aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Aagaards plass 4 - Presentert av Thomas Otterbech v/ Aktiv eiendomsmegling
Velkommen til Aagaards plass 4 - Presentert av Thomas Otterbech v/ Aktiv eiendomsmegling

SANDEFJORD Aagaards plass 4. 3 etg. vest

Vestvendt selveierleilighet, 2 soverom, sentral beliggenhet, smart planløsning, heisadkomst.

 • kr 2 950 000
 • BRA 70 m²
 • Prisantydningkr 2 950 000
 • Omkostningerkr 86 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 036 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1992
 • Soverom -
 • ArealP-rom 70 m²
 • Felleskostnaderkr 3 069
 • Tomt1 704.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,00))   86 792,- (Omkostninger totalt)   3 036 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
3d plantegning
Denne selveierleiligheten er spesielt tilpasset søker en livsstil med sentral beliggenhet. Med en gjennomtenkt planløsning og heisadkomst og klassiske fasiliteter tilbyr denne boligen en behagelig atmosfære midt i hjertet av byen. Med to komfortable soverom og praktiske løsninger er dette hjemmet ideelt for de som ønsker en bekymringsfri tilværelse. Den vestvendte balkongen gir muligheten til å nyte rolige kvelder og solnedganger. Tilgang til et solfylt atrium for sameiets beboere og gjester. Perfekt for sosiale sammenkomster og avslapning. Kort avstand til butikker som Joker, baker og Interiørbutikk. Nærhet til resten av sentrum og offentlig transport til gjør denne leiligheten til det perfekte valget for de som ønsker å oppleve det beste av sentrumslivet.

Aagaards plass 4. 3 etg. vest, Vestfold og telemark

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet 3.etasje
  Bruksareal
  3. etasje: 70 kvm Stue/ kjøkken, bad, 2 soverom, gang. I tillegg er det bod i felleskjeller
  Primærrom
  3. etasje: 70 kvm Stue/ kjøkken, bad, 2 soverom, gang  Tomt
  1704.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Fellestomt som tilhører sameiet og fungerer som en felleshage i form av et atrium. Dette atriumet, som er tilgjengelig for alle sameiets beboere, skaper en indre oase av ro midt i bymiljøet. Her kan beboerne nyte utendørslivet, slappe av, sosialisere seg. Denne fellestomten og atriumet er et hjerte i sameiet, og gir et verdifullt uterom for fellesskap og rekreasjon for alle beboere.

  Beliggenhet
  Aagardsplass 4, 3. etasje vest inngang B, Praktisk leilighet med en pen moderat standard. Den imponerer med en gjennomtenkt planløsning som inkluderer 2 soverom, en romslig og lys stue samt en åpen kjøkkenkrok som smelter sammen med stuen. Badet og vaskerommet, selv om eldre, er funksjonelle og velholdte. Leiligheten gir deg også gleden av en herlig balkong som vender mot kveldssolen i vest. Her kan du nyte sene kvelder med hyggelig servering under den varme solen. soverommene har vindu en etasje opp og mot atriumet. Her er det mindre lyd fra sentrumsomgivelsene. I tillegg til leiligheten tilhører det en praktisk bod i fellesarealene. Sameiet har et privat og sjarmerende solfylt atrium med komfortable benker, ideelt for sosiale stunder med naboer og besøkende. En rask tur ned en trapp eller en kort heistur fører deg direkte til byggets bekvemmeligheter, inkludert Joker matbutikk, en populær baker og Kid interiørbutikk. Denne beliggenheten gir deg også umiddelbar tilgang til resten av sentrum og det splitter nye torget på Aagaards plass, som nå har blitt en imponerende bypark. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til sentrumslivet på sitt beste!

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Området kjennetegnes først og fremst av den unike blandingen av leilighets- og bygårdsbebyggelse, noe som gir nabolaget en autentisk, urban følelse. Leilighetsbyggene gir et moderne og komfortabelt boalternativ, mens de tradisjonelle bygårdene bevarer den historiske sjarmen og karakteren til området. Denne variasjonen i arkitekturen skaper en levende atmosfære, der gammelt og nytt eksisterer side om side. I tillegg til leilighets- og bygårdsbebyggelsen finner man også en rekke sentrumsbygninger i området. Dette inkluderer butikker, kafeer, restauranter og andre forretninger som gir nabolaget et pulserende og livlig preg. Sentrumsbebyggelsen skaper et sentralt knutepunkt der folk kan samles, handle, spise og nyte kulturelle arrangementer. Denne variasjonen i boligtyper og tilgjengeligheten av sentrumsfasiliteter gjør området attraktivt for ulike livsstiler.

  Skolekrets
  Byskolen barneskole

  Offentlig kommunikasjon
  Beliggenheten på Aagaards plass gir deg en utmerket tilknytning til offentlig transport. Flere bussmuligheter finnes rett i nærheten, som tar deg til alle deler av Sandefjord by og dens omkringliggende områder. I tillegg er det kun en kort spasertur på omtrent 10 minutter til Sandefjord togstasjon, som gir deg praktisk tilgang til tognettverket. For de som reiser med fly, er Torp flyplass også enkelt tilgjengelig, med kun omtrent 7 km avstand fra Sandefjord sentrum. Dette gjør det bekvemt for deg å komme til og fra flyplassen, og legger til rette for enkel reise både nasjonalt og internasjonalt. Aagaards plass gir deg dermed ikke bare et flott hjem, men også en praktisk base for reiser og utforskning

  Byggemåte
  Praktisk selveierleilighet i blokk, beliggende i Sandefjord sentrum med alle sentrumsfunksjoner i umiddelbar nærhet. Leiligheten ligger i et blokkhus som er oppført i 1992. Leiligheten har tilkomst vra felles trappegang. Leiligheten fremstår for det meste som orginal fra byggeår. Det skal påminnes at mange av bygningsdelene er fra byggeår, og det må forventes noe større avvik i forhold til nyere bygningsdeler. Det skal ikke utelukkes at eldre bygningsdeler fra byggeår i fremtiden kan ha behov for å bli skiftet ut. Enkelte av bygningsdelene kan være gitt TG:2 selv om de fremdeles er velfungerende. TG:2 kan da settes hvor bygningsdelene har oppbrukt over halvparten av sin forventede levetid. Det er i rapporten spesielt bemerket forhold knyttet til våtrom som har oppbrukt sin forventede levetid. Det er også bemerket forhold knyttet til skjolder og heksesot på innvendige overflater og råte på utvendig kledning. Leiligheten fremstår for det meste i normal forventet stand, sett opp mot alder og forventet bruksslitasje. Utvendig: Bygningen er antagelig oppført i betong og bindingsverkskonstruksjoner, utvendig kledde med stående trekledning. Leiligheten har malte trevinduer med to-lags glass. De fleste vinduer er fra byggeår. Vindu på soverom er skiftet i senere tid. Til leiligheten er det en malt inngangsdør mot felles trappegang. Heve skyve terrassedør med glassfelt. Til leiligheten er det en 6 m2 terrasse med tilkomst fra stue. Terrassen har impregnert terrassegulv og mrekkverk med stående spiler. Innvendig: Leilighetens innvendige overflater består av: Gulv: Parkett og gulvbelegg. Vegg: Malt strie. Tak: Slette malte flater. Leilighetens etasjeskiller er bygget i betong. Leilighetens innvendige dører er av type slette malte dører. Våtrom: Bad/wc med tilkomst fra gang. I rommet er det enkel vaskeservant, gulvmontert wc og badekar. Opplegg for vaskemaskin. Rommet er ventilert med mekanisk ventilasjon på vegg og luftespalte i dørterskel. Rommets innvendige overflater består av: Gulv: Fliser. Vegg: Fliser. Tak: Slette malte flater Badet er fra byggeår og har oppbrukt sin forventede levetid. Kjøkken: Kjøkken i åpen løsning med stue. Kjøkkeninnredning med malte speilfronter, laminat benkeplate, stål oppvaskkum. mekanisk ventilator, frittstående hvitevarer. Fliser mellom benkeskap og overskap. Tekniske installasjoner: Leiligheten har vannrør i kobber og avløpsrør i plast. Leiligheten er ventilert med lufteventiler. Mekanisk ventilasjon på bad og kjøkken. I leiligheten er det en 120 L VV bereder. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Informasjon ovenfor er hentet fra tilstandsrapport avholdt 29.09.2023 av Thorbjørn Andersen. Se vedlagt rapport for teknisk beskrivelse av eiendommen.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Boligen selges ved fullmakt og fullmektig har ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

  Innhold
  Arealangivelser er hentet fra vedlagt tilstandsrapport avholdt 29.09.2023 av Thorbjørn Andersen. Romfordeling: Stue/kjøkken 34,8 m2 Gang 4,3 m2 Bad 5,3 m2 Soverom 14,3 m2 Soverom 9,5 m2 I tillegg er det bod i felleskjeller. Leiligheten har en praktisk planløsning over et plan med tilkomst i fra felles trappegang. 2 Soverom: To separate soverom gir deg privatliv og komfort. Romslig og Lys Stue: Stuen er både romslig og lys, noe som gir en behagelig atmosfære. Åpen Kjøkkenkrok: Kjøkkenet har en åpen utforming som smelter sammen med stuen, noe som skaper et åpent og inviterende miljø. Bad/Vaskerom: Leiligheten har et eldre, men funksjonelt bad/vaskerom. Vestvendt Balkong: Balkongen vender mot vest, slik at du kan nyte solnedgangene og avslappende øyeblikk utendørs.

  Standard
  Denne leiligheten tilbyr en normal standard med behov for noe modernisering. Til tross for alderen har den en hel og fin atmosfære. Baderommet er flislagt, men har et eldre preg, noe som indikerer behovet for oppdatering på sikt. Kjøkkenet har en hvit innredning, men mangler hvitevarer, noe som gir deg muligheten til å tilpasse det etter dine egne behov og preferanser. Til tross for moderniseringsbehovet har leiligheten en god og funksjonell planløsning. Den gir tilstrekkelig med plass og har romslige rom, inkludert stue, soverom og kjøkken. Dette gjør det mulig å skape et trivelig hjem med de nødvendige bekvemmelighetene. Selv om noen oppdateringer kan være nødvendige, gir denne leiligheten et solid grunnlag for å skape et komfortabelt hjem. Med sin gode planløsning og potensial for tilpasning, gir den deg muligheten til å skape et personlig og funksjonelt boområde. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG2 og kan kreve tiltak: Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Konsekvens/tiltak: - Råteskadet trekledning må skiftes ut. Utvendig > Vinduer: Det er avvik: Vinduene har noe utvendig malingsflass. Det er malingsflass i vinduskarm på soverom. Konsekvens/tiltak: - Tiltak: Behov for fremtidige utskiftninger kan ikke utelukker. Med godt vedlikehold kan levetiden forlenges. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er avvik: Det er noe grønske og malingsflass på rekkverk. Konsekvens/tiltak: - Tiltak: Rekkverk må skrapes og males. Innvendig > Overflater: Det er avvik: Det er noe tegn til heksesot på soverom. Det er malingsflass og fuktskjolder i overgang tak vegg i stue mot terrasse. Noe spor ette trekk. Konsekvens/tiltak: - Tiltak: Heksesot kan forekomme på overflater med noe dårlig isolasjon eller dårlig ventilerte rom. Heksesot bør vaskes og overmales. Forholdet bør følges med på. Om det utvikler seg bør andre tiltak settes inn. Overflater med fuktskjolder bør skrapes og males. Forholdet bør følges med på om det er utettheter fra utvendig konstruksjon. Det ble ikke målt forhøyder fuktverdier ved fuktmåling av overflatene. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak: - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Innvendige dører: Det er avvik: Dør til soverom subber mot dørkarm. Dørvridere på dør til soverom er løs. Konsekvens/tiltak: - Tiltak: Dør som subber mot karm bør justeres. Dørvridere som er løs bør festes. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Forhold som har fått TG3: Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak: - Andre tiltak: Fremtidige eiere bør vurdere å renovere våtrommet, men ny membran.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Det virker som sameiet og forretningsføreren har en klok og bærekraftig tilnærming til eiendomsforvaltning. Ved å fortløpende vurdere behovene for oppgraderinger og vedlikehold, skaper de et miljø der fellesområdene er i god stand og trives. Å sette av midler via husleien til dette formålet bidrar til en stabil økonomisk situasjon og sikrer at sameiets fellesområder forblir attraktive og funksjonelle for beboerne. Denne strategien har flere fordeler: 1. Forutsigbarhet: Ved å avsette midler regelmessig, skapes en forutsigbar økonomisk planlegging. Dette gjør det mulig å håndtere oppgraderinger uten å belaste beboerne med store, uventede kostnader. 2. Bevaring av Eiendomsverdi: Ved å investere i oppgraderinger og vedlikehold holder eiendommen seg i god stand. Dette bidrar til å bevare eiendomsverdien og gjør sameiet mer attraktivt for potensielle kjøpere og investorer. 3. Beboertilfredshet: Velholdte fellesområder og fasiliteter forbedrer livskvaliteten for beboerne. Dette kan føre til økt tilfredshet blant beboerne og bidra til et harmonisk bomiljø. 4. Reduserte Overraskelser: Ved å være proaktive med vedlikeholdet, reduseres sjansene for uventede problemer og nødsituasjoner. Dette skaper en mer rolig og trygg boopplevelse for alle beboere. 5. Langsiktig Bærekraftighet: Ved å ha en bærekraftig finansiell plan for oppgraderinger og vedlikehold, sikres sameiets langsiktige bærekraftighet. Dette gir trygghet og stabilitet til både nåværende og kommende beboere. Dette tilnærmingen til eiendomsforvaltning gir trygghet, forutsigbarhet og et positivt miljø for sameiets beboere, samtidig som eiendommens verdi og appell opprettholdes på lang sikt.

  TV/Internett/bredbånd
  Grunnpakke TV og Internett er inkludert i felleskostnader. Ved generalforsamling i 2023 ble det vedtatt å godta tilbud fra Telenor for tv og Internett.

  Parkering
  Det er ingen parkeringsplass til leiligheten. Det kan leies av forretningsfører Hjertnes eiendom AS når det er ledig plass.

  Diverse
  Sameiet og foretningsfører planlegger å gjennomføre oppgraderinger på vestveggen, inkludert bytte av kledning og vinduer, i november/desember 2023. Disse nødvendige utbedringene finansieres av sameiet gjennom oppsparte midler og påvirker ikke beboernes økonomi direkte. I tillegg til eksteriørarbeidet, vil det også bli gjennomført innvendige utbedringer som en følge av disse oppgraderingene, uten ekstra kostnad for beboerne. Dette initiativet sikrer ikke bare bygningens vedlikehold, men også trivselen til beboerne ved å forbedre både eksteriør- og interiørforholdene i sameiet.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,00))   86 792,- (Omkostninger totalt)   3 036 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektriske ovner. Varmekabler på bad

  Energiklasse
  D

 • Kommunale avgifter
  6785

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Faktura sendes i 12 terminer. Det betales kommunale avgifter for renovasjon, vann og avløp. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år. Det tas forbehold om at det kan være avvik i kommunens registre i forhold til den faktiske situasjonen og at det kan foreligge forhold omkring eiendom og bygninger som kommunen ikke er kjent med.

  Formuesverdi primær
  631268

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2272565

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Kommunale avgifter, felleskostnader, innboforsikring, strøm, eventuell oppgradering av TV og Internett. Obs: Dette er ikke en uttømmende liste.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  78/5398

  Felleskostnader pr. mnd
  3069

  Felleskostnader inkluderer
  Faktura for felleskostnader forfaller den 1.hvert kvartal og er pr. d.d. på kr. 9209,- pr kvartal. Felleskostnader blir avregnet 1 gang i året. Felleskostnader inkluderer: - Tilsyn/ vedlikehold ventilasjon og heis -Alarm fellesarealer - Strøm fellesarealer - Renhold og vaktmester fellesarealer - Snørydding - Generelt vedlikehold - Forretningsførsel - Grunnpakke TV og Internett - Diverse driftsutgifter - Forsikringer - Fond

  Andel fellesformue
  15921

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiet Aagaards plass vest org.nr. 914842107 består av 36 boliger og 9 næringslokaler. Styreleder er Marcus Stenseth Revisor er KPMG Ved generalforsamling i 2023 ble det informert om rapport fra Trygg Takst AS som har gitt vurdering på alle vinduene i sameiet. Det ble besluttet å skifte vinduene som fikk TG3 i oppgang C, før B og deretter A. Dersom noe uforutsett ikke dukker opp vil det være nok penger til dette på vedlikeholdsfondet.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styregodkjennelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  I 2022 var budsjettet for felleskostnader kr. 1 111 272,- for sameiet, og endte på kr. 1 186 302,- i resultat. Andel underskudd blir fakturert den enkelte seksjonseier.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Sameiet har ingen fellesgjeld.

  Sameiets forsikringsselskap
  Tryg

  Vedtekter/husordensregler
  Vedtekter: Se vedlegg i salgsoppgave. Husordensregler: - Beboerne må ikke forstyrre hverandre. Radio, TV og musikkinstrumenter bør benyttes hensynsfullt. Større arbeider (spesielt boring) må ikke forekomme etter kl. 21 og ikke på søndager. - Ved vanning i atrium i måneder med vanningsrestriksjoner må dette skje under dager for bokstav Å. - Korridorer og trapper er rømningsveien v/brann og skal alltid være uten hindring for fri ferdsel. Dette er kun et utdrag fra ordensreglene tilhørende sameiet. Se vedlegg i salgsoppgave for utfyllende reglement.

  Dyrehold
  Husdyrhold er ikke tillatt. Styret kan etter søknad gi dispensasjon fra forbudet dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige sameiere i og brukere av eiendommen.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3804/172/29/22: 01.08.1923 - Dokumentnr: 907097 - Bestemmelse om bebyggelse Uthus stående inntil delingslinjen på d.e. Overført fra: Knr:3804 Gnr:172 Bnr:29 Gjelder denne registerenheten med flere 06.09.1989 - Dokumentnr: 7033 - Erklæring/avtale Rettighetshaver Sandefjord energiverk Bestemmelse om trafostasjon/kiosk Overført fra: Knr:3804 Gnr:172 Bnr:29 Gjelder denne registerenheten med flere 24.08.1990 - Dokumentnr: 6102 - Erklæring/avtale PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET FOR: NOK 20,000 MED PRIORITET ETTER 90% AV DEN FØRSTE TINGLYSTE OVERDRAGELSESSUM SENERE ETTER 90% AV VERDITAKST Gjelder denne registerenheten med flere 24.08.1990 - Dokumentnr: 6102 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 22 Formål: Bolig Sameiebrøk: 78/5398 EIENDOMMEN ER OPPDELT I 41 SEKSJONER

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for boligbygg m/forretninger i 1.etasje. Det foreligger tegninger fra seksjonering i 1990. Det foreligger innvendige tegninger, datert 27.10.1989. Det foreligger fasadetegninger, datert mars 1989.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp.  Kjøper må påregne kostnader for montering av vannmåler da Sandefjord kommune vil innføre dette på alle eiendommer i kommunen.

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplan/ Kommunedelplan: Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen (24.09.2019) er avsatt til: - Sentrumsformål - nåværende - Gul sone iht. T-1442 (gjennomsnittlig støybelastning) - Bevaring kulturmiljø - Krav vedrørende infrastruktur - Byromstrategi 1 - forhold som skal avklares og belyses. Reguleringsplan: Eiendommen ligger i et regulert område med eldre reguleringsplan med planID 19790007 plannavn Skiringss.v, Dronn.gt, Hjertnespro., Sfj.v (21.09.1979) hvor reguleringsformålet er: - Bolig/ forretning/ kontor - Boliger - Gangvei - Bevaring av bygninger Kommentar: - Deler av eiendommen ligger innenfor område markert som viktig kulturmiljø. Dette kan legge føringer på utvikling av eiendommen. - Eiendommen er utsatt for støy fra veitrafikk fra Sandefjordsveien. Gul støysone iht. Miljøverndepartements "Retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging". Denne er markert med hensynssone i kommuneplanen og framgår av kartløsningen på kommunens hjemmeside under "Temakart til kommuneplanen, støy". - I gjeldende kommuneplan er det vist en hensynssone (krav vedrørende infrastruktur (konsesjonsområde for fjernvarme)) over eiendommen. I kommuneplanen er det knyttet bestemmelser/retningslinjer til hensynssonene, se utfyllende bestemmelser til kommuneplanens arealdel. - Det har pågått reguleringsarbeid for eiendommene gbnr. 172/229, 172/75, 172/92 m.fl. Planarbeidet har stoppet opp og det er uklart om den vil starte opp igjen. Hensikten med planarbeidet var å legge til rette for utvidelse av Formannsenteret med flere omsorgsboliger samt vurdere utviklingsmuligheter for øvrige eiendommer/bebyggelse innenfor planområdet. Området ligger ca. 30 meter nordøst for den aktuelle eiendommen.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,00))   86 792,- (Omkostninger totalt)   3 036 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  86792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16 000,- oppgjørshonorar kr 5900,- og visninger kr 3000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 55 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket utgifter ifm utført arbied. Alle beløp er inkl. mva. 

Thomas Peder Otterbech

Megler

Thomas Peder Otterbech

97 08 70 56

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev