aktiv-eiendomsmegling
Haukeneslia 9 er en luftig, lettstelt enebolig fra 2021, med alt på en flate.
Haukeneslia 9 er en luftig, lettstelt enebolig fra 2021, med alt på en flate.

RØMSKOG Haukeneslia 9

Ny pris! Lys delikat bolig fra 2021 med alt på en flate. Solrik tomt med flott utsyn mot Rømsjøen. Mulighet for båtplass.

  • kr 3 590 000
  • BRA 127 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 3 590 000
  • Omkostningerkr 109 140
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 699 140
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår2021
  • Soverom3
  • ArealP-rom 124 m²
  • Tomt1 940.4 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 590 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 89750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 390 000,00))   109 890,- (Omkostninger totalt)   3 709 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Haukeneslia 9 er en luftig, lettstelt enebolig på en flate fra 2021. Området er landlig med kort vei til buss, barnehage, skole, matbutikk og Rømsjøen. Her er det mulighet for båtplass. Tomten er stor og solrik. Her er det lagt tilrette for plen og beplantninger. Gårdsplassen er stor og gruset med god plass for oppføring av garasje. I tillegg er det velkomstterrasse og en sørøstvendt markterrasse med flott utsikt. Boligen har en moderne standard med balansert ventilasjon og gulvvarme i alle rom, unntatt de tre soverommene og bod. I den midtre delen av boligen finner man entré, bad, toalettrom og vaskerom som alle har en tidløs stil. I den andre enden er det stue og kjøkken i åpen løsning. Stuen har vedovn og plass til spisebord, og kjøkkenet har en velfungerende innredning med hvitevarer.
Ved inngangspartiet er det en overbygd adkomstterrasse, utelys og hvitmalt ytterdør med glassfelt.

Haukeneslia 9, Akershus

  • Arealbeskrivelse

    Bruksareal
    1. etasje: 127 kvm
    Primærrom
    1. etasje: 124 kvm Entré, wc, kjøkken, stue, gang, 3 soverom, bad, vaskerom.



    Tomt
    1940.4m²

    Beskrivelse av tomt
    Boligen ligger åpent og fritt til med nydelig utsikt mot åkerlapper og idylliske Rømsjøen. Eiendommen er solrik og har et romslig areal på rundt 1940 kvm. Tomten skråner lett mot sørøst, og er det er tilrettelagt for plen og beplantning. Gårdsplasset er stor og gruset. I tilknytning til inngangspartiet er det en overbygget velkomstterrasse på ca. 9 kvm. I tillegg har boligen en sørøstvendt markterrasse på ca. 39 kvm med utsikt mot innsjøen. Begge terrassene er for øvrig oppført med impregnerte terrassebord.

    Beliggenhet
    Eneboligen ligger fredelig og landlig til på vestsiden av Rømsjøen, i Aurskog-Høland kommune. Her bor du i naturskjønne, stille og rolige omgivelser, men også med kort vei til nærmeste naboer og kollektivtransport. Det er omtrent 5 km til Rømskog sentrum hvor det blant annet er barneskole, dagligvarebutikk og bygdekino. Rømskog er også et sted med gode muligheter for et aktivt friluftsliv. Du kan sykle Rømsjøen rundt og stoppe ved de mange fine bade- og rasteplassene langs veien, hvor det også er mulighet for fiske. Det er også flere andre vann i området, samt skog og mark som byr på fine rekreasjonsmuligheter. Ca. 10 min unna ligger Rømskog Spa & Resort, Norges vakreste innlands spahotell. Rømskog IL har tilbud innen fotball, motorsport, ski og orientering. I tillegg er det trimgruppe med fokus på kondisjons- og styrketrening. Rømskogen Stadion har gressbane, og ved skolen er det lekeplass. I sentrum er det treningssenter og bare 2 minutter med bil til Rømskog skytebane. For den golfinteresserte er det golfanlegg på Aursmoen. Dagligvarehandelen kan gjøres på Joker Rømskog med post i butikk. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Amfi Bjørkelangen torg et kjøpesenter som byr på unike forretninger og konsepter i en hyggelig atmosfære. Töcksfors i Sverige ligger også godt innen rekkevidde, noe som legger til rette for hyggelig grensehandel.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

    Barnehage/skole/fritid
    Fra eiendommen er det ca. 6 km til Rømskog barneskole, som er en fådelt skole. Det er skolebussordning til Bjørkelangen ungdomsskole. Nærmeste videregående skoler er Bjørkelangen og Kjelle, som begge ligger i Bjørkelangen, ca. 24 km fra boligen. For de minste ligger hyggelige Rømskog barnehage ved skolen, hvor de holder til i samme lokaler som SFO.

    Offentlig kommunikasjon
    Området har offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Skjønhaug som ligger ca. 3 min gange fra boligen. Med bil fra Rømskog tar det ca. 25 min til Bjørkelangen, 33 min til Töcksfors, 58 min til Lillestrøm, samt 1 time og 12 min til Oslo S.

    Byggemåte
    Grunnmur av grunnmurs elementer og støpt plate på mark. Yttervegger i trekonstruksjon med liggende panel. Saltak i trekonstruksjon med kryploft over boligen. Tekket med betongtakstein med undertak av forenklet undertaksplater. Takrenner, nedløp og beslag i metall. Takstige til pipe. Tett, kald loftkonstruksjon, isolert etasjeskiller med løsull. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Ytterdør av tre med 3-lags isolerglass til entré. Terrassedør av tre med 2-lags isolerglass fra stue til terrasse. Utvendig terrasse mot sør/øst og overbygget terrasse tilknyttet inngangsparti. Gulv bestående av: Parkett og fliser. Vegger bestående av: MDF-panel plater. Himlinger bestående av: MDF panel. Formpressede innerdører med 3-speil. Plassbygde garderobeskap i entre. Pipe i stål, tilknyttet vedovn i stue. Skorstein over tak med heldekkende beslag.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Følgende er opplyst i selgers egenerklæring: 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Begynnende vepsebol i takskjegg mot øst. Tiltak før det fikk etablert seg. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Vi fikk malt huset ferdig. Huset er grunnet + 2 strøk nå. Uført av: Roald Berg. 19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Ja. Vi har signert nabovarsel for et tilsvarende hus som skal bygges på tomten bak av det samme firmaet som bygde vårt. 23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja. Det er utført en tilstandsrapport til dette salget. 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Det har gått en gammel sti over innmarken til nabogården (og tomten) som er merket på offentlig kart. Stien har aldri vært tinglyst etc. En del av denne innmarken er gjort om til flere hustomter. Definisjonen hustomt gir ikke lenger rett til bruk av stien juridisk. Vi har gitt beskjed til ærområdet, som resulterte i at det ble laget en ny sti på dugnad langs en åker lenger ned hos nabogården. Så dette er løst. Videre har vi inngått en privat avtale med to naboer om å få justere tomtegrensene mot 2 sider mot at man betaler gebyret hos kommunen for selve oppmåling/justeringen. Dette vil gi litt mer tomteareal til ny eier, hvis nye eier ønsker å gå videre med denne avtalen. Tomten er planert og det er lagt matjord ut over tomtegrensen, så kun oppmåling mangler.

    Innhold
    Haukeneslia 9 er en luftig, lettstelt enebolig fra 2021, med alt på en flate. Området er landlig, men det er likevel kort vei til buss, barnehage, skole og matbutikk. Tomten er stor og solrik. Her er det lag tilrette for plen og beplantninger. Gårdsplassen er stor og gruset. I tillegg er det velkomstterrasse og en sørøstvendt markterrasse med naturskjønn utsikt. Boligen har en moderne standard med balansert ventilasjon og gulvvarme i alle rom, unntatt soverom og bod. Soverommene er tre i antall og plassert i den ene enden. I den midtre delen av boligen finner man entré, bad, toalettrom og vaskerom som alle har en tidløs stil. I den andre enden er det stue og kjøkken i åpen løsning. Stuen har vedovn og plass til spisebord, og kjøkkenet har en velfungerende innredning med hvitevarer. Kort fortalt - Moderne, lettstelt enebolig fra 2021. - Fin planløsning med alt på en flate. - Kort vei til barneskole og matbutikk. - Parkering på romslig gårdsplass. - Grunn for oppføring av dobbel er klargjort. - Solrikt utsiktstomt på 1940 kvm. - Sørøstvendt terrasse på ca. 39 kvm. - Overbygget velkomstterrasse. - Flislagt entré med garderobeskap. - Stue og kjøkken - husets hjerte. - Store vinduer og luftig atmosfære. - Vedovn tilknytt stålpipe i stuen. - Alle hvitevarer er integrerte. - Baderom, vaskerom og wc-rom. - Alle rommene har en tidløs stil. - Benkeinnredning på vaskerommet. - Tre soverom med plass til skap. - Innvendig bod på 3 kvm til lagring. - Gulvvarme i flere av rommene. - Balansert ventilasjonsanlegg. - Boligen er nylig malt utvendig. Planløsning 1. etasje: Entré, wc, kjøkken, stue, gang, 3 soverom, bad/wc, vaskerom og bod. Entré Ved inngangspartiet er det en overbygd adkomstterrasse, utelys og hvitmalt ytterdør med glassfelt. Vel innenfor har entreen plassbygde garderobeskap og grå gulvfliser med gulvvarme. Det er direkte adkomst til toalettrom, og veggene er i likhet med øvrige rom kledd med hvitmalte panelplater. Stue Stuen og kjøkkenet ligger i en vellykket åpen løsning med en luftig atmosfære og store, flotte vinduer som ivaretar den naturskjønne utsikten utenfor. Hele rommet har parkettgulv og hvitmalte panelplater på veggene. Som oppvarming er det behagelig gulvvarme som kan suppleres med en vedovn tilknyttet stålpipe på de riktig kalde dagene. Den ene delen av stuen kan lett møbleres med sofa og tv-løsning og nærmest kjøkkenet er det naturlig med spisebord. Kjøkken Kjøkkenet, som er fra Ikea, har en halvøy mot stuen, hvite, profilerte fronter og en fin utforming som gir mye skap- og benkeplass. Høyskap og overskap er foret opp til taket og benkeplaten er i eikefarget laminat. Nedfelt i benkeplaten er det en dobbel oppvaskkum av porselen. Hvitevarer som koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys er integrert. Over koketoppen er det komfyrvakt og avtrekk fra kjøkkenventilator med kullfilter. Bad/wc/vaskerom Boligen har bad, toalettrom og eget vaskerom. Samtlige rom er holdt i en nøytral og tidløs stil. Baderommet ligger nærmest soverommene og har hvite flisplater på veggene. På gulvet er det matte, mørkegrå fliser med sokkelkant og gulvvarme. Av innredning er det vegghengt toalett, dusjkabinett og en moderne baderomsinnredning i hvit, høyglanset utførelse. Innredningen består av vegghengt skuffeseksjon, heldekkende servant og et stort speil. Høyt oppe på veggen er det et lite vindu, og det er montert taklampe i himlingen. Toalettrom Toalettrommet ligger praktisk til med adkomst fra entreen. Rommet har hvitmalte panelplater på veggene og parkettgulv over gulvvarme. Det er videre innredet med vegghengt toalett, skuffeseksjon med hvite, glatte fronter og heldekkende servant. Over servanten er det speil. Vaskerom Vaskerommet ligger vegg-i-vegg med toalettrommet. Langs den ene veggen av rommet er det langtrukket benkeplate med nedfelt kum og god arbeidsplass. Under er det et benkeskap med hvit profilfront, samt opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Videre er det varmtvannsbereder, aggregat til ventilasjonsanlegg og et lite, høytsittende vindu. Veggene er kledd med hvite flisplater og på gulvet er det grå fliser med sokkelflis og gulvvarme. Soverom og garderobe Samlet i den ene enden har boligen tre lyse, fine soverom. Alle tre rommene har lik standard som øvrige rom med hvitmalte panelplater på veggene og parkettgulv. Hver av rommene har også fine vindusløsninger og god plass til senger med tilhørende soveromsmøblement. Soverommene har plass til garderobeskap og det er plassbygde garderobeskap i entreen. For lagring har boligen en innvendig bod. Boden er på 3 kvm, praktisk plassert mellom to av soverommene.

    Standard
    For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 17.08.22 av Henning Fagersand. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Ingen Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Innvendig > Innvendige dører Formpressede innerdører med 3-speil. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Tiltak: Enkelte dører må justeres. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken Kjøkkenventilator med kullfilter. Vurdering av avvik: Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter). Tiltak: Om mulig bør det etableres ventilasjons kanal ut i det fri fra ventilator. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, det er ikke fremvist dokumenter om bygget er utført med radonsperre Eiendommen ligger i et område som NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det er avvik: Det er ikke fremvist dokumentasjon om radontiltak. Tiltak: Om mulig innhent dokumentasjon om radontiltak. Diverse: Det er ikke utført kontroll av anlegget. Det foreligger ikke pålegg om utbedring. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Det er ikke innhentet opplysninger fra Brann- og Redningsvesen vedrørende eventuelle tilsyn. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området. Lovlighet Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

    Innbo og løsøre
    Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Det er gode parkeringsmuligheter på romslig, gruslagt gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

    Forsikringsselskap
    KLP

    Polisenummer
    84847984

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. For et sunt og økonomisk inneklima er det balansert ventilasjonsanlegg, i tillegg er det kullfilterventilator på kjøkkenet. Sikringsskapet har selvfølgelig automatsikringer. Boligens varmtvannsbereder er plassert på vaskerommet og har et volum på rundt 200 liter.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 590 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 89750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 390 000,00))   109 890,- (Omkostninger totalt)   3 709 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Eneboligen oppvarmes med elektriske varmekabler i stue, kjøkken, entré, bad, vaskerom og wc. Som tilleggsvarme er det vedfyring med peisovn tilknyttet stålpipe i stuen.

    Energiklasse
    C

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

  • Kommunale avgifter
    13046

    Kommunale avgifter år
    2022

    Info kommunale avgifter
    Eiendomsskatt utgjør kr. 1.380,- av de kommunale avgiftene. I tillegg til kommunale avgifter kommer vannavgift til privat vannverk.

    Formuesverdi primær
    1009104

    Formuesverdi primær år
    2021

    Formuesverdi sekundær
    3632774

    Formuesverdi sekundær år
    2021

    Info vannavgift
    Eiendommen er tilknyttet privat vannverk. Avgift og gebyr tilkommer.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/267/238: 01.09.2022 - Dokumentnr: 964291 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Bankenes Boligmegler AS
    Org.nr: 981 129 792
    Elektronisk innsendt
    21.12.2017 - Dokumentnr: 1432826 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
    Knr:3026 Gnr:267 Bnr:163
    01.01.2020 - Dokumentnr: 1525277 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0121 Gnr:67 Bnr:238


    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest for nybygg enebolig datert 24.11.2021.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet kommunalt avløpsnett via privat stikkledning. Det er privat vannforsyning i området via Ertevann Vannverk. Eiendommen er tilknyttet kommunal vei.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kommuneplan for Rømskog kommune. 11.04-2019. Bestemmelser til kommuneplanens arealdel 2018-2030. 12.03.19. Reguleringsplan: Reguleringsbestemmelser for reguleringsplan "Sandumfeltet". 06.01.09 - Småhusbebyggelse.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

    Legalpant
    Det er legalpant for kommunale avgifter.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 590 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 89750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 390 000,00))   109 890,- (Omkostninger totalt)   3 709 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    109140

    Betalingsbetingelser
    Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fast vederlag tilsvarende kr. 49.500,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr. 18.900,- og visninger kr. 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr. 27.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30.000,-. Alle beløp er inkl. mva.

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev