aktiv-eiendomsmegling

Hyggelig enebolig med hybel i 2. etg - Skjermet til ved skogkanten - 2 km fra Rena sentrum

 • 2 200 000
 • BRA 268 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING2 200 000
 • OMKOSTNINGER71 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 271 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 938
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 166 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 536 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 200 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  55 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 200 000,-))
  --------------------------------------------------------
  71 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 271 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Her kan vi presentere en hyggelig enebolig som ligger skjermet til ved skogkanten, ca. 2 km sør for Rena sentrum. Boligen går over to plan med hybel i 2. etasje, samt uinnredet kjeller. Boligen har en smart inndeling med blant annet to kjøkken, to bad, to stuer og tre soverom. Byggeåret er 1938, men i perioden 2015 til 2020 ble det meste fornyet, inkludert overflater, elektrisk anlegg, vinduer og utvendig kledning. Eiendommen er på over 2,5 mål og ligger skjermet til ved skogkanten, i et barnevennlig område.

Merk deg dette:
Stille og rolig
Fine uteplasser
Dobbeltgarasje
Oppgradert i senere tid
Turmuligheter rett utenfor

Boligen inneholder:
1. etasje: Entré/trapperom, gang, wc/vaskerom, bad, soverom, kjøkken, stue og bod.
2. etasje: Trapperom, gang, bad, kjøkken, stue/spisestue og 2 soverom.
Kjeller: 2 kjellerrom.

Dobbeltgarasje med biloppstillingsplasser og lagerbod.
Illustrasjonsbilde

Nyveien 217, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Boligen har et hyggelig inngangsparti tilknyttet overbygd platting med plass for utemøbler. Entreen har lyst gulv og malt panel på veggene. Hvitmalt trapp med belegg i trinnene opp til 2. etasje. I gangen innenfor entreen er det god plass til å henge fra seg yttertøy.

  KJØKKEN
  Boligen har kjøkken fra IKEA som var nytt i 2020. Innredningen er moderne med hvite, glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt sort, komposittkum. Over kjøkkenbenken er det plater på veggene og belysning. Det er godt med oppbevaringsplass i flere kolonialskuffer og overskap. Kjøkkenet har ventilator, opplegg for oppvaskmaskin, og nisje til både kjøleskap og fryseskap. Komfyrvakt og lekkasjestopper er montert.

  Kjøkkenet i 2. etasje var nytt i 2016. Innredningen er fra IKEA og har profilerte fronter og laminert benkeplate med treimitasjon. Over benken er veggen flislagt og det er montert belysning. Kjøkkenet har ventilator, opplegg for oppvaskmaskin og nisje til kjøleskap.

  STUE
  Stua er lys og trivelig med malte panelplater på veggene og mørk laminat på gulvet. Rommet har både varmepumpe og nyere peisovn, samt utgang via tofløyet dør til terrassen. Det er god plass for både spisestue og sofagruppe.

  Boligen har også en lys og pen stue i 2. etasje. Laminatgulv og panelvegger. Stua har peisinnsats, men også varmepumpe.

  BAD
  Eneboligen har to bad og et kombinert wc-/vaskerom.

  Badet i første etasje var nytt i 2020. Badet har våtromsbelegg på gulvet med elektrisk gulvvarme, samt flisplater på veggene. Rommet har installasjoner med dusjkabinett, toalett og hvit servantinnredning med skuffer. Over servanten er det speil med belysning og hylle. Det er inngang til badet fra både gang og soverom.

  Badet i 2. etasje har fliser på gulv og våtromsplater på veggene. Rommet har opplegg for vaskemaskin, toalett, dusjkabinett og servantinnredning. Innredningen har heldekkende servant, benkeskap, veggskap og speil med belysning.

  Wc-rommet ble renovert i 2020 med nye overflater og installasjoner. Rommet har fliser på gulv og panelplater på veggene. Toalett og benk med nedfelt skyllekum. Det er opplegg for vaskemaskin under benken.

  SOVEROM
  Boligen har tre soverom med god størrelse, ett i første etasje og to i andre etasje. Rommene har nyere overflater, og fra soverommet i første etasje er det direkte inngang til badet. Det er god plass til garderobeløsning i alle rom.
 • Eiendommen ligger i Bekkelaget i Åmot kommune, ca. 2 km sør for Rena sentrum. Boligen ligger på et mindre boligfelt, med skogen som nærmeste nabo. Området er stille, rolig og barnevennlig. Turmulighetene er mange og varierte hele året, enten det er ski, sykkel- eller fotturer. For den aktivitetslystne kan Rena idrettspark anbefales. Her finnes svømmebasseng, tennisbane, friidrettsstadion, fotballbane og Tuftepark, for å nevne noe. Rena har dessuten godt fiske i Prestsjøen, og ikke minst i Renaelva.

  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 og Spar på Rena. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Wahlsenteret og de øvrige gatene i Rena sentrum et godt utvalg av butikker. Her finner du utvalg i blant annet sport, sko, mote, hobby, jernvare, samt vinmonopol m.m.

  Kollektivtilbudet i området består av buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Grøndalen, ca. 1 km fra boligen. Fra Rena er det togforbindelse til Røros og Hamar. Ved å benytte bil fra Rena tar det ca. 30 min til Elverum, samt 55 min til Koppang og Hamar.

  Fra eiendommen er det gang- og sykkelavstand til Rena barneskole og Åmot ungdomsskole. Kommunen har et godt utvalg av barnehager, og nærmest ligger Skyssveien barnehage. For elever i videregående trinn, ligger Elverum videregående skole nærmest.
 • Byggegrunn med antatt jord - morenemasser. Drenering og fuktsikring er ellers ikke synlig da den er nedgravd og ikke tilgjengelig. Støpte kjelleryttervegger av sparesteinsmur. Trebjelkelag i etasjeskiller, antatt isolert med flis. Gulvflater med laminatgulv og fliser. Boligyttervegger i bindingsverk, antatt isolert med flis og mineralull. Innvendige overflater med malt panel og malte MDF veggplater. Himlinger med malt panel, malte plater og folierte takessplater. Saltakkonstruksjon. Takflatene er tekket med profilerte metallplater.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Takkonstruksjon/loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Påvist muselort på loft. Hull i undertak ved raft. Det er utført tidligere reparasjon med eldre bølgeblikk over hullet. Lufting/ventilering bør forbedres.
  Overflater: Observert mus i boligen. Anbefaler ytterligere undersøkelser i overgang etasjeskille over blindkjeller.
  Innvendige trapper - 2: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Drenering: Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen.
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. § 12-15 i Byggteknisk forskrift (TEK17). Utforming av rekkverk Rekkverk skal ha høyde og utforming som sikrer mot fall og sammenstøt. Rekkverk skal utformes slik at klatring forhindres. Målt rekkverkshøyde: Ca.97 cm. Minstehøyde på rekkverk er 100 cm. Sprekk i støpt grunnmur ved inngang. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.
  Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tilstanden på gulv over blindkjeller er ikke kjent, uten adkomst eller muligheter for besiktigelse. Blindkjeller er en risikokonstruksjon, må påregne at det kan være skader i trekonstruksjon mot blindkjeller. Etasjeskille over 1.etasje. Målt høydeforskjell på ca. 15 mm i stue. Påvist råteskade i treverk over kjeller.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad.
  Pipe og ildsted: Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten.
  Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er foretatt fuktsøk med fuktindikator i kjeller. Ved bruk av fuktindikator ble det målt fuktvariasjoner. Avskalinger i støpt gulv. Eier opplyser: Hull i gulv blir fylt igjen med betong før salg.
  Overflater vegger og himling på bad: Vindu i våtsonen, dusjkabinett hindrer direkte vannsprut på vindu.
  Ventilasjon på bad: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
  Overflater og innredning på kjøkken: Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet utifra alder.
  Overflater og konstruksjon på wc/vaskerom: Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering.
  Vannledninger: Det er irr på rør.
  Avløpsrør: Det er påvist at avløpsrør av jern har rustskader.
  Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
  Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk.
  Generell på bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Motfall på deler av gulvet. Montasjemerker i våtsone.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.etg: Bra 82 / P-rom 82
  2.et: Bra 84 / P-rom 84
  Kjeller: Bra 36

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Entré/trapperom, gang, wc/vaskerom, bad, soverom, kjøkken og stue.
  2. etasje: Trapperom, gang, bad, kjøkken, stue/spisestue og 2 soverom.

  Garasje på ca. 66 kvm.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.
 • Se løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp av to luft-til-luft-varmepumper fra 2015, supplert med vedfyring og panelovner i begge etasjer. I første etasje er det peisovn og i andre etasje er det peisinnsats. Begge bad har elektriske varmekabler.
 • Eiendommen har to gnr og bnr, og tomten utgjør til sammen ca. 2 536m². (Boligtomten er 1 757m² og veigrunn utgjør 779m²). Tomten er opparbeidet med grus og noe plen og beplantning.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra privat vei. Det er tinglyst avtale om veirett.

  Tilknyttet privat vann- og avløpsnett. Avløp med septiktank på egen tomt. Eiendommen har gråvann som føres ut i kum med infiltreringsgrøft i grunnen. Åmot kommune kan ikke finne godkjenning til utslippstillatelse. Kjøper overtar risikoen for denne.

  Opplyst om at boligen er tilknyttet privat vannverk. Opplyst at Polmannmoen Vannverk er et andelslag med 23 like andeler for 22 boligeiendommer og en fritidsbolig.

  Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 314 677 per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 048 922 per 31.12.2020.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 4 742,- for 2022. I disse inngår eiendomsskatt, feiing og slamtømming. Renovasjon utgjør kr 4 084,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunker. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Elektrisitet, ved, forsikringer, tv/internett etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra hvilke abonnement og avtale man har.

  I tillegg påløper ca. kr. 4 000,- per år for forbruk, drift- og vedlikehold av tilknyttet vannverk.
 • Det er ikke mottatt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for boligen, da dette ikke var normalt på den tiden boligen ble bygd.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er ikke mottatt byggetegninger. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt, men i og med at eiendommen er større enn 2 daa, må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2013. Ved kontroll ble det gitt følgende pålegg om utbedringer:
  Stue: Stikkontakt manglet jordforbindelse, Jf. FEL § 21. Stikkontakt til varmepumpe var ujordet. Medsender skriv om tilkobling varmepumpe.
  Kjøkken: Anlegget var mangelfullt vedlikeholdt og må ettersees av registrert installasjonsvirksomhet eller fjernes, Jf. FEL § 9. Noe på kjøkkenet var ikke utført av Elektroinstallatør.
  Kjeller: Utstyr/anleggsdel var ikke betryggende festet, Jf. FEL § 28. Noe kabel i kjeller var ikke betryggende festet.
  Sikringsskap: Kabelinnføringer / åpninger for kabelinnføringer var ikke tettet, Jf. FEL § 28. Nippler og tette hull i sikringsskap i kjellernedgang.
  Utvendig: Anlegget var mangelfullt vedlikeholdt og må ettersees av registrert installasjonsvirksomhet eller fjernes, Jf. FEL § 9. Utelampe på hjørne mot vest var ikke utført av elektroinstallatør.
  Neste kontroll kan forventes i 2033.
  Selger opplyser at det foreligger samsvarserklæring for jobben som er utført i 2019/2020 og 2022 på det elektriske anlegget, men at det ikke er ble utført noen el-kontroll etter at jobben er utført. Dokumentene kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

  Feiing ble utført siste gang i 2012. Tilsyn ble sist gang utført i 2009, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 1899, tinglyst den 21.07.1954. Gjelder Erklæring/avtale - Opprettelse av polmannsmoen vannanlegg(privat vannverk).

  Følgende tinglyste rettighet (dokument) på andre eiendommer
  (3422-8/10): Dagboknr. 1018243, tinglyst den 10.12.2007. Gjelder Bestemmelse om veg - Rett til adkomst vei over gnr. 8 og bnr. 10 for gnr. 8 bnr. 179 og 291. (Denne rettigheten er feilaktig tinglyst på gnr. 8 og bnr. 10.)

  (3422-8/165): Dagboknr. 702275, tinglyst den 20.06.2019. Gjelder Bestemmelse om veg - Rett til adkomst vei over gnr. 8 og bnr. 165 for gnr. 8 og bnr. 179 og 291.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplan 2016-2030 for Åmot kommune, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse. Eiendommen omfattes også av kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljø 2016-2030.
 • Gnr. 8 Bnr. 179 og Gnr. 8 Bnr. 165 i Åmot kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  -Totalrenovering av bad og vaskerom sent i 2019.
  -Tidligere fuktinnsikt fra vegg, utbedret med ny drenering rundt huset. Fremdeles is fuktinnsig fra gulv i kjeller av eldre årgang.
  -Har hatt mus i 2.etg. Ble borte etter at 2 stk gikk i musefeller.
  -Isolering og plating av bakrom i garage utført på egenhånd.
  -Drenering rundt hus, samt oppsett av ny garasje.
  -Huset er innredet slik at det kan nyttes som to separate boenheter. En i første og en i andre.
  -Veien inn til eiendommen er privateid og tilhører eiendommen. Den brukes også av nabo.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Heine Trahaug Sør-reime
Viktor Nybråten

Megler

Viktor Nybråten

90 21 80 66

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev