aktiv-eiendomsmegling
Solgt

Stor og innholdsrik enebolig med attraktiv beliggenhet! 5 sov - 3 bad - dobbel garasje.

 • BRA 254 m²
 • 5 soverom
 • OMKOSTNINGER114 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 064 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 971
 • SOVEROM5
 • AREALP-rom 203 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 435 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 950 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  98 750,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  114 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 064 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Vi har gleden av å presentere denne innholdsrike eneboligen med attraktiv beliggenhet og utsikt. Boligen har blant annet hele fem soverom, to stuer, 3 bad og ekstra toalettrom, samt dobbelgarasje med elbil-lader, trimrom og drivhus. Boligen er gjennomgående modernisert. Rena sentrum med butikker og fasiliteter ligger ca. 1,6 km fra eiendommen, i tillegg er det gangavstand til barnehage, barne- og ungdomsskole, idrettshall og lysløype.

Merk deg dette:
- Master bedrom med eget bad og walk in closet
- Stor veranda
- 3 flislagte bad
- 5 Soverom
- Trimrom
- Bolig med 2 godkjente boenheter - mulighet for utleie
- 3 Garasjeplasser
- Elbil-lader

Følgende rom inngår i primærareal:
Sokkeletasjen: Entré , Kjellerstue , Gang , Soverom , Bad/vaskerom , Wc. 1. et: Gang, tv stue, 3 soverom, 2 bad, kontor/soverom.

Prestegårdsveien 8, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Boligen har adkomst via en brostensbelagt gårdsplass frem til dobbelgarasjen og inngangsparti. Herfra kommer du inn til den romslige gangen i sokkeletasjen.

  STUE
  Stor stue med tilknyttning til spisestue. Spisestuen har en stor dobbel verandadør, som tar deg ut til en stor og solrik veranda, hvor den første delen er under tak.

  KJØKKEN
  Boligens Sigdalkjøkken har overflater med lyse fronter, heltre benkeplate. Noen overskap med glassdører og downlights inni. Innredningen har integrerte hvitevarer i form av oppvaskmaskin, stekeovn og koketopp med ventilator over. Mosaikfliser i benkerygg.

  BAD
  Boligen har 3 flislagte bad med varmekabler i gulv. Servant på underskap med speil og belysning over. Det er ellers installasjoner med dusjkabinett, vegghengt toalett.
  I tillegg har boligen eget separat toalettrom.

  SOVEROM
  Boligen har totalt 5 soverom i tillegg til sovealkove.
  Det er 1 soverom, samt sovealkove i peisestue i sokkeletasje. I 1. etasje har boligen 4 soverom, hvorav 2 brukes i dag som kontor.

  VERANDAEN
  Verandaen har adkomst både fra spisestuen og stue i tilbygget del. Begge utgangspartiene har en overbygget del.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Sentrumsnær eiendom beliggende i et barnevennlig og rolig område. Kort avstand til Trollhaugen barnehage, Åmot barne- og ungdomsskole og ca
  1,4 km til Rena sentrum hvor man finner de fleste servicetilbud. Høgskolen Innlandet ligger også i Rena. Det er videre gangavstand til idrettshall/flerbrukshall og lysløype.

  Eiendommen har nærhet til friareal og det er kort avstand til fine friluftsområder i skog og mark, samt ti l Birkebeinertraseen som kan by på flotte tur- og treningsområder sommer som vinter. En av Norges fremste golfbaner og alpinsenteret i Digeråsen ligger i kort avstand fra boligen.Området har flotte fiske muligheter i Renaelva og Glomma og en populær badeplass i Prestsjøen, noen hundre meter fra sentrum.
 • Byggegrunn antatt med breelvavsetning. Fuktsikring med grunnmursplast. Festet i topplist. Drenering og fuktsikring er ellers ikke synlig da den er nedgravd og ikke tilgjengelig. Eldre del: Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av murte lettklinkerblokker.De fleste kjeller vegger er utforet og kledd.
  Tilbygget del: Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Støpt plate på mark og grunnmur med ringmurselementer.
  Antatt isolert under betonggulv og utførelse med fuktsperre mot grunnen. Forstøtningsmur av betongblokker ved innkjøring og parkering. Takflatene er tekket med takpanner. Ny taktekking ble lagt i 2011/2012. Helbeslått pipetopp. Beslått luftehatt for avtrekkskanaler. Lakkerte ståltakrenner og nedløp.
  Isbordbeslag. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med liggende panel. Kledningen er sist overflatebehandlet i 2014. Tilleggsisolert med 70 mm mineralull i 2011-2012. Montert ny kledning i 2011-2012 samt påsatt vindtette asfaltplater. Isola musebånd bak kledning. Etablert lufting bak panel. Saltakkonstruksjon.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekke (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Terrasser, balkonger og plattinger med terrenghøyde 50 cm eller mer, skal sikres med rekkverk med en høyde på minst 90 cm. Målt rekkverkshøyde: Ca. 87 cm.

  Innvendig > Overflater, Det er påvist andre avvik: Eternitt er asbestholdig, sanering er regulert i egen forskrift. Knirk i gulv i gang (1.etasje).
  Sprekk og hull i eternittplate. Hull etter tidligere tidligere rørgjennomføring.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i
  standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på ca. 20 mm i kjellerstue.

  Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Det er påvist andre avvik: Fall ikke kontrollert på grunn av dusjkabinett.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad (tilbygget del) Det er påvist andre avvik:Tett sokkel rundt dusjsone hindrer avrenning mot sluk fra baderommets restarealer, skal være et åpent felt. Eventuelt lekkasjevann utenfor sluksonen vil ikke renne fritt til sluk.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad 2: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

  Våtrom > Sanitærutstur og innredning > Bad 2: Det er påvist andre avvik: Krakkeleringer i servant.

  Våtrom> Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad 2 Det er i hulltakingen påvist feil utførelse av konstruksjonen. Ingen skade konstatert. Det er benyttet fuktsperre på innvendig delevegg mot våtsone.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Utvendig - Nedløp og beslag : Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstdspunktet.

  Innvendig > Radon Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Innvendig > Andre innvendige: Det er påvist andre avvik: Avskalinger i gulv. Sprekk/avskalinger i kjelleryttervegg. Påvist enkelte fuktmerker nederst på kjelleryttervegg. Ved bruk av fuktmåler ble det registrert noe fuktighet.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad (tilbygget del) Det er påvist andre avvik: Vindu i våtsonen, dusjdører hindrer direkte vannsprut.
  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad 2 Det er påvist andre avvik: Vindu i våtsonen, dusjkabinett hindrer direkte vannsprut på vindu.
  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc: Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 på noen av elementene.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Sokkeletasje: Bra/P-rom: 82/68 kvm Integrert garasje med treningsrom og bod på 32 kvm
  1.et: Bra/P-rom: 140/135
  Totalt: Bra/P-rom: 254/203 kvm

  Garasje: 46 kvm
  Drivhus: 9 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal: Sokkeletasjen: Entré , Kjellerstue , Gang , Soverom , Bad/vaskerom , Wc.
  1.et: Gang, tv stue, 3 soverom,
  2 bad, kontor/soverom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp i hovedsak med radiatorer, tilkoblet El.kjel. Enkelte panelovner. Vedfyring i underetasje og 1.etasje. Varmekabler i entré og alle bad.
 • Eiertomt på ca. 1 435 m². Skrånende tomt. Hageanlegg opparbeidet med plen og variert beplantning. Innkjøring og parkering belagt med belegningsstein. Delvis innhegnet med hekk. Opparbeidet uteareal i 2014.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Parkering i dobbelgarasje med elbil-lader, integrert enkeltgarasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass. Dobbelgarasjen har lagerplass, bod i bakkant, samt hundegård.
 • Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 545 810 per
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 964 915 per
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 21 739,- for 2022. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Renovasjon utgjør kr 3 122,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 640,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunker. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for boligbygget i 1971. Det ble utstedt ferdigattest for Takoverbygg veranda i 1980. Det ble utstedt ferdigattest for tilbygg i 2014. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 2 bruksenheter
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Rehabilitering Prestegårdsveien 8

  Ifølge hjemmelshavere er følgende arbeider er utført Høsten/Vinteren 2011-2014:

  Utvendig tak: Utvendig tak er lagt nytt med decra taksteinsplate. Det er montert nye vindskier, ny opplekting, nye takrenner og beslag, samt nye takhatter.

  Loft: Eksiterende loft er tilleggsisolert med A-35 Glava 150mm utover de eksisterende 100mm. Slik at total isolasjonstykkelse på loft er 250mm.
  Det er montert nye lufteskuffer ut mot Raft på langvegger for tilstrekkelig utlufting.

  Utv.vegger: Er tilleggsisolert med 70mm glava, med 12mm asfalt vindtette plater. Ny utvendig fabrikk grunnet liggende kledning montert med luftelekter og isola musebånd bak kledning.

  Vinduer og Dører: Alle utvendige vinduer og dører er byttet ut med nye ferdigbehandlede produkter. Dører i fra Drammen dørfabrikk, vinduer i fra skallvold trevare. Ny isolert stålport fra Grandal trevare.

  Drenering utvendig grunnmur: Det er gravd rundt huset for pålegging av ny platon, nye dreneringsrør og pukkfylling inntil platon/dreneringsrør.

  Innvendige Bad: Begge innvendige bad er totalrehabilitert i 2012. Alle vvs rør er nye. Gulvene er bygget opp med innstøpte varmekabler, membran og fliser. Vegger er bygget opp med rupanel, litexplater, membran og fliser. Alle innredninger, dusjer, blandebatterier o.l er nye.

  Innvendige Gulv: Gulv i yttergang i underetasje er oppbygget med påstøp med varmekabler og fliser. Resterende gulv er lagt nye med Pergo laminatgulv. Utført i 2011-2012

  Innvendige dører: Nye ferdigbehandlede dører m/karm fra Drammen dørfabrikk.

  Innvendige overflater: Alle overflater i bruksrom som kjøkken, stue, gang og soverom ble overflate behandlet på nytt. Enten med maling, mdf veggpanel eller tapet.

  Kjøkkeninndrednig: Ny kjøkkeninnredning fra Sigdal sammen med nye hvitevarer, fra 2012

  Elanlegg: Eksisterende elanlegg er kontrollert og oppgradert, ca 70% av anlegger er av nyere slag.

  Rørteknisk: Det er lagt opp nytt vvs anlegg til begge badene, toalett i underetasje, kjøkken og på vaskrom. Eksisterende varmeanlegg er kontrollert og en del tilførsler er byttet ut.

  Tilbygg fra 2014 inneholder: ny fløy med soverom, walk-in garderobe, bad og stue.

  Det foreligger ferdigattest for tilbygget.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2011, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2031.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Nordre Kirkeberget, Rena, fra 1995. Reguleringsformål for eiendommen er boliger. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Kommuneplan 2016 - 2030 for Åmot Kommune, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligformål. Eiendommen grenser mot boligbebyggelse i nord sør og vest, mens eiendommen grenser mot Prestegårdsveien i øst, med et regulert naturområde på 12,5 daa på andre siden av veien. Gammel reguleringsplan (R 25/199576) Gjelder foran kommuneplan.
 • Gnr. 9 Bnr. 264 i Åmot kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Demontering av eldre ojefyr, omlegging til el-kolbe i kombinasjon med ny vv-bereder.
  Ladestasjon i garasjen.
  Mindre sprekk i mur, antatt av eldre dato, i yttervegg mot syd ved carport.
  Se punkter under "diverse"
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på kr 40.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jan Skogheim
  Lise Skogheim
Marius Norum

Megler

Marius Norum

46 50 49 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev