aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Osloveien 12 - Solheim pensjonat!
Velkommen til Osloveien 12 - Solheim pensjonat!

RØROS Osloveien 12

Solheim pensjonat

  • kr 5 000 000
  • BRA-i 442 m²
  • Prisantydningkr 5 000 000
  • Omkostninger -
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 000 000
  • ObjektstypeAndre
  • EierformSelveier
  • Byggeår1939
  • Soverom -
  • Tomt1 159.5 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 5 000 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,00))   126 240,- (Omkostninger totalt)   5 126 240,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Osloveien 12 og Solheim pensjonat! Solheim pensjonat er en eiendom som ble bygget som pensjonat før 2. verdenskrig. Det har vært et sentralt og kjent overnattingssted som har vært drevet sav familien Høsøien i to generasjoner, før det ble solgt ut av familien og overtatt av nye eiere i 2012. Pensjonatet har vært kjent som Høsøien Pensjonat. De nye eierne skiftet pensjonatets navn til Solheim som er eiendommens navn. De har vært bevisst på å holde på den gamle stilen og å gjenskape den opprinnelige atmosfæren og stemningen som Høsøien pensjonatet var kjent for. Eiendommen ligger sentralt plassert ved innkjøringen til Røros sentrum. Det er gåavstand til alle nødvendige fasiliteter og det kjente sentrumet av Røros med den gamle trehusbebyggelsen. Eiendommen er oppgradert noe gjennom årene, og fremstår med retro-stil. Dagens eiere tok har brukt eiendommen til pensjonat med kjøkken og kafé i 1.etg., rom for overnatting i 2. etg. I byggets 3.plan er det en leilighet med eget soverom og bad som også inngår som utleieobjekt. Byggets opprinnelige preg forsøkt ivaretatt i best mulig grad, for på denne måten å være et tilbud innen overnatting som skiller seg noe ut fra de tradisjonelle tilbudene som finnes. Dette er et opplegg som i følge rekvirenten er godt mottatt blant gjester som har vært på visitt. Lokalene benyttes også jevnlig til selskaper, både private og mer kommersielle arrangement, og er et intimt, koselig lokale for slike tilstelninger. Toppsesongen er uten tvil i turistsesongen i sommerhalvåret i tillegg til kjente arrangement som Rørosmartnan, julemarkedet o.l. Velkommen på trivelig visning!
Fasade

Osloveien 12, Trøndelag

  • Arealbeskrivelse
    Solheim pensjonat
    Bruttoareal BTA
    Kjeller: 116 kvm Kjeller
    1. etasje: 182 kvm 1. etasje
    2. etasje: 119 kvm 2. etasje
    3. etasje: 62 kvm Leilighet i 3. etasje
    Bruksareal BRA-I
    Kjeller: 103 kvm Kjeller
    1. etasje: 168 kvm 1. etasje
    2. etasje: 111 kvm 2. etasje
    3. etasje: 60 kvm Leilighet i 3. etasje



    Tomt
    1159.5m²

    Beskrivelse av tomt
    Selveid tomt på ca. 1 160 kvm i følge verditaksten. Skrå tomt m/plen, delvis flat på baksiden. Det er asfalterte parkeringsplasser nede ved hovedveien med plass til ca 10 biler.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger i rundkjøringa der veien deler seg mot sentrum og mot Brekken. Eiendommen er godt eksponert mot hovedveien og ses rett over rundkjøringen når en kommer sørfra på vei inn mot sentrumskjernen. Under visning vil det bli godt skiltet. Se for øvrig kart på www.finn.no

    Adkomst
    Se kart på www.finn.no

    Bebyggelse
    Det er bymiljø i området, med en blanding av boliger, offentlige bygg og næring. Det er gang- og sykkelsti de drøye 300 meter bort til krysset ved Bergstaden hotell.

    Byggemåte
    Fundamentering: Fundamentert på grunnmur i betong m/kjeller under hoveddel. Det antas å være bankett under grunnmuren, men disse er ikke tilgjengelig for kontroll. Om de finnes, så befinner disse seg under terrengnivå. Erfaringsvis så inneholder datidens betong stor andel av kult og stor stein. Det er indikasjoner på at muren er innvendig isolert med tresonitt eller lignende som er pusset. Bærende konstruksjon: Vegger i bindingsverk fra byggeår. Normalt på denne tiden ble slike oppført enten som bindingsverk med utfylling av liggende planker, eller som tungt bindingsverk som består av boks 5" x 5" eller 4" x 4". Sistnevnte ble gjerne bygget med 2 lag panel og 2 lag papp som skulle ivareta isolasjonen. I dag vet vi at dette er en konstruksjon som gir tildels stort varmetap, og økt energibehov. Det vil på sikt være både økonomisk lønnsomt, og trolig gjennom krav i byggeforskriften være nødvendig med etterisolering av byggets yttervegger. Etasjeskillere: Trebjelkelag med linoleum, belegg og tepper av eldre årgang. Det registreres skjevheter i golvene, hvilket er normalt for bygg fra denne tiden. Kjeller har belegg og betong. Yttervegger: Stående malt kledning, sist malt i 2014. Noe behov for utvendig vedlikehold. Nyere ytterdør i hovedinngang. Rømningsdører fra overliggende etasjer er eldre, dobbel dør m/vinduer til spiraltrapp i 3.etg, dør med 2-lags vindu i 2.etg.Enkle sidehengslede vinduer m/innervindu, eldre koblede 2-lags vinduer og 2-lags isolervinduer fra 1985. Innervegger: Malt panel, noen plater og mur. Kjeller har panel plater og mur. Takkonstruksjon/yttertak: Sperretak m/tekking av asfaltpappshingel. Etterisolert med innblåst isofiber. Det er uisolert luke mot kaldloft, og denne medfører noe varmetap. Taktekkingen er fra ca 1985, og forventet levetid er overskredet.

    Innhold
    Næringseiendommen inneholder: Kjeller: Gang, wc, lager m/oljetank, lager 2, lager 3, lager 4, gammelt bad, gammelt vaskerom og matbod. 1. etasje: Vf, bod, gang, soverom, stue/kafé, mellomgang, bad, bod og lager. 2: etasje: Gang, 6 soverom m/servant, lager, bøttekott og 2 bad til felles bruk. Leilighet i 3. etasje: Gang, raftekott, stue/soverom, kjøkken, soverom og bad.

    Standard
    Innvendig standard: Innvendig standard er retro-stil med originale overflater i de fleste rom, mulig noe oppgradert underveis i enkelte rom. Kjøkken 1.etg: Variabel innredning med noen eikefronter, noen benkeskap og overskap m/glatte fronter, benkeplate m/dobbel kum, fliser over benk, ventilator og kjøkkenøy. Servant m/automatisk kran. Oppvaskmaskin for storhusholdning, liten benk med laminat benkeplate og enkel oppvaskkum. Kjøkken 3.etg: Eldre innredning med malte fronter, laminat benkeplate med dobbel oppvaskkum, komfyr og ventilator. Egen spiseplass. Bad 1.etg. for personal: Fliser på golv, baderomsplater på vegger og malte plater i himling. Inneholder innredning m/hel servantplate og speilfronter, 2 overskp og speil m/lys, toalett og dusj m/dører og hel sokkel over terskel. Ventilasjon via takventil. Det er svellskader på plater i dusjen. Bad 1, til felles bruk i 2.etg, noe oppgradert 2012: Belegg på golv, tapet på vegger og malte plater i himling. Inneholder servant, dusj m/forheng og toalett. Stråleovn på vegg og vifte i himling. Bad 2, til felles bruk i 2.etg, noe oppgradert 2012: Belegg på golv, tapet på vegger og malt panel i himling. Inneholder servant, dusj m/forheng og toalett. Stråleovn på vegg. Bad 3.etg: Belegg på golv, malte plater på vegger og himling. Inneholder innredning m/hel servantplate og furufronter, overskap m/spiel og lys, dusjkabinett og toalett. panelovn på vegg. Gammelt vaskerom i kjeller: Belegg på golv, baderomsplater/tapet på vegger og malte plater i himling. Inneholder tørkeskap og opplegg for vaskemaskin. Rommet er i dårlig forfatning.

    Moderninseringer og påkostninger
    Dagens eiere har gjort noen nødvendige oppgraderinger. Dette dreier seg i all hovedsak om oppgradering av El-skap med nye automater, brannsikring av bygget for å tilfredsstille de relativt strenge krav som knyttes til overnatting. Hovedsaklig er dette snakk om utvendig spiraltrapp som rømingsvei fra 3.etg og ned, og brannvarslingsanlegg med meldere i tilnærmet alle rom. Utover dette er byggets opprinnelige preg forsøkt ivaretatt i best mulig grad, for på denne måten å være et tilbud innen overnatting som skiller seg noe ut fra de tradisjonelle tilbudene som finnes.

    Parkering
    Det er asfalterte parkeringsplasser nede ved hovedveien med plass til ca 10 biler.

    Forsikringsselskap
    Gjensidige

    Diverse
    Eiendommen eies av Solheim Eiendom Røros AS med Org. nr. 898 186 482. Vedtektfestet formål: Å eie Oslovn. 12 og å drive eller leie ut eiendommen til overnatting/servering/ butikk/ kursvirksomhet. Også andre produkter og tjenester som naturlig faller sammen med dette, herunder å delta i andre selskaper med lignende virksomhet, eie og utleie av andre faste eiendommer, kjøp og salg av aksjer, eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretagender, vil kunne være aktuelt.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    5 000 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,00))   126 240,- (Omkostninger totalt)   5 126 240,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Elektrisitet,luft-luft varmepumpe fra 2022 og mulighet for vedfyring.

    Info strømforbruk
    Selger opplyser at totalt strømforbruk for eiendommen for 2022 har vært på 34 728 kWh og for 2023 på 39 101 kWh.

    Energiklasse
    unknown

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

  • Kommunale avgifter
    23373

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter for 2023 fordeler seg på følgende poster: - Avløp: kr 5 207,69 - Eiendomsskatt: kr 10 022,36 - Renovasjon: kr 4 895,80 - Vann: kr 3 246,72 For inneværende år er det prognosert kommunale gebyrer på kr. 35 327,36 Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

    Info formuesverdi
    Skatteetaten opplyser følgende om formuesverdi for næringseiendom: Formuesverdien av næringseiendom skal for inntektsåret 2023 som hovedregel fastsettes til 80 prosent av beregnet utleieverdi. Dette gjelder uavhengig av om eiendommen er utleid eller ikke. Grunnlag for beregning av formuesverdi: Eiendommens areal x beregnet kvadratmeterleie x 0,9 = beregnet utleieverdi. Det ses bort fra grunnareal (tomt) ved arealberegningen der bygningene utgjør eiendommens hovedfunksjon. Grunnlaget for beregning av kvadratmeterleie differensieres med hensyn til beliggenhet, hva eiendommen benyttes til og areal, og fastsettes årlig av Skattedirektoratet på grunnlag av beregninger fra Statistisk sentralbyrå. Ikke-utleid næringseiendom verdsettes ved bruk av kvadratmeterleie som representerer det eiendommen arealmessig i hovedsak benyttes til.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5025/138/122: 21.11.1938 - Dokumentnr: 1566 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:5025 Gnr:138 Bnr:52 01.01.2018 - Dokumentnr: 172061 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1640 Gnr:138 Bnr:122

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Eiendommen er oppført på et tidspunkt hvor det ikke fantes ferdigattester. Men det foreligger midl. brukstillatelse fra renovering/ombygging i 2013. Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilkoblet kommunalt vann og avløp.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligformål med formål hotell/overnatting for denne eiendommen spesifikt.

    Verneklasse/sefrak
    Det er ikke opplyst eller registerert forhold av slik art på eiendommen.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.  Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave, egenerklæring fra selger, tilstandsrapport/takst og andre vedlegg, da dette danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt.  Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Salget forutsettes gjennomført mellom profesjonelle parter og eiendomsmeglingsloven § 6-7 fravikes.  Ved en eventuell mangelsvurdering fravikes avhendingsloven § 3-9, slik at det kun kan gjøres gjeldende at det foreligger mangel: - dersom selger ikke oppfyller sin opplysningsplikt, jf. reguleringen i avhendingsloven § 3-7, eller - dersom selger har gitt uriktige opplysninger, jf. reguleringen i avhendingsloven § 3-8. Risikoen for eventuelle skjulte feil som angitt i avhendingsloven § 3-9 siste punktum, tilligger etter dette kjøper. Når det gjelder rapporter fra tredjemenn som gjelder eiendommen (tekniske rapporter, grunnanalyser, tilstandsrapport/takst etc.), og som er vedlagt salgsoppgaven og kontrakt eller fremlagt av selger i forbindelse med transaksjonen, så er selger ukjent med ufullstendigheter eller feil i dokumentene. Skulle dokumentene likevel vise seg å være ufullstendige eller inneholde feil, så fravikes prinsippene i avhendingsloven § 3-7 og § 3-8, slik at selger bare svarer for eventuelle feil som selger selv likevel hadde faktisk kunnskap om. Avhendingslova § 4-19 fravikes. Risikoen for eventuelt skjulte feil, tilligger etter dette kjøper.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    5 000 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,00))   126 240,- (Omkostninger totalt)   5 126 240,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr 100.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15.000,- oppgjørshonorar kr 5.900,-, markedspakke kr 16.900,- og visninger kr 3.000, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.

Martin Gabrielsen

Megler

Martin Gabrielsen

91 86 10 16

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev