aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til vakre Nøsen og Nøsasvingen 35!
Velkommen til vakre Nøsen og Nøsasvingen 35!

RØN Nøsasvingen 35

Lekker hytte i unikt stølsområde nær Nøsen Yoga og Fjellhotell, ca. 906 moh. Storslått utsikt. Alle fasiliteter.

  • kr 4 800 000
  • BRA-i 98 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 4 800 000
  • Omkostningerkr 142 840
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 942 840
  • ObjektstypeFritidseiendom
  • EierformSelveier
  • Byggeår2019
  • Soverom3
  • Tomt1 111.2 m²
  • Eierform tomtFestet
  • 4 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 120 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 800 000,00)) 3 700,- (Statskog SF: Gebyr overføring av festerett)   142 840,- (Omkostninger totalt)   4 942 840,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Dette er en unik mulighet i et nydelig stølsområde hvor det sjelden er eiendommer for salg! For med nydelig beliggenhet i vakker natur, omgitt av storslåtte fjell og vakre stølsområder, er dette det perfekte sted å samle familien til opplevelsesrike dager på fjellet! Hytta ligger ca. 906 moh med fantastisk utsikt til nydelige støls- og fjellområder, Storfjorden, Skogshorn m.m. Turterrenget innbyr til aktive dager året rundt, men en kan gjerne bare nyte stillheten og roen i disse vakre omgivelsene. Hytta er åpen og stilfull med god takhøyde, spennende bruk av vakre materialer og ikke minst, fantastiske vinduer og terrassedører, som gir en helt unik romfølelse. Her kan en virkelig kan nyte den nydelige utsikten, solforholdene og nærheten til naturen! Velkommen på visning!
Hytta er innbydende og sosial med åpen løsning mellom stue og kjøkken. Her er det god takhøyde, spennende bruk av vakre materialer og ikke minst, fantastiske vinduer og terrassedører som gir en helt unik romfølelse.

Nøsasvingen 35, Innlandet

  • Tomt
    1111.2m²

    Beskrivelse av tomt
    Festetomt. Bortfester er Statskog SF. Bortfester må godkjenne ny fester. Naturtomt beliggende i svakt hellende terreng. Arealet er hentet fra kommunens matrikkelkart. Matrikkelen ble etablert ved overføring av data fra tidligere registre. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis eller være feil registrert. Fullstendighet og stedfestingsnøyaktighet er generelt bedre innenfor enn utenfor tettbygd strøk. Matrikkelkartet angir en nøyaktighet på grensepunktene som standardavvik i cm. I tilknytning til arealberegning blir det angitt dersom arealet begrenses av ulike typer hjelpelinjer. Fargene på grensene i kartet forteller hvilken nøyaktighet det er på de registrerte grensene. Grønne grenser er mest nøyaktige, og derfra blir de gradvis mer unøyaktige mot rød, som er skissenøyaktighet. For denne eiendommen er alle grensene grønne.

    Beliggenhet
    I naturskjønne omgivelser på Nøsen, finner du denne flotte eiendommen. Den ligger åpent og solrikt til med nydelig utsikt utover nærområdet, til Storfjorden og mot Skogshorn. Hytta ligger åpent og fritt til ca. 906 moh, i et meget ettertraktet stølsområde hvor det svært sjelden er eiendommer for salg. Nøsasvingen 35 ligger i nær tilknytning til Nøsen Yoga og Fjellhotell som har sine aner helt tilbake til 1888, først som en seter og senere som fjellstue. Fjellhotellet har i de senere år fått en vesentlig oppgradering, og er nå et flott fjellhotell med 35 rom og stor restaurant/cafe med plass til 100 gjester. Nøsen Yoga og Fjellhotell er kjent for sin varme atmosfære, sunne mat, flotte utsikt og energiske miljø. Dette unike fjellområdet mellom Valdres og Hallingdal er beitedyras rike, og er en del av den historiske vandreruta "Stølsruta" fra Tisleia i sør til Vangsmjøse i nord. Denne ruta knytter stølene sammen, og her kan en fortsatt oppleve levende stølsdrift. I majestetiske omgivelser har en kort avstand til Storfjorden og flere topper på 1700 meter. En tur opp til Nøsakampen (1.449 moh.) og videre innover mot Svensken og Grønsennknippa (1.368 moh.) gir begge en fantastisk utsikt utover området og inn i Jotunheimen. Skogshorn (1.728 moh.) og Veslebotnskarvet (1.778 moh.) er også populære turmål i området. Ved fjellvannet Rensenn ligger en av Valdres kanskje fineste badestrand. Vannet ligger ca. 922 moh., og er med sin flotte, langgrunn sandstrand et meget populært sted for store og små. Stølsvidda, som området gjerne kalles, er også et eldorado for syklister. Her er det flotte og variert stølsveier og mange stier som passer for både store og små. Ettersom eiendommen ligger i statsallmenningen er det også muligheter for jakt og fiske. På vinteren går det fine skiløyper like forbi eiendommen, så her er det bare å spenne på seg skiene ved hytteveggen og komme seg ut i flott natur. Valtjern og Vaset er populære turmål, eller hva med en tur over Storfjorden og mot Hallingdal? For den som ønsker alpint er Vaset Skiheiser et hyggelig sted. Senteret har 3 heiser, 9 nedfarter, snowboardpark, et eget 100 m barnetrekk og et eget akeområde. Her er det også snøkanoner, belysning og kafe. Skisenteret passer godt for hele familien, slik at alle kan ha en trivelig dag i bakken. Om noen ønsker større utfordringer kan en følge Panoramavegen innover fjellet og fortsette videre over til Lykkja og Hemsedal, ca. 35 min. kjøring fra Nøsen. Vaset kan også by på flere hyggelige spisesteder, sportsbutikk og en flott Jokerbutikk med et imponerende utvalg av dagligvarer, og mange lokale kvalitetsprodukt. Butikken er åpen syv dager i uka, året rundt, og har et meget godt servicetilbud.

    Adkomst
    Fra Oslo kan en kjøre E18 til Sandvika, og følge E16 videre til Fagernes. Fortsett på E16 i retning Filefjell ca. 8,6 km til Ulnes, og tar av til venstre skiltet Vaset/Panoramaveien. Følg Panoramaveien ca 19,2 km forbi Vasetsenteret og videre forbi automatbom kr 50,-. Ta av til høyre inn på Nøsasvingen, kjør ned til Nøsen Yoga og Fjellhotell, og fortsett til enden av hotellet hvor en svinger til venstre. Følg veien rett fram til hytta som er merket "Aktiv -Til salgs! ". God tur!

    Bebyggelse
    Frittliggende hytte.

    Byggemåte
    Informasjonen under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Eiendommen er beliggende på Nøsen ved Nøsen Fjellhotell ovenfor Storfjorden i Vestre Slidre kommune. Eiendommen har gode solforhold og panorama utsikt utover store fjellområder. Fritidseiendommens bebyggelse består av hytte oppført i 2019 med høy standard på overflater og utstyr. Innlagt strøm, vann og avløp/kloakk. Generelt oppført i kjente konstruksjoner som var vanlig ved oppføringstidspunktet, det er ikke bemerket vesentlige feil og mangler ihenhold til referanse nivå. Bemerkninger er kommentert i rapporten Fritidsbolig Byggeår: 2019. Igangsettelsetillatelse er gitt i 2018, midlertidig brukstillatelse gitt i 2019. Standard: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er jevnlig vedlikeholdt. UTVENDIG Byggegrunn antatt av utskiftede drenerende/telefrie masser av kult/pukk. Fundamentert med isolert thermomur og støpt dekke av betong. Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre og synlig fra overgang murkrone i bod, produktanvisninger gitt av utførende. Gulvkonstruksjonen er av betongdekke, tilfarergulv i gulv belagt med tregulv i 1.etasje. Yttervegger i stavlaft konstruksjon med bindingsverk og bunn/topp og hjørnestokker og laft i øvre del og raust. Ytterkledning av stående falset kledning. Saltakkonstruksjon med sperrer og åser. Taktekkingen er av torv over knotteplast og undertakspapp. Innebygde/innkasserte takrenner i stål med nedløp. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags isolerglass. Hovedytterdør av malt tre med glassfelt, adkomst til entre. To terrasseskyvedører av malt tre med glassfelt, adkomst til stue/kjøkken. Ytterdører av malt tre, adkomst til boder. Overbygd inngangsparti mellom hovedinngang og bod på 9 kvm. Oppført i bjelkelag belagt med terrassebord. Overbygd terrasse på gavlvegg mot sør/østlig retning på 6 kvm og adkomst til bod. Oppført med bjelkelag belagt med terrassebord. Terrasse på nedside er hele snødekket og er derfor ikke oppmålt/tilstandsvurdert. Med overbygd ved hytte og terrasseplating trolig oppført i bjelkelag belagt med terrassebord. INNVENDIG Gulv er belagt med heltregulv, fliser i entré og bad. Vegger er kledd med beiset trepanel, laft i øvre del og raust. Himlinger er kledd med overflatebehandlet trepanel, raustet i stue/kjøkken og hems med tømmeråser med bærekonstruksjoner i søyle/bæring synlig i stue. Boder har betonggulv, ellers uinnred/usiolert. Peisovn med kleberstein i stue med ubrennbar plate på gulv, tilknyttet isolert stålpipe. Innvendig trapp av tre til hems fra entre, samt rekkverk rundt trappeåpning i hemsrom. Innvendig har fritidsboligen furu fyllingsdører. Garderobeskap av heltre med skap og skuffer plassert i gang. Plassbygd seng/køyeseng med skuffer og garderobeskap på soverom.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Pkt. 22 Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? - Ja. Nøsen forplikter å bygge nytt renseanlegg og koble dere på dette uten noen kostnader for ny eier. Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

    Innhold
    Hytte: Entré/gang, stue/kjøkken, tre soverom, bad og teknisk rom. To boder. Hems med lav takhøyde. Gulvareal ca. 7 m². Overbygd inngangsparti, ca. 9 m². Overbygd terrasse, ca. 6 m².

    Standard
    Med nydelig beliggenhet i vakker natur, omgitt av storslåtte fjell og vakre stølsområder, er dette et perfekte stedet å samle familien til opplevelsesrike dager på fjellet! Hytta er åpen og stilfull har en fantastisk bruk av vinduer slik at en virkelig kan nyte den nydelige utsikten, solforholdene og nærheten til naturen! Med eiendom som denne, er det hyggelig å samles til minnerike dager på fjellet gjennom hele året. Jule- og nyttårshelgen kan gjerne feires her, kanskje under nydelig Nordlys, og hvem ønsker ikke å være i slikt flott turterreng en solrik påske? Om en ikke vil ut på tur kan solen nytes på en av hyttas terrasser, eller en kan bare slappe av inne i hytta i lune omgivelser - den storslåtte naturopplevelsen får en uansett! Inne i hytta er det åpen løsning mellom stue, spisestue og kjøkken. Her er det god takhøyde, spennende bruk av vakre materialer og ikke minst, fantastiske vinduer og terrassedører som gir en helt unik romfølelse. Her kan familie og venner samles til hyggelige måltider og avslappende stunder med nydelig utsikt til blant annet Storfjorden og Skogshorn. En vakker peisovn med kleberstein er sentralt plassert i hytta. En smart dreieplate gjør at innsynet til peisflammene kan vendes til den delen av rommet en selv ønsker, om det er spisegruppe eller sofahjørne. Peisen er tilkoblet stålpipe, noe som gir ekstra rask oppvarming. Den åpen løsningen mellom stue og kjøkken gjør hytta ekstra lys og sosial. Kjøkkeninnredningen er i heltre med benkeplate av eik. Integrerte hvitevarer med komfyr, koketopp, ventilator, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Det er også montert komfyrvakt og vannstoppeføler, samt kjøkkenventilator med kullfilter. Innredningen har også en pen og praktisk kjøkkenøy med nedfelt oppvaskkum av stål. Fra den hyggelige stua er det stige opp til en koselig liten hems med spilerekkverk. Hva med å ha en avslappende stund med en god bok her oppe? I hytta er det tre soverom, alle med pene heltre senger og tilhørende garderobeskap. På hovedsoverommet er det dobbelteseng med praktiske oppbevaringsskuffer i sokkel. På de to andre soverommene er det køyesenger, også disse med ekstra lagringsplass i sokkel. Hyttas bad er lyst og delikat med et høyt vindu som slipper lyset og naturen inn. Badet har flislagt gulv med varmekabler, og flislagte dusjhjørne i nedsenket dusjsone. Pen baderomsinnredning i malt heltre med over og underskap, speil og belysning. På badet er det også veggehengt toalett med innebygd sisterne, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Elektrisk styrt vifte i yttervegg. I hyttas gang og entré er det god garderobeplass i pent plassbygd skap i heltre, og på knagger og hyller. Fra gangen er det trapp opp til hems med to små, koselige rom. Rommene har tømmervegger og flotte tømmeråser, noe som er gjennomgående i hele hytta. På hemsen er det lav takhøyde, men dette kan være et fint lite "fristed" for familiens ungdommer, lekeplass for barna eller hva en måtte ønske. Under trappen er det teknisk rom hvor hovedvannledning med varmekabel, stoppekran og lekkasjestoppeventil er plassert. Her finner en også varmtvannstank på ca. 200 liter. Hytta har ekstra oppbevaringsplass i utvendig bod. Denne har adkomst fra hyttas overbygde inngangsparti. Boden har betonggulv og fin plass til ved, ski ol. Det er bare å glede seg til opplevelsesrike dager i vakre omgivelser på Nøsen - inne som ute! ----- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Fritidsbolig Innvendig Innvendige trapper, TG2 Innvendig trapp av tre til hems fra entre, samt rekkverk rundt trappeåpning i hemsrom. Det er ikke spesielle krav til trapp som leder til loft/hems som ikke er målbare eller til rom for varig opphold. Vurdering av avvik: - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. - Rekkverk rundt trappeløp bør forbedres da det er utsatt for bevegelse ved sideforskyvning. Tiltak: - Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. - Bør foretas tiltak på rekkverk. Kostnadsestimat : Under 10 000 Våtrom - Bad Overflater Gulv, TG2 Gulv er belagt med fliser. Det er målt ca. 20 mm høydeforskjell fra topp gulv ved dørterskel til topp slukrist, der selve baderomsgulvet er flatt, nedsenk i dusjsone og lokalt fall på gulv er under krav. Oppvarming med varmekabler. Varmekilde i gulv er ikke tilstandsvurdert. Vurdering av avvik: - Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. - Påvist avvik i fallforhold jmf referansenivå, der det ikke er synlig oppbrett ved terskel eller tilstrekkelig fall til gitt løsning. Ansees ikke som umiddelbart tiltaksbehov, men bør tas hensyn til bruk og vannsøl der vann forbruksvann kan bli liggende på gulvet. Det er påvist en del misfarging/svertesopp på silikonfuge i dusj. Tiltak: - Våtrommet fungerer med dette avviket. - Andre tiltak: - Medtatt lokal utførelse av elastisk fugemasse. Kostnadsestimat : Under 10 000 Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Det er plastsluk og tettesjikt av smøremembran med ukjent/udokumentert utførelse, fra sluk var det synlig slukmansjett korrekt under klemring og slukforlenger. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Det er uegnede materialer i våtsone i dusj og servant, der avstand mellom våtsoner, trepanel og fuktbestansige matrialer. Det er ikke uvanlig på fritidsboliger at det benyttes behandlet trepanel i våtsone bak servant eller for kort avstand til vegg av ikke fuktbestandige materialer ved dusj. Ved normal bruk vil det ikke oppstå skade, men hensyn ved bruk må tas og holdes under tilsyn. Tilstandsgrad 2 satt da det ikke er fremvist dokumentasjon på tettesjikt, men diaolog med håndverker er dette utført av fagperson. Tiltak: - Må tas hensyn til bemerket avvik. Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad Stue/kjøkken Overflater og innredning, TG2 Kjøkkeninnredning i heltre med over-og underskap samt kjøkkenøy, heltre benkeplate i eik og oppvaskkum med kran av stål. Integrerte hvitevarer med komfyr, koketopp, ventilator, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Montert komfyrvakt og vannstoppeføler. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Skade på sideplate på kjøkkenøy ved oppvaskmaskin, medtatt lokale tiltak. Ellers bemerket normal slitasjegrad. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Kostnadsestimat : Under 10 000 Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

    Innbo og løsøre
    Hytta selges umøblert. Hvitevarer på kjøkken medfølger. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Helårsparkering ved hytta.

    Forsikringsselskap
    Fremtind.

    Diverse
    Det foreligger planer om ytterliggere utbygging av området. Vestre Slidre kommune informerer om at det ble utført tilsyn og feiing 18.02.2021. Det er ikke registrert avvik eller anmerkninger på bruksenheten. Hytta er vasket til visning, og vil ikke bli ytteligere rengjort før overtagelse. Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Eiendommen ligger i et flott turområde hvor det kan være fristende å ta seg en skitur. Vi anbefaler alle å gå inn på www.skisporet.no for å finne oppdatert informasjon om løypenettet og kjøring av dette. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    4 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 120 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 800 000,00)) 3 700,- (Statskog SF: Gebyr overføring av festerett)   142 840,- (Omkostninger totalt)   4 942 840,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Peisovn med kleberstein i stue med ubrennbar plate på gulv, tilknyttet isolert stålpipe. Elektrisk oppvarming med varmekabler i alle gulv, unntatt hems, boder og soverom. Panelovner på soverom.

    Info strømforbruk
    Strøm vil variere i forhold til bruk. Forbruk i 2023: 13341 kWh El-anlegget ble kontrollert og godkjent 09.09.2019

    Energiklasse
    D

  • Info kommunale avgifter
    Offentlige avgifter pr. 2024: Feie- og tilsynsavgift: kr. 438,50 Renovasjon pr. år: kr. 2.157,50 Eiendomsskatt pr. år: kr. 2.506,-

    Info formuesverdi
    Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne en registrert formuesverdi på eiendommen. Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskiftet. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

    Andre utgifter
    Vei, vann og avløp: kr. 7.500,- pr. år. Bomavgift: kr. 60,- pr. tur, evt. årskort kr. 1.200,-. I tillegg kommer kostnader til strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og evt. abonnement til tv og internett. Frivillig løypeavgift. Vi oppfordrer alle til å delta for å sikre gode, oppkjørte skiløyper i området.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3452/94/17/6: 15.11.2019 - Dokumentnr: 1367666 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Årlig festeavgift: NOK 6 206 Gjelder fra dato: 03/09-2019 Tomteverdi: NOK 280 000 Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier Gjelder denne registerenheten med flere 15.11.2019 - Dokumentnr: 1367666 - Bestemmelse om gjerde Gjelder feste 15.11.2019 - Dokumentnr: 1367666 - Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening Gjelder feste 27.08.2019 - Dokumentnr: 990449 - Registrering av festenr. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3452 Gnr:94 Bnr:17 Elektronisk innsendt 01.01.2020 - Dokumentnr: 1642785 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0543 Gnr:94 Bnr:17 Gjelder denne registerenheten med flere

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Kommentar fra kommunen: Eiendommen har ikke gyldig utslippstillatelse. Kommunen ga byggetillatelse i 2018 og midlertidig brukstillatelse i 2019, under forutsetning at eksisterende avløpsanlegg skal fornyes eller utvides omgående. Tilkobling til eksisterende avløpsanlegg var kun midlertidig. Tiltakshaver har fremdeles ikke gått videre med prosessen for utslippstillatelse og nytt avløpssystem. Dette innebærer at eksisterende anlegg ikke oppfyller kravene i forurensingsforskriften. Kommunen vil derfor tilbaketrekke den midlertidige brukstillatelsen dersom prosessen med nytt anlegg ikke kommer i orden omgående. Kommunen opplyser utfyllende i mail til megler: "Situasjonen er at eiendommen ikke har utslippstillatelse for avløpsvann. Som beskrevet i epost til selger, ga kommunen tillatelse til at flere hytter midlertidig kunne koble seg på hotellets avløpsanlegg, med midlertidig brukstillatelser i påvente av nytt fellesanlegg for hotellet og hyttene. Tillatelsene ble egentlig gitt med forutsetningen om at anlegget skulle oppgraderes i 2018/2019. Dessverre har dette ennå ikke blitt gjennomført slik som lovet. Dermed er det neppe aktuelt med flere dispensasjoner. VA-situasjonen har førsteprioritet av hensyn til forurensingsloven. Kommunen vil i løpet av noen måneder gi pålegg om oppgradering/utskifting av VA-anlegget, men bare dersom selger fremdeles ikke tar tak i situasjonen på egenhånd. Pålegget vil ha en frist for gjennomføring. Konsekvensen er at den midlertidige brukstillatelsen tilbaketrekkes dersom fristen oversittes". Ved tilbaketrekking av midlertidig brukstillatelse vil man ikke kunne benytte hytta før forutsetningene er oppfylt. --- Lovlighet fra tilstandsrapport: Fritidsbolig: Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Kommentar: På befaringstidspunkt forelå det ikke ferdigattest, opplysninger av bla. pålegg fra kommunen som skal til for å få utstedt attest er omtalt i annet punkt i rapporten. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Nyoppført i 2019 Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Soverom har ikke egen rømningsvei via vindu, da vindustørrelse er under krav om godkjent rømning, men rømning kan skje i sidenforliggende rom.

    Vei, vann og avløp
    Helårsvei. Veien inn til hyttene i området er regulert inn et annet sted enn der den ligger idag. I dag kjører man over parkeringen til Nøsen Fjellhotell. Dersom det blir igangsatt etablering av vei ihht. reguleringsplanen, må omkringliggende eiendommer regne med å vøre med på å bekoste etableringen. Privat slamanlegg. Eiendommen har godkjent utslippstillatelse. Kommunen opplyser følgende: Hytta er tilkoblet felles renseanlegg. Eksisterende anlegg skulle bygges om med nytt infiltrasjon, men tiltakshaver har ikke utført denne ombyggingen. Ved spørsmål, kontakt byggesaksavdelingen i Vestre Slidre kommune. Eier og utbygger har tidligere ikke hatt økonomi til å bekoste nytt avløpsanlegg. Ny info fra kommunen: Eiendommen har ikke gyldig utslippstillatelse. Kommunen ga byggetillatelse i 2018 og midlertidig brukstillatelse i 2019, under forutsetning at eksisterende avløpsanlegg skal fornyes eller utvides omgående. Tilkobling til eksisterende avløpsanlegg var kun midlertidig. Tiltakshaver har fremdeles ikke gått videre med prosessen for utslippstillatelse og nytt avløpssystem. Dette innebærer at eksisterende anlegg ikke oppfyller kravene i forurensingsforskriften. Kommunen vil derfor tilbaketrekke den midlertidige brukstillatelsen dersom prosessen med nytt anlegg ikke kommer i orden omgående.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger innunder Reguleringsplan: Nøsen. Ikrafttredelse 14.09.2017. Detaljregulering. Se vedlegg i salgsoppgave. Ny reguleringsplanen er under arbeid, og planlegging er igangsatt. Se link til reguleringsplanforslag i vedlegg i salgsoppgaven.

    Adgang til utleie
    Hytta har ikke egen utleiedel.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Eiendommen ligger i en kommune med 0-konsesjon. Det må fylles ut egenerklæring om konsesjonsfrihet ved kjøp der kjøper bekrefter at eiendommen fortsatt skal benyttes som fritidsbolig.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    4 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 120 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 800 000,00)) 3 700,- (Statskog SF: Gebyr overføring av festerett)   142 840,- (Omkostninger totalt)   4 942 840,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    142840

    Betalingsbetingelser
    Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Tilrettelegging kr. 12.900,- oppgjør og tinglysing kr. 6.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.665,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 16.900,- samt provisjon 1,30 % av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Fredric Bachér

Megler

Fredric Bachér

47 81 49 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev