aktiv-eiendomsmegling

Ridabu Enervegen 29B

Nyoppført halvpart av tomannsbolig. Gode kvaliteter. 3 sov, 2 bad. Sigdal-kjøkken. Innflytningsklar!

 • 4 550 000
 • BRA 103 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING4 550 000
 • OMKOSTNINGER28 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 578 642
 • EIENDOMSTYPETomannsbolig
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 022
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 98 m²
 • FELLESKOST./MND500
 • TOMT709 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGB
 • 4 550 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  12 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  28 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 578 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Halvpart av nyoppført tomannsbolig, bestående av:
1.etasje: Entré, bad/vaskerom, 3 soverom, ett med utgang sørvendt terrasse og bod med utvendig adkomst.
2.etasje: Bad, kjøkken og stue med utgang sørvendt balkong på ca. 12 m²

Enervegen 29B, Innlandet

 • Velkommen til Enervegen 29 B!
  Lite slår følelsen av å våkne opp til splitter ny bolig. På Enervegen får du en komfortabel og moderne bolig med smart planløsning og lave bokostnader. Her bor du rolig til i et meget populært boligområde. Eiendommen er fint beliggende på attraktive Ridabu i gangavstand til alt du trenger i hverdagen.

  Boligen ligger nær både Ridabu barneskole og Ener ungdomsskole, i tillegg til at det kort avstand til Åker barnehage og dagligvarebutikker. Eiendommen ligger også kun 3,5 km øst for Hamar sentrum hvor du finner alle servicefasiliteter. Området byr på fine turmuligheter med turstier på sommeren og oppkjørte skiløyper på nærliggende jorder om vinteren.

  Stue og kjøkken i åpen løsning med utg. luftig balkong
  Stue med god atmosfære og godt med lysinnslipp. Lagt parkettgulv og montert rentbrennende vedovn. Stuen oppleves som møbleringsvennlig med god plass. Fra stuen har du utgang til sørvendt balkong på ca. 12 m².

  Begge bad
  Flislagt bad/vaskerom 1.etasje med plater og downlights i himling. Varmekabler. Baderomsinnredning med heldekkende servant. Veggmontert toalett med innebygd sisterne. Dusjsone med dusjvegg/dør. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Rommet har avtrekk via balansert ventilasjonsanlegg.

  Flislagt bad 2.etasje med plater og downlights i himling. Varmekabler. Baderomsinnredning med heldekkende servant. Veggmontert toalett med innebygd sisterne. Dusjsone med dusjvegg/dør. Rommet har avtrekk via balansert ventilasjonsanlegg.

  Kjøkken
  Pent kjøkken fra Sigdal i åpen kjøkkenløsning mot stuedel. Innredningen består av over- og underskap. Laminat benkeplater med nedfelt oppvaskkum og ett-greps armatur. Nedfelt induksjonskoketopp og Røroshetta ventilator med avkast på yttervegg. Forøvrig integrerte hvitevarer som stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap.

  Soverom
  Boligen har tre soverom i 1.etasje. Parkett på gulv og plass til seng, garderobeskap og diverse oppbevaring.
 • Boligen i Enervegen 29 B ligger fint til på Ridabu. Dette er et barnevennlig og attraktivt boligområde med gangavstand til skoler, butikker og barnehager. Om man er glad i å komme seg ut med familien har Ridabu både turstier og friluftsområder med skog i nærheten. Ridabu har også lekeplasser og fotballbaner.

  Det er gode kollektive transporttilbud og dagligvarebutikk like i nærheten.

  Åker barnehage ligger ca. 600 meter unna. Til Hompetitten barnehage er det 1,7 km. Lovisenberg barnehage ligger ca.3,2 km unna boligen. Ridabu skole ligger ca.1,1 km unna. Til Ener ungdomsskole er det gangavstand på kun 2 minutter. Hamar katedralskole ligger ca.6,4 km unna.

  Både Ridabu skole og Ener ungdomsskole har aktivitetshall med plass til ballspill. Ved Ener ungdomsskole ligger også biblioteket.

  Til Rema 1000 er det ca. 1,6 km. Her er det Post Nord tjeneste. Til Kiwi Ridabu er det gangavstand på ca. 7 minutter.
 • Nyoppført vertikaldelt halvpart av tomannsbolig på 2 plan med utvendig integrert bod. Boligen er ferdigstilt i 2022. Boligen har støpt gulv på grunn med elektriske varmekabler i gang og begge bad. Etasjeskiller av treverk/bjelkelag mellom etasjene. Yttervegger av bindingsverkskonstruksjoner. Utvendige fasader med trekledning. Saltak/skråtak av trekonstruksjoner. Lufting via spalter i takutstikk på gavlvegg. Vinduer med 3-lags energiglass. Massiv ytterdør med glassfelt og terrassedør med 3-lags glass. Skyvedør til terrasse med 3-lags glass. Boligen har taktekking av betongtakstein. Undertak av rupanel. Boligen har takrenner, nedløp og beslag av metall.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av TakstPlan AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG).

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: "Takkonstruksjon/loft", satt pga. boligen har blindloft uten tilkomst/tilgang for inspeksjon, "Terrassedør", satt pga. døren mangler utvendig terskelbeslag og "Bad/vaskerom 1.etasje", satt pga. vindu er plassert i våtsone, men det er her beskyttet med dusjdør/vegg.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Totalt: Bra 103 m²/P-rom 98 m².
  1.etasje: Bra 54 m²/P-rom 49 m².
  2.etasje: Bra 49 m²/P-rom 49 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etasje: Entré, bad/vaskerom og 3 soverom.
  2.etasje: Stue, bad og kjøkken.
 • - Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Strøm- og vedfyring.
  - Ildsted stue
  - Varmekabler gang og begge bad
 • Felles eiertomt for sameiet på ca. 709 m². Tomten er opparbeidet med plen. Eiendommen er inngjerdet. Gruset innkjøring/parkeringsplass.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.

  Det gjøres oppmerksom på at det skal tinglyses en bruksrett for naboeiendom gnr. 20, bnr. 424 for oppføring av garasjebygg delvis inne på denne fellestomten. Rettigheten er begrenset til et areal på maksimum 12 m2, i en bredde på maksimum 6 meter og en dybde på maksimum 2 meter. Det aktuelle området er plassert 2 meter fra tomtegrense mot kommunal adkomstveg/Enervegen. Rettighetshaver skal også ha rett til adgang til avgivers eiendom i den utstrekning det trengs for å gjennomføre drift og vedlikehold av garasjebygningen. Se vedlagt kartskisse.
 • Biloppstillingsplasser på felles gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Eierseksjonen er en del av et sameie bestående av totalt 2 eierseksjoner. Det er ikke organisert noen formell drift rundt sameiet. Det innbetales kr. 500,- i felleskostnader til sameiet (se "Felleskostnader"), utover dette svarer hver enkelt seksjonseier for sine driftsutgifter alene. Det er utarbeidet standardvedtekter (vedlagt salgsoppgaven) for sameiet.
 • Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.
 • Dyrehold er tillatt.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise. Hver enkelt sameier må selv skaffe innboforsikring.
 • Det året boligen står ferdig, skal formuesverdien settes etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistret per 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-rom). For ytterligere informasjon oppfordres interessenter til å ta kontakt med Skatteetaten.
 • Felleskostnadene utgjør kr. 500,- per måned per bolig. Felleskostnadene inkluderer blant annet driftsutgifter som f.eks. snøbrøyting og eventuell à konto fremtidig vedlikehold.
 • Eierseksjonen overleveres uten fellesgjeld og fellesformue.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Beløp som vil inngå i kommunale avgifter er avgift for vann og avløp, eiendomsskatt, renovasjon samt feie og tilsynsgebyr.

  Vann og avløp betales etter målt forbruk ut fra satser som er fastsatt av Hamar kommune. For 2022 utgjør dette kr 33,49 pr. m3 for vann og kr 40,44 pr. m3 for avløp.

  I tillegg kommer abonnementsgebyr på kr 523,- for vann og kr. 612,- for avløp.

  Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 775,- pr. pipeløp ved feiing hvert år og tilsyn av pipe og ildsted kr. 324,-

  Renovasjonsavgiften vil avhenge av hvilken type beholdere kjøper velger å bestille. Pris for 80 liters avfallsdunk er kr. 2 295,00 pr. år.

  De oppgitte priser er inkludert mva.
 • Faste løpende kostnader for boligene er strøm, kommunale avgifter, tv og internett og innboforsikring, i tillegg til opplyste fellesutgifter. Strøm og
  innboforsikring varierer ut fra personlig forbruk og ønsker.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for hel tomannsbolig i 2022. Det er i denne anmerket mangler i forhold til: 1. Bod på 5 m2 BRA iht. vedtak, 2. Gjerde iht. vedtak. Frist for innsending av søknad om ferdigattest settes til 01.06.2023.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det er ikke foretatt noe besiktigelse på det elektriske anlegget på eiendommen da bygget er oppført i 2022. En slik kontroll gjennomføres vanligvis hvert 20. år.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen:
  Dagboknr. 69-2/11, tinglyst den 08.01.1962. Gjelder "Rettigheter iflg. skjøte", vedr. bestemmelse om bebyggelse og bestemmelse om vann/kloakkledning.
  Dagboknr. 769203-1/200, tinglyst den 12.07.2022. Gjelder "Seksjonering". Formål: Bolig. Sameiebrøk: 1/2.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eierseksjonen.
 • Eiendommen omfattes av «Reguleringsplan for Bergsten med flere eiendommer (id-54V)» og «Kommuneplanens arealdel (KPA) 2018-2030».
  Reguleringsplanen er overstyrt og Kommuneplanens arealdel (KPA) vil være gjeldende ved motstrid og der reguleringsplanen er taus. F.eks. vil krav til uteoppholdsareal samt tomteutnyttelse fastsettes av KPA. Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig. Plankart med tilhørende reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse.
 • Gnr. 20 Bnr. 182 Snr. 2 i Hamar kommune
 • Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Det kan ikke tegnes boligselgerforsikring, da selger er et selskap som har kjøp og salg av eiendom som del av sin virksomhet.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter avhendingsloven som nyoppført og ikke tatt i bruk; jf. avhendingsloven § 1-2 (2).
  Boligen ble ifølge selger ferdigstilt 31.05.2022. Garanti etter buofl. §12 skal stilles dersom selger gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet og avtalen inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesum frem til overtakelse og minst 5 % i fem år etter overtakelse.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på kjøpers rett til å gjøre mangel gjeldene mot selgers tidligere avtaleparter iht. avhendingsloven § 4 - 16 jf. bustadoppføringsloven § 37.
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.
  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis.
  Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon pålydende kr. 35.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.000,-), markedspakke (kr 12.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 5.000,-). Alle beløp er eksklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Hamjern Eiendom AS jensen
Sindre Ilseth Heia

Megler

Sindre Ilseth Heia

91 59 55 10

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev