aktiv-eiendomsmegling
Aktiv v/Marie Langseth presenterer Møsvannsveien 660!
Aktiv v/Marie Langseth presenterer Møsvannsveien 660!

RJUKAN Møsvannsveien 660

Oppgradert og romslig hytte med fin beliggenhet på Frøystul - strøm og vann til vegg

 • kr 2 400 000
 • BRA-i 103 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 400 000
 • Omkostningerkr 79 140
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 479 140
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår2006
 • Soverom3
 • Tomt1 108.6 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 2 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 60 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000,00))   79 140,- (Omkostninger totalt)   2 479 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Mosvannsveien 660 - 2D - 1. etasje - Letterhead
Innbydende og koselig fritidsbolig med god planløsning. Hytta er opprinnelig fra 60-tallet, men har blitt totalt ombygget i 2006. Her har man gang, bad, toalettrom, kjøkken/stue, 2 soverom og bod i 1.etasje. Hemsen er med gang og to soverom. Hytta har innlagt strøm og godkjent vann til vegg. Det er lagt vann inn i hytta til bad og kjøkken, dette er ikke omsøkt eller godkjent. Hytta ligger fint til på en liten høyde med flott utsikt over Skarfoss. For å komme til hytta, går det en sti fra parkeringen langs Møsvannsveien, ca. 100 m til hytta. Like ovenfor hytta går "gamleveien" og lysløypa for mange fine turer. Se skisporet.no for kart over skiløyper.
Velkommen inn!

Møsvannsveien 660, Telemark

 • Tomt
  1108.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er en eiet naturtomt bestående av lyng og mose. Stien opp til hytta er skrånet, hvor hytta ligger på en høyde opp fra hovedveien. Området rundt hytta er relativt flatt.

  Beliggenhet
  Hytta ligger fint til på en liten høyde med flott utsikt over Skarfoss. For å komme til hytta, går det en sti fra parkeringen langs Møsvannsveien, ca. 100 m til hytta. Like ovenfor hytta går "gamleveien" og lysløypa for mange fine turer. Se skisporet.no for kart over skiløyper. Hyttas beliggenhet er optimal for den som ønsker ro, men samtidig nærhet til rekreasjonstilbud. I nærområdet er det gode aktivitetsmuligheter både sommer og vinter. Rjukan Fjellstue ligger ca. 2,5 km fra hytta og deifra har man tilgang til lysløype og flotte skiløyper som bl.a. går innover i idylliske Hjerdalen. Området kan også by på mange fine turstier i naturskjønne omgivelser. Både Rauland og Gaustablikk ligger innenfor ca. 30 minutters kjøring fra hytta, og Rjukan sentrum med alle sine fasiliteter ligger kun en 12 minutters kjøretur unna.

  Adkomst
  Se kartskisse.

  Bebyggelse
  Området består av spredt fritidsbebyggelse.

  Byggemåte
  Bygningen er av betong- og lettklinkergrunnmur av pilarer. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Taktekking er av pappshingel. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport (vedlagt prospekt). Det er viktig å sette seg grundig inn i denne. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3 i tilstandsrapporten: TG2 (avvik som kan kreve tiltak): Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Radon - Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktomhetsgrad. Pipe og ildsted - Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Innvendige trapper - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet Innvendige dører - Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Toalettrom - Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. - Det er påvist fuktskjolder i overflatene. Badstue - Konstruksjonen har indikasjoner på feil konstruksjon og bør undersøkes ytterligere eller det må innhentes dokumentasjon på valgt løsning. Andre VVS-installasjoner - Trykktank står i gang som ikke har avrenning til sluk eller gulv med våtromskrav. Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Utvendig vann- og avløpsledninger - Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. TG3 (avvik som krever tiltak): Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. - Baderomsgulv mangler membran. - Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Innhold
  1.etasje: Gang, bad, toalettrom, kjøkken/stue, 2 soverom og bod. Hems: gang, 1 soverom og et lager/uferdig rom.

  Standard
  Hytta er opprinnelig fra 1931 og er totalt ombygget i 2006. Her er det gjennomgående god planløsning med hele og pene overflater. Innvendig er det heltre furu på gulv. Vegger er med trepanel og himling er med trepanel. Kjøkkenet er med innredning med profilerte fronter og benkeplate i heltre. Her er det integrerte hvitevarer som kjøleskap med fryser, komfyr og platetopp. Det er åpen løsning til en meget romslig stue med god plass til både sofagruppe og spisestue. Badet er pusset opp i 2006 med flis på gulv, trepanel på vegger og himling. Rommet inneholder servant med skap og dusjkabinett. Ved siden av er det et toalettrom med forbrenningstoalett og veggmontert håndvask uten armatur. Baderommet har fått TG3 grunnet mangler membran på gulv. Hytta inneholder til sammen tre soverom, hvor to av de ligger i 1. etasje og ett ligger på hems. Loft har ikke målbart areal pga takhøyde, men har et gulvareal på 56 kvm. På loftet er det gang, 1 soverom, lager (uferdig rom) og et kott.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Om man ønsker møbler eller inventar, kan dette avtales nærmere med selger.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering på parkeringsplass langs Møsvannsveien.

  Forsikringsselskap
  Eika

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Om man ønsker møbler eller inventar, kan dette avtales nærmere med selger.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 60 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000,00))   79 140,- (Omkostninger totalt)   2 479 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Oppvarming er basert på elektrisitet. Vedovn i stua.

  Energiklasse
  D

 • Kommunale avgifter
  2672

  Kommunale avgifter år
  2024

  Info kommunale avgifter
  Hytterenovasjon: 2152,50,- Hytte tilsyn pipe/ildsted kr 132,50,- Hytte feieavgift kr 386,25,-

  Info om eiendomsskatt
  Det er ikke eiendomsskatt i Tinn kommune.

  Formuesverdi primær
  305595

  Formuesverdi primær år
  2022

  Andre utgifter
  Årlig avgift til Skarfoss hytteforening kr 2250,-

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4026/122/363: 26.08.2003 - Dokumentnr: 2834 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver: Norsk Hydro Produksjon AS
  Bestemmelse om vann/kloakkledning, strømnett m.v.
  11.07.2003 - Dokumentnr: 2180 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4026 Gnr:122 Bnr:11
  11.07.2003 - Dokumentnr: 2180 - Overføring fra tidligere festenummer Utgått festenr:
  Knr:0826 Gnr:122 Bnr:11 Fnr:53
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1805995 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0826 Gnr:122 Bnr:363
  01.01.2024 - Dokumentnr: 610858 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3818 Gnr:122 Bnr:363


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det finnes ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann og avløp. Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger ifølge Kommunedelplan Øvre Del av Månavassdraget i LNF-område (bestemmelser følger vedlagt prospekt).

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 60 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000,00))   79 140,- (Omkostninger totalt)   2 479 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  79140

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 4 900,- oppgjørshonorar kr 4 900,- og visninger kr 3 500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 44 900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 9 729,-. Utleggene omfatter fotograf, kommunale opplysninger og utskrift servitutter. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 1 750,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 30 000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Marie Langseth

Megler

Marie Langseth

97 55 49 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev