aktiv-eiendomsmegling
Stue

Ridabu Hjellumvegen 28A

Pen selveierleilighet med 3 soverom. Stille og rolig område. Peis.

 • 3 300 000
 • BRA 83 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 300 000
 • OMKOSTNINGER94 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 394 642
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 018
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 79 m²
 • FELLESKOST./MND930
 • TOMT1 747 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGA
 • 3 300 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000,-))
  --------------------------------------------------------
  94 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 394 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Hjellumvegen 28A !
Dette er en selveierleilighet bestående av: Entrè/gang, stue, kjøkken, bad, 3 soverom og teknisk rom. Seksjonen er oppført i 2018 og holder en god standard.
Fasade

Hjellumvegen 28A, Innlandet

 • Velkommen til Hjellumvegen 28A !
  Dette er en selveierleilighet bestående av: Entrè/gang, stue, kjøkken, bad, 3 soverom og teknisk rom. Seksjonen er oppført i 2018 og holder en god standard.

  Gang
  Du ønskes velkommen inn i en flislagt gang med downlights i himling. Gangen er malt i moderne farger og leder inn i boligens øvrige rom.

  Soverom
  Boligen har 3 soverom. Alle soverommene er av god størrelse. Med god plass til seng, nattbord og garderobeskap.

  Kjøkken
  Moderne og pent kjøkken med gode arbeidsflater og rikelig med skap og benkeplass. kjøkkeninnredningen har laminerte, glatte fronter og laminert benkeplate. Integrerte hvitevarer i form av oppvaskmaskin, komfyr og koketopp. Plass til frittstående kjøleskap.

  Stue
  Stor og praktisk stue med åpen løsning mot kjøkkenet. Stuen er innredet med downlights i himling, pent gulv og tidsriktige fargekombinasjoner på vegg. Vedovn. Skyvedør fra stuen ut til en koselig platting.

  Bad
  Pent bad fra byggeår med fliser på vegg og fliser på gulv. Det er lagt inn elektriske varmekabler i gulv. Badet inneholder forøvrig toalett, dusjvegger, servant og opplegg for vaskemaskin.
 • Eierseksjonen ligger i et etablert boligområde på Hjellum, ca. 2 km fra Ridabu og ca. 6 km fra Hamar sentrum. Området består hovedsakelig av eneboliger og småhusbebyggelse.

  For de yngste er det ca. 1 km til Lovisenberg barnehage og barneskole. For de litt eldre er det ca. 3 km til Ener ungdomsskole. For de sørste er det ca. 8 km til Hamar Katedralskole og ca. 9 km til Storhamar videregående skole. Det er kun noen hundre meter til Black River Park som er Ridabu Idrettslags hjemmebane, her er det en stor kunstgressbane, volleyballbane og flere fotballbaner av gress.

  Like i nærheten finner du Svartelva og Åkersvika med gode fiskemuligheter. Fine turstier i skogsarealer i området. På vinterstid hvor forholdene tillater det blir det kjørt opp skiløyper på nabojordene. Er du glad i golf har du Atlungstad golfklubb som ligger som en perle ved Mjøsa ca. 7 km fra eneboligen.

  Nærmeste dagligvarebutikk er Rema 1000 og ligger ca. 2 km fra eneboligen. Her er det også post i butikk og bensinstasjon. Et par hundre meter fra inngangsdøren ligger bussholdeplassen for bybuss 21. Den har hyppige avganger til Hamar sentrum. Hamar er en by som byr på en rekke kulturaktiviteter, samt fine restauranter, kaféer og gode shoppingmuligheter. Like utenfor sentrum ligger CC Hamar med et rikt utvalg av butikker og kaféer.

  Basarene, Victoriahaven og Nagomi er eksempler på hyggelige steder i Hamar hvor god mat kan nytes. Kafé Larsen og Kai og Mattis er svært populære kaféer med lun atmosfære og gode kaker. Hamar kulturhus ligger i hjertet av Hamar med blant annet bibliotek, kino og en rekke musikkarrangementer og forestillinger året igjennom. Fra Hamar sentrum er det kort veg til Koigen med flere aktivitetsmuligheter, samt fine turstier langs Mjøsa.
 • Byggeår 2018. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Bygningen har malte trevinduer med 2- og 3-lags glass fra 2018. Faste vinduer og åpningsvinduer. Overbygd tak med beiset tregulv ved inngangspartiet, og tilhørende del er ca. 6 m².

  Gulv: Laminatgulv med trestruktur, og fliser.
  Vegger: Ferdigpanel og fliser mellom overskap og
  underskap på kjøkken.
  Himlinger: Takessplater.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av ICON TAKST AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en
  lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

  Innvendig - Radon: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU
  Radon aktsomhetskart er definert med "høy eller særlig høy aktsomhetsgrad''.

  Tekniske innstallasjoner - Vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er
  ikke merket.


  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Veggkonstruksjon: Nedkant av gips i konstruksjonen - bakside av kledning, er ikke forseglet/tettet i nedkant. Kledning er ned mot bakken ved inngang. Ingen skårskjæring av kledning over vinduer/vannbrett.

  Vinduer: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist andre avvik: Sideomramninger står ned mot vannbrett.

  Dører: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er ikke beslag under ytterdøren.

  Utvendig: Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse har slitasje.

  Overflater: Det er påvist andre avvik: Noe løs/manglende fuging i fm fliser over
  induksjonstopp. Diverse hull etter skruer/festemidler i spesielt to soverom.

  Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.

  Tekniske installasjoner - Ventilasjon: Filter alarm på befaring.

  Varmesentral: Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Leiligheten: P-rom / Bra: 83 m² / 79 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré/gang, Stue , Kjøkken , Bad , 3 soverom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektriske varmekabler på bad.
  Peisovn i stuen.
  Luft-til-luft varmepumpe fra Mitsubishi fra 2019.
 • Felles eiertomt for sameiet på ca. 1.747 m². Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.

  Sameiet er en del av realsameie. For mer informasjon se pkt. ''Parkering''.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Med seksjonen følger ideell 1/16-del av realsameiet med gnr. 182, bnr. 19. Denne matrikkelen har en størrelse på ca. 1.238 m² og er disponert med flere carportbygg. Selger opplyser at seksjonen disponerer én carport-plass i ett av disse byggene.
 • Adkomst til sameiets eiendom fra privat vei. Det er ikke kjent med at det er opprettet eller tinglyst avtale om veirett. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Sameiet har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Kjetil Nyborg
  Tlf: 900 13 042
 • Eierseksjonen er en del av Eierseksjonssameiet Hjellumvegen 28-30 (org.nr. 922.343.519), bestående av totalt 8 eierseksjoner. Sameiet hadde et årsresultat i 2020 på kr 82.829,-. De disponible midlene var per 31.12.2019 kr. 11.593,- og viser sameiets likviditet.

  Det har ikke vært gjennomført sameiemøter de siste 2 årene grunnet coronavirus og sykdom.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader og eventuelt fellesgjeld kan variere over tid som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller årsmøte.

  Eierseksjonen er også en del av et realsameie. Realsameiet har en velforening (Hjellumvegen velforening). Velforeningen har ansvaret for å innkreve felleskostnader knyttet til driften av dette. Dugnader må påregnes.
 • Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.
 • Dyrehold er tillatt. Det gjøres oppmerksom på at denne type boform ikke egner seg for hold av flere dyr.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Fremtind skadeforsikring. Hver enkelt sameier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig: Kr. 848.498,- per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig: Kr 2.828.326,- per 31.12.20
 • Per 14.09.22 utgjør de månedlige felleskostnadene til sameiet Hjellumvegen 28 - 30, kr. 350,- Dette går til felles bygningsforsikring, annet utvendig vedlikehold og strøm i fellesareal.

  Per 14.09.22 utgjør de månedlige felleskostnadene til Hjellumvegen velforening kr. 580,- pr. mnd. Dette går til renovasjon, brøyting/strøing av fellesarealer og felles utstyr som f.eks hageredskaper + annet vedlikehold som måtte oppstå.
 • Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 14.09.22
  Andel fellesformue kr. 0,- pr. 14.09.22
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. Kr. 15.253,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" og ''felleskostnader'', påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for 2 stk. 4-mannsboliger med tilhørende boder i 2019. Det er ikke mottatt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for carporter.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen som gjelder for boligen og utvendig bod. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.

  Det er ikke mottatt byggetegninger av carportanlegget. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på, at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Det er ikke foretatt noen kontroll av det elektriske anlegget. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2040.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eierseksjonen.

  Det er tinglyst seksjonering med dagboknr: 1452907-1 den 29.12.2017.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for detaljreguleringsplan for syd for Bregnevegen Hjellum, fra 2013. Reguleringsformål for eiendommen er frittliggende småhusbebyggelse og konsentrert småhusbebyggelse. Eiendommen ligger inne i hensynsone H320 for flomfare.

  Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Hjellum fra 2014, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse. Eiendommen ligger inne i hensynsone H320_1 for flomfare.

  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2018 - 2030. Reguleringsplanen skal fortsatt gjelde. Eiendommen ligger inne i hensynssone H320_1 for flomfare og H330_ for Radon.
 • Gnr. 182, bnr. 14, snr. 1 og 1/16 ideell andel i realsameiemed gnr. 182 bnr. 19 i Hamar kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,8 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 17.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ann-Kristin Olsen
Mattis Barmoen Andersen

Megler

Mattis Barmoen Andersen

91 51 33 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev