aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Vortungsveien 46 er en stor, tiltalende og innholdsrik enebolig i naturskjønne omgivelser.

Stor og solid bolig med familievennlig planløsning. Solrike uteplasser, lettstelt hage og 2 balkonger - Naturnært!

 • BRA 247 m²
 • 5 soverom
 • OMKOSTNINGER145 557
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 645 557
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 007
 • SOVEROM5
 • AREALP-rom 239 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT4 009 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  130 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  145 557,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 645 557,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Vortungsveien 46 er en stor, tiltalende og innholdsrik enebolig (påbegynt i 2003, ferdigstilt i 2007) i naturskjønne omgivelser. Beliggenheten er usjenert og barnevennlig, omkranset av skog og turområder, og med kort vei til busstopp, barnehager, skoler og butikker. Videre kan eiendommen skilte med en stor, lettstelt tomt, solrik hage med boltreplass, sydøstvendt markterrasse, 2 balkonger og støpt platå - klar for bygging av garasje.

Eneboligen fremstår med stilfulle farge- og materialvalg, og flere rom er oppgradert i senere år. Det er vannbåren gulvvarme i begge etasjer, og boligen inneholder en koselig stue, et velutstyrt kjøkken og en meget stor loftstue. Videre er det to helflisede bad/wc, vaskerom, luftig hall, kontor, treningsrom og fire gode soverom. Lagringsplass finnes i en innebod på 8 kvm.

Kort fortalt
- Stor, innholdsrik enebolig.
- Naturnær og idyllisk beliggenhet.
- Stor, usjenert og solrik eiendom.
- Støpt markterrasse mot øst og syd.
- Klargjort for bygging av garasje.
- Overbygd balkong mot øst og vest.
- Stor hall med varme i skiferlagt gulv.
- Lunt kjøkken med peis og spiseplass.
- Koselig stue med peis med innsats.
- Stor loftstue med møbleringsfrihet.
- 2 helflisede og delikate bad/wc.
- Separat, stort vaskerom/teknisk rom.
- 4 soverom, kontor og treningsrom.
- Lagringsplass i en innebod på 8 kvm.
- Vannbåren gulvvarme i hele boligen.
- Vann-til-vann varmepumpe fra 2016.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Boligen har innlagt fiber.

Planløsning
1. etasje: Hall m/trapp, gang, vaskerom/teknisk rom, bod, bad/wc, 2 soverom, kjøkken og stue.
2. etasje: Stue, kontor, treningsrom, bad/wc og 2 soverom.

Entré
Eneboligen har et pent, overbygd inngangsparti med gruslagt adkomst, skiferlagt repos og veggmontert utebelysning. Vel inne blir vi ønsket velkommen i en stor, tiltalende hall med lyse overflater, downlights og fliser på gulv med gulvvarme. Det er god plass til skohyller og kommode, og ytterligere oppbevaringsplass finnes i en plassbygd skyvedørsgarderobe.

Kjøkken
Kjøkkenet, som var nytt i 2009, har et klassisk og pent design med gode benkeflater og mye oppbevaringsplass. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrinedører, takhøye skap og sort benkeplate i granitt med nedfelt, dobbel kum i stål. Over benken er det sorte granittfliser som står godt til resten av interiøret. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskap, stekeovn og koketopp, samt ventilator, benkebelysning og benkestikk.

Kjøkkenet er stort og koselig, og innbyr til hyggelige måltider, lekselesing og spillkvelder med familien. Her er det lysmalt panel på veggene, downlights i himlingen og enstavs laminat på gulv med gulvvarme. Kjøkkenet har en oppmurt, åpen peis i hjørnet, og rommet har utgang til den østvendte delen av markterrassen.

Stue
Stuen oppleves som lun og innbydende, og en oppmurt, skiferkledd peis med innsats sørger for ekstra hygge på kaldere kvelder. Stuen har for øvrig gråmalte vegger, downlights i himlingen og lys, enstavs laminat på gulv med gulvvarme. Det er god plass til en stor sofagruppe, lenestoler og tv-/mediastasjon, og rommet har utgang til den sydvendte delen av det støpte markterrassen.

Loftstue
I andre etasje er det en luftig, flott loftstue med utmerket møbleringsfrihet. Her er det god plass til en stor sofagruppe, tv-/mediastasjon og lenestoler, og i tillegg er det rom for å samle familie og venner til hyggelige måltider ved et stort langbord.

Loftstuen har hvitmalt panel på veggene, downlights i himlingen og lys laminat på gulvet med gulvvarme, og sentralt plassert er det en oppmurt, skiferkledd peis med innsats. Fra loftstuen er det utgang til både øst- og vestvendt luftebalkong med flott utsikt.

Bad/wc 1
Boligen inneholder to bad/wc og et vaskerom/teknisk rom. Badet i første etasje er av god størrelse, og rommet har hvite fliser på veggene, downlights i himlingen og sorte granittfliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har sorte, profilerte fronter og består av en heldekkende, sort servant på en skuffeseksjon, to veggskap og speil med belysing. Videre har badet toalett, mekanisk avtrekk, innfliset badekar og dusjnisje bak vegg av glassbyggerstein.

Bad/wc 2
Badet i andre etasje er romslig og pent, med hvite fliser på veggene, downlights i himlingen og sandfargede fliser på gulv med gulvvarme. Innredningen fra 2020 består av en rustikk hylleseksjon i stål og heltre og en toppmontert, rund servant. Over henger det et matchende speil, og det er klargjort for montering av belysning. Videre har badet vegghengt toalett, mekanisk avtrekk og et dusjhjørne med innfellbare glassdører. Det er klargjort for montering av håndletørker.

Vaskerom
Vaskerommet ligger i første etasje, og kan skilte med god benkeplass og smarte oppbevaringsløsninger. Rommet har en kombinasjon av lysmalt panel og hvite fliser på veggene, og på gulvet er det grå fliser og gulvvarme. Vaskerommet har nedfelt utslagsvask i laminatbenkeplaten, og under benken er det opplegg for plass for både vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom og garderobe
Det er fire gode soverom i eneboligen - to i hver etasje. Hovedsoverommet ligger i første etasje, og det store rommet har lysmalte vegger og grå fliser på gulv med gulvvarme. Resten av soverommene har lysmalte vegger og tidsmessige laminatgulv, og fra ett av soverommene i andre etasje er det utgang til luftebalkong.

I andre etasje er det i tillegg et fint kontor og et stort treningsrom med flere bruksmuligheter. Hovedsoverommet og entreen har garderobeskap, og lagringsplass finnes i en innebod på ca. 8 kvm i første etasje.
Eneboligen har et pent, overbygd inngangsparti med gruslagt adkomst, skiferlagt repos og veggmontert utebelysning.

Vortungsveien 46, Viken

 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 24.05.2022 av Kåre Anders Fossum Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Ingen

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
  Terrasser med tilgang fra stue 2.etg. Trebjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Rekkverk er ca. 90cm høyt. Store åpninger mellom gulv og rekkverk, samt stor åpning mellom vertikale bord/spiler i rekkverk. Tiltak: Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Andre tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Det anbefales endring av rekkverkshøyde og åpninger i rekkverk.

  Innvendig > Radon
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Det anbefales radonmåling.

  Innvendig > Innvendige trapper
  90° tretrapp med malte vanger/rekkverk og lakkerte trinn. Rekkverk/håndrekke på en side. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Mangler håndløper på vegg. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Det anbefales montering av håndløper på vegg.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  Plastsluk i dusjnisje og under badekar. Smøremembran med ukjent utførelse. Det ble ikke funnet synlig slukmansjett i sluk, da det er fylt opp med flislim under slukrist. Vurdering av avvik: Det er påvist ufagmessig utførelse rundt sluk. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Det ble ikke funnet synlig slukmansjett i sluk. Opplyst av eier at det er anlagt mansjett/smøremembran i gulv. Det bør etableres luke til sluk under innbygget badekar for lettere tilgang/rengjøring av sluk. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Lokal utbedring må utføres. Det anbefales innhenting av dokumentasjon om mulig. Eventuelt utføre lokal utbedring. Det bør monteres luke under badekar.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
  Gulvstående "hylle" med toppmontert servant. Veggmontert toalett. dusjvegger/hjørne i glass. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det ble ikke funnet drenering ved vegghengt wc. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Anbefales innhenting av dokumentasjon på løsning. Eventuelt må det utføres tiltak for sikring av lekkasjevann fra innbygget del av wc.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Skjult el-anlegg i boligen. Sikringsskap plassert i teknisk rom. Automatsikringer.

  1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei.

  2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2008 Etter lynnedslag i boligen.

  3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja.

  4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring. Ja. Iht. eier vil det bli fremlagt samsvarserklæringer på utført arbeid.

  5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei.

  6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei.

  7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei.

  8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei.

  9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei.

  10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei.

  11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Nei.

  12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Nei.

  Da det ikke er foretatt El-kontroll i boligen de siste 5 år, anbefales det og gjennomføre utvidet El-kontroll.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
  Flis på vegger. Malt trepanel på innvendig tak. Vurdering av avvik: Det er påvist sprekker i fliser. En sprukket flis i dusj ved dør. Antatt sprukket etter montering av dusjvegg. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Rommet fungerer med dette avviket.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad
  Flislagt gulv. Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Vurdering av avvik: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det ble målt kun 15mm fall fra topp flis ved terskel til topp slukrist. Lokalt fall på 10mm i dusjnisje. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell
  renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Rommet fungerer med dette avviket. Det bør dog utvises oppmerksomhet ved bruk.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom/teknisk rom
  Plastsluk. Smøremembran med ukjent utførelse . Antatt brukt mansjett i sluk iht. eier. Noe Synlig ved kant av sluk, ikke synlig under klemring. Vurdering av avvik: Mansjett ikke synlig under klemring i sluket. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Om mulig innhent dokumentasjon på utførelse.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad
  Flislagt gulv, oppvarming med vannbåren gulvvarme. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er kun10 mm lokalt fall i dusjsone. For øvrig flatt gulv. Det er laget 5cm høy terskel med synlig membran opp på terskel. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

  Følgende er opplyst i selgers egenerklæring:
 • Eiendommen ligger i landlige og naturskjønne omgivelser, på Rømskog i Aurskog-Høland kommune. Rømskog har barneskole, barnehage, offentlig kommunikasjon og daglige servicetilbud. Rømskog er også et sted med gode muligheter for et aktivt friluftsliv.

  Rømskog IL har tilbud innen fotball, motorsport, ski og orientering. I tillegg er det trimgruppe med fokus på kondisjons- og styrketrening. Rømskog Stadion har gressbane, og ved skolen er det lekeplass.

  Det er flere bade- og fiskevann i nærområdet, samt fine rekreasjonsmuligheter i nærliggende skog og mark. Rømskog Spa & Resort, Norges vakreste innlands spahotell, ligger ca. 6 min kjøring fra boligen. For den golfinteresserte er det golfanlegg på Aursmoen.

  Dagligvarehandelen kan gjøres på Joker Rømskog. Rømskog sentrum har i tillegg legekontor, sykehjem, bibliotek og kirke. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Amfi Bjørkelangen torg et kjøpesenter som byr på unike forretninger og konsepter i en hyggelig atmosfære. Töcksfors i Sverige ligger også godt innen rekkevidde, noe som legger til rette for hyggelig grensehandel.

  Området har offentlig kommunikasjon via buss og nærmeste holdeplass er Ramberg som ligger ca. 1,6 km fra boligen. Med bil fra eiendommen tar det ca. 32 min til Bjørkelangen, 30 min til Töcksfors, 1 time og 5 min til Lillestrøm, samt 1 time og 20 min til Oslo S.

  Eiendommen ligger ca. 3,8 km fra Rømskog barneskole, som er en fådelt skole. Det er skolebussordning til Bjørkelangen ungdomsskole. For de minste ligger hyggelige Rømskog barnehage i skogkanten, ca. 6 min i bil fra boligen. Nærmeste videregående skoler er Bjørkelangen og Kjelle, som begge ligger i Bjørkelangen, ca. 30 km fra boligen.
 • Området består i hovedsak av spredt bolig- og fritidsboligbegyggelse samt skogområder. Det ligger et industrianlegg i nærområdet.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 24.05.22 av Kåre Anders Fossum Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten for konstruksjon/byggemåte:

  Takkonstruksjon: Sperrekonstruksjon med lite kaltloft. Isolerte knekott/kottrom. Yttertak er tekket med rød betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Normal værslitasje. Sorte stål takrenner, nedløp og beslag. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Yttervegger er kledd med stående
  trekledning/villmarkspanel. Vinduer/dører: Malte trevinduer med 2-lags glass og sprosser. Dører/vinduer: Tett teak hovedytterdør med sidefelter i glass. Malte balkongdører i tre med glassfelt 6 stk. 3 stk.i 1. og 3 i 2.etg. Terrasser med tilgang fra stue 2.etg. Trebjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre.
  Stor støpt platting på grnn mot øst og syd i 1.etg. Etasjeskille: Trebjelkelag mellom 1.- og 2.etg. Støpt plate på mark i 1.etg. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
 • 1.et: 147 kvm Bra
  2.et: 100 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Hall m/trapp, stue, kjøkken, gang, soverom, soverom 2, bad, vaskerom/teknisk rom. 2. etg.: Stue, soverom, soverom 2, kontor, treningsrom, bad.

  Lovlighet
  Enebolig
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Garderobeskap på hovedsoverom i 1. etasje, elfa-innredningen på vaskerommet og tre gardinstenger på kjøkken og stue medfølger ikke i salget.

  Sikringsskapet med automatsikringer er også plassert på vaskerom/tekinsk rom. Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra bad, kjøkken og vaskerom.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2003, uten pålegg om forbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • Eneboligen varmes opp med vannbåren gulvvarme i alle gulv i begge etasjer. Vann-til-vann varmepumpe tilkoblet energibrønn er plassert på vaskerommet, og styringspanelet er skiftet ut i 2016.
 • Eneboligen ligger fint plassert på en naturnær, lettstelt tomt på 4009 kvm. Tomten er pent opparbeidet med gressplen og gruslagt gårdsplass, og for øvrig er det naturtomt med trær, busker og fjell i dagen.

  Langs hele øst- og sydsiden av boligen er det en støpt, stor markterrasse i flukt med hagen. Her er det utmerket plass til grill og ønsket utemøblement, og både sol- og utsiktsforholdene er upåklagelige. Fra loftstuen er det utgang til overbygde luftebalkonger mot både øst og vest. Luftebalkongene har dekke i tre og beiset rekkverk, og utsikten er langstrakt og idyllisk.

  I matrikkelrapporten er følgende oppgitt: Historisk areal 4009 kvm. Beregnet areal 100. Ukjent grenseforløp. Det foreligger dog tinglyst målebrev med tinglysingsdato 20.11.2001 og hvor arealet er oppgitt til 4009 kvm.
 • Det er parkering på gruslagt gårdsplass, og på tomten er det en ferdig støpt plate for oppføring av en garasje på ca. 70-80 kvm. Det er lagt vannrør i gulv for mulighet til vannbåren gulvvarme i garasje.
 • Eiendommen er tilknyttet Ertevann vannverk SA som er et privat vannverk (samdrift for flere boliger i området.). Antatt kostnad til vann ca. 2-3000,- pr år. iht. eier. Selger opplyser at det ved bruk av mye vann fra industri/verksted på nedside av boligen kan være noe redusert trykk på vann i boligen.

  Eiendommen er tilknyttet kommunalt avløpsnett via privat stikkledning.

  Det er privat vei fra hovedvei og frem til boligen. Vortungsveien blir vedlikeholdt av Rømskog spa, iht. eier. Stikkvei fra Vortungsveien og opp til boligen må vedlikeholdes av eier.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 398 884 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 5 035 981 per 31.12.21

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • Kr. 15 469 pr. år
  Av dette utgjør kr. 3 444 eiendomsskatten i 2022.
 • Kommunale avgifter, eiendomsskatt, strøm, forsikring, tv/internett, gebyr til privat vannverk, drift og vedliikehold av privat vei mm.
 • Det foreligger ferdigattest datert 03.10.2011 for oppføring av enebolig.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Rettigheter på andre eiendommer
  Rettigheter på 3026-267/9, 3026-267/209
  Rettigheter i eiendomsrett
  2002/5516-2/1. Bestemmelse om veg. 08.08.2002. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 267 Bnr: 108. Gjelder denne registerenheten med flere.

  Eiendommen gnr. 67 bnr. 108 har veirett over eiendommen gnr. 67 bnr. 9. Det gis rett til nødvendig oppkvisting av skog mot Rømsjøen for best mulig sikt.
 • Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/
 • Gnr. 267 Bnr. 108 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr. 18 900,- samt visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 27 100,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 25 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Gunn Marit Gjemble
  Jan Atle Gjemble
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev