aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Saukollvegen 42 på Vaset!
Velkommen til Saukollvegen 42 på Vaset!

RØN Saukollvegen 42

Innbydende, familievennlig hytte fra 2023 med ski inn/ski ut til alpinbakke. Nydelig utsikt, gode solforhold ca 925 moh!

 • kr 4 990 000
 • BRA-i 98 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 4 990 000
 • Omkostningerkr 147 590
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 137 590
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår2023
 • Soverom4
 • Tomt1 175 m²
 • Eierform tomtFestet
 • 4 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 3 700,- (Gebyr overføring festeavtale Statskog) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,00))   147 590,- (Omkostninger totalt)   5 137 590,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
I åpent og fri natur, og med nydelig utsikt til Vasetvatnet, fjellene i Jotunheimen og områdene rundt, finner du denne lekre hytta fra 2023. Den ligger på en trivelig naturtomt med mulighet for mange fine uteplasser, lek og moro, har alle fasiliteter og god plass til hele familien. Hytta er et fantastisk utgangspunkt for turer og aktiviteter. Her er det bare å sette seg på sykkelen for opplevelsesrike turer, gå rett ut i et fantastisk løypenett vinterstid, og ikke minst, det er ski inn/ski ut til Vaset Skisenter med alpinbakker for store og små. Inne i hytta er det åpent, lyst og luftig med vakre vinduer hvor den flotte beliggenheten kommer til sin rett. Her er det åpen løsning til kjøkken, delikat bad og to soverom, m.m., samt koselig loftsetasje med tre rom. Velkommen på visning!
Inne i hytta er det en lys og luftig stue hvor deler av rommet har flott mønet himling.

Saukollvegen 42, Innlandet

 • Tomt
  1175m²

  Beskrivelse av tomt
  Festet tomt med åpen og fri beliggenhet i hellende terreng. Bortfester er Statskog SF. Bortfester må godkjenne ny fester. Arealet er hentet fra kommunens matrikkelkart. Matrikkelen ble etablert ved overføring av data fra tidligere registre. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis eller være feil registrert. Fullstendighet og stedfestingsnøyaktighet er generelt bedre innenfor enn utenfor tettbygd strøk. Matrikkelkartet angir en nøyaktighet på grensepunktene som standardavvik i cm. I tilknytning til arealberegning blir det angitt dersom arealet begrenses av ulike typer hjelpelinjer. Fargene på grensene i kartet forteller hvilken nøyaktighet det er på de registrerte grensene. Grønne grenser er mest nøyaktige, og derfra blir de gradvis mer unøyaktige mot rød, som er skissenøyaktighet. For denne eiendommen er alle grenser grønne.

  Beliggenhet
  I åpent og fri natur, og med nydelig utsikt til Vasetvatnet, fjellene i Jotunheimen og områdene rundt, finner du denne lekre hytta fra 2023. Den ligger på en trivelig naturtomt med mulighet for mange fine uteplasser, lek og moro, har alle fasiliteter og god plass til hele familien. Hytta er et fantastisk utgangspunkt for turer og aktiviteter. Her er det bare å sette seg på sykkelen for opplevelsesrike turer, gå rett ut i et fantastisk løypenett vinterstid, og ikke minst, det er ski inn/ski ut til Vaset Skisenter med alpinbakker for store og små. Vaset er et av Valdres mest populære og attraktive hytteområder, som i tillegg til nydelig turterreng kan by på hyggelige spisesteder og butikker med gode matvarer og sesongens sportsutstyr. På Vaset kan en gå på topper med vid utsikt, sykle på stølsveier og spennende stier, samt prøve både stangfiske og småviltjakt. En kan også leie både båt og kano. På "stølsvidda", fjellplatået mellom Valdres, Hallingdal og Hemsedal, er det flotte turmuligheter. Her kan en besøke støler som fortsatt er i aktiv drift, smake tradisjonsrik stølskost og delta i dyrestell. Ved fjellvannet Rensenn finner en av Valdres kanskje fineste badestrand. Vannet ligger ca. 922 m.o.h, og er med sin flotte, langgrunn sandstrand et meget populært sted. Et besøk her kan gjerne kombineres med en tur opp på Nøsakampen (1.234 m.o.h) eller Grønsennknippa, (1.368 m.o.h), som begge gir fantastisk utsikt utover området og inn i Jotunheimen. På og rundt Vaset finner en milevis med velpreparerte skiløyper. De fleste av løypene er også preparert for skøyting, så her kan både små og store, mosjonister og aktive velge løyper som passer. Nærmeste skiløype ligger ca. 350 m fra hytta og mulighetene er mange, f.eks. rundt Vasetvannet, på Veståsen eller kanskje Bjødnhøvdrunden. Gå gjerne inn på www.skisporet.no for oversikt og informasjon om løypene. For den som ønsker alpint er Vaset Skiheiser et hyggelig sted for hele familien. Hytta ligger ca. 100 m fra bakken, mellom to nedfarter, enklere kan de ikke bli! Alpinsenteret har 3 heiser, 9 nedfarter og et 100 m barnetrekk. Her er det også snøkanoner, belysning og kafe. Om noen ønsker større utfordringer kan en følge Panoramavegen innover fjellet og fortsette videre over til Lykkja og Hemsedal, ca. 1 times kjøring fra Vaset. Etter aktive dager i naturen kan man gjerne besøke tradisjonsrike Gomobu Fjellstue, hvor en kan nyte gode måltider i hyggelige omgivelser. Ta også turen til Vasetstølen, eller til Sekskanten Kro og Pub, hvor mange samles til hyggelige kveldsstunder. Vasetsenteret er en innbydende Jokerbutikk med et imponerende utvalg av dagligvarer og mange lokale kvalitetsprodukt. Butikken er åpen syv dager i uka, året rundt, og har et meget godt servicetilbud. Nær Vasetsenteret ligger også Intersport, med et godt utvalg av sesongens varer.

  Adkomst
  Fra Oslo kan en kjøre E18 til Sandvika, og derfra følge E16 til Fagernes. Fortsett videre i retning Bergen, og ta av til venstre mot Vaset etter ca. 8,5 km. Følg Panoramavegen i ca. 11 km og ta av til venstre inn i Hallestøllie. Følg veien oppover i ca. 220 m, hold til venstre og kjør ca. 180 m fram til hytta som er merket med "Aktiv til salgs" skilt. God tur!

  Bebyggelse
  Hytte og bod.

  Byggemåte
  Informasjonen under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Fritidseiendommens bebyggelse består av hytte og uthus. Hytte er oppført i 2023 med høy standard på overflater og utstyr. Innlagt strøm, vann og avløp/kloakk. Generelt oppført i kjente konstruksjoner som var vanlig ved oppføringstidspunktet, det er ikke bemerket vesentlige feil og mangler ihenhold til referanse nivå. Det er bemerket enkelte avvik som er kommentert i rapporten. Fritidsbolig Byggeår: 2023. Igangsettelsestillatelse gitt i 2022 og ferdigattest i 2023. Standard: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Nyoppført bygning uten vedlikeholdsbehov. UTVENDIG Byggegrunn antatt av utskiftede drenerende/telefrie masser av kult/pukk. Fundamentert med isolert thermomur og støpt dekke av betong. Gulvkonstruksjon er av betongdekke, etasjeskille mot loftetasjen i trebjelkelag. Yttervegger i bindingsverk kledd med liggende villmarkspanel. Saltakkonstruksjon med sperrer. Taktekket med torv over membranduk og torvstokk ved takfot, montert takrenner med nedløp av sortlakket stål. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags isolerglass. Hovedytterdør av malt tre med glassfelt, adkomst til entre. Ytterdør av malt tre, adkomst til bod. Terrassedør av malt tre med glassfelt, adkomst til stue. Overbygd inngangsparti på 6 kvm. Oppført i bjelkelag belagt med terrassebord. Terrasse på 17 kvm utifra stue på nedsiden. Oppført i bjelkelag belagt med terrassebord. INNVENDIG Gulv er belagt med en-stavs parkett. Fliser i entré/gang, bad og toalettrom. Heltregulv på loft. Vegger er kledd med beiset trepanel. Himlinger er kledd med beiset trepanel, raustet i ytre del av stuen. Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre jmf referansenivå (forutsettes) og dokumentasjon skal foreligge i form av ferdigattest. Peisovn i stue tilknyttet isolert stålpipe. Innvendig trapp av heltre med beiset overflate og med rekkverk. Innvendig har fritidsboligen malte fyllingsdører. Uthus Byggeår: 2024 Standard: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Nyoppført bygning uten vedlikeholdsbehov. Uthus med uinnred bod. Oppført med støpt dekke av betong på tilkjørte steinmasser. Yttervegger i bindingsverk kledd med villmarkspanel. Saltakkonstruksjon med takstoler, tekket med membranduk og montert torvstokk. (klargjort, men ikke påført/montert torv). Ytterdør av tre. Innvendig betongdekke som gulv, ellers uinnredet. Gjenstående arbeid med bla. torv.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kommentar: Fritidsboligen er eiet 50% av Lise Greftegreff, og 50% av Harald Olsens dødsbo. Se vedlagte egenerklæringsskjema for mer informasjon.

  Innhold
  Hytte: Entré/gang, stue med åpen løsning til kjøkken, bad, to soverom, toalettrom/teknisk rom og bod. Loftsetasje: Loftstue og to disponible rom (i dag innredet som ikke godkjente soverom). Terrasse. Uthus: Bod.

  Standard
  Klar, frisk fjelluft, vakkert turterreng og en lekker hytte fra 2023 med nydelig utsikt til Vasetvannet og store fjellområder- her kan familie og venner glede seg til gode dager på fjellet! Hytta ligger på en trivelig naturtomt med gode solforhold. Den er pent tilpasset terrenget med torv på taket, og eget vanningsanlegg er installert for å holde dette friskt og fint. Hytta har praktisk, overbygd inngangsparti og åpen terrasse med utgang fra stue med god plass til grill og utemøbler. Inne i hytta er det en lys og luftig stue hvor deler av rommet har flott mønet himling. Hyttas vakre beliggenheten kommer til sin rett gjennom mange store vinduer og terrassedør med glassfelt. Alle vinduene har løse sprosser noe som er praktisk ved pussing, og kan tas av hvis man ønsker et annet uttrykk. I stua er det en stilig peisovn med innsyn gir god varme og en hyggelig stemning. Peisovnen er til koblet stålpipe, noe som gir ekstra rask oppvarming av rommet. Den åpne løsningen mellom stue og kjøkken gjør det ekstra lyst og sosialt. Kjøkkenet har stilig innredning fra Epoc i malte folierte plater med over- og underskap, laminat benkeplate i trefylling og oppvaskkum av kompositt med sort kran. I et av underskapene er det praktisk hjørnekarusell. Innredningen har integrerte hvitevarer med komfyr, koketopp, ventilator, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Pen glassplate på vegg ved koketopp og oppvaskkum. Kjøkkenventilator med avtrekk ut. På kjøkkenet er det også montert komfyrvakt og vannstoppeføler. På alle gulv i hovedetasje er det vakker parkett, med unntak av rom med flislagte gulv. Mellom stue/kjøkken og gang/entré er det satt inne en praktisk skyvedør. Hyttas bad er delikat med flislagt gulv med varmekabler, beisede vegger og himling, samt stemningsfull downlightsbelysning. Mørk, moderne baderomsinnredning med heldekkende servantplater og store skuffer, samt speil overskap. Praktisk glassplate på vegg ved servant. Flislagt dusj med mosaikkfliser på gulv. Glassvegg og dør. Vegghengt toalett med innbygd sisterne. Elektrisk styrt vifte. Hytta har også et eget toalettrom/teknisk rom med flislagt gulv og varmekabler. Mørk baderomsinnredning i folierte plater med underskap i skuffer og overskap med speil. Toalett og opplegg for vaskemaskin. Rommet er også tilrettelagt med sluk og vannrør ført helt frem, slik at dusjkabinett enkelt kan settes inn om ønskelig. I hovedetasjen er det to romslige soverom med god plass til dobbeltsenger og skap. Hytta har en romslig entré med flislagt gulv med varmekabler, og gode oppbevaringsmuligheter i garderobeskap innredet med klesoppheng og skohylle. Fra den hyggelige entréen er det trapp opp til en koselig loftsetasje. Her er det et større oppholdsrom, godt egnet som Tv-stue eller samlingspunkt for familiens barn og unge. I loftsetasjen er det to rom til, men rommene ikke godkjent til varig opphold. Selger har valgt å benytte disse som ekstra soverom. I tilknytning til hyttas inngangsparti er det en praktisk bod med hyller og gode lagringsmuligheter. Det er laget stativ for oppbevaring av ved ute ved inngangsparti. På tunet er det nylig satt opp et eget lite uthus oppført i samme stil som hytta, men det gjenstår å legge torv på taket. Uthuset har strøm og utelys, og har god plass til ved, ski, sykler, utemøbler ol. --- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2. Fritidsbolig - Innvendig Etasjeskille/gulv mot grunn, TG2 Gulvkonstruksjon er av betongdekke, etasjeskille mot loftetasjen i trebjelkelag. Etasjeskille/gulv på grunn er overflatemålt med bruk av krysslaser målingene er gjort ved stikkprøver i enkelte rom). Målingene ble gjort i kjøkken og stue. Disse viser 14 mm avvik på 2,0 meter lengde som høyeste avvik og 20 mm i hele rommet. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Eiendommen selges hovedsakelig møblert med innbo og løsøre. Hva som medfølger salget er spesifisert i selgers liste vedlagt i salgsoppgaven. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven.

  Hvitevarer
  Hvitevarer medfølger salget.

  Parkering
  Helårsparkering på egen tomt.

  Forsikringsselskap
  Tryg Forsikring

  Polisenummer
  7759204

  Diverse
  Det er lagt opp kurs til el-billader, samt til varmepumpe på kjøkkenet. Uttak for TV i stue og på hems. Pliktig medlemsskap i hytteområdets vegforening. Plikt til å betale bidrag til Vasetløypene SA. Vestre Slidre kommune har ingen informasjon om brannforebygging, piper og tilsteder. Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Eiendommen ligger i et flott turområde hvor det kan være fristende å ta seg en skitur. Vi anbefaler alle å gå inn på www.skisporet.no for å finne oppdatert informasjon om løypenettet og kjøring av dette. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 3 700,- (Gebyr overføring festeavtale Statskog) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,00))   147 590,- (Omkostninger totalt)   5 137 590,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Peisovn i stue. Elektrisk oppvarming. Oppvarming med strøm og vedfyring. Varmekabler i entré/gang, toalettrom/vaskerom og bad.

  Info strømforbruk
  Griug AS opplyser: Denne ble tilkoblet: 23.03.2023 og har ikke hatt kontroll enda. Årsforbruk: 7207 kWh

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2024: Renovasjon pr. år: kr. 2 157,50. Feie- og tilsynsavgift: kr. 438,50. Vann: Årlig abonnement kr. 3 875,-. Forbruk pr. m3 kr. 39,-. Avløp: Årlig abonnement kr. 5.353,-. Forbruk pr. m3 kr. 56,-. Eiendomsskatt vil tilkomme.

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatt beregnes og fastsettes av kommunen etter ferdigstillelse. 

  Info formuesverdi
  Ingen formuesverdi funnet. Ved første gangs verdsetting skal ligningsverdi av fritidseiendom (ikke sekundærboliger) fastsettes til maksimalt 30 % av markedsverdi, eventuelt til 30 % av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg.

  Andre utgifter
  Brøyting: kr. 5.100,- pr. 2023/2024. Vedlikehold vei pr. år: kr. 2.300,- Pliktig velavgift pr. år: kr. 350,- Festeavgift; kr. 8.794,- pr. år pr. 2024. Løypeavgift: pr. år: Minimum kr. 750,- pr. I tillegg kommer kostnader til strøm og forsikring.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3452/94/1/1236: 26.08.2022 - Dokumentnr: 946141 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Årlig festeavgift: NOK 7 776 Gjelder fra dato: 15/08-2022 Tomteverdi: NOK 450 000 Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier Gjelder denne registerenheten med flere 26.08.2022 - Dokumentnr: 946141 - Bestemmelse om gjerde Gjelder feste 26.08.2022 - Dokumentnr: 946141 - Erklæring/avtale Gjelder feste Pliktig medlemskap i sammenslutning med ansvar for infrastruktur mv. 26.08.2022 - Dokumentnr: 946167 - Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening Gjelder feste 26.08.2022 - Dokumentnr: 946167 - Pliktig skiløypeavgift Gjelder feste Rettighetshaver: Vasetløypene Sa Org.nr: 980 435 857 26.08.2022 - Dokumentnr: 946167 - Bestemmelse om vann/kloakk Gjelder feste Rettighetshaver: Vaset Utbyggingsselskap AS Org.nr: 980 103 943 Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler 26.08.2022 - Dokumentnr: 946167 - Bestemmelse om fiber-/data-/telekabel Gjelder feste Rettighetshaver: Vaset Utbyggingsselskap AS Org.nr: 980 103 943 Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler 26.08.2022 - Dokumentnr: 946167 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Gjelder feste Rettighetshaver: Vaset Utbyggingsselskap AS Org.nr: 980 103 943 Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler 19.07.2022 - Dokumentnr: 797646 - Registrering av festenr. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3452 Gnr:94 Bnr:1 Elektronisk innsendt

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på Fritidsboligen. Igangsettelsetillatelse til bygging av uthus er gitt i 2022, men under oppføring i 2024. Jmf. kommunen blir det ikke utstedt ferdigattest da bygning er unntatt fra søknadsplikt. Kopi av ferdigattest fritidsbolig følger vedlagt i salgsoppgaven. Lovlighet: Fritidsbolig Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Oppført i 2023 Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Uthus Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Nyoppført i 2024 Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei

  Vei, vann og avløp
  Helårsvei. Eiendommen er tilkoblet offentlig vann- og avløp via private stikkledninger. Godkjent tilkobling til kommunalt ledningsnett for vatn og avløp den 18.08.2022 Den har vannmåler.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Kommuneplan 2022-2030. Kommunal bebyggelse og anleggsformål, nåværende. Kopi av kommuneplan kan fås ved henvendelse til megler. Reguleringsplan for Vaset alpinområde, revidert 16.08.2022. Friluftsområde/Fritidsbebyggelsen. Kopi av reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgave.

  Adgang til utleie
  Hytta har ikke egen utleiedel.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen ligger i en kommune med 0-konsesjon. Det må fylles ut egenerklæring om konsesjonsfrihet ved kjøp der kjøper bekrefter at eiendommen fortsatt skal benyttes som fritidsbolig.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 3 700,- (Gebyr overføring festeavtale Statskog) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,00))   147 590,- (Omkostninger totalt)   5 137 590,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  147590

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 14.990,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.838,- søk eiendomsregister og elektronisk signering kr. 1.490,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 500,- markedspakke kr. 20.900,- samt provisjon 1,10 % av salgssummen. Dette dekkes av selger

Kristjana Berg

Megler

Kristjana Berg

41 26 96 18

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev