aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Mælan 57.

RØROS Mælan 57

Pent rekkehus med attraktiv beliggenhet på Mælan. Terrasse på begge sider av huset. Garasjeplass.

 • kr 2 590 000
 • BRA 94 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 590 000
 • Omkostningerkr 76 892
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 666 892
 • ObjektstypeRekkehus
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 977
 • Soverom3
 • ArealP-rom 87 m²
 • Tomt149.5 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 64 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,-)) 76 892,- (Omkostninger totalt)
Velkommen til Mælan 57 Rekkehus med sentral og attraktiv beliggenhet på Mælan. Fra Mælan har man kort gangavstand til sentrum samtidig som flotte turområdet er i umiddelbar nærhet. Rekka ligger sørvendt til med gode solforhold og flott utsikt. Rekkehuset inneholder: 1. etasje: Vindfang, gang, bad, soverom, stue, kjøkken og bod. 2. etasje: Trapperom, gang, to soverom og toalettrom. I tillegg garasjeplass i felles garasjerekke. Velkommen på en trivelig visning.

Mælan 57, Trøndelag

 • Tomt
  149.5m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt. Tomteareal er ca 149 m² på eiet tomt. Målebrev ligger vedlagt i prospektet. Tomta er opparbeidet med steinbedd og steintrapp i skråning foran terrassen.

  Beliggenhet
  Rekkehus med sentral beliggenhet på Mælan, like ved Røros sentrum. Mælan er et populært boligområde for folk i alle aldre. Mælan har flere tun med fellesområder med lekeplass og et nærmiljøanlegg med fotballbane/grillområdet på sommeren, og skøytebane på vinteren. Hyttelva med badeplass og muligheter for fiske i umiddelbar nærhet. Gangavstand til alle fasiliteter og servicetilbud. Det er fine turområder sommer som vinter i nærheten.

  Adkomst
  Se kart på Finn.no Det vil bli skiltet ved fellesvisning.

  Bebyggelse
  Mælan består hovedsakelig av rekkehusleiligheter i ulik størrelse.

  Byggemåte
  Grunnmur: Grunnmuren er utført av en støpt ringmur av betong med støpt gulvplate av betong. Betongplata er i henhold til bygningstegninger isolert. Grunnmuren under vindfangog bod er utført av et trebjelkelag anlagt på underliggende pilarer/ringmur. Vegger med vinduer og dører: Ytterveggene på rekkehuset er oppført av et bindingsverk av tre. Dette ser ut til å være rundt 10 cm tykt og antatt isolert med mineralull deretter da dette var vanlig byggemetode på oppføringstidspunktet. Bygningen er kledd med liggende behandlet trepanel. Vinduer i boligen består av eldre to-lags isolerte vinduer med rammeverk av tre fra byggeåret. Hovedinngangsdør er av en isolert dør med to-lags isolert glass av nyere dato. Verandadør er av en isolert dør med to-lags isolert glass, døra er merket 2010. Takkonstruksjon: Ta Takkonstruksjonen er et saltak kombinert med et pulttak over vindfang og bod. Takkonstruksjonen er oppført av A-takstoler av tre kombinert med taksperrer av tre på pulttaket. Konstruksjonen er i henhold til observasjoner på kaldloftet isolert med 10 cm mineralull. Takkonstruksjonen er luftet ved raft. Tekking: Taket er tekket med plastbelagte stålplater. Det er ukjent når disse er lagt, men disse antas å være av noe nyere dato (rundt 20-25 år). Undertaket er av et lett-undertak. Vindskier og frontbord er utført av behandlet treverk. Takrenner med nedløp er av malt metall, og takfotbeslag og toppbeslag ser ut til å være utført av plastbelagt stål. Det er også montert stige for feier med plattform og snøfangere på taket ved inngangsparti. Etasjeskille: Etasjeskillet er av et trebjelkelag. Ihht. opplysninger fra takstmann.

  Innhold
  1. etasje: P-rom: Vindfang, gang, bad, stue, kjøkken, soverom. S-rom: Bod. 2. etasje: P-rom: gang, toalettrom, soverom (2 stk). I tillegg til garasjeplass i felles garasjerekke.

  Standard
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. 1. etasje: Vindfang: laminatgulv, trepanel på vegger, trepanel i himling. Diverse utstyr: ytterdør, panelovn, gulvvarme. Bod: teppegulv, mdf-panelplater på vegger, trepanel i himling. Diverse utstyr: kjøleskap, fryser, diverse hyller. Gang: laminatgulv, trepanel på vegger, takessplater i himling. Diverse utstyr: trapp opp til 2.etasje, sikringsskap, panelovn, diverse hyller, røykvarsler. Bad: fliser på gulv, baderomsplater på vegger, takessplater i himling. Diverse utstyr: gulvmontert toalett, dusjnisje med blandebatteri og dusjhode, sluk opplegg for vaskemaskin, vaskeservant med ett-greps blandebatteri, underskap av laminerte fronter, høyskap av laminerte fronter, overskap med speilfronter, avtrekksvifte, gulvvarme. Stue: laminatgulv, mdf-panelplater på vegger, takessplater i himling. Diverse utstyr: vedovn, luft-til-luft varmepumpe, verandadør, sotluke. Kjøkken: laminatgulv, malte plater på vegger, takessplater i himling. Diverse utstyr: benkeplate av laminat, kjøkkenhette, vaskekum med ett-greps blandebatteri, skuffer/underskap av laminerte fronter, overskap av laminerte fronter, røykvarsler. Soverom: laminatgulv, mdfpanelplater på vegger, takessplater i himling. Diverse utstyr: vannfordelingsskap. 2 . etasje: Gang: gulvbelegg, malte plater på vegger, malte plater i himling. Diverse utstyr: trapp ned til 1.etasje, røykvarsler. Toalettrom: gulvbelegg, tapet på vegger, malte plater i himling. Diverse utstyr: sluk, vaskeservant med ett-greps blandebatteri, gulvmontert toalett, speil. Soverom: gulvbelegg, tapet på vegger, malte plater i himling. Diverse utstyr: panelovn, røykvarsler, luke til kneloft. Soverom: gulvbelegg, malte plater på vegger, malte plater i himling.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Garasje i garasjerekke, samt på felles biloppstillingsplass.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Det er ikke angitt rominndeling og rombruk på de byggegodkjente tegningene for boligen. Det lar seg derfor ikke sjekke om boligen er oppført ihht. til bygningstegninger.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 64 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,-)) 76 892,- (Omkostninger totalt)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming, vedfyring og luft-til-luft varmepumpe.

  Energiklasse
  E

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  15277

  Kommunale avgifter år
  2021

  Info kommunale avgifter
  Avgiftene fordeles på følgende: Avløp: 3529,95 Eiendomsskatt: 6105,98 Feiing: 600,- Renovasjon: 3 203,52 Vann: 1838,29 Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkelt gebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Info om eiendomsskatt
  Inkludert i de kommunale avgiftene som er opplyst.

  Velforening
  Pliktig medlemskap i Mælan Vel. Årlig velforeningskotingent kr 2 500,-. Kontingenten betales i mai og november. Kontingenten går til å dekke brøyting og strøing av felles interntveier samt til veivedlikehold og plenklipping av fellesareal. Det gjennomføres over to dugnader pr. år. Velforeningen har egne vedtekter som vil bli utlevert til kjøper ved eierskifte sammen med annen info vedr. foreningen. Styreverv og tunkontakter går på rundgang mellom beboerne.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5025/135/635: 18.10.1978 - Dokumentnr: 4918 - Erklæring/avtale Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  23.03.1977 - Dokumentnr: 1252 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:5025 Gnr:135 Bnr:579
  01.01.2018 - Dokumentnr: 82686 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1640 Gnr:135 Bnr:635


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest datert 12.05.1977. Denne ligger vedlagt i prospektet.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. Internveiene på tunene er private. Det er planer om å utbedre vannledningene inn til husene må Mælan. Vannledningene er byttet noen plasser på Mælan men de har ikke gjort det på denne rekka enda. De andre som har byttet på tun 1 og tun 2 på Mælan har hatt en kostnad på ca 60.000 kr pr. enhet. Så det må påregnes en kostnad i denne størrelsen (og kanskje høyere siden det ble gjort på noen andre hus for et par år siden). Når det blir oppstart er foreløpig uklart.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til bolig ihht. reguleringsplan for Røros sentrum. Planen ligger tilgjengelig på kommunens nettsider. Kopi av situasjonskart og målebrev ligger vedlagt i prospektet. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse. Eierne av "Kvennhuset"/Kvennhusveien 15 har hatt møte med velforeningen på Mælan hvor de har presentert mulig planer for et nytt bygg (leiligheter) på tomta til sin eiendom. Derfor kan det bli byggeaktivitet og endret utsikt mot sørøst dersom planene blir noe av. Det er ikke søkt og behandlet av kommunen men opplyses om for ordens skyld dersom det skulle bli noe av. Konf. megler ved spørsmål.

  Adgang til utleie
  Det er kun én bruksenhet i boligen. Boligen kan fritt leies ut i sin helhet.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Konsesjonsgrense 0 er innført i kommunen, dvs. boplikt på alle boligeiendommer. Eiendommen forutsettes derfor benyttet til helårsbolig. Egenerklæring om konsesjonsfrihet må undertegnes av kjøper og bekreftes av kommunen.

 • Omk. Kjøper beskrivelse
  Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 64 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,-)) 76 892,- (Omkostninger totalt)

  Omk. kjøper beløp
  76892

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Tommy Nyrud

Megler

Tommy Nyrud

98 40 50 32

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev