aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Føssesvingen 18, hvor du finner en fin tomannsbolig hvor den vestre delen, 18 A, nå er for salg!
Velkommen til Føssesvingen 18, hvor du finner en fin tomannsbolig hvor den vestre delen, 18 A, nå er for salg!

RYFOSS Føssesvingen 18A

Innbydende halvpart av tomannsbolig åpent og fritt nær sentrum. Nyere bebyggelse med alt på ett plan. Fin terrasse.

 • kr 2 290 000
 • BRA 103 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 290 000
 • Omkostningerkr 70 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 360 292
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2012
 • Soverom2
 • ArealP-rom 97 m²
 • Felleskostnaderkr 250
 • Tomt910 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 290 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,00))   70 292,- (Omkostninger totalt)   2 360 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning
I Føssesvingen 18 finner du en fin tomannsbolig hvor den vestre delen, 18 A, nå er for salg. Boligen er velholdt, lys og hyggelig, praktisk innredet med alt på en flate. Her kan en sitte på en romslig terrasse og nyte solrike dager med utsikt utover boligfeltet og til områdene rundt. I Føssesvingen er det barnevennlig og fint for både unge og eldre, og det er gangavstand til sentrum med bla. butikker, servering og frisør. I boligen er det åpen løsning mellom stue og kjøkken, to gode soverom, flislagt bad og eget vaskerom m.m. Stemningsfull downlightsbelysning og lun gulvvarme. Stor terrasse med motostyrt markise. Lett adkomst med parkering på gårdsplass eller i carport. Velkommen på visning!
Det er lun varme i alle gulv, (unntatt bod) og en stilig peisovn med innsyn gir ekstra varme på friske vinterdager.

Føssesvingen 18A, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Bolig
  Bruksareal
  1. etasje: 103 kvm Carport er ikke medtatt i oppmålt areal.
  Primærrom
  1. etasje: 97 kvm Vindfang, gang, stue med åpen løsning til kjøkken. to soverom , bad og vaskerom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 6 kvm Bod.  Tomt
  910m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet fellestomt. Pent opparbeidet tomt med plen og parkeringsareal. Tomteverdi er av takstmann anslått til kr. 400.000,-. Matrikkelen ble etablert ved overføring av data fra tidligere registre. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis eller være feil registrert. Fullstendighet og stedfestingsnøyaktighet er generelt bedre innenfor enn utenfor tettbygd strøk. Matrikkelkartet angir en nøyaktighet på grensepunktene som standardavvik i cm. I tilknytning til arealberegning blir det angitt dersom arealet begrenses av ulike typer hjelpelinjer. Fargene på grensene i kartet forteller hvilken nøyaktighet det er på de registrerte grensene. Grønne grenser er mest nøyaktige, og derfra blir de gradvis mer unøyaktige mot rød, som er skissenøyaktighet.

  Beliggenhet
  Åpent og solrikt med fin gangavstand til butikker, servering, frisør mm. finner du Føssesvingen 18 A. Boligen ligger som den vestre delen av en velholdt tomannsbolig beliggende på en flat og fin tomt i et hyggelig og veletablert byggefelt. Føssesvingen er et godt sted å bo for både unge og eldre. Her er det sol så og si hele året, den er kun borte noen dager før og etter solsnu. Det er fin utsikt til Hugakollen, fjella mot Syndin og Svarthamar, og ikke minst utover boligfeltet. Eiendommen har lett adkomst og selve boligen er praktisk innredet med alt på ett plan. Den har egen carport, men det er heller ikke langt ned til busstopp om en ikke ønsker å kjøre egen bil. I tillegg til fin gangavstand til butikk, bensinstasjon, kafe, frisør, treningssenter og busstopp m.m. er det heller ikke mer enn om lag 30 minutters kjøring til Fagernes, Beitostølen eller øverst i Vang, noe som gir mange jobbmuligheter i grei kjøreavstand. I Ryfoss kan en glede seg over flere merkede turstier i området rundt grillhytta på Utsikten. I 2022 startet man opp med lokal variant av Stolpejakten, noe som er populært for både store og små. Det er også tilrettelagt for fine gå- eller sykkelturer på gangveier, både her og ellers i kommunen. Mange liker også å gå turen bort til elva med selve «Ryfossen», som er et mektig og vakkert skue. Hvert år blir det arrangert "Farmendag" i Ryfoss sentrum med dyreutstilling, markedsboder, natursti og konkurranser. En morsom opplevelse for både store og små. Vang er en meget «aktiv» kommune med flotte fjellområder og vel tilrettelagte aktiviteter for alle. Her er det flotte muligheter for sykling, fjellturer, fiske, padling og klatring for bare å nevne noen av mange mulige sommeraktiviteter. Om vinteren kan en glede seg over muligheter til å gå ut i milevis med langrennsløyper og lysløyper, til trugeturer, isfiske, kiting og alpint. Det er ca. 15 min. kjøring til lysløype på Eggeåsen og kun ca. 20. min. kjøring til snaufjellet på Syndin hvor det er flotte langrennsløyper. Til alpinbakker på Tyinkrysset, og på Beitostølen, er det ca. 30 minutters kjøring. I Vang kan en også utforske den spennende klatre- og buldreveggen i Vangshallen, eller prøve en av de to vedfyrte, offentlige badstuene som er satt opp av arkitektstudenter ved NTNU. Fra Ryfoss er det ca. 17 km til kommunesenteret Grindaheim med bla. butikker, bank, og en hyggelig aldersheim. Det er ca. 15 km til barne- og ungdomsskole i kommunesenteret Vang, mens det er ca. 2-3 km til barnehage i Høre. Til Fagernes er det ca. 34 km.

  Adkomst
  Fra Oslo kan en følge E18 mot Sandvika, og videre følge E16 mot Fagernes. Fra Fagernes følger en E16 mot Bergen ca. 34 km og tar til høyre inn til Ryfoss (ved YX). Fortsett rett frem på Riddarvegen ca. 150 meter, og ta til høyre inn på Føssesvingen i ca. 150 meter. Sving så til venstre inn på privat veg, og boligen ligger til venstre merket "Til salgs!". God tur!

  Bebyggelse
  Halvpart av tomannsbolig.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport. Eiendommen ligger langs med Føssesvingen, i Vang kommune. Eiendommen har gode solforhold og fin utsikt. Boligen er oppført som en vertikaldelt tomannsbolig og med alt på en flate. Byggeår er 2012. Bygning har normal bruksslitasje på innvendig overflater sett i relasjon til alder. Det er oppdaget avvik og forhold. Se rapport jmf. konstruksjoner for de forskjellige bygningsdelene. Ny eier må regne med noen kostnader til generelt vedlikehold og oppgraderinger. Tomannsbolig Byggeår: 2012. Byggeåret er basert på opplysninger fra eiendomsmatrikkelen. Ferdigattest utstedt 26.2.2013. Standard: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er jevnlig og godt vedlikeholdt. UTVENDIG Saltak med kaldtloft og takstolkonstruksjon i Wtakstoler i tre. Lufting via ventiler i gavler. Taktekkingen er av betongtakstein og med banebelegg på carport. Det er montert takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og det er benyttet liggende behandlet bordkledning. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags isolerglass. Bygningen har malt hovedytterdør, malt ytterdør til bod og malt balkongdør i tre. Terrasse er oppført med trebjelkelag belagt med terrassebord. Det er lagt klikk-gulv av plast og rekkverk av komposittmateriale. INNVENDIG Innvendige gulver er belagt med laminat og med gulvvarme via varmefolié i oppholdsrom. Vegger er kledd med malte mdf-panelplater. Himlinger er kledd med malt mdf-panel. Bod har gulv av betongdekke og vegger/himling er kledd med synlige gipsplater. Bygget har gulv mot grunn av støpt betongdekke. Boligen har elementpipe av lettklinkerblokker og med pussede/malte sider. Det er montert peisovn i stue og sotluke med sotlukestein. Boligen har malte fyllingsdører av formpresset materiale med hvitmalte karmer. Det er montert dempepakning i karm og underpåliggende eiketerskler (luftespalte mellom terskel og dørblad) Se vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Pkt. 9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? - Ja. Det kom mus inn på loftet første vinteren her. Det ble oppdaget glippe i musebåndet der boligene er koblet sammen. Det ble tettet. Siden har det ikke kommet inn mus. Pkt. 12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja. El- anlegget ble kontrollert rett etter innflytting. Pkt. 16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, kun av faglært. Det ble lagt varmekabler på taket langs carportens yttersider for å lede smeltevann av snø ned i takrenner. Arbeid utført av Vestre Slidre El-Installsjon AS Pkt. 24 Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? - Ja. Det ble våren 2021 skiftet ut noen takstein . Dette ble gjort etter issprenging vinteren 20/21. Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Vindfang, gang, stue med åpen løsning til kjøkken. to soverom, bad, vaskerom og bod. Overbygd inngangsparti og terrasser. Carport.

  Standard
  I Føssesvingen 18 finner du en fin tomannsbolig hvor den vestre delen, 18 A, nå er for salg. Boligen er velholdt, lys og hyggelig og praktisk innredet med alt på en flate. Her kan en sitte på en romslig terrasse og nyte solrike dager med utsikt utover boligfeltet og til områdene rundt. I Føssesvingen er det barnevennlig og fint for både unge og eldre, og det er gangavstand til sentrum. Tomannsboligen ligger på en flat og fin tomt, felles for de to boenhetene, men likevel naturlig delt. Her er det muligheter for lek og moro, og flere fine uteplasser i tillegg til den hyggelige terrassen. Den har et vedlikeholdsfritt gulv og stor, motordrevet markise, så her kan familie og venner nyte gode dager nærmest uansett vær. Boligen har også en liten terrasseplatting med mulighet for en liten sittegruppe i tilknytning til inngangspartiet. Inne i boligen er det lyst og trivelig med mange vinduer, lysmalte vegger og stemningsfull downlightsbelysning. Det er lun varme i alle gulv, (unntatt bod) og en stilig peisovn med innsyn gir ekstra varme på friske vinterdager. Stua er lys og luftig med åpen løsning inn til kjøkken. Det er store vindusflater og terrassedør av glass, noe som gir mye sol og fin utsikt. Det er fin plass til sofagruppe nær peisovnen, og på kjøkkenet er det god plass til spisegruppe. Kjøkkenet har lokalprodusert kjøkkeninnredning i heltre fra "Falken Trevare". Innredningen har malte og profilerte fronter, og meget godt med skapplass med overskapene helt opp til himlingen. Laminert benkeplate og integrerte hvitevarer med koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Det er montert komfyrvakt og ventilator. I boligen er det to soverom. Hovedsoverommet er stor og godt med klesskap, hyller og skoskap. Det andre soverommet er også romslig med god plass til garderobeskap. Badet er lyst og delikat bad med flislagte vegger og flislagt gulv med varmekabler. Det er moderne servantskap med store skuffer og heldekkende servant. Fastmontert speil med belysning. Dusjhjørne med innfellbare glassdører, noe som er både pent og plassbesparende. Toalett. Boligen har også et eget vaskerom med flislagt gulv og mdf-malte panelplater på vegg. På vaskerommet er det garderobeskap, vegghengt utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. I boligen er det også et praktisk vindfang og en lys gang, begge med gode garderobemuligheter. Nær inngangen er det carport med plass til en bil. Fra carporten er det inngang til bod med ekstra lagringsplass og mange praktiske hyller. I boden er det også varmtvannstank på ca. 200 liter, og motor/støvsugerbeholder til sentralstøvsugeren. Boligen har balansert ventilasjonsanlegg, og aggregatet er plassert i boden. --- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Tomannsbolig Utvendig: Taktekking, TG2 Taktekkingen er av betongtakstein og banebelegg på felles tak over carporter. Taket er besiktiget fra taknivå. Vurdering av avvik: - Det er enkelte knekte taksten. Tiltak: - Knekte takstein må skiftes. Nedløp og beslag, TG2 Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Taknedløp ved carport har stedvis deformasjoner som følge av frostsprengning. Tiltak: - Andre tiltak: - Frostsprengte nedløp må holdes under oppsikt og tiltak må vurderes om tilstanden forverres. Dører, TG2 Bygningen har malt hovedytterdør, malt ytterdør til bod og malt balkongdør i tre. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Dør til bod er vanskelig å åpne eller lukke. Tiltak: - Andre tiltak: - Kostnadsestimat satt for lokal utbedring/justering. Innvendig Etasjeskille - Himling, TG2 Ved overflatemåling av gulv, ble det registrert retningsavvik på siste ca. 0,5 meter av himling/mot yttervegg. Forholdet ble registrert i stue, mot kjøkken. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Det er registrert retningsavvik på himling, mot yttervegg. Forholdet fremstår å skyldes manglende oppretting fra byggeår. Tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak. Innvendige dører - soverom, TG2 Innvendig dør til soverom, mot stue. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Det er registrert skade i dørblad og dørbladet går i karm. Tiltak: - Andre tiltak: - Lokal utbedring/justering. Våtrom Overflater Gulv, TG2 Gulv belagt med fliser og med gulvvarme via varmekabler. Det er målt 33 mm høydeforskjell fra topp flis ved dørterskel til topp slukrist. Det er målt jevnt fall på gulvet mot sluk. Vurdering av avvik: - Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). - Registrert 'hullyd' kan forekomme ved at lim har blitt påført i forskjellig limtykkelse for å ta opp ujevnheter i underlaget og hvor limet eks. ikke får kontakt på hele flisflaten. Flisene kan likevel ha nødvendig limvedheft mot underlaget og innfrir funksjonskravene i NS 3420. Registrert 'hullyd' kan forekomme ved at lim har blitt påført i forskjellig limtykkelse for å ta opp ujevnheter i underlaget og hvor limet eks. ikke får kontakt på hele flisflaten. Flisene kan likevel ha nødvendig limvedheft mot underlaget og innfrir funksjonskravene i NS 3420. Tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak. Sanitærutstyr og innredning, TG2 Rommet har baderomsinnredning med benkeservant og med fastmontert speil med belysning på vegg, Det er montert gulvstående toalett og vegghengte dusjvegger i hjørne. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Det er registrert riss i overflatebehandlingen rundt avløpet i servant. Tiltak: - Andre tiltak: - Riss holdes under oppsikt og tiltak må vurderes om forholdet forverres. Overflater vegger og himling, TG2 Veggene er kledd med mdf-malte panelplater og med sokkelflis ned mot gulv. Himling er kledd med malt mdf-panel. Vurdering av avvik: - Det er uegnede materialer i våtsoner - Rundt våtsone til utslagsvask er det benyttet uegnede materialer. Tiltak: - Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. - Kostnadsestimat satt for lokal utbedring. Overflater Gulv, TG2 Gulv belagt med fliser og med gulvvarme via varmekabler. Det er målt 13 mm høydeforskjell fra topp flis ved dørterskel til topp slukrist. Det er målt noe fall på gulv rundt sluk. Vurdering av avvik: - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Tiltak: - Våtrommet fungerer med dette avviket. - Forutsatt at bruken av rommet ikke endres. Stue/kjøkken Overflater og innredning, TG2 Kjøkkeninnredning med benkeskap og overskap med malte profilerte fronter i heltre. Kjøkkenskrog av laminert formpresset materiale. Det er montert benkeplate av laminat og med nedfelt oppvaskkum og koketopp. Det er montert følende integrerte hvitevarer; Komfyr, koketopp, kombinert kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin og komfyrvakt. Vurdering av avvik: - Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder. Tiltak: - Det må gjøres nærmere undersøkelser. - Det bør monteres lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum. Tekniske installasjoner Vannledninger, TG2 Vannrør av doble plastrør (rør-i-rør) med fordelerskap plassert på vaskerom. Stoppekran i rørskap og felles stoppekran utvendig for bygg i området. Vurdering av avvik: - Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. - Det er påvist andre avvik: - Det mangler sprutdeksel i rørskap. Det er registrert irr på rørkobling til hovedvannledning. Tiltak: - Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. - Sprutdeksel bør monteres. Rørkobling bør kontrolleres av rørlegger. Tomteforhold Grunnmur og fundamenter, TG2 Ringmur av isolerte ringmurselementer istøpt betong, og med innvendig støpt plate av betong. Ukjent løsning med fundament. Vurdering av avvik: - Det er registrert fritt eksponert isopor e.l. - Skjøt på ringmurselementer er ikke avsluttet riktig. Det er ikke montert plastlist/fug i skjøt mellom fibersementplater. Tiltak: - Synlig isolasjon må tildekkes på forsvarlig måte. - Lokal utbedring. Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Boligen selges umøblert. Hvitevarer med unntak av vaskemaskin og micro medfølger i handelen. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Boligen er tilkoblet fiber.

  Parkering
  I carport eller på egen gårdsplass.

  Diverse
  Føssesvingen 16 a og b har tinglyst veirett forbi oss i nr 18. Kommunen opplyser at det er registrert et ildsted på eiendommen 103/35 snr. 1. Det skal feies hvert år. Neste feiing er planlagt til 23.09.2023. Det blir utført tilsyn hvert 4. år. Neste tilsyn er planlagt til 30.01.2024. Det er ingen nedgravd oljetank. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 290 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,00))   70 292,- (Omkostninger totalt)   2 360 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Vedovn. Varmekabler i bad og vaskerom. Varmefolie i øvrige beboelsesrom.

  Info strømforbruk
  Strøm vil variere i forhold til bruk. Forbruk i 2022: 6.690 kWh. Sist kontrollert og godkjent: 08.08.2013.

  Energiklasse
  C

 • Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2023: Feie- og tilsynsavgift: kr. 745,-. Renovasjon pr. år: kr. 3.670,-. Vann: Årlig abonnement kr. 1.650,-. Forbruk pr. m3 kr. 30,25. Avløp: Årlig abonnement kr. 2.000,-. Forbruk pr. m3 kr. 38,37. Målerleie: kr. 495,- pr. år. Vannmåler ble sist avlest 19.12.2022. Målestand pr. m3 var da 447. Det er ingen eiendomsskatt i Vang kommune.

  Formuesverdi primær
  524932

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1889756

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter», påløper kostnader til strøm og forsikring.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

  Sameiebrøk
  50/100

  Felleskostnader pr. mnd
  250

  Felleskostnader inkluderer
  Årlig skifte av filter i ventilasjonsanlegg og brøyting. De dekker også grus og maling til utvendig bruk når det er nødvendig.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3454/103/35/1: 04.01.2013 - Dokumentnr: 5816 - Bestemmelse om veg Overført fra: Knr:3454 Gnr:103 Bnr:35 Gjelder denne registerenheten med flere 21.01.2013 - Dokumentnr: 53705 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3454 Gnr:103 Bnr:34 Snr:1 Rettighetshaver: Knr:3454 Gnr:103 Bnr:34 Snr:2 Overført fra: Knr:3454 Gnr:103 Bnr:35 Gjelder denne registerenheten med flere 29.01.2013 - Dokumentnr: 80891 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 1 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 50/100

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Gjelder tomannsbolig. Ferdigattesten følger vedlagt i salgsoppgaven. Tomannsbolig Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Det er laget en ekstra skillevegg i gang. Brannsikring mellom boenheter fremkommer på tegninger i boligperm. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Reguleringsplan for Ryfoss Boligfelt. Kopi av reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Adgang til utleie
  Boligen har ingen egen uteleieenhet.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen ligger i en kommune med 0-konsesjon. Det er derfor boplikt på eiendommen. Det må fylles ut egenerklæring om konsesjonsfrihet ved kjøp der kjøper bekrefter at eiendommen skal benyttes til helårsbolig.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 290 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,00))   70 292,- (Omkostninger totalt)   2 360 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  70292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 12.900,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.838,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 19.900,- samt provisjon 2,70 % av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Oddny Fystro

Megler

Oddny Fystro

90 99 94 81

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev