST./MND2 000
 • TOMT1 994 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 2 050 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  51 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 050 000,-))
  --------------------------------------------------------
  63 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 113 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Her kan vi presentere en velholdt, lys og funksjonell leilighet i 2. etasje med en populære beliggenhet i sentrumsområdet på Rena. Leiligheten har enkel adkomst via heis fra bakkeplan og egen parkeringsplass i felles garasjekjeller. Her kan du med andre ord gå tørrskodd ut og inn av bilen din. Dette er en ypperlig leilighet for deg som ønsker en enklere hverdag med forretninger og de fleste servicetilbud nærmest rett utenfor døren. Leiligheten har lyse overflater og en bovennlig planløsning som gir deg et praktisk og lettstelt hjem. Leiligheten har kun hatt en eier siden den var ny og er godt tatt vare på. Med bod i leiligheten og i kjeller har du godt med oppbevaringsplass.

Merk deg dette:
Heis
Velholdt
Godt med oppbevaringsplass
2 soverom
Stor og åpen stue- og kjøkkenløsning

Leiligheten er på ett plan og inneholder:
Felles inngangsparti med trapp eller heis opp til etasjen.
2. etasje: Entre, bod, gang, 2 soverom, bad/vaskerom, stor stue med dels åpen løsning mot kjøkken med spisestuedel. Utvendig terrassekrok ved inngangsparti.

Tilhørende parkeringsplass i felles garasjekjeller.
Egen bod i kjeller.

Lille Torvgate 4, Innlandet

 • Leiligheten ligger fint til i bygget og har enkel adkomst via felles trappegang eller heis fra inngangsparti. Den felles uteplassen foran leilighetene er hellebelagt og har fine solforhold. Ved inngangspartiet er det en hyggelig terrasseplatting med rom for utemøbler og utepynt. Her er det levegg mot nabo. I tillegg er det gode muligheter for å pynte opp med blomsterkrukker og lykt ved inngangsdør.

  Du ønskes velkommen hjem ved et lyst og romslig entre med god omkledningsplass. I entreen er det mulighet for garderobeløsninger for sko og yttertøy. Entre har enkel adkomst til et praktisk og stort bodrom med vindu.
  Videre kommer du inn i en romslig gang med garderobeskap og adkomst til to soverom, stue/kjøkken og bad/vaskerom. Her er det fint plass for stoler og bord og diverse pynt tilpasset eget ønske og behov.

  Åpen stue- og kjøkkenløsning
  Leilighetens luftige og store stuerom har dels åpen løsning inn mot kjøkkenet og store vindusflater som slipper dagslyset fint inn i rommet. I stuen er det gode møbleringsmuligheter for både sofagruppe, godstoler o.l. Rommet er malt i en dus og rolig farge som bidrar til et lunt og koselig preg. Tilknyttet kjøkkenet er det i dag en hyggelig spisestue med god plass for å invitere inn gjester og famille til hyggelige sammenkomster. I tillegg gir det hele dagligrommet fine sosiale soner.

  Kjøkkenet er har god størrelse og er godt plassert for å utnytte areal best mulig. Innredningen har fine arbeidsflater på den laminerte benkeplaten for både matlaging, oppvask og baking. Kjøkkeninnredningen er fra byggeåret og fremstår i god stand. Den klassiske fremtoningen med slette fronter passer fint inn i leilighetens stil. Oppvaskmaskin, komfyr med ventilator over, samt kjøl-/fryseskap medfølger i salget.

  Soverom
  De to lyse soverommene har god størrelse og plass for både seng, kommoder og garderobe. Hovedsoverom ligger vegg-i-vegg med badet.

  Bad/vaskerom
  Det kombinerte bad/vaskerommet ligger med enkel adkomst fra gangen og har en fin fremtoning med belegg på gulv og fliser på vegger, samt en fin detalj med flisebord som tar igjen gulvfargen. Badet har god størrelse og omkledningsplass. Innredning har slette fronter og består av servantskap med speil og veggskap med belysning over. Det er videre wc og dusjhjørne med glassvegger og skyvedør. Vaskemaskin medfølger i salget.
 • Leiligheten har en ypperlig beliggenhet med kun en kort spasertur til det meste i sentrumskjernen på Rena. Sameiet ligger i ytterkant av bykjernen og har kun en kort spasertur til skysstasjonen med daglige buss- og togavganger til Elverum/ Oslo og Røros/Trondheim.

  Fra leiligheten er det kort gangavstand til dagligvarebutikker, butikker, cafeer, parker, torget, kommunehuset, kirken, servicetilbud og til barneskole og barnehage. Nærhet til friareal og turområder både langs elva og i skogsområder. Fra leiligheten er det kun en kort kjøretur flotte friluftsområder i skog og mark, hvor bl.a. Birkebeinertraseen kan by på flotte tur- og treningsområder sommer som vinter. I Birkenåsen finner du en av Norges fremste golfbaner og et populært og familievennlig alpinsenter. Området rundt Rena er kjent for sine flotte fiskemuligheter både i Renaelva og Glomma. I tillegg er det kort veg til badeplassen som yrer av liv på sommerstid.
 • Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av betong. Asfalterte parkeringsarealer i kjeller. Etasjeskille over 1.etasje antatt av betong. Antatt isolert tilfarergulv. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med stående panel. Kledningen er sist overflatebehandlet i ca.2020. Yttervegg er delvis forblendet med murt teglstein. Brannskillevegg mot naboleilighet antatt utført etter gjeldende brann- og lydkrav for byggeåret. Innervegger antatt som isolerte bindingsverkvegger. Saltakkonstruksjon. Fabrikkerte w-takstoler. Undertak med trefiberplater. Himling isolert med mineralull. Synlig gipsplater i leilighetskille mot naboleilighet. Takflatene er tekket med betongtakstein.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Taktekking: Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Tiltak - lokal utbedring må utføres.
  Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Tiltak - Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav.
  Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist fuktmerker i undertak ved gjennomføring til ventilasjonsrør. Ved bruk av fuktmåler ble det registrert forhøyede verdier. Anbefaler ytterligere undersøkelser av gjennomføring, undertak og taktekking. Påvist enkelte fuktskjolder i undertak ved raft. Tiltak - Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Vinduer: Enkelte utforinger med noe fuktskjolder. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  Dører: Det er påvist råteskade i nedre del av utvendig omramming. Se bilde i takstrapport. Panel er ført for langt ned mot heller. Fare for fuktopptrekk.
  Radon: Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak - Det bør gjennomføres radonmålinger. Innhent dokumentasjon, om mulig.
  Våtrom - gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Gulvflatene har passert halvparten av gjenværende levetid. Tiltak - Våtrommet fungerer med dette avviket.
  Våtrom - sluk, membran og tettsjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak - Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  Kjøkken - overflater og innredning: Det er behov for justering/stramming av skapdører. Tiltak - Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Tiltak - Enkelte dører må justeres.
  Våtrom - overflater vegger og himling: Overflater er eldre enn normal levetid, oppgraderinger og utskiftninger må påregnes. Vindu i våtsonen, dusjdører hindrer direkte vannsprut på vindu. Tiltak - Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Våtrom - sanitærutstyr og innredning: Liten skade i servant. Tiltak - Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Våtrom - ventilasjon: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.
  Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er irr på rør. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Tiltak - Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det bør foretas tiltak på anlegget som sikrer bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system.
  Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tiltak - Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for bygningsdeler-/komponenter.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 2.et: Bra 87/ P-rom 84 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal: Entré, gang, 2 soverom, bad/vaskerom, stue/kjøkken.
  Innvendig bod på ca. 3 kvm
  Loft har ikke målverdig areal.
  Terrasseplatting ved inngang. Utført med levegg mot nabo. Areal på ca. 9 m².
  Privat bod på ca. 4 m² med inngang fra felles gangareal i kjeller er ikke medtatt i arealet. Felles heisforbindelse mellom etasjene.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Kjøl-/fryseskap, oppvaskmaskin og komfyr på kjøkken, samt vaskemaskin på badet medfølger i salget.
  Leiligheten har felles brannvarsling. Sentralanlegg.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten varmes opp med elektrisitet.
  Elskap med automatsikringer, montert på vegg i entré.
  Varmtvannsbereder plassert under kjøkkenbenk, 116 liter fra 1997.
 • Felles eiertomt for sameiet på ca. 1 994 m². Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med asfaltert inngangsparti med overbygd avfallsrom. Felles uteplass ved leilighetenes inngangsparti.
 • Egen biloppstillingsplass (nr.9) i felles garasjekjeller med port.
  Iht. arvinger er garasjeplass leid ut for kr. 500,- per mnd. Det gjøres oppmerksom på at iht. husordensregler kan parkeringsplass kun leies ut/lånes ut til andre sameiere/beboere i sameiet og ikke til personer om ikke har tilknytning til sameiet.
 • Eiendommen har adkomst fra kommunal veg og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett frem til fellestomten.
  Boligen har installert vannmåler og betaler avgift for vann/avløp etter målt forbruk. Sist avlest 21/12-2021. Stoppekran og vannmåler under kjøkkenbenk.
 • Forretningsfører: Per Harald Svendsberget, 2450 Rena. Tlf. 90754729. Mail: phsvendsberget@gmail.com.
 • Eierseksjonen hører til boligsameiet Lilletorget.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.
 • Husdyrhold er tilltatt så lenge det ikke er til vesentlig sjenanse eller ulempe for andre sameiere. Husdyr skal holdes under kontroll av eier eller passer når det ferdes på fellesarealene. Husdyr skal ikke luftes på sameiets fellesareal utover normal ferdsel til og fra boligene. Husdyr skal holdes under kontroll på sameiets arealer. Se forøvrig vedlagte husordensregler i salgsoppgaven
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige skadeforsikring med polisenr. 83403001. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne noe registrert formuesverdi på eiendommen (årsak er uviss). Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskifte. Formuesverdien settes da etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistret per 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-rom). For ytterligere informasjon oppfordres interessenter til å ta kontakt med Skatteetaten.
 • Per utgjør de månedlige felleskostnadene kr 2.000,-. I disse inngår strøm i fellesareal, tv, bygningsforsikring, renhold i fellesarealer, snømåking og tilhørende arbeid, kostnader heis, reparasjoner og vedlikehold, adm. kostnader.
 • Iht. opplysninger fra forretningsfører er det ingen fellesgjeld på leiligheten. Det gjøres oppmerksom på at dersom styret vedtar endringer, kan dette evt. påløpe.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf. eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 8.651 ,- for 2022. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Vann og avløp betales etter målt forbruk til satser fastsatt av Åmot kommune. Vannmåler avleses ved overtagelse av ny eier. Renovasjon utgjør kr 3.027,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunker. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Elektrisitet, innboforsikring etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra hvilke abonnement og avtale man har.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse på boliger i 2. etasje i 1996. Det er i denne anmerket mangler knyttet til at rekkverk i trapp ikke ferdig, heis ikke montert og snøfangere ikke ferdig montert.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2016, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Iht. årsberetning fra 2021 jobbes det med utbedring av undertak og lekkasje i tak ved felles adkomstareal (område nær felles trappegang) sammen med eier av næringsdel.

  Iht. vedtekter kan det hvert år gjennomføres inntil seks timer dugnad for vedlikehold av fellesareal/bygning. Styret fastsetter tidspunkt og varighet for dugnadene, sender ut innkalling og setter opp arbeidsplan for disse. Innkalling til dugnad skal sendes ut med minst 40 og maksimalt 60 dagers varsel. Samtlige sameiere er forpliktet til å delta på dugnadene, eller etter avtale med styret utføre tilsvarende mengde arbeid for sameiet på annet tidspunkt. Sameiere kan også, etter avtale med styret, betale seg fri fra dugnadsplikten ved å betale kr. 400,- pr. ikke utførte dugnadstime til sameiet. Avtale om å utføre arbeid på annet tidspunkt eller å betale seg fri skal inngås med styret minst 20 dager før tidspunkt for innkalt dugnad.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eierseksjonen.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen:
  Dagboknr. 995230, tinglyst den 24/12-2009. Gjelder seksjonering.
  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen ligger i et område under reguleringsplan for Hotellkvartalet, vestre del, Rena sentrum fra 2004. Området er regulert til boliger, kombinert formål, parkering, gate m/fortau mv. Området ligger i aktsomhetsområde for flom.

  Eiendommen omfattes av kommuneplan for Åmot kommune- 2016-2030. Området eiendommen ligger i er avsatt og/eller utnyttet til boliger, forretning og kontorer. Nyere kommuneplan gjelder foran eldre reguleringsplan. Del av eiendommen ligger i gul støysone. Leilighetsbygget ligger nær jernbane. Eiendommen ligger også under kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljø 2016-2030.
 • Gnr. 8 Bnr. 621 Snr. 5 i Åmot kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver bør likevel angi ønske om overtagelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Eiendommen er en del av et dødsbo og selges via arvinger (eventuelt fullmektig). Arvingene (eventuelt fullmektig) har ikke bebodd eiendommen og har således ikke spesifikk kunnskap om denne. Egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt/besvart og interessenter oppfordres derfor til å foreta nøye undersøkelser av eiendommen, helst med bistand av bygningskyndig, før bud gis.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 14.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Aina Wilhelmson
  Ernst-Olav Wilhelmson
  Vigdis Wilhelmson
  Viggo Wilhelmson
Inger Anne Stene

Megler

Inger Anne Stene

92 40 81 40

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev