aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Frydenlund 24B, presentert av Aktiv Eiendomsmegling v/ Charlotte Davidsen mob: 988 77 457.

Sandefjord Frydenlund 24B

Innholdsrikt og tiltalende rekkehus med solrik terrasse og hage. 3 sov og 2 bad. Garasje m/el. Sentralt og attraktivt!

 • BRA 161 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER117 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 867 142
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 983
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 157 m²
 • FELLESKOST./MND6 000
 • TOMT213 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 3 750 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  105 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  117 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 867 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Velkommen til et tiltalende rekkehus med en spennenende og meget innholdsrik plan- og romløsning over flere halvplan. Det er store vinduer som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den praktiske planløsningen sørger for en luftig atmosfære. Hele boligen blir forlenget med en solrik terrasse, samt en praktisk og lettstelt hage.

Frydenlund har ingen gjennomgangstrafikk så her bor du rolig og barnevennlig til, selv om sentrum og alt av fasiliteter er like ved!

- Romslig stue med peis
- Kjøkken fra 2017
- Solrik uteplass og lettstelt hage
- 3 gode soverom
- 2 bad og 1 vaskerom
- Spennende kjelleretasje
- Garasje i rekke med el-lader
- Lekeplass rett ved
- Rolig og sentralt område


Innholdsrikt rekkehus som inneholder stue med peis, kjøkken, soverom, bad, gang og vindfang i 1. etasje. I 2. etasje er det 2 soverom og bad. I kjelleretasjen er det vaskerom, 2 disponible rom og bod.
Ellers medfølger det en garasjeplass i rekke like ved boligen med easy-lader.

Stue | Med solrik uteplass
Stuen er lys og romslig, samt ble det lagt nytt laminatgulv i 2017. Det er store vindusflater fra 2020 som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Videre finner du en koselig plassbygget peis, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager. Pipen er helbeslått med plastbelagte stålplater over tak, nytt i 2007.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele boligen forlenget med den herlige terrassen på 26 m2. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte solrike dager. Det er montert markise over terrassen. Terrassen ble laget i 2018 i trykkimpregnert tre, samt ble malt/beiset i 2020. Fra terrassen er det videre adkomst til den solrike og fine hagen.

Kjøkken | Plass til spisekrok
Pent kjøkken som har innredning fra 2017 med profilerte fronter og benkeplate i høytrykkslaminat med nedfelt oppvaskkum. Mellom benkeplaten og overskapene er det hvite fliser. Ved vinduet er det god plass til en hyggelig spisekrok hvor du kan nyte en rolig frokost. Videre finner du integrert komfyr, platetopp, ventilator med avtrekk ut, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Veggene har en dekorativ tapet og gulvet ble belagt med laminat i 2017.

3 soverom | Fine størrelser
Boligen har tre soverom av fine størrelser og har malte flater i lyse farger. To av soverommene finner du i 2. etasje, og det siste soverommet er i 1. etasje. Vinduene fra 2020 slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det godt med garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med tre soverom egner to seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Våtrom | 2 bad og 1 vaskerom
Bad 2. etasje:
Badet er pent, praktisk og romslig fra 2006. Her får man en behagelig start på dagen med deilig gulvvarme og godt albuerom både innenfor og utenfor dusjen. Badet inneholder badekar for et deilig bad, vegghengt toalett, samt servantskap. Over servantskapet er det speil og belysning.

Bad 1. etasje:
I 1. etasje er det et eldre bad med ukjent alder. Rommet er flislagt med varmekabler i gulv. Her finner du dusjhjørne, toalett og servant. Over servanten er det speil.

Vaskerom:
I kjelleretasjen er boligens praktiske vaskerom som ble delvis oppgradert i 2016 ifølge tidligere salgsoppgave. Gulvet er belagt med fliser og veggene har malt betong. Her finner du en praktisk arbeidsbenk med vask, skap, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder på 198 liter fra 2016.

Underetasjen | Gode rom
I dag inneholder underetasjen kjellerstue/disponibelt rom med gulvvarme, vaskerom, bod og disponibelt rom. Vi gjør oppmerksom på at kjellerstuen og disponibelt rom ikke nødvendigvis tilfredsstiller kravene til rømningsvei og lys og bruksendring er ikke søkt og godkjent. Kjøper påtar seg evt. risiko både for fremtidig fortsatt bruk og evt. pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

Entré | Velkommen inn!
Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Entréen tar deg videre med inn til gangen hvor du finner en skyvedørsgarderobe i speil, som sørger for gode oppbevaringsmuligheter av klær og sko. Gulvene er belagt med flis og veggene er malt i lyse farger. Ellers finner du en luft til luft varmepumpe fra 2013 for en god temperatur. Ytterdøren er isolert og formpresset med glassfelt fra 2006.
Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte solrike dager.

Frydenlund 24B, Vestfold og telemark

 • Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  TG 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  - Taktekking. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Normal tid for omlegging av betongtakstein er 30 - 60 år. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  - Nedløp og beslag. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Normal tid før utskifting av takrenner/nedløp i plastbelagt stål er 25 - 35 år. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav.
  - Veggkonstruksjon. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Enkelte bord har tørrsprekker og slitasje. Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, men ved evt bytting av kledning i fremtiden anbefales etablering av luftesjikt.
  - Etasjeskille/gulv mot grunn. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Avvik gjelder på begge soverom i 2. etasje. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
  - Rom Under Terreng. Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.
  - Bad 1. etasje - Sluk, membran og tettesjikt. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  - Bad 2. etasje - Sluk, membran og tettesjikt. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  - Vaskerom - Sluk, membran og tettesjikt. Vurdering av avvik: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Fot til innredning står på slukrist. Tiltak: Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring.
  - Vannledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Antatt normal levetid for kobberrør er 25-50 år. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
  - Avløpsrør. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Antatt normal levetid for plastrør er 25-50 år. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
  - Drenering. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Normal tid før utskifting av drenssystem med drensledninger er 20 - 60 år. Normal tid før vedlikehold av drenssystem med drensledninger er 1 - 5 år. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetasje/kjeller vil og være avgjørende.

  TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
  - Vinduer - 2. Avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt på enkelte vinduer. Normal tid før utskifting av trevindu er 20 - 60 år. Normal tid før kontroll og justering av vinduer, hengslede er 2 - 8 år. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vinduer på bad og i kjeller nærmer seg.
  - Radon. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.
  - Innvendige trapper. Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverk er 84 cm. Åpninger i rekkverk på 12 cm. Det mangler håndløper i trapp til kjeller. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet.
  - Bad 1. etasje - overflater vegger og himling, samt gulv. Vurdering av avvik: Overflaten har fuktskade. Det er påvist svertesopp i silikonfuger. Maling på takpanel flasser. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Fuger bør skiftes ut. Vurdering av avvik: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er sprekker i flis under servant. Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales.
  - Bad 1. etasje - Ventilasjon. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.
  - Bad 2. etasje - Overflater gulv. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Det må foretas utbedring av fallforhold.
  - Bad 2. etasje - Sanitærutstyr og innredning. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket.
  - Vaskerom - Overflater gulv. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.
  - Vaskerom - Ventilasjon. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.

  TG 3 - Større eller alvorlige avvik:
  - Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Det er mer enn 50 cm ned til hardt underlag. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

  Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 23.08.2022 av Olav Rudland Kvilhaug for teknisk beskrivelse av eiendommen og TG 1, TG 2 og TG 3.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Velkommen til Frydenlund, ca. 2 km fra Sandefjord sentrum i et meget attraktivt boligområde. På Frydenlund bor du meget sentralt med kort vei til alle fasiliteter. Det er gåavstand til både Kiwi og Meny. Her er det ingen gjennomgangstrafikk siden adkomstveien er blindvei, der barn kan leke trygt. Stedets akebakke, fotballøkke og lekeplass ligger like ved.
  Handlesenteret på Pindsle har blitt stadig mer populært og flere kjeder og aktører strømmer til dette området. Her har man alt fra dagligvare til verksted, biler, elektroartikler, Metro bowling, lekeland og mye mer.

  I nærområdet ligger Bugården som er et av Sandefjords beste områder når det gjelder å ha flest mulig fritidsmuligheter. Her har du alt som tennisbane, håndballhall, løpemuligheter rundt "Dammen", svømmehall, et stort antall fotballbaner, utendørs skøytebane, 18 kurvers frisbee golfbane, friidrettsanlegg og nå ikke minst en fantastisk ishall. Du kan rett og slett gjøre det meste innenfor sport og fritid i nærområdet.

  Runars idrettsanlegg har aktiviteter for alle aldre, som håndball, fotball og allidrett. Tilbudene her er meget godt brukt av beboere fra hele Sandefjord og er en veldreven og populær tilbyder av aktiviteter for nærområdet. Runar løypene i nærheten kan by på flotte forhold på vinterstid. Her er det en meget populær akebakke som mange benytter seg av.

  Liker man å gå på Sandefjord fotball sine hjemmekamper så kan du ta turen til Komplett Arena. Anlegget inneholder også treningssenter og dagligvareforretning.

  På en varm og god sommerdag er det hyggelig å rusle ned til sentrum og sette seg ned på en fortauskafé eller spise en god lunsj på et av bakeriene. Mulighetene er gode for at du skal kunne finne en klar favorittkafé. For den matglade er det flere gode restauranter i Sandefjord. Brygga 11, Del Mare og Kismat kan fort bli dine soleklare favoritter, for å nevne noen. På sommerstid er det yrende liv på bryggekanten.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Rekkehus over flere halvplan og kjeller oppført i 1983, fremstår som godt vedlikeholdt og oppgradert i sin levetid. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tak, renner/nedløp, enkelte vinduer, membran på bad, vannrør, avløpsrør, drenering og bør skiftes ut i nærmeste fremtid. Det er viktig å merke seg at bygningen er oppført i henhold til de byggeforskriftene/krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring av dette bygget. Dagens forskrifter til inneklima, isolasjon, lyd og brannkrav er strengere enn de som gjaldt da dette bygget ble oppført. Rekkehus - Byggeår: 1983

  UTVENDIG
  Taket er tekket med dobbelkrummet betongstein fra byggeår. Taktekking er vurdert fra takfot på terrasse side. Takstein har blitt vasket og rengjort i 2022. Renner, nedløp og beslag av plastbelagt stål fra byggeåret. Renner er ikke funksjons prøvd. Påregnes regelmessig ettersyn og rengjøring/vedlikehold. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk konstruksjon fra byggeår, etter byggemåte isolert og er utvendig kledd med liggende og stående kledningsbord. Normal tid for reparasjon av bindingsverk av tre er 40 - 80 år. Normal tid før utskifting av trekledning er 40 - 60 år.
  Normal tid før maling av trekledning er 6 - 12 år. Taktypen består av saltak. Takkonstruksjonen består av plassbygde sperretak. Inngang til loft fra luke i vegg i trappegang til 2. etasje. Det er undertaksduk. Loftet er isolert med 15 cm mineralull og det er lufting gjennom gesimser. Det er ikke spor etter fuktskader og ingen unormal fukt å måle ved befaring. Tre / aluminiumsvinduer fra 2020. Normal tid før kontroll og justering av vinduer, hengslede er 2 - 8 år. Normal tid før utskifting av tre/aluminiumsvinduer er 30 - 50 år. Malte trevinduer med 2-lags isolerglass fra byggeår på bad, 1. etasje og i kjeller. Det ble ikke registrert punktert glass i vinduer ved befaring. Dette kan påregnes med tiden. Isolert og formpresset ytterdør med glassfelt fra 2006. Malt balkongdør i tre/aluminium med 2-lags isolerglass fra 2020. Normal tid før kontroll og justering av dører er 2 - 8 år. Normal tid før utskifting av tredører og aluminiumsdører er 20 - 40 år. Terrasse på 26 m² med utgang fra stue i trykkimpregnert tre fra 2018, malt/beiset i 2020. Mangler rekkverk.

  INNVENDIG
  Gulver har laminat og klikkvinyl. Vegger har malte plater. Tak har malte/behandlede plater og malt trepanel. Laminatgulv i stue og kjøkken byttet i 2017, samt malt på vegger og tak. Det kan stedvis forekomme mindre overflateavvik da det ikke er flyttet på innbo og løsøre. Mindre overflateavvik ansees som normalt ved vanlig bruk. Etasjeskiller består av tre / trebjelkelag, tekket med plater / bord. Antatt etter byggemåte isolert. Gulv mot grunn av betong. Retningavvik er kontrollert. Normal tid før reparasjon av etasjeskiller med bjelkelag av heltre eller I-bjelker er 40 - 80 år. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i et område merket gult som sier moderat til lav forekomst av radon. Det er plassbygget peis i stue, Peisovninnsats av støpejern. Pipe fra byggeår av leca med pusslag. Feierluke i kjeller. Pipen er helbeslått med plastbelagte stålplater over tak, nytt i 2007. Ønskes ytterligere undersøkelser, anbefales det å ta kontakt med lokalt feiervesen. Gulv: Det er flis og vegg til vegg teppe. Vegger: Malt betong og innforede vegger med malte plater. Hulltaking er foretatt i kjellerstue uten å påvise unormale forhold.
  Det er innvendig malt/behandlet tretrapper mellom etasjene. Det er montert rekkverk og håndliøper. Normal til før utskifting av trapper i tre er 15 - 30
  år. Innvendige malte glatte dører. 2 dører med glassfelt i gang. Normal tid før utskifting av tredør er 30 - 50 år.

  VÅTROM
  Bad 2.etasje: Bad fra 2006. Arbeider er utført av Mesterfarge Hoff, Sandefjord. For vurdering av våtrommet vil det være tekniske forskrifter i perioden 1997-2010 som legges til grunn. Ingen dokumentasjon på utførelsen er fremvist. Det er flis på vegg og malte takessplater i tak. Det ble ikke indikert / registrert noe unormalt med fukt i vegg ved befaring. Normal tid før utskifting av våtrom, keramiske fliser på membran, lettvegg er 10 - 20 år. Normal tid før reparasjon av keramiske fliser er 5- 15 år. Det er flislagt gulv med elektriske varmekabler. Det er tilnærmet flatt gulv. Normal tid før utskifting av gulv i våtrom med keramiske fliser direkte på membran er 10 - 30 år. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Arbeider er utført av fagfolk, men ikke fremlagt dokumentasjon. Inneholder innredning med nedfelt servant, vegghengt speil, vegghengt toalett og badekar. Det er avtrekk i vegg og tilluft under dør. Avtrekk fungerte ved test. Det er ingen tegn på skjolder eller skader, som er forårsaket av fuktig luft. Hulltaking er foretatt fra spisestue uten å påvise unormale forhold.
  Vaskerom: Vaskerom i kjeller, delvis oppgradert i 2016 ifølge tidligere salgsoppgave. For vurdering av våtrommet vil det være tekniske forskrifter av 2010 (TEK 10) som legges til grunn. Ingen dokumentasjon på utførelsen er fremvist. Vegger har malt betong og malte panelplater. Det er flislagt gulv.
  Det er svakt fall til sluk, 1:200. Normal tid før utskifting av gulv i våtrom med keramiske fliser direkte på membran er 10 - 30 år. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Inneholder innredning med servant, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin. Lufteventil i vegg og luftespalte under dør. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Murvegger.
  Bad 1.etasje: Eldre bad i 1. etasje. med ukjent alder. For vurdering av våtrommet vil det være tekniske forskrifter i perioden 1997-2010 som legges til grunn. Ingen dokumentasjon på utførelsen er fremvist. Det er flis på vegg og malt trepanel i tak. Det ble ikke indikert / registrert noe unormalt med fukt i vegg ved befaring. Normal tid før utskifting av våtrom, keramiske fliser på membran, lettvegg er 10 - 20 år. Normal tid før reparasjon av keramiske fliser er 5 - 15 år. Det er flislagt gulv med elektriske varmekabler. Det er bra fall mot sluk i dusjsone. Oppkanten i dusjhjørne er høyere enn terskel på
  dør. Ved lekkasje utenfor dusjhjørne vil vann renne ut døren. Ved videre bruk anbefales montering av lukket dusjkabinett, noe som også reduserer fuktbelastning på overflater. Normal tid før utskifting av gulv i våtrom med keramiske fliser direkte på membran er 10 - 30 år. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Inneholdersøyleservant, vegghengt speil, gulvmontert toalett og dusjhjørne med vegger. Det er lufteventil i tak. Tilluftspalte under dør. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Tilstøtende rom er yttervegg.

  KJØKKEN
  Det er laminat på gulv, trepanel i tak, brystningspanel og tapet på vegg. Kjøkkeninnredning fra 2017 med profilerte fronter og benkeplate i høytrykkslaminat med nedfelt oppvaskkum. Flislagt over benk. Det er integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Det ble ikke indikert / registrert noe unormalt med fukt ved befaring. Det er kjøkkenventilator over komfyr med avtrekk ut. Ventilator er testet og har tilstrekkelig avtrekk.

  TEKNISKE INSTALLASJONER
  Boligen har synlige vannrør av kobber. Stoppekran plassert på vaskerom. Det er avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon. Boligen varmes opp av strøm og vedfyring. Det er varmekabler på beggebad og kjellerstue. Luft til luft varmepumpe fra 2013 montert i gang. Utstyr for oppvarming er ikke testet eller vurdert. Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2016, plassert på vaskerom. Skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap er plassert i kjellerstue.
  Sikringer består av automatsikringer. Totalt 13 kurser i henhold til kursfortegnelse, 63A hovedsikring. Boligen har røykvarslere og pulverapparat.

  TOMTEFORHOLD
  Drenering antas å være utført i henhold til praksis på oppføringstidspunktet med platon- grunnmursplast eller tilsvarende mot grunnmur og drensrør av plast. Ingen synlig platon over bakkenivå. Grunnmur oppført av betong/lettbetongblokker. Boligen er fundamentert med betongplate / såle, antatt noe isolert og fuktsikret mot grunn, ref byggeår. Det er ikke registrert avvik ved boligens synlige fundament. Boligen ligger i noe skrått terreng, dette fører til naturlig stor fuktbelastning mot deler av grunnmur. Det er ikke mulig å kontrollere eventuell fuktmembran/fuktsperre eller drenering. Tomten har asfaltert oppkjørsel og stor gressplen.

  GARASJE
  Garasjeplass i felles rekke. Grunnmur av betong. Asfaltert gulv. Vegger er av uisolert bindingsverk, utvendig kledd med stående bordkledning. Utvendig malt i 2020. Pultakkonstruksjon med undertak av rupanel, tekket med asfaltshingel. Synlig drenering rundt deler av garasje med platon grunnmursplast. Garasjen har elbil lader. Malt vippeport i tre.

  Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 23.08.2022 av Olav Rudland Kvilhaug for teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • 1. etasje: 80 m2 Bra
  2. etasje: 29 m2 Bra
  Kjelleretasje: 52 m2 Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: stue, kjøkken, soverom, bad, vindfang og gang.
  2. etasje: 2 soverom og bad.
  Underetasje: Kjellerstue/disponibelt rom, vaskerom, soverom/disponibelt rom.

  Ved befaringen er det bruken av rommene som avgjør beregningen av arealene, selv om de kan være i strid med byggeforskriftene. Kjellerstue har ikke vindu. Bod i kjeller er regnet som s-rom.

  Romfordeling:
  Kjeller:
  Disponibelt rom: 30,5 m²
  Vaskerom: 6,1 m²
  Disponibelt rom: 11,4 m²

  Areal 1. etasje:
  Vindfang: 2,2 m²
  Gang: 9,6 m²
  Bad: 3,2 m²
  Soverom: 9,8 m²
  Stue: 39,8 m²
  Kjøkken: 14 m²

  Areal 2. etasje:
  Gang: 2,2 m²
  Soverom: 12,3 m²
  Soverom: 8,7 m²
  Bad: 4,3 m²

  Lovlighet:
  Rekkehus:
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Planløsning i kjeller er endret i forhold til godkjente tegninger. Det er laget kjellerstue og soverom/gjesterom i kjeller. Det er ikke søkt bruksendring.

  Garasje:
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.

  Arealangivelser er hentet fra vedlagt tilstandsrapport avholdt 23.08.2022 av Olav Rudland Kvilhaug.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen oppvarmes med elektrisitet og en hyggelig peis i stuen. Det er varmekabler på begge bad og kjellerstue. Det er luft til luft varmepumpe fra 2013 montert i gang. Utstyr for oppvarming er ikke testet eller vurdert.
 • Beregnet areal er 213,8 m2. Oppgitt areal er 214 m2.

  Beregnet areal: Areal som baseres på eiendommens registrerte eiendomsgrenser i Matrikkelen. Dersom eiendomsgrenser ikke har latt seg registrere nøyaktig i Matrikkelen, vil det beregnede arealet ikke være korrekt.
  Oppgitt areal: For matrikkelenheter der det ikke er registrert eiendomsgrenser i Matrikkelen slik at areal ikke kan beregnes, angis Oppgitt areal dersom slike data er registrert. Oppgitt areal kan være hentet fra ulike forretningsdokumenter som f.eks. skylddelinger. Oppgitt areal oppdateres ikke når det f.eks. skjer delinger fra en matrikkelenhet.
 • Boligen er medlem at ev lite sameie uten organisasjonsnummer. Sameiet har en intern kasserer som legger fram regnskap på årsmøtet (april).
  Fellesutgifter dekker i hovedsak utgifter til brøyting og plenklipping på fellesarealer, felles forsikring (If) og fellesstrøm i garasjene. 24B har betalt kr. 6.000,- for fellesutgifter for 2022. Fellesutgiftene har variert de siste årene og ligget på kr. 2.000-6.000,- pr. år. Grunnet for økning til kr. 6.000,- er asfaltering av et lite areal.
  Sameiet har et eget ladelag der de fleste i sameiet er med. Dette gjelder 24B, som også har installert lader i sin garasje. Strømoppgjør er kvartalsvis.
 • det medfølger en garasjeplass i rekke. Det er montert el-bil lader fra Easy. Sameiet har et eget ladelag hvor det er strømoppgjør kvartalsvis for det som brukes.
 • Offentlig vei, vann og avløp, ikke separatsystem iflg. kommunen.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 819 552 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 950 388 per 31.12.20
 • Kr. 9 253,49 pr. år
  Herav:
  Vann kr 2 967,50,-
  Avløp kr 4 157,50,-
  Renovasjon kr 1 962,24,-
  Feiing og tilsyn kr 166,25,-
 • Forsikring på bolig og innbo, TV og internett, kommunale avgifter, strøm og annen fyring samt generelle vedlikeholdsutgifter.
  Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc. Dette er heller ikke en utømmelig liste.
  Kjøper må påregne kostnader for montering av vannmåler da Sandefjord kommune vil innføre dette på alle eiendommer i kommunen.
 • Det foreligger ferdigattest datert 20.04.83 for rekkehus - leilighet B. Dokumentet følger vedlagt.
 • Boligen har ikke utleiedel. For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Ikke relevant for denne eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Opplysninger fra kommunen vedr. ildsted:
  Status: Ved:1 olje:0. Status siste: 12.11.2019: Ikke feiet, ønsker ingen feiing.
  Siste-/neste tilsyn: 20.02.2013 (Utført).

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at rommene i kjeller, som er innredet og brukt som soverom/stue etc ikke nødvendigvis tilfredsstiller kravene til rømningsvei og lys. Disse rommene er for øvrig angitt som disponibelt rom i bygningstegningene, og bruksendring er ikke søkt og godkjent. Kjøper påtar seg evt. risiko både for fremtidig fortsatt bruk og evt. pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
 • 0/901734-1/29 Opprettelse av realsameie
  Denne matrikkelenhet har andel i: Knr:3804 Gnr:41 Bnr:676 1/24

  1982/6312-1/29 Registrering av grunn 08.10.1982
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3804 Gnr:41 Bnr:213

  2020/433739-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00

  Rettigheter på andre eiendommer
  Ingen rettigheter funnet.
 • KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
  Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
  Boligbebyggelse - Nåværende. Plan (vedtaktdato): Kommuneplan (24.9.2019.
  Forhold som skal avklares og belyses. Plan (vedtaktdato): Kommuneplan (24.9.2019.
  Ras- og skredfare. Plan (vedtaktdato): Kommuneplan (24.9.2019.
  Krav vedrørende infrastruktur. Plan (vedtaktdato): Kommuneplan (24.9.2019.

  Ligger eiendommen i et regulert område? ja. Plan-ID: 3804 19750003. Plannavn (vedtaksdato): Mo-området (23.5.1975). Reguleringsformål: boliger.

  Kommentar fra kommunen: I gjeldende kommuneplan er det visst hensynssone «ras og skredfare, kvikkleire» over eiendommen. Det må påregnes krav om geotekniske vurderinger før iverksetting av byggetiltak i disse områdene, jf. kommuneplanbestemmelse 5.1.2.
 • Gnr. 41 Bnr. 661 og Gnr. 41 Bnr. 676 i Sandefjord kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligsselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Skjemaet ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Kommentarer fra egenerklæringsskjemaet:
  "Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? I garasjen, satt opp felles i sameie".
  "Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Rengjøring av tak, fasade og vinduer. 28.03.2022, utført av utvendig Renhold AS".
  "Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Utført boligsjekk via forsikringsselskap IF. Sjekk utført av Anticimex 2018".
  "Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus,
  maur eller lignende? Rotter i søppelrom, tiltak: satt ut feller via sameie".
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Krystall lamper i gang/ kjøkken/ trappeoppgang toppetasje og over spisestue medfølger ikke salget. Hyller som henger på vegg i rom vil bli tatt ned før overtagelse og medfølger heller ikke handelen.

  Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 176000. -, oppgjørshonorar kr. 4.900,- og visninger kr. 2500,- pr. stykk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 40.000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket et rimelig vederlag samt utgifter til annonsering og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jeanette Christiansen
  Kim Kristian Næss Sjøgren
Charlotte Davidsen

Megler

Charlotte Davidsen

98 87 74 57

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev