aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv v/Sindre Tjønn presenterer Gyvingjordet 9

RJUKAN Gyvingjordet 9

Rjukan - Meget pen og tiltalende enebolig på Gyvingjordet - 3 soverom, 2 stuer og 2 bad - Garasje

 • kr 2 890 000
 • BRA 180 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 890 000
 • Omkostningerkr 89 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 979 292
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 985
 • Soverom3
 • ArealP-rom 175 m²
 • Tomt748.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 890 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  72 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000))

  89 292 (Omkostninger totalt)

  2 979 292 (Totalpris inkl. omkostninger)
Gyvingjordet 9 er flott enebolig med generelt god standard. Det er gjort regelmessige oppgraderinger gjennom årene og boligen har ifølge tilstandsrapport gjennomgående hele og pene overflater. Her kan man flytte rett inn! Det er også verdt å merke seg at det er tilordnet fine uteområder med veranda og terrasser/plattinger. Eiendommen har en sentral beliggenhet på Gyvingjordet i nedre del av Rjukan. Dette er et veletablert boligområde med kort vei til det meste av byens fasiliteter. Gyvingjordet ligger skjermet fra fylkesveien, på sørsiden av elven Måna, og oppleves som rolig og barnevennlig.

Gyvingjordet 9, Vestfold og telemark

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 85 kvm
  1. etasje: 95 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 80 kvm P-Rom inkluderer: Gang, bad/vaskerom, kjellerstue og 2 soverom.
  1. etasje: 95 kvm P-Rom inkluderer: Vindfang, gang, kjøkken, stue, soverom, bad og trapperom.  Tomt
  748.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt med pen hage og fine uteområder.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en sentral beliggenhet på Gyvingjordet i nedre del av Rjukan. Dette er et veletablert boligområde med kort vei til det meste av byens fasiliteter. Gyvingjordet ligger skjermet fra fylkesveien, på sørsiden av elven Måna, og oppleves som rolig og barnevennlig. Det er nærhet til bussholdeplass med daglige avganger til bl.a. Atrå, Tinn Austbygd og Notodden. Beliggenheten gjør også at Gaustaområdet kun er 15-20 minutter kjøring unna. Gaustaområdet er en av landets mest populære vinterdestinasjoner og har bl.a. skianlegg med mange varierte nedfarter. I deler av vintersesongen går det skibuss fra Rjukan til Gausta.

  Adkomst
  Se kart i nettannonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Byggemåte
  Boligens fasade har ifølge tilstandsrapport stående bordkledning. Hoveddelen av boligen har taktekking av betongtakstein og tak over kjellerinngang har shingelpapp. De innvendige overflatene består i hovedsak av gulver med laminat, samt vegger med i hovedsak malte plater. Se tilstandsrapport av Arnt Ivar Hvammen for mer detaljer.

  Innhold
  Boligen inneholder følgende rom: Hovedplan: Vindfang, gang, kjøkken, stue, soverom, bad og trapperom. Underetasje: Gang, bad/vaskerom, bod, verkstedrom, kjellerstue og 2 soverom. Utover selve boligen inneholder eiendommen en frittstående garasje og en bod.

  Standard
  Gyvingjordet 9 er flott enebolig med generelt god standard. Det er gjort regelmessige oppgraderinger gjennom årene og boligen har ifølge tilstandsrapport gjennomgående hele og pene overflater. Her kan man flytte rett inn! Det er også verdt å merke seg at det er tilordnet fine uteområder med veranda og terrasser/plattinger. Stuen befinner seg i hovedetasjen/overetasjen og er romslig og god. Her er det nok av plass til både sofagruppe og spisestue. Store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys, og det er egen utgang til veranda. Stuen er forøvrig utstyrt med både varmepumpe og en flott vedovn fra 2014. Utover hovedstuen er det også innredet en stor kjellerstue i underetasjen. Kjøkkenet ligger i tilknytning til stuen og ble oppgradert i 2020. Det er av typen Kvikk og er meget pent og tiltalende. Det har innredning med glatte fronter og benkeplate av heltre. Hvitevarene er integrert og det er godt med skap- og benkeplass. Boligen har 2 bad. Badet i hovedetasjen er fra 2011 og er flislagt med varmekabler i gulvet. Det er forøvrig utstyrt med dusjhjørne, veggmontert WC og en pen innredning med nedfelt servant. Det er også et flislagt bad/vaskerom i i underetasjen med dusjhjørne, WC og innredning med servant på skap. Dette badet/vaskerommet er av eldre dato, så oppgradering må påregnes. Det er i alt 3 soverom i boligen, hvorav 1 befinner seg i hovedetasjen og 2 i underetasjen (se plantegning). Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport (vedlagt prospekt). Det er viktig å sette seg grundig inn i denne. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3 i tilstandsrapporten: TG3 (Store eller alvorlige avvik): Bad/vaskerom (i underetasjen) - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG2 (avvik som kan kreve tiltak): Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Rom Under Terreng - Gulv på kjellerstue har ujevnheter. Innvendige trapper - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tilliggende konstruksjoner våtrom (bad/vaskerom) - Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Overflater Gulv (bad) - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år - Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. TG2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak): Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Nedløp og beslag - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon og detaljer.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget (listen følger vedlagt salgsoppgaven), men utover dette medfølger også robotklipper, manuell gressklipper, kantklipper og taklampe i trappenedgang. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Når hvitevarer og annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Integrerte hvitevarer medfølger.

  Parkering
  Enkel garasje og parkeringsmuligheter på egen gårdsplass.

  Forsikringsselskap
  If

  Polisenummer
  0201656

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. I forbindelse med pågående arbeider med vann og avløp på Rjukan har kommunen gitt dispensasjon for å anlegge midlertidig knuseanlegg ved Gyvingjordet. Dette vil kunne medføre noe støy m.v. i perioder. Ifølge vedtaket gjelder tillatelsen til å anlegge knuseanlegget for en begrenset periode på 4 arbeidsdager innenfor samme uke, med pågående arbeid fra mandag til og med torsdag, innenfor tidsrommet kl. 07.00 -19.00. Arbeidet kan ikke skje i fellesferie ukene. Ta kontakt med kommunen for mer informasjon. Eiendommen ligger innenfor et fareområde for skred (ref. kart vedlagt prospekt).

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 890 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  72 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000))

  89 292 (Omkostninger totalt)

  2 979 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmepumpe og vedovn i stuen.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

 • Kommunale avgifter
  22457

  Kommunale avgifter år
  2023

  Formuesverdi primær
  549021

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1976475

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3818/127/53: 22.10.1985 - Dokumentnr: 4596 - Erklæring/avtale (vedlagt prospekt) BESTEMMELSER OM VEG/VANN/KLOAKK/ELEKTRISKE LEDNINGER M.V. 08.10.1985 - Dokumentnr: 4320 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3818 Gnr:127 Bnr:34 01.01.2020 - Dokumentnr: 649929 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0826 Gnr:127 Bnr:53

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt en ferdigattest i 2011 i forbindelse med rehabilitering av bad. Utover det foreligger det ingen ferdigattest/brukstillatelser på eiendommen. Byggetegning av boligen følger vedlagt prospekt, samt tegning og søknad ifm. garasje. Utvendig bod foreligger det ikke tegninger eller dokumentasjon på. Det er gjort enkelte endringer ut i fra opprinnelig byggetegningen på boligen. Kjellerstue er her angitt som "Hobbyrom". Rommet har ifølge tilstandsrapport avvik i forhold til rom til varig opphold da vinduene er høyt på vegg (her kreves platå som stigetrinn ved rømning). Av kart kan det se ut som garasje og bod såvidt bryter tomtegrense mot øst.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boliger. Se reguleringsbestemmelser med tilhørende kart vedlagt prospekt.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 890 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  72 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000))

  89 292 (Omkostninger totalt)

  2 979 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  89292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,9% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  4900,- oppgjørshonorar kr  3000,- og visninger kr  1750, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  41900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva. 

Sindre Tjønn

Megler

Sindre Tjønn

94 80 64 22

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev