aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Mælan 57.

Pent rekkehus med attraktiv beliggenhet på Mælan. Terrasse på begge sider av huset. Garasjeplass.

 • 2 590 000
 • BRA 94 m²
 • PRISANTYDNING2 590 000
 • OMKOSTNINGER76 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 666 892
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 977
 • AREALP-rom 87 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT149 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 590 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  64 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,-))
  --------------------------------------------------------
  76 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 666 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1. etasje: P-rom: vindfang, gang, bad, stue, kjøkken, soverom. S-rom: bod. 2. etasje: P-rom: gang, toalettrom, soverom (2 stk).
Stue.

Mælan 57, Trøndelag

 • Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. 1. etasje: Vindfang: laminatgulv, trepanel på vegger, trepanel i himling. Diverse utstyr: ytterdør, panelovn, gulvvarme. Bod: teppegulv, mdf-panelplater på vegger, trepanel i himling. Diverse utstyr: kjøleskap, fryser, diverse hyller. Gang: laminatgulv, trepanel på vegger, takessplater i himling. Diverse utstyr: trapp opp til 2.etasje, sikringsskap, panelovn, diverse hyller, røykvarsler. Bad: fliser på gulv, baderomsplater på vegger, takessplater i ett-greps blandebatteri, underskap av laminerte fronter, høyskap av laminerte fronter, overskap med speilfronter, avtrekksvifte, gulvvarme. Diverse utstyr: gulvmontert toalett, dusjnisje med blandebatteri og dusjhode, sluk opplegg for vaskemaskin, vaskeservant med ett-greps blandebatteri, underskap av laminerte fronter, høyskap av laminerte fronter, overskap med speilfronter, avtrekksvifte, gulvvarme. Stue: laminatgulv, mdf-panelplater på vegger, takessplater i himling. Diverse utstyr: vedovn, luft-til-luft varmepumpe, verandadør, sotluke. Kjøkken: laminatgulv, malte plater på vegger, takessplater i himling. Diverse utstyr: benkeplate av laminat, kjøkkenhette, vaskekum med ett-greps blandebatteri, skuffer/underskap av laminerte fronter, overskap av laminerte fronter, røykvarsler. Soverom: laminatgulv, mdf-panelplater på vegger, takessplater i himling. Diverse utstyr: vannfordelingsskap. 2 . etasje: Gang: gulvbelegg, malte plater på vegger, malte plater i himling. Diverse utstyr: trapp ned til 1.etasje, røykvarsler. Toalettrom: gulvbelegg, tapet på vegger, malte plater i himling. Diverse utstyr: sluk, vaskeservant med ett-greps blandebatteri, gulvmontert toalett, speil. Soverom: gulvbelegg, tapet på vegger, malte plater i himling. Diverse utstyr: panelovn, røykvarsler, luke til kneloft. Soverom: gulvbelegg, malte plater på vegger, malte plater i himling. Diverse utstyr: diverse skap.
 • Rekkehus med sentral beliggenhet på Mælan like ved Røros sentrum. Mælan er et populært boligområde for folk i alle aldre. Mælan har flere tun med fellesområder med lekeplass og et nærmiljøanlegg med fotballbane/grillområdet på sommeren, og skøytebane på vinteren. Hyttelva med badeplass og muligheter for fiske i umiddelbar nærhet. Gangavstand til alle fasiliteter og servicetilbud. Det er fine turområder sommer som vinter i nærheten.
 • Mælan består hovedsakelig av rekkehusleiligheter i ulik størrelse.
 • Se kart på Finn.no Det vil bli skiltet ved fellesvisning.
 • Rekkehus Grunnmur: Grunnmuren er utført av en støpt ringmur av betong med støpt gulvplate av betong. Betongplata er i henhold til bygningstegninger isolert. Grunnmuren under vindfang og bod er utført av et trebjelkelag anlagt på underliggende pilarer/ringmur. Vegger med vinduer og dører: Ytterveggene på rekkehuset er oppført av et bindingsverk av tre. Dette ser ut til å være rundt 10 cm tykt og antatt isolert med mineralull deretter da dette var vanlig byggemetode på oppføringstidspunktet. Bygningen er kledd med liggende behandlet trepanel. Vinduer i boligen består av eldre to-lags isolerte vinduer med rammeverk av tre fra byggeåret. Hovedinngangsdør er av en isolert dør med to-lags isolert glass av nyere dato. Verandadør er av en isolert dør med to-lags isolert glass, døra er merket 2010. Takkonstruksjon: Ta Takkonstruksjonen er et saltak kombinert med et pulttak over vindfang og bod. Takkonstruksjonen er oppført av A-takstoler av tre kombinert med taksperrer av tre på pulttaket. Konstruksjonen er i henhold til observasjoner på kaldloftet isolert med 10 cm mineralull. Takkonstruksjonen er luftet ved raft. Tekking: Taket er tekket med plastbelagte stålplater. Det er ukjent når disse er lagt, men disse antas å være av noe nyere dato (rundt 20-25 år). Undertaket er av et lett-undertak. Vindskier og frontbord er utført av behandlet treverk. Takrenner med nedløp er av malt metall, og takfotbeslag og toppbeslag ser ut til å være utført av plastbelagt stål. Det er også montert stige for feier med plattform og snøfangere på taket ved inngangsparti. Etasjeskille: Etasjeskillet er av et trebjelkelag.
 • Bruksareal totalt: 94 kvm. Primærareal totalt: 87 kvm. Sekundærareal totalt: 7 kvm. Arealmålingene omfatter hele eiendommen med alle bygg. Arealoppmålingen er utført i henhold til målereglene i NS 3940 og "Takstbransjens retningslinjer for arealmåling". Det bemerkes at rommenes bruk kan være i strid med byggeforskriftene selv om de er måleverdige etter NS 3940. Følgende rom inngår i primærareal:
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Vedovn, luft-til-luft varmepumpe og elektrisitet.
 • Eiertomt: 149,5 kvm. iflg. målerbrev. Tomta er opparbeidet med steinbedd og steintrapp i skråning foran terrassen.
 • Garasje i garasjerekke, samt på felles biloppstillingsplass for sameiet.
 • Offentlig.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 528 544 per 31.12.20 11:13
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 902 757 per 31.12.20 11:13
 • Kr. 15 277,74 pr. år
  For 2021. Kr 15 277,74 pr år (2021) Avgiftene fordeles på følgende: Avløp: 3529,95 Eiendomsskatt: 6105,98 Feiing: 600,- Renovasjon: 3 203,52 Vann: 1838,29 Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.
 • Pliktig medlemskap i Mælan Vel. Årlig velforeningskotingent kr 2 500,-. Kontingenten betales i mai og november. Kontingenten går til å dekke brøyting og strøing av felles interntveier samt til veivedlikehold og plenklipping av fellesareal. Det gjennomføres over to dugnader pr. år. Velforeningen har egne vedtekter som vil bli utlevert til kjøper ved eierskifte sammen med annen info vedr. foreningen. Styreverv og tunkontakter går på rundgang mellom beboerne.
 • Det foreligger ferdigattest datert 12/5- 1977.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Konsesjonsgrense 0 er innført i kommunen, dvs boplikt på alle boligeiendommer. Eiendommen forutsettes derfor benyttet til helårsbolig.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til bolig ihht. reguleringsplan for Røros sentrum. Planen ligger tilgjengelig på kommunens nettsider. Kopi av situasjonskart og målebrev ligger vedlagt i prospektet. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.
 • Gnr. 135 Bnr. 635 i Røros kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Anne Jorunn Løkken
  Joakim Løkken Gilje
Tommy Nyrud

Megler

Tommy Nyrud

98 40 50 32

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev