aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Haresvingen 7B!

Risør Haresvingen 7B

Halvpart av tomannsbolig fra 2007 med gode solfohold og flott usjenert uteplass!

 • BRA 134 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER66 172
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 256 172
 • EIENDOMSTYPETomannsbolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 007
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 100 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT355 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 190 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  202,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  50 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  66 172,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 256 172,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Praktisk og innholdsrik del av tomannsbolig over to etasjer. Alle fasiliteter i 1. etasje og lett adkomst fra parkering/garasje. 1.etasje består av stue og kjøkkenløsning med utgang til terrasse, gang, bad, vaskerom og soverom. 2. etasje består av 2 soverom, gang/loftstue og toalettrom. Terrasse på hver side av boligen. Garasje, utestue og bod.
Praktisk og innholdsrik del av tomannsbolig over to etasjer. Alt på en flate i 1. etasje og lett adkomst fra parkering/garasje.

Haresvingen 7B, Agder

 • Praktisk og lettstelt del av tomannsbolig fra 2007. Bolig med normal standard fra byggeår. Bad oppusset i 2013. Lyse vegger hovedsakelig av panelplater. Parkett og laminat på gulver. Åpen løsning mellom stue/kjøkken. Utgang til stor usjenert terrasse med gode solforhold. Kjøkkenet har innredning i eik og spiseplass. Flislagt bad med baderomsinnredning, dusjnisje og toalett.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert til TG 2 og TG 3.

  Forhold som har fått TG2 (vesentlige avvik og mindre avvik, som kan kreve tiltak eller ikke som ikke krever umiddelbare tiltak):
  - Det er påvist avvik i beslagløsninger. I egenerklæringen er det oppgitt følgende: Ved kraftig vind og regn kan det komme vann inn mellom garasje og hus. Tiltak: Beslag må utbedres.
  - Det er en del uferdige overflater og belistning. Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak.
  - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt avvik på ca. 15 mm på gulvet i loftstuen. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
  - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.
  - Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe.
  - Flisarbeidene er lite fagmessig utført. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket, men det er usikkert hvilken kvalitet det er på arbeidene som er skjult bak flisene.
  - Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Våtromsbelegg er ikke egnet for innstøping. Løsningen har en meget usikker levetid. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  - Fra egenerklæringen: Byttet temperaturføler på Flexit ventilasjonsanlegg 12/2020. Anlegget har ikke vært særlig i bruk siden, usikker på om det fungerer optimalt pr dd. Tiltak: Kontroll av ventilasjonsanlegg.
  - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er et krav, fra 2014, om at varmtvannsberedere over 1500 watt, ikke skal tilkobles med stikkontakt, men med fast tilkobling. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

  Forhold som har fått TG3 (store eller alvorlige avvik, som man må regne med trenger utbedring straks
  eller innen kort tid):
  - Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.
  - Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Der det er mer enn 50 cm fra dekke til terreng, skal det ihht. byggeforskriftene være rekkverk. Tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres.

  Opplysningene er hentet fra tilstandsrapport fra SørTakst AS, datert 16.08.22.
 • Beliggende solrikt til i et nyere og barnevennlig boligfelt. Fine turområder/friluftsområder med opparbeide turstier i nærheten. Sentralt beliggende med gangavstand på til butikksenter, barne- og ungdomsskole, idrettsplass/-hall, barnehager og badestrender.

  Kun 4km til Risør sentrum - "sørlandsperlen" hvor den karakteristiske trehusbebyggelsen fremdeles er godt ivaretatt. Her finnes utallige tilbud både for voksne og barn. De koselige serveringsstedene, festivaler (som f.eks Trebåtfestivalen og Kammermusikkfestivalen) og diverse markeder (som Villvinmarkedet) viser seg fra sin beste side hver sommer.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Se kartskisse.
 • Tomannsbolig oppført i trekonstruksjon i 2007. Taket er tekket med betongstein. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og liggende bordkledning. Det er saltak i trekonstruksjon. Vinduer med isolerglass. Det er tredører. I garasjen er det leddport. Det er terrasser i trekonstruksjon, dels overbygd. Dekke og rekkverk med normal alders- og bruksslitasje.

  Interessenter oppfordres til å sette seg inn i tilstandsrapporten før budgivning. Rapporten ligger vedlagt i prospekt.
 • 1. etasje/garasje: Bra: 29kvm
  1.etasje: Bra/P-rom: 69/64 kvm
  2.etasje: Bra/P-rom: 36/36 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etasje/garasje: Garasje og garasjebod
  1.etasje: Åpen stue og kjøkkenløsning, gang, bad, vaskerom og soverom
  2.etasje: 2 soverom, gang, og toalettrom
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Vedovn. Varmekabler i gulv på gang og bad i 1.etasje og toalettrom i 2.etasje. Det er også en varmepumpe, men denne opplyser selger at er defekt.
 • Eiet tomt på 355 kvm i følge målebrev fra Risør kommune. Tomten er praktisk og lettstelt opparbeidet. Gruset gårdsplass. Terrasse på begge sider av boligen. Gode solforhold med kveldssol.
 • Dobbel garasje med plass til 1 bil og bod. Elektrisk portåpner. Samt oppstillingsplass på egen tomt.
 • Offentlig.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 474 026 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 706 492 per 31.12.20
 • Kommunale avgifter utgjør kr. 18 860 pr år/. 2022
  Disse omfatter vann, kloakk, renovasjon, feieavgift og eiendomsskatt.
 • Ny eier må påregne seg faste løpende kostnader som forsikring, strøm, tv/internett o.l. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.
  Nåværende eier har Telenor fiber. Det er lagt altibox til husvegg.
  Selger opplyser at strømforbruket for 2022 er stipulert til 8965 kwh.
  Medlemskap i vellag. Velavgift kr. 300,-.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse. Kopi av midlertidig brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgave.
 • Selger står fritt til å leie ut.
 • Eiendommen har boplikt. Kjøper trenger ikke søke konsesjon, men må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig. Dvs. at minimum en person skal benytte eiendommen til sin primære bolig.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Boligen har sentralstøvsuger og fiber fra altibox for TV og internett samt Flexit ventilasjon med varmegjennvinner. Selger opplyser at denne ikke fungerer som den skal.
 • BESTEMMELSE OM VANN/KLOAKKLEDNINGER - dok.nr 171072 - tinglyst 02.02.2007
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelsen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE - dok.nr 223381 - tinglyst 17.03.2008
  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  "Eieren er forpliktet til å finne seg i de bestemmelser om vedlikehold og bruksrett av eventuell felles vei, vann- og kloakkledninger og septiktank, som måtte bli bestemt - herunder også bestemmelse om at disse fellesanlegg skal avløses av særskilte anlegg for hvert hus. Kommunen har rett til å vedlikeholde eventuelle vann- og kloakkledninger og elektriske ledninger og kabler over tomten uten at eieren kn kreve erstatning for det. Kommunen sørger for at tomten blir ryddiggjort umiddelbart etter arbeidets utførelse. Vedlikehold av eventuelle veier over tomten påhviler eier."

  REGISTRERING AV GRUNN - dok.nr 109868 - tinglyst 05.01.2015
  Målebrev av tomten fra Risør kommune
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål og er en del av reguleringsplanen "Randvik IV-felt 7, 8, 9, 10, 11, 12 og 14" plan vedtatt 25.10.1988.

  Reguleringsplanen sier blant annet følgende:
  -Bygningens grunnflate, inklusive garasje bør ikke overstige 30% av områdets nettoareal.
  -Bygningene skal ha saltak eller avledede takformer.
  -Boliger kan oppføres i inntil 1,5 etasje.

  Kart- og reguleringsbestemmelser ligger vedlagt i prospekt. Interessenter oppfordres på generelt grunnlag å sette seg godt inn i bestemmelsene.
 • Gnr. 14 Bnr. 573 i Risør kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter nærmer avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,90 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. (Oppdragsgiver betaler oppgjørshonorar kr. 4750). I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke en markedsføringspakke på totalt kr 16 800, som omfatter bl.a. annonse, fotograf, utstillinger og prospekter. Markedsføringspakken inneholder element av vederlag. Minimumsprovisjon er avtalt til kr 45 000,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket dekning av utlegg og vederlag med totalt kr 19 800,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ann-jorunn Greva
Jon Reidar Haugland

Megler

Jon Reidar Haugland

47 71 51 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev