aktiv-eiendomsmegling
Solgt

Flott og moderne rekkehusleilighet fra 2020 over 2 plan. 2 soverom - Carport - Sørvendt uteplass - Rolig område!

 • BRA 59 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER79 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 679 892
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 020
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 58 m²
 • FELLESKOST./MND1 797
 • TOMT13 276 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 600 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  67 750,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  79 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 679 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Velkommen til Frognerhagan 18!

Denne flotte leiligheten kan nå bli din. Det er en praktisk og gjennomgående leilighet som går over to plan. I 1. etasje finner du kjøkken og stue, mens bad og 2 soverom ligger i 2. etasje. I tillegg får du en fin uteplass og medfølgende plass i carportanlegg. Bygget er oppført i 2020 og har lite slitasje. Området er stille og barnevennlig med svært kort veg til både barnehage og barneskole. Godt kollektivtilbud og fine turmuligheter rett utenfor døren.

Merk deg dette:
Lys og moderne leilighet
Rolige omgivelser
Store og grønne fellesområder
Carport med opplegg for ladeboks for elbil
Utvendig og innvendig bod


Høres dette ut som leiligheten for deg? Da er du velkommen til en hyggelig visning!

Frognerhagan 18, Innlandet

 • Velkommen inn
  Bilen kan du parkere i carporten like utenfor og ta deg enkelt bort til leiligheten. Inngangspartiet er overbygd og her er det plass til en benk eller liten sittegruppe. Når du kommer inn i leiligheten kommer du til en kombinert entré og kjøkken. Her er det et garderobeskap med plass til sko og yttertøy. For ekstra oppbevaring er det en praktisk bod under trappen.

  Kjøkken
  Kjøkkenet har en fin og åpen løsning mot stuen som gjør rommet både lyst og sosialt. Innredningen er fra Norema og består av over-, under og høyskap i laminerte skrog med grå, glatte fronter. Ut mot spisestuen er det påkostet flere underskap for ekstra oppbevaring. Kjøkkenskuffene har demping når du lukker dem. Laminerte benkeplater med enkel oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps blandebatteri. Hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryser er integrert og medfølger i handelen. Under overskapene er det montert LED-lys stripe for godt lys til matlagingen.

  Stue ut uteplassen
  Fra kjøkkenet strekker stua seg ut mot uteplassen. Det er kun en stor skyvedør i glass som skiller stua og uteområdene. I stua er det god plass til både spisebord og en koselig sofagruppe med TV-møblement. Veggene i denne etasjen er hvitmalte bortsett fra en vegg i stua som er malt i en dus jordtone som skaper en lun atmosfære til rommet.

  Stua utvides ytterligere i sommerhalvåret når skyvedøren åpnes. Utenfor er det terrasse med pergola tak og fine muligheter til å skape din drømmeplass. Her er det plass til utemøbler, planter og et lite drivhus om du ønsker. Det er fint utsyn til fellesområdene og satt opp ekstra skjerming mot naboene på hver side.

  Soverom
  I 2. etasje ligger begge soverommene. Hovedsoverommet er malt i en dyp plommefarge og har plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. På den ene veggen er det montert skyvedørsgarderobe som gir godt med oppbevaring. Garderoben er påkostet med speilfront i midten av de tre dørene. Det andre rommet er perfekt som kontor, barnerom eller gjesterom. Her er det også et romslig garderobeskap. Rommet er malt i en terracottafarge og har forøvrig plass til seng, skrivebord eller annet ønskelig møblement. Begge rommene er utstyrt med lamellgardiner.

  Baderom
  Badet ligger mellom de to soverommene og har hvite baderomsplater på veggene og belegg på gulvet. I gulvet er det elektriske varmekabler. Rommet er innredet med servantskap med hvite fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. I overkant av servanten er det et speilskap og lys. Ellers har badet dusjhjørne med innfellbare dusjdører og vegghengt dusjbatteri, gulvmontert toalett og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
 • Leiligheten ligger fint til på Hjellum som ligger ca. 2 km fra Ridabu og 5 km fra Hamar sentrum. For de yngste er det kun noen hundre meter til Lovisenberg barnehage og barneskole. For de litt eldre er det ca. 3 km til Ener ungdomsskole. Det er rundt 1 km til Black River Park som er Ridabu Idrettslags hjemmebane. Her er det en stor kunstgressbane, hall og flere andre baner.

  Like i nærheten finner du Svartelva og Åkersvika med gode fiskemuligheter. Fine turstier i området året rundt. På vinterstid hvor forholdene tillater det blir det kjørt opp skiløyper på jordene i området. Til nærmeste dagligvarebutikk er det ca. 2 km. Her finner du også post i butikk og bensinstasjon.

  Ca. 500 meter fra boligen er det bussholdeplass med hyppige avganger til Hamar sentrum. Hamar er en by som byr på en rekke kulturaktiviteter, samt fine restauranter, kaféer og gode shoppingmuligheter. Like utenfor sentrum ligger CC Hamar med et rikt utvalg av butikker. Hamar kulturhus ligger i hjertet av Hamar med blant annet bibliotek, kino og en rekke musikkarrangementer og forestillinger året igjennom. Fra sentrum er det også kort veg til Koigen og fine turstier langs Mjøsa. Fra jernbanestasjonen er det mange daglige avganger til både Oslo, Trondheim og Elverum.
 • Ringmur av prefabrikkerte og isolerte ringmurselementer. Punkt- og søylefundamenter for inngangspartiet og terrassen. Taktekking av helsveiset papp. Kun visuell tilgang til taktekkingen over inngangspartiet. Øvrig taktekking uten kontrollmuligheter på befaringsdagen. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Takvann til terrenget. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeåret. Utvendige fasader med bordkledning. Flat takkonstruksjon av plassbygde taksperrer. Kompakt takkonstruksjon uten kontrollmuligheter. Malte trevinduer med 3-lags isolerglass fra 2019. Malt ytterdør med 2-lags isolerglass fra 2019. Malt skyvebalkongdør med 3-lags isolerglass fra 2019. Terrasse i 1. etasje med konstruksjoner, spaltegulv og levegg av treverk. Inngangsparti i 1. etasje med konstruksjoner og spaltegulv av treverk.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Morten Silkebækken AS

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Nedløp og beslag - Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Vinduer - Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Gjelder vindu på det minste soverommet. Dører - Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Ytterdøren har ikke montert underbeslag. Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Avtrekk kjøkken -Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Innvendige trapper - det er ikke montert rekkverk.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Totalt: Bra/P-rom - 59m²/58m²
  1. etg: Bra/P-rom - 30m²/29m²
  2. etg: Bra/P-rom - 29m²/29m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg: Entré/kjøkken og stue.
  2. etg: Gang/trapperom, bad og 2 soverom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Hvitevarer på kjøkken
  Garderobeskap på begge soverom
  Balansert ventilasjon
  Lamellgardiner på soverom og i stue
  Skjerming på terrasse
  Montert dimmere til taklampe og LED-lys på kjøkken, til stikkontakt over spisebord og på bad

  Utstyr/løsøre som ikke medfølger i handelen:
  Taklampe over spisestuebord
  Veggoppheng på kjøkken
  Vegghyller på soverommene
  Veggyller i stue over TV
  LED-strimler

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk:
  Varmekabler i 1. etasje og på bad

  Leiligheten har utvendig pipeløp, men ikke montert ildsted.
 • Felles eiertomt for sameiet på ca. 13 276 m². Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.
 • Plass i felles carportanlegg. Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder. Det er opplegg for å montere elbil-lader i carport.
 • Adkomst til sameiets eiendommer fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Sameiet har selv ansvar for de private stikkledningene. Eierseksjonen har egen vannmåler.
 • Sameiet har inntil nylig hat OBOS som forretningsfører, men byttet til Ditt Digitale Regnskapskontor AS fra 01.07.2022.
 • Eierseksjonen er en del av Eierseksjonssameiet Frognerhagan 1 (org.nr. 924.211.253), bestående av totalt 78 eierseksjoner. Sameiet hadde et årsresultat i 2021 på kr 223.358,-. De disponible midlene var per 31.12.2021 kr 680.620,- og viser sameiets likviditet.

  Sameiet har på årsmøte i 2022 vedtatt at ved salg av bolig tilkommer det et flyttegebyr til sameiet på kr. 3.000,-. Dette belastes selger ved salg.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for seksjonseierne kan bli endret som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i eierseksjonssameiets styre og/eller årsmøte. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Årsmøter avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).

  Sameiebrøk: 60/5200
 • Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.
 • I følge sameiets vedtekter er dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg forsikring med polisenummer 7257431. Hver enkelt sameier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 777.000,- per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2.590.000,- per 31.12.2020.
 • Per 24.06.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 1.797,-. Av disse går kr 481,- til vedlikeholdsfond, mens kr 1.316,- dekker bla. renovasjon, bygningsforsikring, kabel-tv, internett, strøm på/i fellesareal, gressklipping, snørydding, samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.
 • Sameiet har ingen fellesgjeld
  Andel fellesformue kr. 11.749,- per 31.12.2021
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 5.293,- for 2021. I disse inngikk eiendomsskatt, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at eiendomsskatten dette året var vesentlig lavere enn normalen. Eiendomsskatten for 2022 er kr. 5.544,- høyere enn den var i 2021 og det må derfor påregnes høyere kostnader for de kommunale avgiftene en det som ble betalt i 2021. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 1.135,-.
  Forbruk vann: Kr 33,49,- per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 40,44,- per kubikk.
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 524,- (feiing 1 pipeløp hvert 4 år).
  Eiendomsskatt: kr 6.372,-

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).
 • Det ble utstedt ferdigattest for rekkehus, boder og carporter for hele byggetrinn 1 felt BA1 og BA2 i 2020. Det er mottatt byggetegninger for rekkehus fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk. Det er ikke mottatt byggetegninger for øvrig bygningsmasse.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det er ikke utført tilsyn eller kontroll av det elektriske anlegget da bygget er oppført i 2020. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2040.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen:
  Dagboknr. 394023, tinglyst den 03.05.2016. Gjelder kjøpekontrakt i forbindelse med tomtekjøp av Frognerhagan
  Dagboknr. 1047287, tinglyst 09.09.2019. Gjelder bestemmelse om veg. Rett for eiendommene med gnr/bnr 181/55, 56 og 57 gjensidig veirett over hverandres eiendom og frem til offentlig vei.

  Det er tinglyst seksjonering den 29.10.2019 med dagboknr. 1280529 og reseksjonering den 18.02.2021 med dagboknr. 204739.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

  Det er i tillegg tinglyst en rekke heftelser/avtaler på eiendommen som er blitt overført eiendommen ved fradeling. Det er ikke vurdert betydning av disse heftelsene for selve salgsobjektet.
 • Eiendommen omfattes av detaljreguleringsplan for Frognerhagan, fra 2017. Reguleringsformål for eiendommen er bebyggelse og anlegg. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Hamar kommune 2018-2030, reguleringsplanen skal fortsatt gjelde. Eiendommen ligger i hensynssone H510 for landbruk, H530 for friluftsliv, H570 for bevaring av kulturmiljø og H 330 for radon. Eiendommen ligger under kommunedelplan for Hjellum, fra 2014. Området eiendommen ligger i er avsatt til fremtidig boligbebyggelse og nåværende LNFR areal. Eiendommen ligger i hensynsone H730 for båndlegging etter lov om kulturminner, H 810:1 for krav om felles planlegging og H 530_1 med hensyn til friluftsliv.

  Det gjøres oppmerksom på at området Frognerhagan fortsatt er under utbygging. Det må derfor påregnes byggeaktivitet og anleggstrafikk i en tid fremover.
 • Gnr. 181, bnr. 55, snr. 4 i Hamar kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har ingen bemerkninger i egenerklæringen.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,75 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kristiane S Henriksen
Katrine Bakken Larsen

Megler

Katrine Bakken Larsen

40 48 47 99

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev