aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Knippesetvegen 359!

RØN Knippesetvegen 359

Koselig hytte i usjenerte og naturskjønne omgivelser, ca. 895 moh. Flotte ski- og turmuligheter. Alle fasiliteter.

 • kr 1 350 000
 • BRA 70 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 1 350 000
 • Omkostningerkr 53 642
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 403 642
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 968
 • Soverom3
 • ArealP-rom 64 m²
 • Tomt2 900 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 350 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  33 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 350 000))

  50 792 (Omkostninger totalt)

  1 400 792 (Totalpris inkl. omkostninger)
Denne koselige fritidseiendommen ligger idyllisk til i det attraktive hytteområdet Knippeset, nær Vaset i Vestre Slidre kommune. Her er det gode solforhold og nydelig utsikt til Grønsenknippa, Gilafjell, Gråkampen og områdene rundt! "Utsikten" som eiendommen heter ligger på ca. 895 moh., og har umiddelbar nærhet til spennende turterreng året rundt. Om vinteren er det oppkjørte skiløyper kun 500 m. fra hytta, så det er bare å spenne på seg langrennskiene og komme seg ut i urørt natur. Milevis med høystandard langrennsløyper brer seg utover fjellheimen i vakkert landskap og venter på deg! Hytta ligger på en romslig eiertomt med nydelige sol- og utsiktsforhold, og har alle fasiliteter. Den inneholder bl.a. koselig stue, kjøkken, bad og tre soverom, samt stor terrasse. Velkommen på visning!

Knippesetvegen 359, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Fritidsbolig
  Bruksareal
  1. etasje: 64 kvm Rombenevnelse og type areal er satt slik det var i bruk på befaringen. Soverom innenfor vindfang er innredet som soverom, rommet er lite og er trolig byggemeldt som bod. (utgjør 4 kvm) Vedbod på bakside av bygning har ikke målbart areal pga lav takhøyde.
  Primærrom
  1. etasje: 64 kvm Vindfang, stue, kjøkken, bad og tre soverom.

  Bod
  Bruksareal
  1. etasje: 6 kvm
  Sekundærrom
  1. etasje: 6 kvm Bod  Tomt
  2900m²

  Beskrivelse av tomt
  Arealet er hentet fra eldre skylddelingsforretning og kan derfor avvike ved nøyaktig oppmåling. Solrik naturtomt i hellende terreng. Skog og liten bekk på tomta.

  Beliggenhet
  Denne koselige fritidseiendommen ligger idyllisk til i det attraktive hytteområdet Knippeset, nær Vaset i Vestre Slidre kommune. Her er det gode solforhold og nydelig utsikt til Grønsennknippa, Gilafjell, Gråkampen og områdene rundt. "Utsikten" som eiendommen heter ligger på ca. 895 moh., og har umiddelbar nærhet til spennende turterreng året rundt. Om vinteren er det oppkjørte skiløyper kun 500 m. fra hytta, så det er bare å spenne på seg langrennskiene og komme seg ut i urørt natur. Milevis med høystandard langrennsløyper brer seg utover fjellheimen i vakkert landskap og venter på deg! Løypene henger sammen med flere andre løypenett, så her er det mye å velge mellom for både store og små. For den som skulle ønske alpint er det ca. 5 km til Vaset skiheiser. Senteret har tre skitrekk, seks nedfarter og eget barnetrekk. Skisenteret tilbyr også aking med proffkjelker ned den 1200 meter lange akebakken. Vaset skiheiser passer godt for nybegynnere og middels gode alpinister, så her kan hele familien ha en trivelig dag i bakken. Om noen ønsker en dag med større utfordringer kan en følge Panoramavegen og fortsette videre til Lykkja og Hemsedal, ca. 1 times kjøring fra Vaset. Om sommeren er dette stølspregede området et eldorado for alle som er glade i fot- og sykkelturer. Hele Vaset-området, inkludert Syndin, sies å være et av de desidert beste stedene for sykling langs flotte stølsveier, og på oppmerkede stier, for de som liker mer utfordringer. I juli samles sykkelentusiaster i alle aldre til sykkelløpet Valdresrittet, som arrangeres nettopp i disse vakre omgivelsene. Fra Vaset kan en følge Panoramavegen opp på stølsvidda, ta et friskt bad i vannet Rennsenn, sykle til f.eks. Grunke, og gjerne videre inn i ville Smådalen. Herfra er det utallige muligheter for de som liker litt lengre turer. På stølvidda er det fortsatt et aktivt stølsliv som en kan ta del i, og flere familievennlige topper med nydelig utsikt. En tur til Ålfjell, Grønsennknippa eller Gråkampen anbefales gjerne. I området er det også vakre fjellvann som innbyr til bading, fisking, båt og kano, og en tur rundt Vasetvatnet vil by på vakre naturopplevelser. På Vaset, som ligger ca. 5 km fra hytta, er det flere hyggelig spisesteder som Gomobu Fjellstue, Vasetstølen og Sekskanten kro & pub. Joker Vasetsenteret har et imponerende utvalg av dagligvarer m.m., og nær senteret ligger Intersport med rikt utvalg av sesongens varer.

  Adkomst
  Fra Oslo kan en kjøre E18 til Sandvika, og følge E16 videre til Fagernes. Fortsett på E16 i retning Filefjell ca. 8,5 km til Ulnes, og ta av til venstre skiltet Vaset/Panoramaveien. Følg Panoramaveien opp til Vaset, forbi Vasetsenteret og ta første vei til høyre "Knippesetvegen". Følg Knippesetvegen ca. 500 m og ta 2. til høyre i rundkjøring. Fortsett ca. 3,2 km og hytta ligger på høyre side av veien merket med "Aktiv - til salgs! " Velkommen!

  Bebyggelse
  Hytte og bod.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport. Hytte: Byggeår: 1968 Standard: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er gammelt og bærer preg av mnglende vedlikehold og oppgradering, selv om det er foretatt påkostninger. (bemerket avvik som er kommentert i rapporten) UTVENDIG: Fundamentert med ringmur av betong, fundamentert med betongfundament på vindfang og soverom. Trebjelkelag med stubbeloft av trebord over lukket kryprom. Yttervegger i bindingsverk kledd med tømmermannskledning. Saltakkonstruksjon med åser og sperrer. Taktekkingen er av stålplater, montert takrenner med nedløp av stål. Koblede doble 1+1-lags vinduer med sprosser i treramme. Hovedytterdør av malt tre med glassfelt, adkomst til vindfang. Terrasse på 29 kvm, overbygd inngangsparti. Oppført i bjelkelag belagt med terrassebord og montert rekkverk. INNVENDIG: Gulv er belagt med lakkerte tregulv, gang før bad har parkett. Vegger er kledd med trepanel. Himling er kledd med trepanel, raustet med tømmeråser i stue. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Dette var heller ikke krav ved byggeåret. Området er kontrollert i NGU Radon aktsomhetskart og definert med moderat til lav forekomster. Teglsteinspipe. Teglstein på pipe over tak. Montert åpen peis forblendet med teglstein, vedovn mot spiseplass. Innvendig har boligen furu fyllingsdører. Plassbygd seng på to soverom. Bod: Byggeår: 2010 Standard: Bygget har gjennomgående lav standard. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er vedlikeholdt, men det er bemerket avvik som er kommentert i rapporten. Beskrivelse: Bod med lagerplass. Oppført i lafteplankkonstruksjon, saltakkonstruksjon av tre tekket med stålplater. Plassbygd dør. Vedlikehold, mangler: Begrenset inspeksjon pga snødekke. Generelt har slike type bygninger begrenset konstruksjon/bærekonstruksjon vinterstid og bør ettersees. Bemerket skader i nøv og vedlikeholdsbehov.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger opplyser i egenerklæring: - Lagt ny membran og fliser på bad. Det ble benyttet smøremembrand. Arbeidet er utført kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad - Skjevheter i gulv - Har vært mus der noen ganger høst / vinter - Det er utført arbeid på el-anlegget. Lagt ut ledning til nytt inntak og satt inn sikringsskap i vegg. Arbeidet er utført kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Hytte: Vindfang, stue, kjøkken, bad og tre soverom. Overbygd inngangsparti. Terrasse. Bod.

  Standard
  Drømmer du om vakker natur og fin utsikt, et sted hvor solen og roen møter deg i det du kommer frem? Om du tar turen opp til Knippeset og denne koselige eiendommen finner du alt dette og mere til! Her er det nydelig turterreng, helårs adkomst og alle fasiliteter. Eiendommen består av hytte og bod i vakre omgivelser med fri natur på alle kanter, og med flott utsikt til bla. Grønsennknippa og Nøsakampen. Knippesetvegen 359 oppleves som en fredelig plass, der alt ligger til rette for å koble av i en stressende hverdag. Hytta er oppført i 1968, og har nytt bad og oppgradert kjøkkeninnredning i senere tid. Den har en tradisjonell hyttestandard på overflater og utstyr, men det må likevel påregnes noe vedlikehold/oppgraderinger. I stua er det god plass til å innrede med både stor spisegruppe og en hyggelig sofakrok. Den rausta himlingen gir stuen en god og luftig romfølelse, og man kan nyte kalde vinterdager foran peisen. En vedovn sørger for ekstra varme på kalde dager. Stua har flere store vinduer som gir gode lysforhold og fint utsyn. Kjøkkenet har innredning i folierte plater med over- og underskap, laminat benkeplate i trefylling og oppvaskkum med kran av stål. Kjøkkeninnredningen er oppgradert senere år med nytt underskap, benkeplate og ventilator, ellers er innredning/utstyr av eldre dato. En liten varmtvannsbereder er også plassert på kjøkkenet. Hytta har tre soverom hvorav to av rommene har plassbygde senger. Enkelt bad med flislagt gulv og varmekabler. Her er det servantskap i folierte plater, speil med tilhørende belysning, dusj med forheng og toalett. Hytta har også et praktisk vindfang med plass til yttertøy og sko. Fra terrenget er det enkel trapp opp til det overbygde inngangspartiet og til den store verandaen. Her kan en glede seg til varme sommerdager, klare høstdager med vakre farger på trær og lyng, samt synet av hvite vidder en frisk vinterdag. På tunet er det også en liten bod. Her er det godt med lagringsplass til det man trenger av utstyr, for eksempel ski, sykler, grill med mer. ------------------------ Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Fra tilstandsrapport: Fordeling av tilstandsgrader: TG0: Ingen avvik og TG1: Mindre eller moderate avvik = 11 TG2: Avvik som ikke krever tiltak og TG2: Avvik som kan kreve tiltak = 16 TG3: Store eller alvorlige avvik = 4 Fritidsbolig: Utvendig: Nedløp og beslag, TG2: Takrenner med nedløp av stål. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. - Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. - Bemerket rust på enkelte renner, må etterhvert påregnes utskifting. Tiltak: - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. - Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Veggkonstruksjon, TG2: Yttervegger i bindingsverk kledd med tømmermannskledning. Vurdering av avvik: - Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. - Bemerket værslitt og vedlikeholdsetterslep av kledning, der enkelte bord kuver spesielt på solvendte vegger. Stedvis glippe i lusing/musetetting, anbefaler kontroll og tiltak. (ukjent om det er skade i vegger da det ble registrert i gulv og undersøkelse av vegger og tak anbefales. Ikke medtatt i kostnadsestimat og evt. skade kommer i tillegg) Eier opplyser om at hytten er oppjekket, men ved kontroll av oppkubbing anbefales at dette ettersees. Bemerket byggeskum under kledning utvendig, ikke egnet mot mus/skadedyr og tiltak anbefales. Vegger er jmf referansenivå, men generelt anbefales etterisolering og etablering av lufting. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. (kostnadsestimat kan avvike) Takkonstruksjon/Loft, TG2: Saltakkonstruksjon med åser og sperrer. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Konstruksjonen er ikke undersøkt pga manglende inspeksjonsmuligheter. Det er registrert lufteventil i gavl, men lufting for øvrig er ikke kjent og trolig bør etterisolering og lufting forbedres. Tiltak: - Ikke medtatt tiltak/kostnadsestimat før konstruksjon undersøkes, tiltaksbehov kan ikke utelukkes. (ved bruk vinterstid og endret bruk kan kondens forekomme) Vinduer, TG2: Koblede doble 1+1-lags vinduer med sprosser i treramme. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Vinder er preget av elde og slitasje med sprekkdannelse i kitt, må påregnes utskifting pga alder og slitasje. Noe restlevetid/vedlikehold kan vurderes og dermed satt som TG2. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG2: Terrasse på 29 kvm, overbygd inngangsparti. Oppført i bjelkelag belagt med terrassebord og montert rekkverk. Vurdering av avvik: - Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. - Konstruksjonene har skjevheter. - Bemerket vedlikeholdsbehov. Tiltak: - Det bør foretas nærmere undersøkelser av balkong/terrasser når den er snøfri. - Lokal utbedring må utføres. Innvendig: Overflater, TG2: Gulv er belagt med lakkerte tregulv, gang før bad har parkett. Vegger er kledd med trepanel. Himling er kledd med trepanel, raustet med tømmeråser i stue. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Gulvslitasje på tregulv, må påregnes slip og overflatebehandling. Skade/åpning i vegg på et soverom. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Etasjeskille/gulv mot grunn, TG3: Gulvkonstruksjon av trebjelkelag. Etasjeskille/gulv på grunn er overflatemålt med bruk av krysslaser (målingene er gjort ved stikkprøver i enkelte rom). Målingene ble gjort i stue. Disse viser 30 mm avvik på 2 meter lengde som høyeste avvik og 45 mm i hele rommet. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Skjevheter i gulv og vegger, årsaksammengheng med fundamenteringsmetode som beveger seg etter årstid og forplantes videre i konstruksjoner. Fra luke i gulv til kryprom ble det registrert midtmur under hytte, denne vil ha en annen bevegelse/uavhengig av yttermurer. Tiltak: - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Radon, TG2: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Dette var heller ikke krav ved byggeåret. Området er kontrollert i NGU Radon aktsomhetskart og definert med moderat til lav forekomster. Vurdering av avvik: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: - Det bør gjennomføres radonmålinger. Pipe og ildsted, TG3: Teglsteinspipe. Teglstein på pipe over tak. Montert åpen peis forblendet med teglstein, vedovn mot spiseplass. For en fullstendig gjennomgang og kontroll anbefales det undersøkelser av det lokale branntilsyn eller feier. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Manglende sotluke på pipeløp, må foretas tiltak og kontroll av pipe. Pipe har trevirke og kjøkken innkledd stedvis mot pipen for nær ihenhold til krav, det må foretas tiltak og rehabilitering av pipeløp anbefales som utbedring. Nye tilkoblinger må da også foretas. Sprekk i ildfaste steiner på peis Opplyst om at det ikke er foretatt kontroll av feier, anbefales kontroll. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Krypkjeller, TG3: Trebjelkelag med stubbeloft av trebord over lukket kryprom. Vurdering av avvik: - Det er manglende fuktsperre på bakken. - Det er registrert skader etter aktivitet av skadedyr - Det er påvist skader på konstruksjoner i krypkjeller som er forårsaket av råte eller sopp. Tiltak: - Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. - Fuktsperre på bakken bør etableres. - Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. - De må foretas tiltak med utbedring av skade/aktivitet av mus/skadedyr i gulvkonstruksjon, avvik i kostnadsestimat kan forekomme og anbefales kontroll i øvrige konstruksjoner som vegger og tak. Innvendige dører, TG2: Innvendig har boligen furu fyllingsdører. Vurdering av avvik: - Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. - Årsak til avvik er setninger og skjevheter i bygning og da følgeskade med at enkelte dører tar i karm. Bemerket slitasje, tiltaksbehov med oppussing bør vurderes. Tiltak: - Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Våtrom: Overflater vegger og himling, TG2: Vegger er kledd med malt trepanel, belagt med baderomsplater i dusj. Himling er kledd med malt trepanel. Vurdering av avvik: - Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet - Trepanel er for nær våtsone, kompenserende løsning er kun forheng og ikke egnet mot vannsprut/fuktbelastning. Må foretas tiltak og ved bruk må man være klar over risiko. Tiltak: - Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. - Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Overflater Gulv, TG2: Gulv er belagt med fliser og sokkelflis i overgang vegg. Det er målt 0 mm høydeforskjell fra topp gulv ved dørterskel til topp slukrist og tilnærmet flatt. Oppvarming med varmekabler. Varmekilde i gulv er ikke tilstandsvurdert. Vurdering av avvik: - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. - Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Tiltak: - Det må foretas utbedring av avviket. - Det må foretas utbedring av fallforhold. Sluk, membran og tettesjikt, TG3: Det er plastsluk og smøremembran med ukjent/udokumentert utførelse. Vurdering av avvik: - Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. - Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. - Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Tiltak: - Det må foretas utbedring for å unngå fuktskader i konstruksjonen. - Løsningen/utførelsen rundt rørgjennomføringer gir fare for fukt inn i konstruksjoner. - Våtrommets tettesjikt/membran står foran utbedring/utskiftning. Ventilasjon, TG2: Det er elektrisk styrt vifte. Vurdering av avvik: - Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Tekniske installasjoner: Avløpsrør, TG2: Det er avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: - Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Tiltak: - Det er opplyst av eier om at det ikke er stakeluke på avløpsanlegget. Dette bør etableres. Varmtvannstank, TG2: Liten varmtvannsberder plassert på kjøkken. Vurdering av avvik: - Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Tiltak: - Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Elektrisk anlegg, TG2: Sikringskap med skrusikringer og fjernavleser plassert i soverom. Skiftet avleser i 2017. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2.Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Kommentar: Antatt fra byggeår eller 70-tallet. 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent. 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Nei. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 10. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 14. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 15. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 16. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Kommentar: For en fullstendig kontroll av det elektriske anlegget, anbefales kontroll av godkjent el-takstmann. Grunnet registrerte avvik og alder på anlegget, bør det utføres en utvidet el-kontroll, tiltak/oppgradering kan ikke utelukkes. (kostnadsestimat medtar kun for kontroll) Det er foretatt tilleggsarbeid med bla. oppstart av nytt sikringskap, foreligger ikke dokumentasjon for utførelse. Tomteforhold: Grunnmur og fundamenter, TG2: Fundamentert med ringmur av betong, fundamentert med betongfundament på vindfang og soverom. Fundamenteringsmetode eller grunnforhold er ikke mulig å inspisere pga snødekke og terrasse. Tilstandsgrad satt kun utifra synlige betraktning og alder, anbefales ytterliggere inspeksjon når konstruksjonen er snøfri. Vurdering av avvik: - Grunnmuren har sprekkdannelser. - Det er påvist andre avvik: - Fundamentert på terreng som var vanlig på oppføringstidspunkt. Dette er en risikokonstruksjon med henhold fuktpåkjenninger og bevegelser fra tele/setninger fra grunn, som er årsaksammenheng med registrert skjevhet i hytta. Pilarer under vindfang og soverom vil gå uavhengig av resterende hytte/ringmur og bevegelse/setninger vil være forskjellig. Tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak. Utvendige vann- og avløpsledninger, TG2: Utvendige avløpsrør er av plast, tilknyttet nedgravd tank. Utvendige vannledninger er av plast og vannforsyning fra brønn med innsig fra bekk. Vurdering av avvik: - Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Tiltak: - Foreta kontroll av brønnvann. - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Hytta selges umøblert. Hvitevarer på kjøkken følger med. Brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven. Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Det er ikke foretatt vesentlige påkostninger, men nytt bad og oppgradert kjøkkeninnredning i senere tid.

  Parkering
  Helårsparkering på egen tomt.

  Forsikringsselskap
  Tryg

  Diverse
  El-anlegget ble sist kontrollert og godkjent 13.10.1993. Vestre Slidre kommune opplyser at det ikke har blitt utført tilsyn eller feiing på hytta. Ved spørsmål, kontakt Valdres Brann og Redningstjeneste IKS. Oppgitt areal er samlet areal for alle bygg. Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Eiendommen ligger i et flott turområde hvor det kan være fristende å ta seg en skitur. Vi anbefaler alle å gå inn på www.skisporet.no for å finne oppdatert informasjon om løypenettet og kjøring av dette. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Plantegningen er ikke målbar og noe avvik kan forekomme. Megler/selger tar ikke ansvar for evt. feil. Innredning og møbler er ikke basert på den faktiske innredningen, og er kun ment å gi en oppfatning av boligens muligheter. Vedr. budgivning: Det enkleste er å legge inn bud elektronisk via "Gi Bud"-knappen i Finn-annonsen, hvor man samtidig legitimerer seg med Bank-Id (det er krav til oversendelse av legitimasjon for alle budgivere.) Det er også mulig å benytte budskjema som oversendes megler. Husk å før opp informasjon vedr. finansiering, og helst navn og tlf. nr på din bankkontakt. Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Dersom en budgiver legger inn bud tett opp mot en annen budgivers akseptfrist kan man risikere at eiendommen blir solgt før budet kommer fram til megler. Selger skal skriftlig akseptere bud overfor megler som igjen skal formidle dette skriftlig videre til budgiver før akseptfristen går ut. Vi ber derfor om at bud må være oversendt minimum 5 minutter før eksisterende bud går ut, og at alle bud har en akseptfrist på 30 minutter. Denne fristen kan avtales kortere mot slutten av en budrunde. Se forøvrig Forbrukerinformasjon om budgivning lenger bak i salgsoppgaven. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 350 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  33 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 350 000))

  50 792 (Omkostninger totalt)

  1 400 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Strøm - Panelovner og varmekabler på bad. Vedfyring i vedovn og peis. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEF's normgivende liste over løsøre og tilbehør.

  Info strømforbruk
  Strøm vil variere i forhold til bruk. Forbruk i 2021: 6267 kWh

  Energiklasse
  F

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  3202

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2022: Renovasjon pr. år: kr. 1.475,-. Feie- og tilsynsavgift: kr. 322,-. Slamtømming: Fastavgift kr. 1.405

  Formuesverdi primær
  239505

  Formuesverdi primær år
  2020

  Andre utgifter
  Faste, løpende kostnader pr. 2022: Bomavgift: kr. 1.400,- Frivillig løypeavgift. Vi oppfordrer alle til å betale løypeavgift for å sikre gode, oppkjørte skiløyper i området. I tillegg kommer kostnader til strøm og forsikring.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3452/66/13: 20.06.1974 - Dokumentnr: 2530 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3452 Gnr:66 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 625056 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0543 Gnr:66 Bnr:13

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. Jf. plan og bygningsloven § 21 10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1 98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette.

  Vei, vann og avløp
  Helårsvei. Eiendommen er tilknyttet privat vei. Vann fra felles brønn med innsig fra bekk ca. 300 m fra hytta. Her foreligger det ingen skriftlig avtale. Eiendommen har septiktank. Det er etablert utslipp. Eiendommen har godkjent utslipp. Kommentar fra kommunen: Denne hytta er gammel, fra 1970, så vi har ingen utslippstillatelse fra den gangen, da det ikke var krav om å søke utslipp. Kommer det kommunalt vann og avløp i området vil eiendommen bli pålagt å koble seg på. Eventuelle kostnader vil ny eier måtte ta. Pr. i dag så er det ikke lagt til rette for tilkobling til kommunalt VA for denne hytta. MEN det er planlagt en ?felles stikkledning? som denne, og fem nabohytter kan koble seg til. Dette prosjektet er budsjettert i 2023, men pga. tilkoblingsstoppen, som fortsatt ikke er opphevet i Vaset-området, så er ikke dette prosjektet satt i gang ennå. Dvs. det er usikkert når denne traseen er ferdigstilt. Ift. det ?formelle?, sa kan kommunen kreve eksisterende hytter tilkoblet, når det er kommet kommunalt nett i rimelig nærhet. Men eksisterer det ?lovlig? og godkjent avløp (slamavskiller/infiltrasjon) fra før, så blir neppe den muligheten brukt. Denne hytta har brønnvann(?), og slamavskiller. Om ny eier f.eks. ønsker kommunalt vann, så vil de også få krav om å koble til avløpet. Andre eksisterende hytter som har fått tilrettelagt tilkobling (dvs. ledninger ført fram til tomtegrense) i Brakastølområdet det siste året, har iht. avtale med kommunen betalt totalt kr. 160 000 i anleggsbidrag og tilkoblingsgebyr. Vi har ikke tilsvarende avtale med bl.a. 66/13 pr. i dag. Tilkoblingsgebyret er i 2023 kr. 112 626 (vann og avløp), som uansett vil være ?minimumsbeløpet?.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Reguleringsplan: Brakastølen. Fritidsbolig, faresone flom. En stripe i kanten av tomten ligger innunder faresone for flom. Denne delen er satt av som en trase på siden av bekken der det kan være fare for flom ved ekstrem nedbør og snøsmelting.

  Adgang til utleie
  Hytta har ikke egen utleiedel.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Det gjelder 0-konsesjonsgrense i Vestre-Slidre kommune. Eiendommen kan erverves konsesjonsfritt mot undertegning av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 350 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  33 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 350 000))

  50 792 (Omkostninger totalt)

  1 400 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  53642

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 15.900,- oppgjør og tinglysing kr. 6.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.665,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 25.900,- samt fast provisjon kr. 49.000,-. Dette dekkes av selger.

Linn Hamre

Megler

Linn Hamre

99 73 42 64

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev