aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Eikestadveien 206!

RØMSKOG Eikestadveien 206

Påkostet fritidsbolig med vedfyring, varmepumpe og elbil-lader. Stor og solrik terrasse. Flott beliggenhet og utsikt!

 • kr 3 300 000
 • BRA 88 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 300 000
 • Omkostningerkr 99 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 399 542
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår2 016
 • Soverom2
 • ArealP-rom 72 m²
 • Tomt2 311.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 300 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  82 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000))

  99 542 (Omkostninger totalt)

  3 399 542 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til Eikestadveien 206, en påkostet og innbydende fritidsbolig over ett plan pluss hems ? oppført med god standard i 2016. Omgivelsene er rolige og idylliske, rett ved flott turterreng og bademuligheter i Vortungen. Her ligger alt til rette for aktive feriedager året rundt. Tomten er på over to mål, med grillplass, flaggstang og hyggelig beplantning. Gode solforhold nytes på en overbygd balkong og på en stor terrasse med glassrekkverk. Terrassen er utstyrt med motoriserte markiser, og er tilrettelagt for både utedusj og jacuzzi. Vel inne får man en åpen stue med både peisovn og varmepumpe, mens kjøkkenet har god skapplass og integrerte hvitevarer. Videre er det et delikat bad/vaskerom med gulvvarme, et gjestetoalett, tre innredede rom på hemsen og to store soverom med skap.

Eikestadveien 206, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Fritidsboligen
  Bruksareal
  1. etasje: 72 kvm
  1. etasje: 5 kvm Sportsbod
  Primærrom
  1. etasje: 72 kvm Entré,/gang, kjøkken, stue, bad/wc/vaskerom, w soverom.
  2. etasje: 0 kvm Hems: Stue, toalettrom, 2 soverom. Takhøyde på hems er ca. 1,89 meter og i tillegg har etasjen skråtak. Rom på hems har ikke måleverdig areal og er ikke medtatt i bruksarealet. Rom på hems er ikke godkjent for varig opphold/beboelse.

  Bod
  Bruksareal
  1. etasje: 11 kvm Bod, vedskjul.  Tomt
  2311.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Omgivelsene er rolige og naturskjønne, like ved flott turterreng og innsjøen Vortungen. Ved vannet er det gode bade- og fiskemuligheter. Her ligger alt til rette for aktive feriedager sommer som vinter. Fritidsboligen ligger høyt og usjenert til på en solrik tomt, med nydelig, vidstrakt utsikt over innsjøen og de skogkledde omgivelsene. Tomten er på over to mål, opparbeidet med flaggstang, hyggelig beplantning, kantstein og en koselig grillplass. Forøvrig består eiendommen av en naturtomt med lyng, trær og annen stedlig vegetasjon. Det er enkel adkomst via bilvei helt frem, og foran inngangen finner man en singlet gårdsplass med gode muligheter for parkering. På gårdsplassen er det en praktisk utebod, til- og ombygget i senere tid. Fra stuen er det utgang til en stor og delvis overbygget terrasse, som strekker seg til inngangen. Den flotte terrassen har belysning, levegger og to motoriserte markiser. Et stilrent rekkverk med glassfelter ivaretar den magiske utsikten, og på terrassen er det flere plassbygde blomsterkasser ? perfekt for deg med grønne fingre. Uteplassen er ellers tilrettelagt for både utedusj og jacuzzi. Terrassen innredes enkelt i ulike soner, og innbyr til sosiale sammenkomster med god mat og drikke. Rundt store deler av terrassen er det et singlet gangareal med trapp ned til den store naturtomten. Sommerdagene kan også tilbringes på en overbygd balkong utenfor hemsen. Balkongen har downlights, rekkverk av metall og misunnelsesverdig utsikt. Det er gode solforhold på eiendommen, så på uteplassene kan man virkelig nyte varme, late feriedager til fulle.

  Beliggenhet
  Hytta ligger på et idyllisk og naturskjønt hyttefelt ved innsjøen Vortungen på Rømskog. Hytta har fin utsikt mot vannet. Stedet preges av fredfull natur og milevis med fantastiske turområder, noe som innbyr til rekreasjon på helårsbasis. Vinterstid kan du gå lange skiturer innover i marka, eller kose deg på skøyteisen på innsjøen. Om sommeren er det muligheter for bading, fiske og koselige kanoturer. Stedet er en perle for friluftsmennesker, perfekt for senkede skuldre. Med over 100 tjern, flott jaktterreng, rike forekomster av bær, skogkledde åser og variert terreng kan dette lett bli ditt favorittsted, et sted preget av skogens ro og sangen fra fuglene. Det er ca 9 mil fra Oslo og drøye 9 mil fra Oslo lufthavn til hytta. l umiddelbar nærhet ligger populære Rømskog Spa & Resort, Norges vakreste innlands spahotell. I restauranten på hotellet kan nyte en bedre middag i hyggelige omgivelser. Dagligvarehandelen kan gjøres på Joker Rømskog. I Rømskog sentrum er det legesenter, bibliotek og kirke. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Amfi Bjørkelangen torg et kjøpesenter med forretninger og konsepter i en hyggelig atmosfære. Töcksfors i Sverige ligger også godt innen rekkevidde.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av fritidsboliger.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Det er ukjent byggegrunn. Grunnmur av isolerte elementer som er støpt med betong. Takkonstruksjon/taktekking: Saltakskonstruksjon av tre med innredet loftsetasje/hems. Taktekkingen er av taksteinsformede metall takplater. Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har dels stående og dels liggende trebordkledning. Etasjeskiller: Gulv i 1. etasje er av betongdekke. Etasjeskiller/gulv på hems er av trebjelkelag.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Byttet gulvmontert WC til innbygningstoalett med veggskål. Arbeid utført av Auke Rør AS. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Beskrivelse: Var dårlig trekk, så utbygger skiftet/ forlenget pipen på reklamasjon. Har fungert bra siden. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Ekstra stikk ute og inne. Arbeid utført av Hemnes el. inst+Smaalenene elektro+Inovasjon elektro. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Beskrivelse: Defa 3,7kw lader. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Skiftet alle vinduer og terassedør nede og vindu mot øst på hems til H-vinduer 2- lags iso. med mellomliggende sprosser i 2021. Alt med 60 års vedlikeholdsfritt, samt flyttet terassedør 22cm mot nord. Utført av Thygesen AS. I tillegg er det ved egeninnsats rettet opp og bygd på samt skiftet gulv på terasse og bygd levegger, samt delt av med isolert vegg til ekstra rom på hems. Har også bygd en ekstra enkel utebod på ca.14m2 med singlet jordgulv og skyveport, samt bygd et overbygg til båthenger. Arbeid utført av Thygesen AS. 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Beskrivelse: Har delt av hems med ekstra rom med mulighet for soveplasser på hems. 18.1. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Nei. Tilleggskommentar fra selger: El bil lader er montert av Marker Elektro.

  Innhold
  Velkommen til Eikestadveien 206, en påkostet og innbydende fritidsbolig over ett plan pluss hems ? oppført med god standard i 2016. Omgivelsene er rolige og idylliske, rett ved flott turterreng og bademuligheter i Vortungen. Her ligger alt til rette for aktive feriedager året rundt. Tomten er på over to mål, med grillplass, flaggstang og hyggelig beplantning. Gode solforhold nytes på en overbygd balkong og på en stor terrasse med glassrekkverk. Terrassen er utstyrt med motoriserte markiser, og er tilrettelagt for både utedusj og jacuzzi. Vel inne får man en åpen stue med både peisovn og varmepumpe, mens kjøkkenet har god skapplass og integrerte hvitevarer. Videre er det et delikat bad/vaskerom med gulvvarme, et gjestetoalett, tre innredede rom på hemsen og to store soverom med skap. Kort fortalt: - Flott fritidsbolig med hems. - God og påkostet standard fra 2016. - Vinduer med integrerte sprosser. - Parkering på en stor gårdsplass. - Montert elbillader. - Stor og dels overbygd terrasse. - Glassrekkverk og to markiser. - Tilrettelagt for utedusj og jacuzzi. - Trapp ned til en stor naturtomt. - Overbygd balkong utenfor hemsen. - Flott, vidstrakt utsikt over naturen. - Gode solforhold på eiendommen. - Kjøkken med god skapplass. - Det er dels integrerte hvitevarer. - Lun stue med godt lysinnslipp. - Både peisovn og varmepumpe. - Delikat bad med nyere dusjkabinett. - Vegghengt toalett fra 2021 på badet. - Hendig gjestetoalett på hemsen. - To store soverom med skap. - Tre innredede rom på hemsen. - Ekstra lagringsplass i to uteboder. Planløsning 1. etasje: Entré/gang, bad/wc/vaskerom, stue/kjøkken og 2 soverom. Hems: Wc og 3 innredede rom. Annet: Utebod på ca. 11 kvm og en sportsbod på ca. 5 kvm ved inngangen. Entré Fritidsboligen har et overbygget og godt skjermet inngangsparti på terrassen. Ved inngangen er det sportsbod og god plass til benker eller kafésett. Entreen er innbydende med grå gulvfliser og beiset trepanel på veggene. Det er gulvvarme og downlights i himlingen. I en egen nisje er det montert en stang for klesoppheng, og om ønskelig er det plass til ytterligere garderobeløsninger. Stue Stuen og kjøkkenet utgjør et åpent og sosialt allrom, som innbyr til hygge fra tidlig morgen til sent på kveld. Gode vindusflater i tre himmelretninger slipper inn rikelig med naturlig lys, og dagslyset suppleres ypperlig av downlights i store deler av himlingen. En glassdør fører ut til den store terrassen, et flott ekstra areal i sommerhalvåret. På stuegulvet er det 1-stavs laminat, mens veggene er kledd med beiset og liggende trepanel. Stuen har en lun atmosfære med både peisovn og sort varmepumpe. Etter lange dager ute er det koselig å komme inn og varme seg foran ildstedet. Rommet er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord ved kjøkkeninnredningen. Kjøkken Kjøkkenet er oppført i en funksjonell L-form med god arbeidsflyt og skapplass. Innredningen har lyse, profilerte fronter, vitrineskap og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum av metall. Over benken er det plater og belysning, og over kokesonen er det installert en ventilator. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og en kombinert kjøl/frys. Bad/wc/vaskerom Planløsningen byr på et bad i første etasje og et ekstra wc-rom i den øverste etasjen. Badet er delikat innredet med sorte gulvfliser og beiset panel på veggene. På badet er det gulvvarme, dusjkabinett fra ca. 2018 og et vegghengt toalett montert i 2021. Den øvrige innredningen består av en servant med hvite skuffer, et høyskap og et speilskap med belysning. Integrert i høyskapet er det opplegg for vaskemaskin. Wc-rommet har panelvegger, panelovn og gulvbelegg. I rommet er det toalett, et hvitt servantskap og et speil. Det gjøres oppmerksom på at toalettrommet ikke er søkt bruksendret fra byggetegninger. Soverom og garderobe Fritidsboligen har to lune soverom i første etasje, med god plass til dobbeltseng og annet møblement. Fra det ene rommet på hemsen er det utgang til en solrik balkong med vidstrakt utsikt, perfekt for morgenkaffen på varme dager. Begge soverommene nede er innredet med garderobeskap, og entreen har en åpen nisje med stang for oppheng. Ekstra lagringsplass finnes i en stor utebod og i en sportsbod ved inngangen.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Dører: Entredør i malt formpresset utførelse med glassfelt, med glassfelt. Terrassedør i malt trekonstruksjon med utvendig aluminiumsbeslag og med glassfelt med 3-lags glass prod. 2021. Verandadør i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass prod. 2015. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det mangler terskelbeslag på verandadør (hems). Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Terskelbeslag bør monteres. Innvendig > Overflater: Gulv: Fliser og laminat. Vegger: Beiset trepanel. Himling: Beiset trepanel. Vurdering av avvik: Det er avvik: Fliser i entre/gang har bom (hulrom) og det er stedvis riss i fuger. Tiltak: Fliser med bom har fare for å løsne over tid og det må da gjøres tiltak. Innvendig > Etasjeskille/gulv på hems: Etasjeskiller/gulv på hems er av trebjelkelag. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/wc/vaskerom: Vegger: Beiset trepanel. Himling: Beiset trepanel. Vurdering av avvik: Det er uegnede materialer i våtsoner. Vegger har trepanel som ikke er egnet for fuktbelastning. Baderommet har god funksjonalitet med dusjkabinett. Tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Det må opprettholdes bruk av dusjkabinett. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc/vaskerom: Det er plastsluk og det antas å være smøremembran (ukjent utførelse - ikke fremlagt dokumentasjon). Vurdering av avvik: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det mangler slukmansjett/membran under klemringen i sluket. Tiltak: Andre tiltak: Det bør gjøres lokal utbedring med membran/slukmansjett. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca. 120 liter og er plassert under trapp og gulv har sluk i gulv. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Det er sluk i gulvet men det mangler fall til sluk og det mangler membran og det mangler oppkant på vegger med membran. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. ( Dette er iflg el-kontroll i april 2023 blitt utbedret ) Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Det eksisterer kun samsvarserklæringer på tilleggsinstallasjoner gjort i ettertid. Eksisterer det samsvarserklæring? Nei. 4. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 5. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 6. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 7. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 8. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 9. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Nei. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet. Fritidsbolig - lovlighet: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Kommentar: Det foreligger ikke plantegning av hems. Det er noen flere vinduer i hytta i forhold til hva som er beskrevet på tegninger. Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Skiftet terrassedør i 1. etasje, vinduer i 1. etasje og 1 vindu på hems i 2021 av Thygesen AS, fremvist faktura. Diverse arbeid på elektrisk anlegg med bla. El-billader og ekstra stikkontakter. Samsvarserklæringer er fremvist - ligger på Boligmappa.no. Montert vegghengt toalett på bad. Faktura fra Auke Rør AS er fremvist. Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja. Rom på hems har ikke måleverdig areal og er ikke medtatt i bruksarealet. Rom på hems er ikke godkjent for varig opphold/beboelse. Bod - lovlighet: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 30.03.23 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Iht. mottatte opplysninger fra Elvia er det ikke foretatt noen besiktigelse av det - følgelig foreligger det heller ingen pålegg om utbedringer. Det foreligger el-kontroll og samsvarserklæring fra april 2023 hvor merknader har blitt utbedret. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken, bad og wc-rom ? ellers naturlig tilluft. En ca. 120 liters varmtvannsbereder er plassert under trappa. På kjøkkenet er det installert komfyrvakt og automatisk lekkasjevarsler. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og i senere tid er det utført tilleggsinstallasjoner som flere stikkontakter og kurs til elbillader. Fritidsboligen har vinduer med integrerte sprosser. Vinduene nede og ett av vinduene på hemsen ble skiftet i 2021. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Det er lagt inn fiber i hytta.

  Parkering
  Det er gode muligheter for parkering på en stor og singlet gårdsplass foran fritidsboligen, som og har elbillader. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Det er obligatorisk/pliktig medlemskap i Eikestan hytteforening. Årlig medlemskontingent er for tiden kr. 15 000. Årsavgiften er oppe til vurdering på hvert årsmøte. Medlemskontingenten dekker årlige utgifter til drift og vedlikehold av felles kloakkrenseanlegg og felles helårs vedlikehold av veiene. Nevnte utgifter til kloakkrenseanlegg og veivedlikehold/snøbrøyting deles med tilliggende hytteforening (Vortunglia) og hotellet som ligger nær ved. Videre dekker kontigenten drift av egne vannkilder (2 stk borehull/renseanlegg) og interne vann/avløpsledninger og interne veinett. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 300 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  82 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000))

  99 542 (Omkostninger totalt)

  3 399 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Fritidsboligen oppvarmes elektrisk med en varmepumpe i stuen, supplert av gulvvarme i entreen og på badet. I tillegg er det en peisovn i stuen.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  3254

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Av dette utgjør kr. 1 094 eiendomsskatten inneværende år.

  Info formuesverdi
  Ukjent formuesverdi - for ytterligere informasjon, kontakt kommunen.

  Andre utgifter
  Strøm, forsikring, tv/internett mm.

  Årlig velavgift
  1000

  Velforening
  Eikestad hytteforening. Pga. Rømskog Hytteutvikling AS sin konkurs i 2022, så har hytteforeningene, Eikestan Hytteforening, Hotellet og Vortunglia Hytteforening måtte ta over felles kloakk renseanlegg. Dette er i dag driftet av stiftelsen EVRA, hvor 1 representant fra hver part sitter i styret. EVRA fakturer de respektive for sin andel av kostnadene til drift. Videre blir nå også de respektive 3 parter som drifter renseanlegget fakturert for kostnader for brøyting og vedlikehold av vei. Kort fortalt så er det hytteforeningene som drifter alle felleskostnader f.o.m august 2022

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/267/183: 23.03.2015 - Dokumentnr: 259602 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:267 Bnr:148 01.01.2020 - Dokumentnr: 1559480 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0121 Gnr:67 Bnr:183

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på hytten ihht byggetegninger.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Privat veitilknytning. Det må påregnes kostnader for veivedlikehold, snømåking mm. Velforeningen administrer veiavgift og vedlikehold av vei. Tilknytning vann: Privat vanntilknytning, felles for hytteforeningen/hyttefeltet. Tilknytning avløp: Privat felles avløpsanlegg for hytteforeningen/hyttefeltet.

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/ Reguleringsplan "Spa-hotell ved Vortungen". Reguleringsplan og bestemmelser vedtatt av kommunestyret 15. juni 2006. Grunneier av nord-østre området før Rømskog Spa har ønsker om å videreutvikling ca 100 hyttetomter.

  Adgang til utleie
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 300 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  82 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000))

  99 542 (Omkostninger totalt)

  3 399 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  99542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,7% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 22 500,- samt visninger pr. stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  25 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 32 700,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring, sikringsobligasjon mm. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30 000,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Camilla Haugerudbråten

Megler

Camilla Haugerudbråten

93 02 28 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev